"Vajinal muayene"

Sevgili arkadaşım bu tarz konuşmalarla ilk defa anne olacak bizleri korkuttuğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Bir çok arkadaşım bu konuda olumlu ve rahatlatıcı konuşma yaparken siz insanı geren söylemlerde bulunuyorsunuz. Korkunuzu anlayabiliyorum ama bizide germeye hakkınız yok....

ya ben arkadasımızın kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum.
hem belli ki onun başına istisna bir şey gelmiş ve bu korkusunu da üzerinden atamamış,onu ifade ediyor.
kimsenin gerilmesine gerek yok, ki bu amaçla asla söylemez maydanoz...

bhk kız elleşme olcek elleşme korkma kız. sositososito sositososito
ben korkmuyorum korkmadığım içinde sezeryan yapıcam
:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:

hehe evet,biliyorum senin ne kadar cesur olduğunu..:mymeka:
yahu elleşsin ama bakmasın istiyorumsositososito

ben birşey duymustum ne kadar doğru bilmiyorum...
yalansa, şehir efsanesiyse yazın...
ilk cinsel birleşmeniz nispeten kolay olduysa catınızda ona biraz daha geniş oluyormuş ve dogum daha kolay gerceklesebiliyormus...

Sevgili arkadaşım bu tarz konuşmalarla ilk defa anne olacak bizleri korkuttuğunuzun farkında değilsiniz sanırım. Bir çok arkadaşım bu konuda olumlu ve rahatlatıcı konuşma yaparken siz insanı geren söylemlerde bulunuyorsunuz. Korkunuzu anlayabiliyorum ama bizide germeye hakkınız yok....

BurcuTemur,inan ki kimseyi korkutmak niyetinde değilim.Şu ana dek 2. yaşayan,şu zamana dek ilerleyen hamileliğim olmasına rağmen senin gibi veya diğer ilk hamileliğini yaşayan arkadaşlar gibiyim.Kötü bir niyetle yazmadım,kesinlikle böyle bir hadsizliği yapamam,yapmam.O yaşadıklarım yüzünden sezaryen düşünsem de normal doğumun faydalarını bildiğim için son ana dek ısrarla normal doğum istiyorum.

Burada yaşadıklarımızı,yaşayacaklarımıza karşı olan duygu ve düşüncelerimizi paylaştığımıza göre ben de yaşadığımı ve yaşayacağıma karşı da duygu ve düşüncelerimi yazdım.Sorun olmasına gerek yok.ALLAH(CC)herkeslere kolaylık versin inşallah(amin). Sevgiler.a.s.:nazar:

ya ben arkadasımızın kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum.
hem belli ki onun başına istisna bir şey gelmiş ve bu korkusunu da üzerinden atamamış,onu ifade ediyor.
kimsenin gerilmesine gerek yok, ki bu amaçla asla söylemez maydanoz...

Sevgili bhk.cım çok teşekkür ederim canım. a.s. Kesinlikle sorun olması için yazmadım. Beni anlamış olmana çok sevindim.ALLAH(CC)hayırlısıyla kolaylık versin inşallah(amin).
Kızımla sizi öpüyoruz teyzesi.Sevgiler.a.s.:1hug::nazar::asigim:

ilk cinsel birleşmeniz nispeten kolay olduysa catınızda ona biraz daha geniş oluyormuş ve dogum daha kolay gerceklesebiliyormus...

:CüvCüv: Cok komıksınız yaa nerelerden duyuyorsunuz bunları. Pekı hala kızlık zarı yırtılmadıysa ne olacak??? CADIARZU

kızlar eğer bu doğruysa benim kolay olcak doğumsırnaşık şey:dance::roflol::roflol:

Kızlar ben muayeneden hiçbir zaman korkmadım (hamilelik dışında da) ama tabi ki doktor dahi olsa da bir yabancını karşısında o durumda olmaktan hep gerildim. Ama ilk hamileliğimde korktuğum başıma geldi. hem de bir kez değil sayısını bile hatırlamadığım kadar çok... 35. haftada sancılandım ve dr u aradım. Ama drum babasının rahatsızlandığını ve şehir dışında olduğunu hemen hastaneyi arayacağını ve benimle ilgilenmesi için bir dr yönlendireceğini söyledi. Tabi ki erken doğum tehlikesi olduğu için alttan muayene edildim. Vee son haftaya kadar neredeyse 4-5 günde bir hastaneye doğum tehlikesi ile gittim. Ama hiçbirisinde dr um yoktu. Dr ben doğum yapmadan yaklaşık 2 gün önce babası vefat etti. Tabi bu arada beni hastanede görmeyen, ellemeyen kadın doğum uzmanı hatta asistanı kalmadı. Artık o utanan çekinen ben o nefret ettiğim koltuğa sanki evimin kultuğu gibi oturur oldum. Diyeceğim şu ki hiçbir şeyi çok kafaya takmamak lazım. İnsanın korktuğu başına geliyor :D

byata sana kesinlikle katılıyorum. düşündükçe sorunu üstümüze çekiyoruz. bu sebeple doğum yapacak arkadaşlara tavsiyem doğum anını değil sonrasında bebeğinizi kucağınıza aldığınızı hayal etmeniz. bi de kendinizi şöyle telkin edin bence "bu geçici bi durum, ömrümün sadece birkaç saati sürecek, çocuğumun sağlıkla kucağıma gelmesi için buna katlanırım". normal doğum yapmış bir anne olarak kendimi bu şekilde rahatlattım ve doğuma korkusuzca girdim. ilk muayenemde ben de tedirgin oldum, kendimi sıktığım içinde acı duydum. rahat olmaya çalışın zaten öyle dakikalarca süren bi durum değil. ayrıca doğum esnasında bu defalarca yapılıyor, strese girmeden buna kendinizi alıştırmaya çalışın. sadece bebeğinize odaklanın gerisini doktorunuza bırakın. bebeğiniz nasılsa gelecek, ne kadar rahat olursanız, o kadar kolay olacaktır. şimdiden hayırlı olsun, Allah bir avazda kurtarsın hepinizi.

Son düzenleme:
hamileliğimin ilk haftalarında doktorum hep alttan ultrasonla baktı.o ultrason aleti biraz canımı acıtıyordu muayene boyunca. ama bende hiç utanma falan olmamıştı çok rahattım. benim sezeryan olacak çatı muayenesine gerek kalmayacak ama olsaydıda çekinmeden yaptırırdım herhalde.

arkadaşlar bu muayene yapılması şart bir muayene.uatanmanızı anlıyorum fakat sizn ve bebeğiniz için en iyisi inanın..ben ilk doğumumu sezeryanla yapmak zorunda kaldım 3 gün normal doüum sancıları çekdikten sonra.3 kere doğumhanedeki çataldan kalktım bebek gelmedi diye.sonunda çatı dar normal olmaz diyerek beni sezeryana aldılar.ben o kadar sancıyı çekmemle kaldım.yani eğer öncesinse muayene yapsalardı çatının darlığı için bu kadar sıkıntı çekmeyecekdim.benden tavsiye mutlaka gidin..

aralık anneleri sayfasına da yazmıştım ama hemen buraya da ekleyim. benim utanma problemim yoktu zaten ama canım acıyacak diye çok korkuyordum ki hiç de korktuğum gibi olmadı. zaten toplam 5 saniye kadar sürdü sürmedi, ve "aa bu muymuş" dedim sonrasında ki acı eşiği düşük biriyimdir:) henüz yaptırmayan anne adayları, bence rahat olun:)

Kızlar aranızda kimse hamilelik öncesi alttan muayene olmadı mı?Benim doktorum hep alttan muayene ediyordu.Gerçi şimdiki doktorum farklı,ama onlar günde kaç kişiye aynı şeyi yapıyorlar.Onların mesleği bu.Hastayı robot gözüyle görüyorlar.Tıp okumuş bir arkadaşım bu şekilde açıklıyordu."Sadece arızayı bulup onarmaya odaklanıyor insan"diyordu.Utanmayın sakın.
Acıyacağından korkan arkadaşlarım da,doğum ya da sonrasındaki acılardan daha çok acıyacağını düşünmüyorsunuz herhalde.
Bilmiyorum ben mi çok rahatım..Ama bu kadar kafaya takmaya değer bir muayene olduğunu sanmıyorum.

valla arkadaşlar 2 gündür 4-5 kere muayene olan biri olarak
rahatlıkla şunu söyleyebilirim
tek derdin bebek ve kendi durumunu öğrenmek oluyor
utanma falan kalmıyor
bu muayene şart utanacam yada canım yanacak diye kasarsan daha zor geçiyo muayene
o yüzden derin nefes alıp sakin olmaya çalışmaktan başka çare yok

Back
X