- 25 Ekim 2018
- 2.784
- 2.774
- 133
Canım 60 'tan sonra kadınlar rutin tarama testinden bile çıkarılıyor çünkü kanser gelişme ihtimali çok düşük o yaştan sonra araştırabilirsin:)Canım 60 dan sonra neden risk sıfır anlamadım
Eger düsük tip varsa ìslem yapiliyormu ve yuksek tiplere karsi aşı olunabilir ozaman degil miBunun ilacli hicbir tedavisi yok malesef.Yani siğilsiz olan yüksek riskli tipler için söylüyorum.Smear ve HPV testi sonucu HPV 16 yada 18 gibi yüksek riskli gruptan çikarsa Jinekolog Onkolog Kolposkopi yapiyor. Patoloji Sonucu Ascus CIN 1-2-3 boyutlarina göre ya leep yada konizasyon islemi ile rahim ağzini o lezyondan temizliyorlar.Bu traşlama işlemi gibi birsey.Daha sonrada yine bu traşlanan alan patoloji bölumune gidip sinirlar negatif mi pozitif mi bakiliyor.Negatif ise tamamen temizlenmiş oluyor.Pozitifse tekrar bir işlem yapilmasi gerekiyor sanirim. Ama bu arada Ascus yada CIN 1 oldugu zaman çoğu doktor islem yapmiyor sadece takip ediliyor.Çunku CIN 1 çoğunlukla geriliyor.Ama benim doktorum çocuk düşunmedigim icin direk leep işlemi yapti.Bayanin yaşina çocuk durumuna göre yapilacak işlem değişebiliyor..
Tabi ki..egerki düşuk tip varsa hemen tip 16 ve 18 den korunmak için 4'lü aşı olunmalı.HPV nin Düşük tiplerinde islem yapiliyormu rahim ağzinda lezyon oluyorumu açikcasi bilmiyorum siğil oluyor zaten genelde onlarda.Sigil dondurma yada yakma işlemi oluyor.Bende yüksek tip olduğundan düşük olanlarda tedavi icin nasil bir yol izliyorlar bilemiyirum.Bilenler yazarlarsa iyi olur.Eger dusuk
Eger düsük tip varsa ìslem yapiliyormu ve yuksek tiplere karsi aşı olunabilir ozaman degil mi
Bunu ilk defa duydum ama evet genelde öyle 60 a kadar bekleyelim bakalım hahahCanım 60 'tan sonra kadınlar rutin tarama testinden bile çıkarılıyor çünkü kanser gelişme ihtimali çok düşük o yaştan sonra araştırabilirsin:)
Prezarvatif kullanilir diye biliyorum korunmak icinKizlar burda yorum yapanlar dan hpv yüksek yada düşük farketmezsin hpv si olup eşiyle hala normal ilişki ye devam eden ve tekrar siğil hpv tekrarlama oldu mu merak ediyorum hpv olduk ya esimizle hiç olmamış gibi devam edecekmiyiz edersek tekrar aynı şeyler yasncak mi
Hpv taşımayan erkek kaldı mı acaba... Bana kalırsa genç neslin %95 i buna maruz veya maruz kalacak ama teknoloji ilerliyor yarın bir gün tek iğne ile yok olacak diye düşünüyorum.... 15-20 yıl Dr gitmeyen biri için problem ama bizim gibi her yıl düzenli kontrol giden için sorun yok... Konizasyon olursun en kötü yani bu da kötü değil ama... Rahat düşünüyorum benKızlar bende moral bulmak isteyince ünlülere bakıyorum.. defne samyeliyi herkes bilir 20 yıl önce cin3 'ten konizasyon olmuştu onun üzerine ikinci kızını doğurdu taş gibi maşallah yaşıyor.. belçim bilgin konizasyon oldu ve en son beren saat hpv kaptığını açıklamıştı eşinden.. yani demek ki düzenli kontrole gidince birşey olmuyor zaten 60tan sonra riskimiz sıfıra düşüyor allah hepimize sağlıklı huzurlu ömür versin
Canım smear sonucun ascus ve cin 2 çıkmış leep operasyonu olsan iyi olurmuş...Merhaba ben de bir şey sormak istiyorum tam bir yıl önce sağlık ocağında hpv yaptırdım hpv 18 ve 31 çıktı hiç bir belirtim yoktu tamamen tesadüfi öğrendim devlet hastanesinden arayıp kolposkopi yapıldı cin 2 çıktı bazı bölgelerde asc .ben 1 yıl bağışıklığımı kuvvetlendirmeyi tercih ettim operasyon istemedim .sağlık ocağını aradım 5 yıl biz simir yapmıyoruz size dedi özeli aradım 600 tl istedi devlet hastanesi simir testini yapar mı yapmaz ise özelde yaptırmaya gerek varmı direk kolposkopi mi yaptırmalıyım
Evet 65 yaştan sonra smear testi yapilmiyorBunu ilk defa duydum ama evet genelde öyle 60 a kadar bekleyelim bakalım hahah
Acep devam eden olmasa bunca insan nasıl çocuk yapcak canımKizlar burda yorum yapanlar dan hpv yüksek yada düşük farketmezsin hpv si olup eşiyle hala normal ilişki ye devam eden ve tekrar siğil hpv tekrarlama oldu mu merak ediyorum hpv olduk ya esimizle hiç olmamış gibi devam edecekmiyiz edersek tekrar aynı şeyler yasncak mi
Umarımgerilemiştir fakat şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorumCanım kolposkopi yaptır kesinlikle.. cin2 için biraz ihmalkar davranmışsın gibi geliyor umarım gerilemiştir
Evet biraz rahat davranmişsin..İnsallah gerilemiştir.Özel hastane icin maddi durum musait degilse Devlet hastanesinden hemen randevu al.Kolposkopi sonrasi ilerleyip ilerlemediği belli olur zaten.Ona göre doktor ne derse o Yapilir.Umarımgerilemiştir fakat şimdi nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum
Çok tşk ederim korkuyorum işte ne bilim ya biz eşimle tek esliyiz o sadece bekarken birliktelik yaşamış 7 yıldır evliyiz ilk defa bu sene sigille hpv ile tanıştık korkuyor insanAcep devam eden olmasa bunca insan nasıl çocuk yapcak canımSiğil varken bulaş yüksek siğil yokken normal ilişti devam ediyor birde aynı tür olduğu için sen onu yenince bağışıklık kazanıyorsun zaten
Korkmayn sadece düzenli kontrol ve bağışıklığı yüksek tutmak önemli.. Allah yardmcınz olsun hep mutlu olunÇok tşk ederim korkuyorum işte ne bilim ya biz eşimle tek esliyiz o sadece bekarken birliktelik yaşamış 7 yıldır evliyiz ilk defa bu sene sigille hpv ile tanıştık korkuyor insan
Tasiyici erkeklerde sigil yoksa iliskide yinede bulas oluyor sigil olmasi farketmiyorkiAcep devam eden olmasa bunca insan nasıl çocuk yapcak canımSiğil varken bulaş yüksek siğil yokken normal ilişti devam ediyor birde aynı tür olduğu için sen onu yenince bağışıklık kazanıyorsun zaten
Ama sen o virüsü almış negatif olmuş ve o virüse karşı bağışıklık kazanmış oluyorsun bunu atlamayın işteTasiyici erkeklerde sigil yoksa iliskide yinede bulas oluyor sigil olmasi farketmiyorki
Yani erkek ve kadin da siğil olmadığı sürece yüksek tıp pozitif olmadigi sürece herşeye devam kısa cvbiAma sen o virüsü almış negatif olmuş ve o virüse karşı bağışıklık kazanmış oluyorsun bunu atlamayın işte
Yani.. O virüsten tedavi olup sonradan çoluk çocuğa karışıldığına göre öyle olması lazım.. en yüksek bulaş oranı siğil varken oluyor bu bir gerçek.. Doktorlar siğil temizlendikten sonra ilişkiye izin veriyor ... negatif olana prezervatifle ama..Yani erkek ve kadin da siğil olmadığı sürece yüksek tıp pozitif olmadigi sürece herşeye devam kısa cvbi
Onun tipleri var bazı tipleri rahim kanseri yapıyor ayrıca krem ve fitille de geçiyor ama sen artık taşıyıcısın karşı tarafa geçme ihtimali yüksek erkeğe bişey yapmıyor ama kadına kanser yapıyor bazı tipleri bence her ay kadın doğumcu da kontrol ettir vajina içinden sıvı alıp bakıyorlardıarkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...
Konu sahibi yormu 2007 yılında yaptı hpvden temizlendii normal hayatına döndü bileOnun tipleri var bazı tipleri rahim kanseri yapıyor ayrıca krem ve fitille de geçiyor ama sen artık taşıyıcısın karşı tarafa geçme ihtimali yüksek erkeğe bişey yapmıyor ama kadına kanser yapıyor bazı tipleri bence her ay kadın doğumcu da kontrol ettir vajina içinden sıvı alıp bakıyorlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?