Uzun süreli ilişkiler

benim 10 senelik bir ilişkim varr liseden beri dewam ediyor yaza nişanım var ve bu 10 sene içersinde acısıyla tatlısıyla çok şey yaşadım ama her geçen sene sewgilime dahada aşık oldum :61::61::61::61:

2005 ocak ayında başladık bizde çıkmaya ama ondan öncede liseden arkadaşımdı :37:
6 yıl olmuş birlikte büyüdük olgunlaştık olumsuz yanlarımızı karşılıklı törpüledik :66:
biz ilk çıkmaya başladığımızda farklı üniversiteleri kazandık maalesef aramıza 22 saatlik yol girdi ama derler ya mesafe küçük aşkları söndürür büyük aşkları alevlendirir diye gerçekten doğru bir lafmış..
şu anda sözlüyüz yaza nişanımız var sonrada asker yolu bekliycem gelince de 2012 baharı gibi kısmetse evlencez:nazar:

8 senelik ilişkim bugün bitti :43: Canım yanıyor :43:yeniden ayağa kalkmam için uzun bir zaman gerekli ...

Tanrım sizleri hiç ayrılmasın .

Liv senin sevgilin askerde değil mi ki şu an? Askerlik sürecinde bu tür ayrılık mevzuları hep yaşanıyor. Barışırsınız herhalde, biraz zaman geçsin de... :59:

Hemen bitti deme, bence bitmemiştir. :26: Yani çok çok büyük, geçmişten birikerek gelen bir sorun, bir soğukluk yoksa pat diye bitemez.

6. senenin içindeyiz çok şey yaşanıyor elbet önemli olan da yaşanmışlıklar yoksa pat diye evlenirsen çatır çatır çatırdayan bir celseyle de boşanırsın. Bir insanı en çok tanıdığın zamanda tanımadığının farkına varırsın... Öyle işte... Uzun süreli flörtlerden yanayım. Bu da ilk ve son aşkım :69:

Canım sağol :43: Gram umut yok ,bitti ...
Çok alışmıştım ona, çok canım yanıyor öyle böyle değil .:43::43:Tanrım bana dayanacak güç versin .

cnm ben de tryamora katılıyorum 8 sene bu dile kolay ha deyince bitmez ki...
tabii çok çok önrmli bir sorun olmadıkça..
canının yanması çok çok normal ama vardır herşeyde bir hayır canım oluruna bırak
ben sizin gerçekten ayrılmış olduğunuza inanmam şahsen :59:

bizim de 6.ayımız ve evlenmemiz için çooook uzun seneler var inşllh bi an önce geçer de kollarında olurum sevdğimin ... (:

Liv bencede kesin konuşma 8 sene bu

arkadaşlar 5-6 senelik ilişkileri duyuyorum,burda da karşılaşıyorum okurken konuları,hatta bi 10 seneyi bulan ilişki yaşayan çiftler var.peki bu kadar zamanda neler yaşanıyor?belli bir zamandan sonra işin içine cinsellik de girmez mi?neden ciddi bir ilişkide evlilik öncesi bu kadar uzun bir flört dönemi yaşanıyor?merak ediyorum doğrusu.bir zaman sonra bıkmıyormu.bu kadar uzun yıl ilişki yaşamak için körkütük aşık mı olmak gerek.haftada kaç kere buluşuluyor neler yapılıyor yani arkadaşlarlamı birlikte zaman geçiriliyor yoksa sinemada bir film izleyip sonra yemek yeme yada alışveriş vs. benim daha önce bir ilişkimde farklı şehirlerde olduğumuz için ayda bir araya gelirdik.bu yüzden birklikte geçirdiğimiz zzaman ve yapacağımız şeyler de sınırlıydı.bu yüzden merak ediyorum acaba aynı şehirde yaşıyor olsa idik,sık görüşme imkanımız olsaydı ilişkimiz nasıl olurdu.artıları eksileri neler olurdu.
merak etmen belki doğalda bazıları saçma geldi..senin sevgilin olduğunda ne yani cinsellik ne zaman olcak diyemi bekliyorsun?ille o anlamda sahiplenme gerekmiyor..her senelerce sevgili olan her şeyi paylaşmıyor..
güvendiğin biriyle vakit geçirmek gibii yok..farklı kişilerle olacağına güvendiğin kşiyle bütün anlar güzel geçer..

Arkadaslar merhaba ,

Bugunlerde kafami cok kurcalayan bir konu var :59: Benim en yakin dostumun 8 yillik bir iliskisi var.Ama kizi defalarca aldatti .. Kizi da taniyorum .. Sizce soylemeli miyim ? Bunu yapan en yakin dostum oldugu icin hep sustum ama kiza da cok uzuluyorum :43:

Lutfen bana bir fikir verin .. Dogru duzgun dusunemiyorum artik ..

malesef biliyorum :43: kizin da tahmin ettigini ya da hissetigini dusunuyorum ama hicbir sey yapmiyor , bu aralar soyleyip soylememek konusunda cok kararsizim :43:

insanlar bunu neden yaparlar ki :/ çok üzücü bir durum.
size neden aldattığı konusunda bir şeyler söyledi mi ?
soruyorum çünkü ilişki yaşadığı kızı seviyormu sevmiyormu bu durumda sanırım buda çok önemli .

biz her seyimizi biliyoruz ilk tanistigimizdan zamandan beri o bana her seyini anlatir , bende ona anlatirdim..

ilk baslarda ben kiz arkadasimi seviyorum aradigim sadece macera diyordu ama artik kiz arkadasini sevip sevmediginden emin degilim :S

bence söylemek yapacağın en doğru şey olur, her ikisi içinde . eğer daha farklı öğrenilirse daha sancılı olur durum . zor ama yapman gereken budur benim düşüncem .

bence kesinlikle söylememelisin onu söylemesi için ikna etmeye çalış ama kimsenin ilişkisine karışma o senin dostun iyiside olsa kötüsü de olsa onu satamazsın yanlıslarını söylersin gerekirse o yanlıslarından dolayı onunla kusersın konusmazsın ama onun arkasından iş çevirmiş gibi söyleyemezsin kızı tanıyabilirsin ama senin dostun değil dostunun sevgilisi zaten Allah o kıza en yakın zamanda gösterecektir gerçeği sen karışma iyi olur Allah'tan kötü olur kuldan ayrılırlar falan arkadaşın çok üzülür kız kıymete biner intaara falan kalkışır kız yediremez bence asla karışma sadece arkadaşını uyar yaptıgının çirkin bir şey olduğunu en kısa zamanda kız arkadaşına açıklamasını açıklamayacaksada kız arkadaşından ayrılıp diğer ilişisine devam etmesini söylemelisin şovalyelik yapmaya gerek yok sen zararlı çıkarsın demedi deme iyi olmak kolaydır ama adil olmak zordur victor hugo demiş bu sözü çok severim o yüzden adaleti sağlamak sana bize başkasına düşmez
sence yaptığın adil olacak mı bilemesin kız da onu aldatmış olabilir belki bilemezsin vs o yüzden karışmaa kesinlikle

Son düzenleme:
bncede hıc söyleme zaten kız bılıyodur tahmın edıyodur ayrılmak ıstemedgınden sineye çekiodur senin bu durumu deşifre etmen ikisi içinde kötü olur

kendin için düşün sen böyle bir şey yapsan arkadaşın seni dostu bilmiş anlamış ki her insan düzgün şeyler yapar diye bir kaide yok onun kız arkadaşını aldatması kötü bir insan olduğunu imaa etmez seni yakın bulup söylüyor sende gidip bunu kıza söylüyorsun sen onu satmış gözükmezmisin

kıza acıdın iyilik yapmak istedin peki arkadaşının sana olan güvenini inancını sarsmış sana olan güvenine ihanet etmiş olmazmısın aynı şey senin başına gelse dostun dediğin insanla paylaşsan oda gitse söylese ne yaparsın kendini satılmış hissedersin değilmi ilişkiler arasına girilmez kim kiminle ne yaparsa yapar isterse 75 kişiyle aldatır isterse el pençe divan durur önünde senin için önemli olan onu uyarmaktır arkadaş olarak yanlış yapmasın diye uyarırsın devam etmesi arkadaşına kalır bu durumdan hoşnut değilsende onunla görüşmeszin yalnız onun ilişkisine karışamazsın ve karışmamalısında

arkadaşlar bence soylenmelı ..ama yazarken kolay tabıı kı soylenmelı demek..tıpkı suan yaptıgım gıbı..ama ben cok daha kotu bırseye sahit oldum..benım tanıdıgım bır adam var ve eşini de iş yemegınde tanımıstım oyle masum guzel bır kadın kı...ama gelın gorun ki tanıdıgım 23 yasında olan bır kızla evlerde bulustuklarına sahit oldum..kız 23 adam 50 yasında...zengın dıye yapıyor bellı kı..ama hıcbır savunulacak tarafı yok..kızın ne oldugu bellı ama yolda gordugumde oyle yada ortak arkdslarla beraberken gordugumde hıc caktırmıyor..bılmıyorum sanıyor..ama biliyorum işte..ben o kızı her gordugumde yada o adamı her gordugumde adamın eşi aklıma gelıyor canım yanıyor..nasıl soylenır kı...asla soylemem...ama keske kadın uyansa artık dıe dua eder oldum artık..
anlayamıyorum bu erkeklerı...hele de kızlarda da suc var dıye dusunuyorum ..evlı oldugunu bıle bıle o adamla bulusmak ne demek..ınsan o kadının yerıne koyar kendını yaaa dusunur de yapmaz amaaa nerdeee akıllı ınsann...
Allahım korusun bizleri ve sevdiğimiz adamın aklını şaşırtmasın..Sadakat herşeydir.

ilk bahtım altın tahtım demişler...bence doğru.
uzun ilişkilerde bir de şöyle bir olumlu yön var.karşındakinin geçmişi sen oluyorsun,o da senin geçmişin oluyor.bir çok şeye vakıf olabiliyorsun.bence bu çok güzel bir durum.
alışkanlık oluyor diyorsunuz,iyi ya işte.onsuz da yapabileceğini anlarsan zaten ayrılık da kendiliğinden gelir.
ama genel olarak bir insanı en uzun altı ayda tanırsın akılllı mantıklı düşünen birisiysen.duygusalsan da en fazla bir sene.uzatmak birşeyleri yıpratırsa kötü ama bağlılığı artırıyorsa çok güzel..

Back
X