Uzun Zamandan Sonra Katlanan Sorunlar

madem o kadar memnun seninle evlendiğine ne diye gönlünü hoş tutmuyor ki
yarım saat dua da etsin yarım saat senle de ilgilensin. ilgisiz diyosun
hem neden sen gidip barışacakmışsın ki her defasında
evi terk edip annesine gitmesi de ayrı bi olay ya
anneleri işinize karışmasın diycem ama adam onların kapısına gidiyosa anne baba işte onu haklı buluyolardır

sabah ekşi sözlükte bir konu vardı ailesinden hiç ayrılmamış erkeklerle ilgili durum o
ana kuzusu erkekle evlenmemek gerekiyor gibi bir konuydu
bence sizin sorunlarınız aileden de çok etkileniyor bir türlü kendi evinizi kuramamıştınız
aile kendi evine yerleşmek nedir bilmedi
ben kendi ailem annem babam geliyor evde istediğim gibi oturamıyorum babam varken yaylanamıyorum ben duştan çıkınca yarım saat bornozla oturabilecek bir tipim tabii bunları yapamıyorsun
değil kaynana kayınbabayla aynı evde dib dibe yaşamak
ayrıca her özel günün ailece kutlanması da bir saçmalık
belki ben istemiyorum kardeşim ailecek kutlamak belki kocamın doğum gününe otel ayarlayacağım iki gün oraya gideceğim
bazen çok sabırlı ve olgun olmakta zarar veriyordur koalina
biraz bencillik iyi gelir belki

Kayınvalideme daha önce sorunları anlatmasını hoş bulmadığımı söylemiştim. Bana sürekli eşimin sır küpü olduğunu hiç bir şey anlatmadığını söylüyor hala, daha sürekli anlattığını bile kabul etmiyor veya bana çaktırmadığını zannediyor. Değil eve göndermek bir de alıp güzelce doğum gününü kutlamış pasta falan kesmişler, güzelce pohpohlayıp yollamışlar.

İnandın mı sen bu söylediklerine yani. Bildiğin boş boş konuşuyor gözümde. İnsan bu kadar "yanımda olman bile huzur veriyor" diyecek kadar aşık ama bir kere öpüp sarılmıyor nasıl bir aşksa. Eve gelir gelmez telefon ve bilgisayara dadanıyor ama benim gölgem bile ona mutluluk veriyor falan... Hiç inandırıcı değil .
O gitmesi zaten çok enteresan bir şey, annenin kucak açması daha da ilginç. Bir de bana geldikten sonra eşimin gece sıkıntıdan terlediğini söyledi, o kadar sıkıntı çekmiş ki terlemiş oğluşu. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim.

Aile gelenekleri öyleymiş ben de bir şekilde uymaya çalıştım ama böylesi hiç iyi olmadı benim için. Ailesi gelseydi oturup konuşacaktım, şimdi gelseler yine konuşurum ama gelmeyecekler sanırım, kızmışlar.

Nasılda durabiliyorsunuz konuşmadan öyle ikinizde?iletişim sorununu dibine kadar yaşıyorsunuz belli ki..tamam insan küser de günlerce sürermi bu?Ben dayanamam bir sorun varsa hemen konuşurum tutamam kendimi.

Nasılda durabiliyorsunuz konuşmadan öyle ikinizde?iletişim sorununu dibine kadar yaşıyorsunuz belli ki..tamam insan küser de günlerce sürermi bu?Ben dayanamam bir sorun varsa hemen konuşurum tutamam kendimi.
İyi de ben mi konuşayım?
Adam terkedip gitmiş, gelince yüzüme bile bakmamış. Giderken bir dayak atmadığı kalmış. Nesine konuşayım bu adamın?

Buyuk yatak odasina gectiniz mi ? Yatagi degistirdiniz mi ? Konularinizi bildigim icin Merak ettim .

işte liseli ergen

bu sözler buradaki bir çok genç kızı mest eder

ama siz kocaman insanlarsınız artık

boş lafla karın doymaz

objektif birisi lazım eşine tokat gibi gerçekleri söyleyecek

bana gelsin ben ona anlatayım biraz

ne biten evlilikler gördüm diye ama sizin durumunuz daha garip

hani aynı ev içinde olur altlı üstlü olur aileye yansır yine kabul de adam başka evdeki ablasına gitmeyi abes görmüyor karımla kavga ettim geldim demeye insan utanır ya

annesi vs de onun büyüdüğünün farkında değil, hani sen daha iyi bilirsin çocuğunuza onu koşulsuz sevdiğinizi gösterin denir ya küçük yaşlar için hatalarınla da ben seni severim kimse sevmese de ben severim hala o modda

sen de hatalısın oğlum demez onlar hiçbir zaman

tek çözüm eşinin büyütülmesi şöyle adam gibi bir arkadaşı buna bir ayar çekecek

bence terapiste falan gitmez onu bozar o tarz şeyler canı annesi de olmaz der hem

Mantik ve olgunluk yasiniz esinize gore 30 sene ileride.

Reactions: anu

Bu yaptıklarıyla oğlum sen haklısın biz senin arkandayız demişler .

Herşeyi geçtim yalnız kalmanı sağlamışlar.

Bizde de bu özel gün problemi sevgililikten beri var . 10 yıl sonra evlendik bir kere başbaşa kutlayamadık.
Şimdi özel günleri birgün önce ailelerle asıl günde birlikte kutluyoruz .
Kimse mutlu değil bu durumdan ama madem anlayışsızlar benim borum ötsün diyorum.

Acaba sen annene gitsen eşin neyapar ?
Anlar mı ki seni?

İyi de ben mi konuşayım?
Adam terkedip gitmiş, gelince yüzüme bile bakmamış. Giderken bir dayak atmadığı kalmış. Nesine konuşayım bu adamın?
Haklısın tatlim otur sohbet et demiyorum zaten.yani sorunları konuşmak lazım küsmek daha kötü uzaklaştırır diyorum.bir gün konuşmamak tamam hani sakinleşip biraz kafanda tarttiktan sonra konuşmak. Ama bir hafta uzun bir süre. Eşinin hatası çok büyük tabi çekip gitmesi çok kötü olmuş. Erkekler konuşmaktan korkuyor biraz, kaçmak kolay geliyor sanki..

Koalina en buyuk hataniz her defasinda yuzuk cikarmak, oda ayirmak.
Anneannemin annesinin ogududur, dunya da yansa yataga kus girilmez. Ki nerede kalmis yatak ayirmak.
Haksizsiniz demiyorum ama hakliyken haksiz konuma dusmeyin.

Üzgünüm ki her anlattığın bir anıda bir kere daha sevilmediğine inanıyorum.
Neden boşanmadığına gelince, senden başka hiç kimse; onun herşeye burnunu sokan ailesine ve ergen bile olamayacak tavırlarla ailesine koşmasına katlanamaz da ondan.
Ben senin ailenin tüm bunlara neden göz yumduğunu da anlamıyorum.
Boşanmak kolay değil anlıyorum ancak belli ki eğitimli ve meslek sahibi gencecik kadınsın, boşa geçen, gözyaşı ile geçen yıllarına çok pişman olursun ileride... Yaşadım biliyorum inan...

Ama ne yazik ki bir insanın bizi gerçekten sevip sevmediğini ; laflarından değil,davranış ve hissettirdiklerinden anlarız.Yoksa lafta herkes herkese ölüyor

Bencesiz kendinizi eşinize ve ailesine karşı çok ezdirmişsiniz. Eşinizle bir aile olamamışsınız. Bir eviniz, kendi düzeniniz olamamış.. Konuşamıyorsunuz bile, derdinizi birbirinizle paylaşamıyorsunuz.. Eşinizin sizi hırpalaması affedilir değil.. Siz sustukça, daha çok tepenize çıkarlar. bence dişinizi göstermenin zamanı gelmiş. Kimse için kendini yıpratmaya değmez. Bu dünyadaki en değerli varlık sizsiniz..

her şey lafta resmen
valla çok üzüldüm Koalina
eşinin iyi bi adam olduğunu düşünüyodum ama hem seni hırpalaması hem de böyle eziyet etmesiyle beni çok şaşırttı

belli yaş öncesi belki kişiye cahil deriz, kişiliği tam oturmamış deriz,
ama 30a merdiven dayamış kişilerin bazı davranışlarını affetmek onlara yapacağımız en zararlı harekettir.

burada hatalı olan iki tarafa da birileri hatalarını söylemeli.
ben konu sahibinin (sadece bu konuda yazdığı örneklere bakarak) davranışlarında hata gördüm ve yazdım kendi yorumumda da,
eşin de davranışlarında hata var,
bunu tarafsız bir terapistle çözebilirler belki.

ama eğer ailelerle çözülecekse, o zaman iki tarafın da ailesi karışsın olaya,
iki taraftan da fikir alınsın madem, tabi bu durumda evliliğin içi dışı yakınlarla paylaşılmak zorunda kalınır, geri dönüşü olmayan bir hataya sebep de olabilir, ben tercih etmezdim bu yöntemi.

Hırpalama olayına çok Can'ım sıkıldı
Eşine karşı hiç hoş bakmıyorum sana taaa baştan davranışlarından dolayı
Annesi evden ayrılsa bile bilgisayar telefon vs. Diyorsun .gölgemden haberi yok diyorsun
İyice şımarmış kocan . Bu ne özgüven
Meslek olarak ondan daha üstünsün. Kaynanalar da oğullarının rahat etmesini ,çalışan gelin olmasını ,oğlunu çok sevmesini ister .bunlar sende var.yoksa o oğlanı kim ne yapsın. Çabalaması gerekecek diğer türlü.

Ben zaten genelde sakinim ancak bu tarz bir durumda ilk adımı atmam. Eşim de atmazdı muhtemelen annem aramasaydı.

Koalina en buyuk hataniz her defasinda yuzuk cikarmak, oda ayirmak.
Anneannemin annesinin ogududur, dunya da yansa yataga kus girilmez. Ki nerede kalmis yatak ayirmak.
Haksizsiniz demiyorum ama hakliyken haksiz konuma dusmeyin.

Gerçekten sevilmiyor olsam bunu en net ben anlardım. Aşkından ölüyor diyemem ancak sevmiyor da diyemem. Bazen diyorum ben göremiyor olsam; defalarca ciddi kavgalar ettik, ben zaten pamuk ipliğine bağlıyım, neden ayrılmasın? Şu an bizi bağlayan hiç bir şey yok aslında, maddi olarak ben de o da tek başımıza gayet yaşayabilecek durumdayız, çoluk çocuk yok, evi satsak borcumuz da olmayacak. Hadi ben her şeyimi bırakıp geldim de tereddüt ediyorum, biraz daha bekleyeyim diyorum da kendisi neyi bekliyor?

Ama ne yazik ki bir insanın bizi gerçekten sevip sevmediğini ; laflarından değil,davranış ve hissettirdiklerinden anlarız.Yoksa lafta herkes herkese ölüyor
Davranışta da bir çok kadının bayılacağı durumlar oluyor ancak benim istediğim yönlerden değil. Sevgiyi ifade etmemiz de farklıdır. Eşim için romantik bir sürpriz çok büyük bir sevgi ifadesiyken benim için ise yapılan fedakarlıklar sevgi göstergesidir. Bu sebeple ne o beni anlıyor ne ben onu anlıyorum.

her şey lafta resmen
valla çok üzüldüm Koalina
eşinin iyi bi adam olduğunu düşünüyodum ama hem seni hırpalaması hem de böyle eziyet etmesiyle beni çok şaşırttı
Kendisi benim çok güçlü olduğumu düşünüyormuş.
Annem neden yalnız bıraktın diyince "Koalina çok güçlü bir kadın, yalnız kalmak dert olmuyor onun için" demiş. Sanırım ne yapsa incinmem, kırılmam, ağlamam diye düşünüyor.

Konuşamıyordan ziyade konuşmuyoruz çünkü benim derdim gayet açık, defalarca aynı şeyi söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Eşeğe laf anlatsam anlamıştı bunca zaman.

Siz konular bilmediğiniz için zannederim yüzük atmak ve yatak ayırmayı çok büyük olaylar gibi görüyorsunuz. Bana bunlar çok sıradan geliyor kendi karşılaştıklarımın yanında.
Kadın tam tersi, bana oğlumu doyur demesi bir yana aramış sanki çocuk gibi "oğlum gece çok terledi, hep sıkıntıdan; çok canı sıkıldı ondan" diyor. Eee ne yapayım terlediyse yani, sıkıntı belirtisine bak.

Siz konular bilmediğiniz için zannederim yüzük atmak ve yatak ayırmayı çok büyük olaylar gibi görüyorsunuz. Bana bunlar çok sıradan geliyor kendi karşılaştıklarımın yanında.

bir taşınmayla ilgili konunuzu okudum.
onun dışındakileri pek bilmiyorum.

zaten iki türlüsü de bana garip geliyor.

1. dediğiniz şekilde bu davranışlar ki o raddeye geldik diyorsunuz.

2. o raddeye geldiyseniz sonrasında nasıl hiç bir şey yaşanmamış gibi doğumgünü partisi planlayabiliyor veya aynı yatakta sorunu konuşmadan yatabiliyorsunuz.

ben bunları aynı konu içinde düşünemediğimden tam oturtamıyorum. ama düşünmemekte gerek zaten.
yani yüzüğünü çıkarmaya geldiyse konu, gerekirse bağırış çağırış kavga edip de sorunun kökenini bulana kadar uyumamak gerek.
ya da o raddeye gelmemek gerek.

hala ilişkinizdeki sorunu sizin bile doğru değerlendiremediğinizi düşünüyorum.

umarım güzel haberlerinizi alırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…