Uzun Zamandan Sonra Katlanan Sorunlar

Diğer konularını okuyordu yine konu aç diye beklemiş olabilir

Tek söyleyeceğim ne zaman büyüyecek eskiden askere gider büyürlerdi ben inanmam ama seninkine lazımmış bir de kredi çektiniz vs

Benim eşim de en küçük erkek ama onun
Peşinde dolanmamışlar her işini kendi yapmış

Sen zaten akşama kadar yaramaz oğlan çocukları ile uğraş bir de aynısından evde işin zor

Tek çözüm ailelere anlatmayın kavga da etseniz oturun evde anneni arama eşini doğum günü kutlamaya ararsa idare etsin çocuk mu bu

Bak ben işten ayrıldım bakıcım işten ayrıldı vs annem bunları 2 yıl sonra öğrendi genel geçer cevaplar verdim

Aileleri hayatınıza dahil etmeyin öğrenmesinler yani küs müsünüz değil misiniz

Benim eski eşim de en ufak bir sorunda evi terkeder annesinin yanına kacardı
Günlerce eve gelmezdi benim olmadığım saatlerde benim hala ütüleyip yukadığım temiz kıyafetleri giymek için gelirdi
Bazı zamanlar da geldiğinde suratını gormezdim salonda uyurdu sadece kapının anahtar sesini duyardım
Bosanmamıza yakın tamamen ailesine sıgındı ve ben eski kv ile konusmaya gttim
Oğlunuzla konusu nyuvamız yıkılacak diye
Kimbilir neler yapıyorsun da kacırıyorsın eşini evden dedi
Ve beni resmen yok saydılar
4 sene evli kaldık ama onlar için yoktum o kadar mutlu oldular ki oğulları yanlarına gidince

Aramadan sormadan eski eşim ve aileler de muhatap olmadan tek celsede 4 yıllık evlilik bitirdim

Yani sorun bendeyse bilemem ama kendimi önce sizin yerinize koydum, eşim bana ''sen anca yatak ayırmayı yüzük çıkarmayı bilirsin'' dese karşılığında ona al yüzüğüde çıkarıyorum diyip fırlatıp atmazdım. Ve eğer ben eşime ''sen anca bunu bilirsin'' dediğimde öyle mi al o zaman buda yüzük diye fırlatsaydı bende bidaha onun yanına gitmezdim. O yüzden ben bu noktada eşinizi haklı buluyorum.Çünkü bu birazda ''hep aynı şeyi yapıyosun'' deme şeklidir ve bu cümlenin sonunda yine aynı şey yaşanırsa, (ki sebep ne olursa olsun çok kötü bişey değilse yatak ayıran yada yüzük çıkaran eşede tahammül etmezdim ama) bidaha yanına gitmemi beklerse gerçekten kendisi üzülürdü.Bu yüzden eşinize kızamadım.Sadece şu noktada kızdım, evde yaşanan sorun evde kalmalı.Ne olursa olsun kızıp gidip sağda solda kalmak, bi süre gelmemek, kutlanacak olan onun doğum günüyken sizde hazırlık yaparken insanlara ''gitmeyin'' demek.... Bunlarda olucak iş değil eşiniz biraz yaygaracı. O yüzden eşinizin yerinde olsam bende yanınıza gelmez yüzünüze bakmazdım katiyyen, ama bunu evin içinde gösterirdim.Arşa çıkarmazdım.Bu noktadan sonrada eşinizinde haklı bi yanı kalmamış.Karşılıklı olarak aşırılık yaptığınızı düşünüyorum.

Allah sana sabır vermiş Koalina

Ben olsam 10 günde 10 kere konuşmuştum. İster beni dinlesin, ister dinlemesin.

Konuşmadan hiçbir sey çözülmüyor.
Hoş bazı insanlarla konuşarakta çözülmüyor.

Yapman gereken şey eşinle oturup bütün sorunlarınızı net bir sekilde konuşmanız.

Baktın olmuyor yoluna bakarsın.
Büyümeyen insanla uğraşmak çok zor.

Evliliginiz iki kişilikten çıkmış ne yazıkki aileler işin içine girdimi kavgalar dahada büyüyor aranizdaki iletişimsizlik de bunu destekliyor evlilik danışmanına gitseniz belki aranizdaki iletisimsizligi çözebilir

Benim bile içim sıkıldı okurken çoğu yeride atladım çok sessiz kalıyorsun konuşmanız çok gerekli bence hep susuyorsunuz kocanla sanırım sorununuzuda pek anlayamadım...

Okudugum yorumlardan bi size katilabildim.. Çünkü yüzük atmak yatağı agirmak felan cok assagilayici seyler. Iki tarafta hatali. Herkes konu sahibinin sabrina dikkat cekmis. Ama ben bu olayda bi sabir goremedim. Yüzük atmak bosanalim demektir. Üstelik oncesinde yatagi da ayirmiz vs bence olaylar karşılıklı gelismis. Ertesi gun dogum gunune katilmak istememekte yerden göğe kadar haklı. O halde bide doğum gunu mu yapilacak yani. Esinin hatalari cok fazla elbette. Ama erkek kendisini iten yerde asla durmaz. Kaldiki oncesinde yatagi ayiran salonda kalan da konu sahibi olmuş. Iki tarafta hatali. Tek çözüm oturup cedellesmeden karsilikli hatalari gosterme cabasina girmeden konusmak. Ve ne olursa olsun aile faktörünü ortadan kaldirmak.

Karı koca kendinize ait eviniz olmadı, kendinize ait eşyanız olmadı, kendinize ait özel anlarınız bile sınırlı.
Evi terk eden koca da cidden sinir bozucu. Uzatmaları oynamanın manası yok, ki koca büyümedikçe sorunlar bitmeyecek.

Yani.Yani ben kendimi iki tarafında yerine koyup düşünüp yorum yaptım.Yatak ayırmak için çokkk ciddi sorunların olması lazım.Yüzüğü çıkarmak içinde tek sebep boşanma kararı almış olmak olur.Aksi halde bana bunları yapan bir eşe asla saygım kalmazdı.Muhtemelen sevgimde.Çünkü evlilik yani, ilişkiler bile sürekli 'bitsin' diyen bir taraf olunca seni mi çekicem artık diyip bitiyorken, evliyken bunların yaşanması inanılmaz yanlış.Yorumları ben okumadım ama, anladığım kadarıyla hiç bu noktaya değinen olmamış.Halbuki bana sorsan kimse bunu doğru karşılamaz derdim.Yatak ayırıp duran, yüzük çıkaran bir eşle ne kadar evli kalmak isterim bilmiyorum, ama sonsuza kadar onunla kalmicağım ortada gibi.Garip.

Size yine katılıyorum yüzük parmaktN cikmaz. Cikarsa da sonuclarina katlanmak gerek..

Konu sahibinin bu evliliğe nasıl katlandığını merak ettiğimiz için yatak ayırma kısmı hafif kalıyor.

Cevaplar için teşekkür ediyorum.
Yüzük çıkarma ve yatak ayırma meselesi çok büyük şeyler olunca olur denmiş ama zaten bir kaç ay önce boşanma dilekçesini de vermiştim eşime. O zaman da ilk yaptığı iş annesini arayıp Koalina benden ayrılıyormuş demek olmuştu. Sadece bu olayla değerlendirince yuh artık yüzük atılırsa böyle olur denebilir ama durum öyle değil. Evlilik boyunca bana yapılan onlarca saygısızlığa karşılık yüzük çıkarma çok basit kalıyor gözümde.
Evet konuşmadım, evi terkeden adamla konuşacak neyim olabilirdi? Kendisi konuşmasa aylarca da konuşmayabilirdim. Kaldı ki bu adam verdiği sözleri tutmamış, her fırsatta annesine sığınmış ve ben heptek başıma mücadele etmişim.pek bir gelecek göremesem de küçük bir ihtimal kendimize ait bir yaşamımızın olması farklı olabilir diye bekledim. O yaşantı da bir türlü gelmedi, hala bekliyoruz ki ailesi çıksın gitsin. Bir tek denemediğim o kaldı ama onu beklerken de çoktan eskidik.

Daha önce hiçbir konuna cevap yazmadım ama konularını takip ettiğim birisin, uzun zamandır yazmayınca iyiye yormak istemiştim halini ancak üzüldüm bu duruma.
Yine de eşinden beklenen bir potansiyel olduğu için şaşırmadım.
Umarım en iyisi olur hayatın için...

Hatırlıyorum seni, hatta sevgiliydiniz o zamanlar sivaslıydın sevgilin için uğraşıyodun ama o daha çocuksu mu desem ağır davranıyordu. karakterleriniz o zaman bile farklıydı sizin şimdiki duruma gelirsek yaşadıklarınız hafif değil evet ve böyle giderse daha kötüleşeceğe benziyor. Biliyorum sen çok emek verdin ama bu sefer son bi gayretle yine sen adım at. Yorulduğunu söyle mesela geleyim mi dediği akşam konuşabilirdiniz, sen de istememişsin onda istememiş ama siz evlisiniz böyle olmaz ki. Annen konuşunca etkili oluyosa sen konuşunca daha da etkili olur kolay evlenemeştiniz siz kolay da bitmesin sizin ihtiyacınız olan şey fedakarlık

Aa bi dk yeni yoruma bakmamışım boşanma dilekçesi mi vermiştin eskiden? Bu raddeye gelmemişsinizdir diyordum, ancak kocanın tepkisine şaşırmadım. Fikrim değişti açıkçası. sen ayakları üstünde durabilen bir kadınsın ve bence, boşanma mevzusunda bile annesinin arkasına sığınan bir adam için fazlasın..

ya bu insanlar niye gitmiyolar sizden bi türlü anlayamadım.
yok mu evleri ,durumları nedir yani.
hayatınızın ortasındalar.gelip gitmeleri dert.
iki göz kiraya çıkamadılar mı.
ayıptır ya.
bak olan sizin evliliğinize oldu

yani yorumları okudum eski konularınızı bilmiyorum fakat yatak ayırmak başlı başına evliliği çıkmaza sokar helede iki taraftan birinde alttan alma meyili yoksa....iletişim için aynı odayı kullanmak gerekmez, bir mektup yazıp hislerinizi anlatın ya da bir mesaj... tabi keşke konuşabilseniz ama konuşamadığınız için zaten bu çıkmaz....yüzüğümü fırlatsam eşimin de tepkisi çok sakince olmaz her ilişkideki birey gibi..hatalarımızı bazen kendimizde kabullenmeliyiz ama sizde evet kabul hatalıydım burada dediğiniz bir duruş yok...eş ailesine gidip teli kapatıp durumunuzu anlatmış;bundan daha farklı bir çıkar yol sunmamışsınız gibi geliyor......ama bu tip sorunlarda aşılmaz diyemem tabiki gerçekten her ikininizinde istemesi şart....ama sizde istek yok sadece bunalma var.....eşinizi bilemem birde ondan dinlemek gerekli bence....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…