Yani kendimi bildim bileli hep bir akintı var..Onun hpv ile baglantili oldugunu pek sanmiyorum..Ergenlikte Regl olmaya başladiktan sonra olan tipik kadınsal akıntı..Ama onun haricinde enteresan renkli kokulu ağrili sızılı hiç bir akıntı olmadi hiç..Sıfır şikayetle HPV 16 ve 53 olduğunu ögrendim..Smearde temizdi ..kolposkopi sonrası CIN1 olduğu ortaya çikti.Herhangi bir akıntı gibi bir şikayetin yok muydu
kontrolü
Canım veremedim ki salgın cıktı gidemedim hiç doktora smear kontrolumu bile yaptıramadım ayın 10 unda randevum gitmişken hepsini bir yaptıracağım hpv testini de tekrarlicam gidecek yine dünya para cana gelmesin ne diyelim ınsallah hayırlı haberler alırızYaaa prensesim benim❤❤❤ Senin negatif haberini bende hıçkıra hıçkıra ağlayarak okumuştum,negatif oldum yazın beni tam anlamıyla toparlamıştı,zihnimi sıfırlamıştı, kendim negatif olmuş gibi sevinmiş, yüreğimden şükürler olsun birimiz kurtuldu demiştim. Belki ben de senin devamlı aklındaydım. Enerji yoğunlaştığı yere akıyor gerçekten de. Bende hemen hemen her gün bu forumda pozitif olan herkesi düşünüp negatif olsunlar diye dua edip içimden geçiriyorum. Ben bu süreçte, Allahım düşmanımda varsa al diye ağladığımı biliyorum.
Bu arada yukarda bir arkadaşımıza eşten bulaş durumunu sormuşsun, ben onu 3 hocama da sordum. Vucudumuz buna bağışıklık kazanmıyormuş,çok enteresan geldi. Yani aynı tipi alabiliyormuşuz, veya x,y,z başka tip. Aşı olmakta fayda var. Ama uzun zaman geçti belki eşinde negatif olmuştur. Anamnezini verdin mi?
Böyle bir şey mümkün değil genital siğiliniz elinize bulaşmaz hijyene sadece çamaşırlarınızı ütüleyerek sağlamanız yeterli bu şekilde takarak ve stres yaparak bağışıklığınızı düşürürsünüzHpv konusunda aklıma takılan çok şey var. Daha önce siğil çıktı yaktırdım. 20 aydır yeni siğil görülmedi.Bu süreçte düzensiz de olsa propolis,imuneks kullandım.bol meyve yiyip düzensiz de olsa spor yaptım.bu arada bekarım,siğil görüldüğü andan itibaren cinsel ilişkim olmadı.sigara alkol hiç kullanmadım. Yaş 28.. merak ettiğim,psikolojimi de bozan şeyler ise şunlar : daha önce siğil çıkaran ya da şu an siğili olan arkadaşlar tuvalet sonrası ellerinizi nasıl ya da kaç kez yıkıyorsunuz ? Ben çok çok fazla yıkıyorum elime virüs bulaştıysa korkusuyla. Kendi vücuduma dokunamaz oldum neredeyse. Sanki çarşafıma,yatağıma,koltuğa vs üzerimden virüs bulaştı diye düşünüyorum. Bu mümkün mü ? Ailemle yaşıyorum korkum onlara zarar vermek aslında. İç çamaşırımız genital bölgeye temas ediyor,virüs bulaşıyor mu böyle olunca çamaşıra arkadaşlar? Pijamamda pantolonumda virüs var diye düşünüyorum elimi değmiyorum. Dokunsam gidip yıkıyorum.yatağımı,çarşafını,kıyafetimi,evdeki eşyaları hpv bulaşmış olarak düşünüyorum artık kafayı yemek üzereyim. Hiç böyle endişeleriniz oluyor mu arkadaşlar?
Siğil görülmemesi öncelikle çook iyi bir şey :) 6 ay ve 1 yıl arası siğil çıkartmayan çoğu insan negatif oluyor ya da olma sürecinde. gidip test yaptırın tekrar. Onun dışında bene 28 yaşındayım :) Siğillerim yeni geçti. Cinsel yolla deri teması ile bulaş olan bir virüs. Yani siz zaten temizliğinize dikkat ediyorsunuz o nedenle geri kalan her şey anksiyete. Onun dışında kendinizi sevin kendinize dokunun bence. ve hayatı kendinize zindan etmeyin öyle bir olay değil bu. bende en yüksek riskli olan var ama dikkat ettiğim sürece seneye kadar negatife döneceğimi biliyorum çünkü HPV geçici bir enfeksiyon.Siğil varsa tedavi edin ve önünüze bakın. Çokk takmayın. Geçiciliğinin hızlı olabilmesi için sağlıklı yaşamak, bağışıklığı arttırmak ve psikolojik olarak yüksek olmak lazım. Cinsellikten de uzak durmuşsunuz buda olumlu etkilemiştir ancak sürekli bu konuda da kendinize kötü davranmayın. Ben diğer ay erkek arkadaşımla buluşacağımHpv konusunda aklıma takılan çok şey var. Daha önce siğil çıktı yaktırdım. 20 aydır yeni siğil görülmedi.Bu süreçte düzensiz de olsa propolis,imuneks kullandım.bol meyve yiyip düzensiz de olsa spor yaptım.bu arada bekarım,siğil görüldüğü andan itibaren cinsel ilişkim olmadı.sigara alkol hiç kullanmadım. Yaş 28.. merak ettiğim,psikolojimi de bozan şeyler ise şunlar : daha önce siğil çıkaran ya da şu an siğili olan arkadaşlar tuvalet sonrası ellerinizi nasıl ya da kaç kez yıkıyorsunuz ? Ben çok çok fazla yıkıyorum elime virüs bulaştıysa korkusuyla. Kendi vücuduma dokunamaz oldum neredeyse. Sanki çarşafıma,yatağıma,koltuğa vs üzerimden virüs bulaştı diye düşünüyorum. Bu mümkün mü ? Ailemle yaşıyorum korkum onlara zarar vermek aslında. İç çamaşırımız genital bölgeye temas ediyor,virüs bulaşıyor mu böyle olunca çamaşıra arkadaşlar? Pijamamda pantolonumda virüs var diye düşünüyorum elimi değmiyorum. Dokunsam gidip yıkıyorum.yatağımı,çarşafını,kıyafetimi,evdeki eşyaları hpv bulaşmış olarak düşünüyorum artık kafayı yemek üzereyim. Hiç böyle endişeleriniz oluyor mu arkadaşlar?
Aslında doktorumla görüştüm o da her zaman rahat olmamı söyledi. Başlarda takmıyordum tedavimi takip ediyordum ama zamanla internette yazılanları okuyunca gerildim takıntı oluştu.aynı problemi yaşayan sizlere de sormak istedim bu hastalık karşısında davranışlarınızı.çünkü kendimi vebalı gibi hissetmeye başladım neredeyseBöyle bir şey mümkün değil genital siğiliniz elinize bulaşmaz hijyene sadece çamaşırlarınızı ütüleyerek sağlamanız yeterli bu şekilde takarak ve stres yaparak bağışıklığınızı düşürürsünüz
Evet 2 yıla yaklaştı siğilsiz geçen zaman.test yaptıramadım ama. Zaten erken fark edip hemen yaktırdım,çıkanları çok küçükken tekrar yaktırdım,2 yıla yakın yeni lezyon görülmedi. Özel olacak sorum ama erkek arkadaşınızda siğil vs görüldü mü sizin ? Çünkü erkeklerde kesin bir test yok negatif olduklarını ortaya koyan. Siğil yoksa bile ya virüs hala bünyesindeyse diye korkmuyor musunuz ? Yani tamam kondom kullanılır ama kondomun kapatmadığı çok yer var. Ben kendi vücudumdan tiksinir hale geldim (ki titiz ve düzenli bir insanımdır) , siz bir başkasının vücudu için bunları düşünmüyor musunuz ? Ya genitalimden vücudumun başka yerlerine de bulaştıysa,oradan kıyafetlere,oradan da yatağa koltuğa eşyalar vs geçtiyse düşünceleri geliyor aklıma.belirttiğim gibi asıl korkum başka insanlara zarar vermek aileme yani. Genital bölgeye temas sonrası ellerimi defalarca yıkamaktan aşındı vallahi. Bu durum karşısında sizin nasıl el temizliği yaptığınız bunun için sordum. Ne güzel hala yakınlaşabiliyorsunuz.cinsellik tabuya dönüştü benim için artık.Siğil görülmemesi öncelikle çook iyi bir şey :) 6 ay ve 1 yıl arası siğil çıkartmayan çoğu insan negatif oluyor ya da olma sürecinde. gidip test yaptırın tekrar. Onun dışında bene 28 yaşındayım :) Siğillerim yeni geçti. Cinsel yolla deri teması ile bulaş olan bir virüs. Yani siz zaten temizliğinize dikkat ediyorsunuz o nedenle geri kalan her şey anksiyete. Onun dışında kendinizi sevin kendinize dokunun bence. ve hayatı kendinize zindan etmeyin öyle bir olay değil bu. bende en yüksek riskli olan var ama dikkat ettiğim sürece seneye kadar negatife döneceğimi biliyorum çünkü HPV geçici bir enfeksiyon.Siğil varsa tedavi edin ve önünüze bakın. Çokk takmayın. Geçiciliğinin hızlı olabilmesi için sağlıklı yaşamak, bağışıklığı arttırmak ve psikolojik olarak yüksek olmak lazım. Cinsellikten de uzak durmuşsunuz buda olumlu etkilemiştir ancak sürekli bu konuda da kendinize kötü davranmayın. Ben diğer ay erkek arkadaşımla buluşacağımTabi önlemimizi alacak şekilde yakınlaşacağız atlatana kadar :)
Virüs dış ortamda fazla dayanamaz. Deri temasından geçer. Aşırı obsesif olamaya gerçekten gerek yok. Kullandığın çamaşırların temizdir zaten, elini de herkes gibi yıkıyorsundur ve yattığın çarşafları da belli aralıklarla temizliyorsundur .Kısaca normal bir temizlik dışında ekstra bir şey yapmana gerek yok. Ayrıca ben bir önceki partnerimden aldım hpv'yi. İlk daha deneyimsiz olduğum için içimi rahatlatan da şimdiki erkek arkadaşım oldu . Kendisi de doktor ayrıca.Ona ilk anlattığımda hpv dir dedi oda geçer dedi. Dediğim gibi zaten ona göre yakınlaşacağız :)) Ayrıca cinsellik tabu olmasın lütfen yahu kadınların ve erkeklerin %80 i yaşıyor bunu.Sende siğilin sayesinde öğrendin. Siğil çıkartmasaydın bilmeden geçip gidecekti öyle bak lütfen. Ve bence sağlıklı yaşamışsın kesin negatife dönersin lütfen takma kafana. Bu hpv ye bakış açını değiştirmeyi dene sonrası kolay olacak . Ayrıca partnerin olursa bunu paylaş. Aşı ol mesela bende düşünüyorum.Evet 2 yıla yaklaştı siğilsiz geçen zaman.test yaptıramadım ama. Zaten erken fark edip hemen yaktırdım,çıkanları çok küçükken tekrar yaktırdım,2 yıla yakın yeni lezyon görülmedi. Özel olacak sorum ama erkek arkadaşınızda siğil vs görüldü mü sizin ? Çünkü erkeklerde kesin bir test yok negatif olduklarını ortaya koyan. Siğil yoksa bile ya virüs hala bünyesindeyse diye korkmuyor musunuz ? Yani tamam kondom kullanılır ama kondomun kapatmadığı çok yer var. Ben kendi vücudumdan tiksinir hale geldim (ki titiz ve düzenli bir insanımdır) , siz bir başkasının vücudu için bunları düşünmüyor musunuz ? Ya genitalimden vücudumun başka yerlerine de bulaştıysa,oradan kıyafetlere,oradan da yatağa koltuğa eşyalar vs geçtiyse düşünceleri geliyor aklıma.belirttiğim gibi asıl korkum başka insanlara zarar vermek aileme yani. Genital bölgeye temas sonrası ellerimi defalarca yıkamaktan aşındı vallahi. Bu durum karşısında sizin nasıl el temizliği yaptığınız bunun için sordum. Ne güzel hala yakınlaşabiliyorsunuz.cinsellik tabuya dönüştü benim için artık.
Ayrıca siğil falan yoktu karşı tarafta. Erkeklerde kesin sonuç yok vs diyorsun ama bunca insan nasıl yaşıyor? Gidip muayene olmanı tavsiye ederim.Virüs dış ortamda fazla dayanamaz. Deri temasından geçer. Aşırı obsesif olamaya gerçekten gerek yok. Kullandığın çamaşırların temizdir zaten, elini de herkes gibi yıkıyorsundur ve yattığın çarşafları da belli aralıklarla temizliyorsundur .Kısaca normal bir temizlik dışında ekstra bir şey yapmana gerek yok. Aşındırdım diyosun da orayı sürekli yıkayıp oraya su tutmak florayı bozabilir ve akıntın olabilir. Ayrıca ben bir önceki partnerimden aldım hpv'yi. İlk daha deneyimsiz olduğum için içimi rahatlatan da şimdiki erkek arkadaşım oldu . Kendisi de doktor ayrıca.Ona ilk anlattığımda hpv dir dedi oda geçer dedi. Dediğim gibi zaten ona göre yakınlaşacağız :)) Ayrıca cinsellik tabu olmasın lütfen yahu kadınların %80 i yaşıyor bunu.Sende siğilin sayesinde öğrendin. Siğil çıkartmasaydın bilmeden geçip gidecekti öyle bak lütfen. Ve bence sağlıklı yaşamışsın kesin negatife dönersin canım lütfen takma kafana. Bu hpv ye bakış açını değiştirmeyi dene sonrası kolay olacak .
Teşekkür ederim cevabınız için. Erkeklerde pcr testi yapılabiliyormuş ama kesin sonuçlar vermiyor,hatta bir çok hekim önermiyor/uygulamıyor. Yani kadınlardaki gibi hpv testi yaptırıp negatif/pozitif sonuç takibi pek mümkün değil erkeklerde bu sebeple sordum. Doktorlarla görüşüp bütün yazıları makaleleri vs okudum süreç içerisinde ama insanın içini kemiren o takıntılar işte :) öyle eğitimsiz cahil bir insan da değilim yanlış anlaşılmasın sorularım.ama konu sağlık olunca ve cinsellik olunca,evlenip sorunlar yaşama ya da aileme zarar verme korkuları insana ekstra dert oluyor sanırım. Bir de florayı bozarsın,akıntı olabilir demişsin de ben çok yıkıyorum ifadesini ellerim için kullandım yanlış ifade etmiş olmayım.evet temizliğe dikkat ediyorum ki abarttım artık :) onun dışında vitamin takviyesi,kefir,sigaradan uzak durmak herkesin bildiği benim de uygulamaya çalıştığım şeylerAyrıca siğil falan yoktu karşı tarafta. Erkeklerde kesin sonuç yok vs diyorsun ama bunca insan nasıl yaşıyor? Gidip muayene olmanı tavsiye ederim.
Aynn beni anlatmışsın canim bir ara hele kafayi yeme durumuna geldim ağlıyordum kendimi bir çıkmazın içine soktum dedim.ben deliriyorum galiba ellerimin ustu yıkamaktan egzama oldu çamaşır değişmekten üst bast degist8rmekten manyaklastim iycene hic biseyi tutamaz oldum aynn kendi yatağından yorgunumdan tiksinir duruma geldim tuttuğum herseyden mikrop.kapicam konuştuğum insanlardan mikrop kapıcam cinsellik zaten bir işkence halini aldı bende kendi evimim havlusundan banyosundan tualteinden tiksinme boyutuna geldim her tualete girdiğimde yıkayıp oturup sonra yine kalkıp yıkıyordum bulaşık cikicam diyelim üstüme bi su sıçrasın cildiriyom ayagimi terklik siz basmak istemiyordum yere sanki ayağıma mikrop bulasick gibi kuafore gitmek kas aldırmak hastaneye gidip kan aldirmak iskenxe oldu herseyden mikrop kapma hissi başladı ama had sayfada huzursuzluk mutsuzluk dedim ben delirdim surekli.innetenetten araştırma yapma surekli dusunme ya.kafamin icinde bir ses benu çıldırtma aşamasına getirdi dahada anlatamadığım bir cok sey dusun bir senedir de evdeyim calsiryodum 35 yasindayim hayatım boyunca hic boyle takıntılarım olmadi gayet normal b8r insandım son bir sene bu takıntılar beni cok yordu doktordan randevu aldım tam karar verdim gitmeye korona cikti gidemedim sonra kendime dedim sen kafayi mi yedin kendine gel normale dön dedm ve bu yaptigim seyleri biraktim yavas yavas kendimi eskisi gibi olmaya adapte etiim bu yalçınların saçmalıktan ibaret diye teskin ettim su anda Allaha cok sukur iyiyim artık bazi seyleri korkularımın ustune gittim olumsuz bir düşünceye odaklandiyim da hemen baska biseye dikkatimi veriyorum kafama girmesin diye şeytan benimle uğraşıyor diyorum besmele çekiyorum dua ediyorum cok sukur iyiyim sende kafanı dağıt canim cok zor psikolojik savaş gercekten kimse başına gelmeyince anlamaz ve internetten artik yemek tarifi haricinde hic birseyi araştırmıyorum cunki arastirgim oldugum şeydir kafami uzun sure kalırdı geçmedi belkide onalr beni boyle yapti cunku hpv hakkinda hic birsey bilmezken internetten cok araştırma yaptim okadar.kotubseyler okudumki kafama yer etti hepsi drda kizdi sakin interten araştırma yapma dedi cok sukur su an iyiyim sende olumlu dusun olumsuzları at gitsin bos seylere takılma zamanla sen de iyi olacaksın...Aslında doktorumla görüştüm o da her zaman rahat olmamı söyledi. Başlarda takmıyordum tedavimi takip ediyordum ama zamanla internette yazılanları okuyunca gerildim takıntı oluştu.aynı problemi yaşayan sizlere de sormak istedim bu hastalık karşısında davranışlarınızı.çünkü kendimi vebalı gibi hissetmeye başladım neredeyse
İnternette tırnak aralarında virüsün kalması gibi şeyler de yazıyor.bunları gördükçe fazla da düşünmenin etkisiyle böyle takıntılar oluştu.el yıkamak bir işkence haline geldi çünkü çok çok fazla yıkıyorum ya virüs kaldıysa düşüncesiyle. Banyoda çok uzun kalıyorum mesela kendimi temizlenmemiş gibi hissediyorum çünkü. Evet ben de çalışıyordum korona sürecinde evde kaldıkça kafayı yeme noktasına geldim :) görüştüğüm doktorlar abartma el yıkamayı vs dedi ama içim bir türlü rahat etmiyor. Normalde titiz bir insandım zaten ama bu hpv psikolojisiyle artık her şey işkence halini aldı. İyi ki evli değilim dedim hep,eşime nasıl yaklaşacaktım yoksa bilmiyorum.. hpv yi yaşayan arkadaşlara sormak istedim bu tarz takıntılarınız var mı diye çünkü kimseyle de paylaşamıyorum bu konuyu. İnsanın kendi kıyafetinden,yatağından,vücudundan tiksinir hale gelmesi çok acı..Aynn beni anlatmışsın canim bir ara hele kafayi yeme durumuna geldim ağlıyordum kendimi bir çıkmazın içine soktum dedim.ben deliriyorum galiba ellerimin ustu yıkamaktan egzama oldu çamaşır değişmekten üst bast degist8rmekten manyaklastim iycene hic biseyi tutamaz oldum aynn kendi yatağından yorgunumdan tiksinir duruma geldim tuttuğum herseyden mikrop.kapicam konuştuğum insanlardan mikrop kapıcam cinsellik zaten bir işkence halini aldı bende kendi evimim havlusundan banyosundan tualteinden tiksinme boyutuna geldim her tualete girdiğimde yıkayıp oturup sonra yine kalkıp yıkıyordum bulaşık cikicam diyelim üstüme bi su sıçrasın cildiriyom ayagimi terklik siz basmak istemiyordum yere sanki ayağıma mikrop bulasick gibi kuafore gitmek kas aldırmak hastaneye gidip kan aldirmak iskenxe oldu herseyden mikrop kapma hissi başladı ama had sayfada huzursuzluk mutsuzluk dedim ben delirdim surekli.innetenetten araştırma yapma surekli dusunme ya.kafamin icinde bir ses benu çıldırtma aşamasına getirdi dahada anlatamadığım bir cok sey dusun bir senedir de evdeyim calsiryodum 35 yasindayim hayatım boyunca hic boyle takıntılarım olmadi gayet normal b8r insandım son bir sene bu takıntılar beni cok yordu doktordan randevu aldım tam karar verdim gitmeye korona cikti gidemedim sonra kendime dedim sen kafayi mi yedin kendine gel normale dön dedm ve bu yaptigim seyleri biraktim yavas yavas kendimi eskisi gibi olmaya adapte etiim bu yalçınların saçmalıktan ibaret diye teskin ettim su anda Allaha cok sukur iyiyim artık bazi seyleri korkularımın ustune gittim olumsuz bir düşünceye odaklandiyim da hemen baska biseye dikkatimi veriyorum kafama girmesin diye şeytan benimle uğraşıyor diyorum besmele çekiyorum dua ediyorum cok sukur iyiyim sende kafanı dağıt canim cok zor psikolojik savaş gercekten kimse başına gelmeyince anlamaz ve internetten artik yemek tarifi haricinde hic birseyi araştırmıyorum cunki arastirgim oldugum şeydir kafami uzun sure kalırdı geçmedi belkide onalr beni boyle yapti cunku hpv hakkinda hic birsey bilmezken internetten cok araştırma yaptim okadar.kotubseyler okudumki kafama yer etti hepsi drda kizdi sakin interten araştırma yapma dedi cok sukur su an iyiyim sende olumlu dusun olumsuzları at gitsin bos seylere takılma zamanla sen de iyi olacaksın...
Ya ben ilk yazını bir kadına cevap veriyorum diye düşündüm sonradan anladım. Erkek konusunda uzman değilim tabi ama doktor önermiyorsa yaptırma. Evet konu cinsellik olunca bir tık daha fazla kafaya takılıyor bu çok normal. Aile kurmana engel bir durum da yok ki. Aşı var sonucta. Sen ve partnerin ikinizde aşılanırsanız korunmuş olursunuz.Teşekkür ederim cevabınız için. Erkeklerde pcr testi yapılabiliyormuş ama kesin sonuçlar vermiyor,hatta bir çok hekim önermiyor/uygulamıyor. Yani kadınlardaki gibi hpv testi yaptırıp negatif/pozitif sonuç takibi pek mümkün değil erkeklerde bu sebeple sordum. Doktorlarla görüşüp bütün yazıları makaleleri vs okudum süreç içerisinde ama insanın içini kemiren o takıntılar işte :) öyle eğitimsiz cahil bir insan da değilim yanlış anlaşılmasın sorularım.ama konu sağlık olunca ve cinsellik olunca,evlenip sorunlar yaşama ya da aileme zarar verme korkuları insana ekstra dert oluyor sanırım. Bir de florayı bozarsın,akıntı olabilir demişsin de ben çok yıkıyorum ifadesini ellerim için kullandım yanlış ifade etmiş olmayım.evet temizliğe dikkat ediyorum ki abarttım artık :) onun dışında vitamin takviyesi,kefir,sigaradan uzak durmak herkesin bildiği benim de uygulamaya çalıştığım şeyler
Ya uzman değilim ama bir psikologla da konuşabilirsiniz bence. Çünkü anlıyorum kaygı seviyeniz yükselmiş. Bu hpv gelir geçer ama psikolojik etkileri kalabilir o yüzden bence görüşün hani hiç olmazsa kaygılarınızdan kurtulursunuz. Ama zaten okuyup araştırmışsanız bunun sizi öldürmeyeceğini de biliyorsunuzİnternette tırnak aralarında virüsün kalması gibi şeyler de yazıyor.bunları gördükçe fazla da düşünmenin etkisiyle böyle takıntılar oluştu.el yıkamak bir işkence haline geldi çünkü çok çok fazla yıkıyorum ya virüs kaldıysa düşüncesiyle. Banyoda çok uzun kalıyorum mesela kendimi temizlenmemiş gibi hissediyorum çünkü. Evet ben de çalışıyordum korona sürecinde evde kaldıkça kafayı yeme noktasına geldim :) görüştüğüm doktorlar abartma el yıkamayı vs dedi ama içim bir türlü rahat etmiyor. Normalde titiz bir insandım zaten ama bu hpv psikolojisiyle artık her şey işkence halini aldı. İyi ki evli değilim dedim hep,eşime nasıl yaklaşacaktım yoksa bilmiyorum.. hpv yi yaşayan arkadaşlara sormak istedim bu tarz takıntılarınız var mı diye çünkü kimseyle de paylaşamıyorum bu konuyu. İnsanın kendi kıyafetinden,yatağından,vücudundan tiksinir hale gelmesi çok acı..
İnsanlar bunlardan çok daha zor hastalıklarla yaşıyor. Geçici bir şey olduğunu düşün. Ve öyle elden havludan bulaşan bir şey olsa çocuklarda da olurdu. İnterneti ookursan kanser olduğuna inanırsın D:Ya uzman değilim ama bir psikologla da konuşabilirsiniz bence. Çünkü anlıyorum kaygı seviyeniz yükselmiş. Bu hpv gelir geçer ama psikolojik etkileri kalabilir o yüzden bence görüşün hani hiç olmazsa kaygılarınızdan kurtulursunuz. Ama zaten okuyup araştırmışsanız bunun sizi öldürmeyeceğini de biliyorsunuz
Evet ama dusun mesela ben hep iyle dusunuyorum calisiyordum son bir senedir evdeyim hpvden sonra ozellilile nette okuduklarimdan sonra disarda tuvalet gidemedim yada disarda biryere oturmaya çalışırım elimi bir yere surmemeye çalışırım sirkeli el.yikama halimdeydim her dışarı çıktığımda gelip kollarimi elimi yüzümü ayakalrimi yıkayıp ustumu başımı değiştirmek zorunda kalıyordum yada disarda tualate gidiyim hemen evde dusa gelir gelemz ya cok zor bir süreç ama çalışırken gun boyu dışarıdaydım gun boyu disarda yiyo içiyordum disarda Wcye geliyorum günde elikere el yuz yıkamıyordum yani 35 yasindayim ve temizligigine kisisel bakımına önem veren olması gereken kadar temiz bir insanım ama simdi diyorumki 35 sene dir boyladım gayet iyidim simdi ne daha iyi hayatında eskisi gibi ol diyorum oyle daha kutluydum cunku bunun sonu hakkatten yok takdıkça daha cok yapiysoun içinden cikilamaz bir duruma geliysun dusunuyorum mesela bunda mantık yok diyorum o yuzdne sende hpvden önceki hâlini dusun rahat ol lutfen bak nekadar mantıksız gelicek sanaİnternette tırnak aralarında virüsün kalması gibi şeyler de yazıyor.bunları gördükçe fazla da düşünmenin etkisiyle böyle takıntılar oluştu.el yıkamak bir işkence haline geldi çünkü çok çok fazla yıkıyorum ya virüs kaldıysa düşüncesiyle. Banyoda çok uzun kalıyorum mesela kendimi temizlenmemiş gibi hissediyorum çünkü. Evet ben de çalışıyordum korona sürecinde evde kaldıkça kafayı yeme noktasına geldim :) görüştüğüm doktorlar abartma el yıkamayı vs dedi ama içim bir türlü rahat etmiyor. Normalde titiz bir insandım zaten ama bu hpv psikolojisiyle artık her şey işkence halini aldı. İyi ki evli değilim dedim hep,eşime nasıl yaklaşacaktım yoksa bilmiyorum.. hpv yi yaşayan arkadaşlara sormak istedim bu tarz takıntılarınız var mı diye çünkü kimseyle de paylaşamıyorum bu konuyu. İnsanın kendi kıyafetinden,yatağından,vücudundan tiksinir hale gelmesi çok acı..
Ayrıldım zaten bana bulaştırdığını düşündüğüm sevgilimden,erkek arkadaşıYa ben ilk yazını bir kadına cevap veriyorum diye düşündüm sonradan anladım. Erkek konusunda uzman değilim tabi ama doktor önermiyorsa yaptırma. Evet konu cinsellik olunca bir tık daha fazla kafaya takılıyor bu çok normal. Aile kurmana engel bir durum da yok ki. Aşı var sonucta. Sen ve partnerin ikinizde aşılanırsanız korunmuş olursunuz.
yok şimdi yanlış oldu sanırım ben erkek arkadaşınız için sordum merak edip.bana bulaştıran sevgilimden ayrıldım zaten ve onun testi de ilgilendirmiyor artık canı cehenneme.. teşekkür ederim verdiğiniz cvplar için hepinizeYa ben ilk yazını bir kadına cevap veriyorum diye düşündüm sonradan anladım. Erkek konusunda uzman değilim tabi ama doktor önermiyorsa yaptırma. Evet konu cinsellik olunca bir tık daha fazla kafaya takılıyor bu çok normal. Aile kurmana engel bir durum da yok ki. Aşı var sonucta. Sen ve partnerin ikinizde aşılanırsanız korunmuş olursunuz.
Canim sen kadin degilmisin erkekmisin anlamadim))Ayrıldım zaten bana bulaştırdığını düşündüğüm sevgilimden,erkek arkadaşı
yok şimdi yanlış oldu sanırım ben erkek arkadaşınız için sordum merak edip.bana bulaştıran sevgilimden ayrıldım zaten ve onun testi de ilgilendirmiyor artık canı cehenneme.. teşekkür ederim verdiğiniz cvplar için hepinize
Canim sen kadin degilmisin erkeklerin anlamadim))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?