Uzun Zamandan Sonra Katlanan Sorunlar

O zaman da ilk yaptığı iş annesini arayıp Koalina benden ayrılıyormuş demek olmuştu.

Benim bildiğim erkek çocukları daha 15'indeyken "ben büyüdüm" tripleri atar. Eşiniz cidden tuhaf ya. Evli barklı adam karınla hallet, barışmaya çalış, barışmıyorsan yoluna koyamıyorsan iyi veya kötü kararını ver ailene sonuç bildir. Hemen anneye yetiştirmek nedir ya.

Ben her ilişkinin dinamiğinin ayrı olduğunu düşünürüm. yani kimi sakin, kimi tutkulu, kimi böyle hırçın olur ilişkilerin. Ayrılacağınızı düşünmüyorum. Hatta herşeye rağmen sizin özverili olduğunuzu düşündüm. Hala doğum günü için hazırlık yapmışsınız. Ama eşiniz gitmiş.

boşanma dilekçesi verilmiş,
yatak ayrılmış,
yüzük atılmış,

sonucunda belki yarım saatlik bir konuşma olmuş, bu kadar, sonra aynı yatakta yatılmış.

bence sizin evlilikte ayarlar baya bir bozulmuş.

işler bu raddeye gelmişse, kv, o, bu, şu duymuş duymamış önemi yok,
konu komşu da duysun, kapı baca açık kavga da edin,
yeter ki bir aşama ilerleme ya da gerileme olsun.

hep aynı noktada sabit, bu şeyler sizi ne kadar sarstı kimbilir ama ertesi gün doğum günü kutlaması olacak diye hazırlık yapmak.

bence konu sahibi siz tamamen sağduyunuzu yitiriyorsunuz bu evlilikte.
bu evliliğin size zararı sadece duygusal bile değil. ki o bile bir travma iken, bu evlilik sizin akıl sağlığınıza da tehdit oluşturuyor.
sapla saman, doğruyla yanlış karışmış iyicene.

Eşim aramızdaki tartışmaları gizlemek yerine gidip pat pat ailesine anlatsa aşırı soğurdum sanırım. O konuyu bir kabul ettir eşine bence,niye her kavganızı biliyorlar bu kadar? Her seferinde onların yanına gitmese evliliğiniz bu kadar tükenmezdi.

Bir de fazla sakinsiniz,suratına suratına bağırırdım ben olsam.Eşim de tartışmışsak sakince konuşur ama saatlerce susmaz,o konuşur ben bağırırım. Belki de o yüzden fazla küs kalmıyoruz yani o sinir konuşunca, bazen dışa vurunca çıkıyor. Sadece bir kaç kez sustum,o da konuşmadı ama o kadar kırılmıştım ki,sadece o zaman 1 haftaya yakın küs kalmıştık. Demek ki sen de bir şeyleri hazmedemiyorsun artık ki böyle sessiz kalmşsın.Hakkınızda hayırlısı olsun

Son düzenleme:

Yaşadıklarınız değişmez
O bakımdan üzülmeyın ve artık kendı hayatınıza bakın
Ailesi her seferınde ortaya cıkacak ve oğullarına destek olacaktır , olan size yıllarınıza olur
aynılarını yasadım
sabrıma ben bıle ınanamazdım aileme yanstmazdım
eski eşimi komple annesının evıne postaladım
acımı kendım yasadım
koca evı kendım bosalttım aglaya zırlaya
ama bitti gitti
Allah size de güç versin

Arkadaşım neden inatla çıkıp gitmiyorsun bu evden?
Neden boşanmıyorsun?
Yüzük çıkarmakla,yatak ayırmakla,dava açmakla olmuyor o işler!
Boşuna yüz göz olmaya devam ediyorsun!
Adam seni istemiyor/sevmiyor cidden görmüyor musun?

sen onun eşi değil de annesi gibi davranıyorsun yazdıklarına bakılırsa. eşin ne kadar hatalı olursa olsun, kimse onu suçlamıyor ne ailesi, ne de sen. kabahati olan insana doğum günü hazırlamak "haklısın" demektir ve sen dolaylı da olsa kocanı haklı çıkarmış oldun. adam zaten düşünmekten uzak, şımarık, sen de öyle davranmasına katkı sağlıyorsun.
özellikle eşinin ailesine ve eşine içini dök, ne olacaksa olsun, ya biter ya devam eder.

Kocan seninle olan evliliğinin hala farkında değil koa.
Olsaydı en ufak tartışmanızda ailesine sığınmaz.
Ha buna ailesinin sizin yanınızda kalması da ayrı bi olay.

Kol kırılır yen içinde kalır diye düşündüm ben, sonuçta 10 kişi gelecekti o gün eve ne olursa olsun bi organizasyon var ve çağırmışsam ağırlamalıydım. Bir şekildeo günü atlattıktan sonra konuşulur, küsülürdü...

zaten birarada yaşıyorsunuz ve eşinin evi terketmesi gizlenebilir bir şey değil ki. eşin evde kalsaydı ve ketum biri olsaydı düşüncen doğru olurdu.

Başından beri tüm konularını biliyorum.

Eşin seni sevmiyor ya da istemiyor denilemez.
Çok saçma bir çıkarım bu.

Sevmeyen istemeyen adam önüne gelen onca fırsatı değerlendirir.
Boşanma dilekçesinin üzerine atlardı.

Çocuk gibi aileleri araya sokarak, seni utandırma yolu ile sorunu çözebileceğini sanıyor.
Böylece sen başkalarının duymasından ve karışmasından rahatsız olup uzatmayacaksın.

Bugüne de sabırlı oluşun onu daha da azdırmış mesele bu.

Eşin olgunlaşmamış, ailesinin kollarından kurtulamamış bir çocuk sadece.
Sizin evliliğinizin temel sorunu bu.

Ben hala evliliğini, onun ailesinden tam olarak ayrılıp yaşaman gerektiğini sonra
bir karar vermen gerektiğini düşünüyorum.

Bir de evlilik terapisti denemelisiniz.
Biri bu adama artık koca olduğu gerçeğini özümsetmeli.

zaten birarada yaşıyorsunuz ve eşinin evi terketmesi gizlenebilir bir şey değil ki. eşin evde kalsaydı ve ketum biri olsaydı düşüncen doğru olurdu.
Tam olarak bir aradayız denemez. Eşimin ailesi vaktinin çoğnu yazlıkta geçiriyor. Eşim de onların yanına gidiyor, gitmeyebilirdi ve kimse bir şey anlamazdı.

Ben de tam olarak böyle düşünüyorum. Düzelir diye çok bir umudum yok ama tamamen kendi başıma kaldıktan sonraki tavırlarına göre karar vermek istiyorum. Eşime sen ana kuzususun dedim bana gurur duyarak evet dedi. Bu aile bağımlılığı onun için çok normal bir şey. Aile terapistini de arkadaşım söylemiş ama eşimin bana söylediği "aileler varken neden terapiste gideyim" oldu. Ona göre bizi tanıyan insanlar daha iyi yorum yapıp çözüm sunabilirmiş...

Eşin saçmalıyor.

Bence ona güzel bir yaklaşımla asıl bizi tanımayan bir insanın objektif yorumları gerek.
İstersen terapist seçimini sen yapabilirsin.
Yeter ki deneyelim.
Yoksa sona yaklaşıyoruz.
Evliliğimizi adam gibi yaşamadan bitecek farkında mısın diye konuş.

Kabul edeceğine inanıyorum.

O halde ben terapist önerileri alayım bilenlerden

Evlilik çok çıkmazda.. Bütün suç hep kadında adamı yola getiren yok. Sizden başkası uğraşmıyor, bir gün sizde geri dönülmez bir şekilde yorulacaksınz. İnşallah düzelir bir evlilik kolay değil ama ömür törpüsü gibi bazıları

önceki konularınızı bilmiyorum ama yatak ayırmaya her zaman karşıyım şiddet haricinde bu olayda şiddette olmuş bir nevi.eşiniz hareketlerinizden sizden bıkmış bir hal içinde ve size kızgın dolaplataki yiyecekleri ayırıcak kadar üstelik.ikinizde sakin olunca konuşmayı deneyin bence.ve bir adamın evi terketmeside çok saçma onunda hatalarından biride o.

öff koalina ya canım sıkıldı valla
bu adam neden böyle annem annem ablam ablam yapıyo ki

öff koalina ya canım sıkıldı valla
bu adam neden böyle annem annem ablam ablam yapıyo ki
Öyle yetişmiş çünkü...O kadar normal ki bu aile aşkı ona. Annesi de sorunları kendiniz halledin demedi bir gün, sürekli müdahil oluyor.
Dün de konuştuk, ara ara konusu geçtikçe konuşuyoruz ama öyle bir yaklaşımı var ki zannedersin tüm suçlu benim. Eşimin dilinde var ama icraat sıfır. Dün bana dedikleri:
-Hayatımdaki en güzel olay seninle evlenmem,
-Her gece yatarken şükrediyorum şu durumumuza (gerçekten her gece yatmadan önce bi yarım saat dua faslı vardır)
-Benim huzur bulmam için senin bu evde olman yetiyor
-Sen benimle konuşmuyorsun, konuşsan her şey hallolur
-Bana kızsan bile surat yapma, en kötü kavgayı bile etsek gelip sarılsan ben küs kalamam
-Yüzük benim için çok anlamlı, çok özel; ben ancak boşandıktan sonra çıkartırım sen nasıl hemen çıkartabiliyorsun
vs vs...Bolca boş laf yani. Konuşunca zannedersin aşktan ölüyor, davranışa gelince asker arkadaşım modunda.

Eşin için mutluluk verici olan şey senin için huzursuzluk.

Baştan bu konularınız olduğu için özel günler biarada olunması, eşin herşeyi ona yoruyo.

Aslımda normal öyle düşünmesi ama buna çözüm yolu bulmaması ce seni bunlara mecbur bırakması can sıkıcı.

herşeyde annesine koşan koca ve senin o çok sevdiğin kvnin resmen sana sırt çevirmesi affedilir bişey değil.

Aklı başında oğlunu gelinini hatta gelinini sevmese dahi oğlunun mutluluğunu düşünen bir anne oğlu geldiğinde tıpış tıpış karısına postalaması gerekir.

Çünkü bu yaptığıyla oğlunu oğlunun gözünde haklı çıkarmaktan başka bileye yaramaz.

İlk önce aileleri devredılı bırak tatlı dille olmadı sert bi şekilde yoksa evlilik adına biley hiçbizaman yaşayamayacaksıbız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…