- 4 Haziran 2018
- 2.692
- 2.425
- 83
Daha önceden vajinada böyle birsey olmadigina eminmisin.Belki de et benidir yeni fark etmişsindir.Benimde makat çevresinde 1 tane vardi .Daha önce makatimi hiç incelemedigimden dolayı HPV 16li oldugumu ögrendikten sonra o bölgeyi incelemeye aldim ve onu buldum.Doktorum siğile benzetemedim dedi.Bir süre takip et büyürse yada çogalirsa gel bana dedi.İsterseniz sizde öyle bir 1 hafta gibi bir bakin çoğalirsa yada büyürlerse hemen gidin doktora.Bayanlar merhaba yeni farkettm bikaçgündür vajina bölgemde 3 tane nokta seklinde cok ufak et beni gibi bişi var doktora gidicem siğilmidir bu birde tedavi yöntemi olarak ne uygular bana acaba
Ne olduğunu burda bilemez ki kmse siğilde olablir normal et beni de olablr .. Dokton karar verecek canm.. Ya yakılır ya dondurulur.. Sonra parça alnp hpv mi dye baklır cinsl olarak aktifsen rahim ağzna baklr çıkan sonuçlara göre tedaviye başlanr.. İnşaALLAH siğil değildrBayanlar merhaba yeni farkettm bikaçgündür vajina bölgemde 3 tane nokta seklinde cok ufak et beni gibi bişi var doktora gidicem siğilmidir bu birde tedavi yöntemi olarak ne uygular bana acaba
Vallahi Hepimizin bildigi şeyler işte.. bagisiklik yüksek tutulunca.Tek eşli olmakla,stresten sigaradan içkiden uzak duruncaa yani kendimize bebek gibi bakarak negatif olabiliriz heralde.Çok var negatif olan.Tabi HPV nin tipide önemli kac tane HPV tipine maruz kaldiğinda önemli.Benim gibi HPV 16 olan biraz daha geç negatif olur diye düşünüyorum.Allah yardimcimiz olsun.Negatif olanlar nasil oluyor
Riskli tipler cikarsa neler yapiyor doktor nasil bir tedavi baslarVallahi Hepimizin bildigi şeyler işte.. bagisiklik yüksek tutulunca.Tek eşli olmakla,stresten sigaradan içkiden uzak duruncaa yani kendimize bebek gibi bakarak negatif olabiliriz heralde.Çok var negatif olan.Tabi HPV nin tipide önemli kac tane HPV tipine maruz kaldiğinda önemli.Benim gibi HPV 16 olan biraz daha geç negatif olur diye düşünüyorum.Allah yardimcimiz olsun.
Yaşlanınca bağışıklık da düşüyor ömür boyu başımıza ne gelecek diye bekleyecek miyiz gerçekten ben çok yoruldum kızlar düşünmektenBir akrabamiz söyledi 25 senedir kontrol altinda oldugunu..Ben kadini uzaktan taniyorum.Keske konusma imkanim olabilse.Neler sorardim neler.Bence o kadinla ilgilenen doktor negatif olsa bile vücuttan atılmayacağini düşünenlerden ki kadında kendini hala HPV li olarak görüyor..Ben Düşünemiyorum 25 sene boyunca Rahim ağzindaki pozitif HVP virüsünü..
Vucuttan atamazsak kansermi olcaz yani 15 sene sonra.artik pskolojim bozulduYaşlanınca bağışıklık da düşüyor ömür boyu başımıza ne gelecek diye bekleyecek miyiz gerçekten ben çok yoruldum kızlar düşünmekten
Bu konuyu bende merak ediyorum negatif olduk diyelim e ben evliyim çocuğum yok henüz eşim yurtdışında olduğu için tedavi sonrası ilişkim olmadi o yüzden bilemiyorum tekrar olcak miBuraya negatif enerji saçmak istemiyorum biliyorum herkes endişeli ama öğrendiğim günden beri zaman zaman unutuyorum zaman zaman aklıma geliyor yine kafayı yiyecek gibi oluyorum hep bekleyişte mi olacağız anlıyorum herkes başından geçenleri duyduklarını yazıyor ben de yazıyorum ama olumsuz vücut kesinlikle atmıyor doktorum söyledi vs gibi yorumlar iyice moral bozuyor eskilerden okuyan varsa eğer negatif olup tek eşliliğe devam edip tekrar pozitif olan var mı lütfen yazsın bize bilgi versin
Bunun ilacli hicbir tedavisi yok malesef.Yani siğilsiz olan yüksek riskli tipler için söylüyorum.Smear ve HPV testi sonucu HPV 16 yada 18 gibi yüksek riskli gruptan çikarsa Jinekolog Onkolog Kolposkopi yapiyor. Patoloji Sonucu Ascus CIN 1-2-3 boyutlarina göre ya leep yada konizasyon islemi ile rahim ağzini o lezyondan temizliyorlar.Bu traşlama işlemi gibi birsey.Daha sonrada yine bu traşlanan alan patoloji bölumune gidip sinirlar negatif mi pozitif mi bakiliyor.Negatif ise tamamen temizlenmiş oluyor.Pozitifse tekrar bir işlem yapilmasi gerekiyor sanirim. Ama bu arada Ascus yada CIN 1 oldugu zaman çoğu doktor islem yapmiyor sadece takip ediliyor.Çunku CIN 1 çoğunlukla geriliyor.Ama benim doktorum çocuk düşunmedigim icin direk leep işlemi yapti.Bayanin yaşina çocuk durumuna göre yapilacak işlem değişebiliyor..Riskli tipler cikarsa neler yapiyor doktor nasil bir tedavi baslar
Ben bütün yorumları okudum.. 1. Sayfadan bu sayfaya kadar.. Herkes hayatına dönmüş bekarlar evlenmiş çocuk yapmş evliler 2. 3. Çocuğunu yapmış.. %90 nı negatif olmuş.. Ama Düzenli olarak her yıl kontrole gidiliyon tabi takip önemli.. Aynı tipten negatif olunca bağışıklık kazanıyorsun ama diğer tiplere.karşı açık oluyorsun ne yazık ki tek risk faktörü farklı tipler.. Evliler tedaviden sonra hayatlarına devam ediyor.. Bu kadar çıkmaza kendinizi sokmayın sonuçta hayat devam ediyor.. Eskiden beri vardı bu hastalık ama insanlar bilinçli değildi haberleri yoktu birşeyden şimdi yeni yeni bilnçleniyoruz sizin mantığınızdan ve korkularınızdan bakarsak eski insanlaron virüsü aldktan birkaç yıl sonra ölmeleri lazımBuraya negatif enerji saçmak istemiyorum biliyorum herkes endişeli ama öğrendiğim günden beri zaman zaman unutuyorum zaman zaman aklıma geliyor yine kafayı yiyecek gibi oluyorum hep bekleyişte mi olacağız anlıyorum herkes başından geçenleri duyduklarını yazıyor ben de yazıyorum ama olumsuz vücut kesinlikle atmıyor doktorum söyledi vs gibi yorumlar iyice moral bozuyor eskilerden okuyan varsa eğer negatif olup tek eşliliğe devam edip tekrar pozitif olan var mı lütfen yazsın bize bilgi versin
Sen çok negatif ve streslisin.. Birde hamilesin tedavisi olan ve vücuttan atılan bir virüs için kendini bu kadar stresi sokmanı önermiyorum.çocuğun için normal hayatına dön ve stresi bırak.. Şuan hamile.olduğun için takipte kalıyorsundur doğumdan sonra gerekli tedavi uygulanacaktır.. Ve bu virüs vücuttan atılıyor hep söyledm yine söylüyorum eğer bu virüs vücuttan atılmasaydı ilk gün yazan ile son gün yazan sürekli gelip burda yorum yazardı.. Ama insanlar evlendi evliler çocuk doğurdu negatif oldular hayatlarına devam ediyorlar.. Dönüp bakn okuyun anlayacaksınız..Vucuttan atamazsak kansermi olcaz yani 15 sene sonra.artik pskolojim bozuldu
Aslında çok doğru yorum şöyle bı mantıklı düşününce eğer böyle çok hayati önem taşıyan bı hastalik olsa illaki gündemde her yerde olurdu bı çok insan hpv tasio ama farkında değil siğil olan bile farkında değil kim sürekli vajina makatina bakioki hemen kanser 15 yıl sonra kanser diye bsy yok yarını Allah bilir bence günümüzü anlık ve mutlu yaşamak lazım stres yapıyorum panik yapıyorum doktorlar pek önemsemiyor geçici enfeksiyon dior herkes kanser olcak diye bsy yok çok tehlikeli çabuk öldüren bsy olsa bilim adamalri illaki bsyler yaparlardı coronadaki gibi ugrasilirdi gündemde olurduSen çok negatif ve streslisin.. Birde hamilesin tedavisi olan ve vücuttan atılan bir virüs için kendini bu kadar stresi sokmanı önermiyorum.çocuğun için normal hayatına dön ve stresi bırak.. Şuan hamile.olduğun için takipte kalıyorsundur doğumdan sonra gerekli tedavi uygulanacaktır.. Ve bu virüs vücuttan atılıyor hep söyledm yine söylüyorum eğer bu virüs vücuttan atılmasaydı ilk gün yazan ile son gün yazan sürekli gelip burda yorum yazardı.. Ama insanlar evlendi evliler çocuk doğurdu negatif oldular hayatlarına devam ediyorlar.. Dönüp bakn okuyun anlayacaksınız..
Bende öyle kuzum inan ki.. geleceğe korkuyla bakmak çok kötü yaşlılıktan bende korkuyorumYaşlanınca bağışıklık da düşüyor ömür boyu başımıza ne gelecek diye bekleyecek miyiz gerçekten ben çok yoruldum kızlar düşünmekten
Canım kolposkopi yaptır kesinlikle.. cin2 için biraz ihmalkar davranmışsın gibi geliyor umarım gerilemiştirMerhaba ben de bir şey sormak istiyorum tam bir yıl önce sağlık ocağında hpv yaptırdım hpv 18 ve 31 çıktı hiç bir belirtim yoktu tamamen tesadüfi öğrendim devlet hastanesinden arayıp kolposkopi yapıldı cin 2 çıktı bazı bölgelerde asc .ben 1 yıl bağışıklığımı kuvvetlendirmeyi tercih ettim operasyon istemedim .sağlık ocağını aradım 5 yıl biz simir yapmıyoruz size dedi özeli aradım 600 tl istedi devlet hastanesi simir testini yapar mı yapmaz ise özelde yaptırmaya gerek varmı direk kolposkopi mi yaptırmalıyım
Canım 60 dan sonra neden risk sıfır anlamadımKızlar bende moral bulmak isteyince ünlülere bakıyorum.. defne samyeliyi herkes bilir 20 yıl önce cin3 'ten konizasyon olmuştu onun üzerine ikinci kızını doğurdu taş gibi maşallah yaşıyor.. belçim bilgin konizasyon oldu ve en son beren saat hpv kaptığını açıklamıştı eşinden.. yani demek ki düzenli kontrole gidince birşey olmuyor zaten 60tan sonra riskimiz sıfıra düşüyor allah hepimize sağlıklı huzurlu ömür versin
Kızlar bende moral bulmak isteyince ünlülere bakıyorum.. defne samyeliyi herkes bilir 20 yıl önce cin3 'ten konizasyon olmuştu onun üzerine ikinci kızını doğurdu taş gibi maşallah yaşıyor.. belçim bilgin konizasyon oldu ve en son beren saat hpv kaptığını açıklamıştı eşinden.. yani demek ki düzenli kontrole gidince birşey olmuyor zaten 60tan sonra riskimiz sıfıra düşüyor allah hepimize sağlıklı huzurlu ömür versin
Aynen bende okumuştum defne samyeliyi haklısın aslında biz ne olduğu bildiğimiz haldeyinede fazla evham yapioz kimin ne olcagini Allah bilir hpv diye korkarken belki başka bsy başımıza gelcek olcez hergun acaba hpvbizi ne zaman öldürecek diye yaşamak
Hpvden ölen yok ki canım benim.. hayatında hç kontrol olmamış rahim ağzı kanseri olanlar bile rahmini aldrıp hayatlarına devam ediyor.. Eğer yıllarca hiiççç belirti vermeden ve hiiçç kontrdle gitmeden taşıyıp kanser olip yayılırsa ki bu.15.yıl değil 30.yılı bulur. Belki o zaman bu virüs yüzünden ölüm ihtimali düşünülebilir.. Hpv öldürmüyor süründrmüyor da aslında sadece bizler öğrenince çıkmazdaymışız gibi hissedip ne yapacağımızı bilmiyoruz.. Halbuki stressiz bir hayat, dengeli ve düzenli beslenme ve düzenli kontrol ile yenilebilen birşey.. Dediğim gibi stresten uzak olun.mutlu olun seni yeneceğim hpv diyin ve yeninAslında çok doğru yorum şöyle bı mantıklı düşününce eğer böyle çok hayati önem taşıyan bı hastalik olsa illaki gündemde her yerde olurdu bı çok insan hpv tasio ama farkında değil siğil olan bile farkında değil kim sürekli vajina makatina bakioki hemen kanser 15 yıl sonra kanser diye bsy yok yarını Allah bilir bence günümüzü anlık ve mutlu yaşamak lazım stres yapıyorum panik yapıyorum doktorlar pek önemsemiyor geçici enfeksiyon dior herkes kanser olcak diye bsy yok çok tehlikeli çabuk öldüren bsy olsa bilim adamalri illaki bsyler yaparlardı coronadaki gibi ugrasilirdi gündemde olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?