- 29 Ocak 2021
- 1.778
- 3.400
- 53
- Konu Sahibi legendary1
-
evliler seri üzgün gerçekten bu tarz çok mesaj aldımCanım evlen hayatına renk gelsin. 6 yıl çok uzun. 1-2 yıl da evlilik sonra çocuk derken o monotonluk var o monotonluk. Ay nasıl özlersinn
Evet pediatri gerçekten çok aşırı derecede yoğun bir bölüm hele ilk seneler artık böyle ağlama modundaydı yani o derece kötü ve onunla birlikte başlayan kendi kıdemindeki insanların çoğu istifa etti.yani icap nobeti olmamasi icin aktif nobet olan bir yerde calismasi lazim gibi diyebilirim .yani ya gece nobeti tutacak ya icap .gece nobeti cikisi izin verilip verilmemesi degisir ama izinden ne anliyoruz mesela uzaklasmak olmuyor .sizdeki sorumluluk bir de yatan hasta .yatirdiginiz hasta sizin adiniza yattigi surece o hastanin her skntisinda siz hastaneye gitmek zorundasiniz .cunku o hastadan siz sorumlusunuz .cocugun karni agridi hastanede yatarken belki apendisit gidip kendiniz muayene etmeniz lazim .onun icinde yillik izin haric bizim hayatimiz hastane ev arasi bi alanda donuyor .hele ki pediatri bilmiyorum Allah kolaylik versin diyorum.hayatinizin tumunu bilemem ama kac yillik doktor olarak beklentiniz gibi bir hayat olmaz gibi geliyor .zaten o yuzden artik kimse pediatri secmiyor secenlerin de yarisi istifa modunda
Evlilikte sıkıntı yok da. Bebek aşaması güzel ama çook yorucu. Hergün başka bişey çıkıyor. Keşke monoton monoton uyusa bende bi rahat etsem. Gün günü tutmuyor. Bi yiyor bi yemiyor. Bi uyuyor bi sabahlıyoz.evliler seri üzgün gerçekten bu tarz çok mesaj aldım
Çok tatlısınız. Bebeğinizle eşinizle nice sağlıklı mutlu huzurlu yıllar dilerim :) umarım uslu durup annesini çok yormaz :)Evlilikte sıkıntı yok da. Bebek aşaması güzel ama çook yorucu. Hergün başka bişey çıkıyor. Keşke monoton monoton uyusa bende bi rahat etsem. Gün günü tutmuyor. Bi yiyor bi yemiyor. Bi uyuyor bi sabahlıyoz.
Çocuk bizi evlilikten emekli etti valla
benim esim de istifa etmisti sonra ikimizde farkli alanlara gectik .nispeten rahatiz .size moral verebilmek istiyorum ama sartlari zor .iyi ki varlar diyelim .Evet pediatri gerçekten çok aşırı derecede yoğun bir bölüm hele ilk seneler artık böyle ağlama modundaydı yani o derece kötü ve onunla birlikte başlayan kendi kıdemindeki insanların çoğu istifa etti.
Yandal bazen düşünüyor, bazen düşünmüyor bilmşyorum ne yapacak. Şu an 29 yaşında ara vermeden hemen uzmanlığa başladı asistanlığın bitmesine de 1 sene filan var. Ben evliliğimiz asistanlığına denk gelmesin diye erteledim. O tempo yüzünden çok fazla yalnız kalacaktım buna cesaret edemedim. Şimdi ilk seneye göre çok iyi sayılır ama hala çok yoğun bilmşyorum ya çok zor umarım başa çıkabilirizbenim esim de istifa etmisti sonra ikimizde farkli alanlara gectik .nispeten rahatiz .size moral verebilmek istiyorum ama sartlari zor .iyi ki varlar diyelim .
ama sunlari da dusunun .simdi bitirdi uzmanlik mecburisi icin doguya gitti .o bitti yandal dusunuyor mu? ki benim tanidiklarimin hepsi dusunuyor .yandal yapti 3 yil daha asistanlik sonra yine dogu gorevi .boyle boyle yas 40 i buluyor .butun bu surecler cok zor .umarim ikiniz de cok mutlu olursunuz hayal ettiginiz hayatlari yasarsiniz
siz ozel sektorde mi calismayi dusunuyorsunuz ? uzmanlik mecburisinde malum ozel sektoru kabul etmiyorlar sonra mi calismaya baslasiniz acaba dicem o da sacma olacak .ay bilemedim valla Allah kolaylik versin bol bol gezin eglenin insallahYandal bazen düşünüyor, bazen düşünmüyor bilmşyorum ne yapacak. Şu an 29 yaşında ara vermeden hemen uzmanlığa başladı asistanlığın bitmesine de 1 sene filan var. Ben evliliğimiz asistanlığına denk gelmesin diye erteledim. O tempo yüzünden çok fazla yalnız kalacaktım buna cesaret edemedim. Şimdi ilk seneye göre çok iyi sayılır ama hala çok yoğun bilmşyorum ya çok zor umarım başa çıkabiliriz
Size mesaj atabilir miyimsiz ozel sektorde mi calismayi dusunuyorsunuz ? uzmanlik mecburisinde malum ozel sektoru kabul etmiyorlar sonra mi calismaya baslasiniz acaba dicem o da sacma olacak .ay bilemedim valla Allah kolaylik versin bol bol gezin eglenin insallah
tabi ki her zaman her konuda .Size mesaj atabilir miyim
evliler seri üzgün gerçekten bu tarz çok mesaj aldım
Evet yaa arada sorun oluyor da bazen monotonluğun da güzelliği yok mudur?Evliler seri üzgün değil burayı bir düzeltelim:)
Yok ya orda şakasına söyledim :) ama çoğu evli arkadaş monotonluğu ararsın hele ki çocuk olunca filan dediler de ona binaen :) bide evlilik yapı itibariyle de bi zaman sonra monotonluğa bağlamak zorunda zatenEvliler seri üzgün değil burayı bir düzeltelim:)
Evet yaa arada sorun oluyor da bazen monotonluğun da güzelliği yok mudur?
Mesela akşam ne yesek telaşı birlikte bir şeyler almak ne biliyim bi kahve içmek evlilik aslında güzel şey
Yeter ki birbirini seven ve saygı duyan iki insan olsun
Bazen çok yıpransamda ben pişman değilim
Ben şahsen bağrıştım da ilk aylar cidden kabus gibiydi şimdi olsa güleceğim olaylar belki ama evliliğin içine girmeden bir şeyleri yoluna zaten sokamıyorsun ki bazen de çok düşünmemek lazım sanırım yaYa evlilikte hiç tartışma hiç sorun yaşamadık diyen yalan söylüyordur zaten. Tartışma ve sorunu nasıl çözdüğümuz önemli. Sesler yükseliyor saygi asiliyorsa o evlilik güzel değildir tabi. Bu demek değil ki her evlilik böyle. bu gün kayinvalidesine çok sinirlenmiş ve iyi dileklerini yollayan biri olarak diyorum evlilik güzel:) evlilik fobisi olan ve evlenmekten korkan biri olarak bunu diyorum :)
Yok ya orda şakasına söyledim :) ama çoğu evli arkadaş monotonluğu ararsın hele ki çocuk olunca filan dediler de ona binaen :) bide evlilik yapı itibariyle de bi zaman sonra monotonluğa bağlamak zorunda zaten
Monotonluktan kastım her gün aynı tarz bi yaşam biçimi, her gün aynı saatte aranmak, günün nasıl geçeceğini tamamen bilmek, ha bu mesela anksiyete sahibi insanlar için güven dolu bir şey, ama bana monoton geliyor rutinin bozulması lazım, bu illa atraksiyonlu aktivite olmasa da, başka şeylerle bilmem anlatabildim mi. Benim iki kez aranmam monoton ise size göre nedir mesela monotonluk bende sizin görüşlerinizi merak ettim :) rutini bozmak için ne yapıyorsunuz yada rutinden memnun musunuz, bana kalsa ben her gün buluşurum ama ailem kısıtlıyor ve pandemi var kendisi de doktor olunca malum virüsün içinden geliyor mecbur hafta da bire düşürdük zaman açısından da böyle olmak zorunda buna yapacak bir şeyimiz yokYani sizin monotonluktan kastınız nedir bilmiyorum biz evlenmeden önce de sabah akşam bungee jumping yapıp atraksiyonlu yaşayan bir hayatımız yoktu. öyle sandığınız gibi monoton falan olmuyor yani. Sizin sevgilinizle günde 2 kere konuşuyor olmanız bana monoton geldi mesela :) haftada bir yüz yüze günde 2 kere nasılsın bana göre monoton. ha başkasına sorsanız o da her gün eşinden sürpriz bekleyip aya çıkmayı istiyordur ona göre de ben monotonumdur :) yani bu aslında bıraz karşılıklı aynı beklentilerde olmakla alakalı.
Şöyle söyleyeyim eğer asistanlığını dahiliye tarzı bölümlerde yapıyorsa kötü günler geride kaldı sırada daha kötüleri var. Ama daha sakin bölümse biraz sabredilebilir. Onun da sizin desteğinize daha çok ihtiyacı var çünkü.Evet asistanlığın son yıllarında, hele ilk iki sene daha da beterdi o zamanlar bende alışmamıştım çok kavga ettik, şimdi bir tık daha iyi ama o bir tık bile aşırı yorucu. Son seneler yeterince anlayışlı olduğumu düşünüyorum onla h sonu görüşsek bile aşırı yorgun hiç enerjisi yok koskoca hafta onu bekliyorum bende. Ama işte yapacak bir şeyi yok biliyorum.
Bende siz gibi beklenti içinde olmasam benim de Zaten sorun edecek bir şeyim olmaz. Ama ben rutinden sıkılan biriyim. Herkes sıkılmayabilir, sizin beklentiniz huzurmuş mesela. Ben daha farklı şeylerin beklentisindeyim bana sadece huzurlu olmak yetmiyor, heyecanlanmak hayatımda gün içinde her gün olmasa bile farklılık katacak şeylerin olmasını istiyorum, benim annem de mesela rutin bir hayatı var, her gün aynı, ev işi, yemek yatış, ama bunu sorun ettiğini hiç görmedim, çünkü mutlu halinden, beklentisi yok, evde takılan huzurlu olan, başka bir şey aramayan biri, herkesin beklentisi farklı işte bu işlerden, benim yakın arkadaşıma göre de ben çok beklentiye sahip biriyim. Belki sorun budur zaten. Yoksa sevgilimle ruh ikizi gibiyiz, hayata bakışımız, yaşamak istediğimiz hayat tamamen aynı. Ama mesleği de ailevi ilişkiler de gerçekleştirmemize engel oluyor. Bakalım hayırlısı olsun. Duygusal olarak da dediğimiz gibi ben daha sıcakkanlı temas eden biriyim, onun sevgi stili daha farklı benim gibi sevmeyince ben Doyumsuz oluyorum sanırım ama sevgisini belli eden çok güzel davranış ve hareketleri de var.Yani gün içinde iletişimde olmak bana göre monotonluk değil dediğim gibi. Her gece eller havaya yapan tipler değiliz. Bekarken de böyle değildik. Çok korkarak evlenmeme rağmen evlilik bana göre monoton ya da sıkıcı değil. Çünkü farklı bir beklentim yoktu. Huzurlu mutlu olup hayatıma devam etmek gibi bir beklentim vardım eşim benim duygusal ihtiyaclarimi karşılıyor ki evlilikle ilgili bir sorunum yok. Siz ise konunuzda tam da bundan yakıniyorsunuz duygusal olarak ilişkiniz sizi tatmin etmiyor benim anladığım. Yani monotonluk değil sizin dediğiniz şey. Ayrıca ben bekarken yani evlenmeden önce dünyanın bir ucundan bir ucuna tek başıma giden biriydim yani ailem öyle sizin aileniz gibi haftada 1 bile çıkmamı sorun eden bir aile değildi. Buna rağmen evlilik bana monoton gelmeyip size geliyorsa sorun belki de aradığınızı bulamamış olmanızdır.
Pediatri asistanı.Şöyle söyleyeyim eğer asistanlığını dahiliye tarzı bölümlerde yapıyorsa kötü günler geride kaldı sırada daha kötüleri var. Ama daha sakin bölümse biraz sabredilebilir. Onun da sizin desteğinize daha çok ihtiyacı var çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?