- 4 Şubat 2019
- 983
- 172
- 23
Aynn yanlis anlaşılma oldu sanirim))canım ben evli kadınlar,erkek partnerlerinize nasıl yaklaşıyorsunuz,onlar için kesin bir test yokmuş anlamınında yazdım. Karışmış brz sanırım. Yani erkek arkadaşınızda siğil var ya da yok diyelim,pozitif olabilir ama, nasıl yakınlaşıyorsunuz diyorum. Ben evli değilim ama olsaydım eşime yaklaşamazdım sanırım kendi bedenimden tiksinme noktasına gelmişken demek istedim
Merhaba, siz negatif olmamış mıydınız? Daha önceki paylaşımlarınızdan öyle hatırlıyorum.Aynn beni anlatmışsın canim bir ara hele kafayi yeme durumuna geldim ağlıyordum kendimi bir çıkmazın içine soktum dedim.ben deliriyorum galiba ellerimin ustu yıkamaktan egzama oldu çamaşır değişmekten üst bast degist8rmekten manyaklastim iycene hic biseyi tutamaz oldum aynn kendi yatağından yorgunumdan tiksinir duruma geldim tuttuğum herseyden mikrop.kapicam konuştuğum insanlardan mikrop kapıcam cinsellik zaten bir işkence halini aldı bende kendi evimim havlusundan banyosundan tualteinden tiksinme boyutuna geldim her tualete girdiğimde yıkayıp oturup sonra yine kalkıp yıkıyordum bulaşık cikicam diyelim üstüme bi su sıçrasın cildiriyom ayagimi terklik siz basmak istemiyordum yere sanki ayağıma mikrop bulasick gibi kuafore gitmek kas aldırmak hastaneye gidip kan aldirmak iskenxe oldu herseyden mikrop kapma hissi başladı ama had sayfada huzursuzluk mutsuzluk dedim ben delirdim surekli.innetenetten araştırma yapma surekli dusunme ya.kafamin icinde bir ses benu çıldırtma aşamasına getirdi dahada anlatamadığım bir cok sey dusun bir senedir de evdeyim calsiryodum 35 yasindayim hayatım boyunca hic boyle takıntılarım olmadi gayet normal b8r insandım son bir sene bu takıntılar beni cok yordu doktordan randevu aldım tam karar verdim gitmeye korona cikti gidemedim sonra kendime dedim sen kafayi mi yedin kendine gel normale dön dedm ve bu yaptigim seyleri biraktim yavas yavas kendimi eskisi gibi olmaya adapte etiim bu yalçınların saçmalıktan ibaret diye teskin ettim su anda Allaha cok sukur iyiyim artık bazi seyleri korkularımın ustune gittim olumsuz bir düşünceye odaklandiyim da hemen baska biseye dikkatimi veriyorum kafama girmesin diye şeytan benimle uğraşıyor diyorum besmele çekiyorum dua ediyorum cok sukur iyiyim sende kafanı dağıt canim cok zor psikolojik savaş gercekten kimse başına gelmeyince anlamaz ve internetten artik yemek tarifi haricinde hic birseyi araştırmıyorum cunki arastirgim oldugum şeydir kafami uzun sure kalırdı geçmedi belkide onalr beni boyle yapti cunku hpv hakkinda hic birsey bilmezken internetten cok araştırma yaptim okadar.kotubseyler okudumki kafama yer etti hepsi drda kizdi sakin interten araştırma yapma dedi cok sukur su an iyiyim sende olumlu dusun olumsuzları at gitsin bos seylere takılma zamanla sen de iyi olacaksın...
Evet negatif canimMerhaba, siz negatif olmamış mıydınız? Daha önceki paylaşımlarınızdan öyle hatırlıyorum.
bu arada ka. yıl sonra negaitf oldunuz?Evet negatif canim
Ortalama 9 ayda canimbu arada ka. yıl sonra negaitf oldunuz?
Merhabalar benimde benzer durum. Ilk gittigim sigil demisti 1.5 yil aradan sonra kabullendim ve gittim siğil degil, sigil olsa farkli yayilim gosterirdi dedi benimde karnibahar goruntusu yok. Sol ic dudak uzerinde bir tane et beni gibi duruyor, sag tarafinda ise 2-3 tane küçük küçük. Smear temiz çıktı. 2. Gittigim doktorda anatomin boyle dedi sigil degil, rahatsizlik duyuyorsan yakalim patolojiden kesin sonucu aliriz dedi. Iyice aklim karıştı. Hpv testi yaptirirsam rahatlarım diye dusunuyorum. Benimde psikolojim berbat..Arkadaşlar sormak istediğim şeyi nasıl aktaracam bilemiyorum.simdi burda çoğu kişi hpv yi siğille fark etti.sonra hpv 16-54-31 çıkıyor çoğu anladığım kadarıyla.ama siğil yapan tipler başka yazılıyor.ama 16 çıkan da siğil de çıkıyor...bana yıllar önce evli değilken doktor siğil dedi evlenir evlenmez kadın doğuma tekrar gittim ve hayır bu siğil olsa yayilirdi dedi.(karnıbahar görüntüsü yok)neyse aradan yıllar geçti bende kaşıntı mantar oldu kadın doğuma gittim siğil dedi hpv aldı ve negatif çıktı.bu arada doğum yaptığım doktoruma o aynı görüntüyü yaktirdim.tekrar hpv ve smear yaptırdım negatif...şimdi bende çıkan şey ne?vulvit olduğuna kendimi ikna ettim.israrla hpv diyen doktora hani sigildi dedim e değilmiş dedi??yani benim psikolojim iyice bozuldu...böyle benim gibi siğil deyip sonra negatifmis siğil değilmiş diyen oldu mu
Arkadaşlar sormak istediğim şeyi nasıl aktaracam bilemiyorum.simdi burda çoğu kişi hpv yi siğille fark etti.sonra hpv 16-54-31 çıkıyor çoğu anladığım kadarıyla.ama siğil yapan tipler başka yazılıyor.ama 16 çıkan da siğil de çıkıyor...bana yıllar önce evli değilken doktor siğil dedi evlenir evlenmez kadın doğuma tekrar gittim ve hayır bu siğil olsa yayilirdi dedi.(karnıbahar görüntüsü yok)neyse aradan yıllar geçti bende kaşıntı mantar oldu kadın doğuma gittim siğil dedi hpv aldı ve negatif çıktı.bu arada doğum yaptığım doktoruma o aynı görüntüyü yaktirdim.tekrar hpv ve smear yaptırdım negatif...şimdi bende çıkan şey ne?vulvit olduğuna kendimi ikna ettim.israrla hpv diyen doktora hani sigildi dedim e değilmiş dedi??yani benim psikolojim iyice bozuldu...böyle benim gibi siğil deyip sonra negatifmis siğil değilmiş diyen oldu mu
Kesinlikle yaptırın iki kez yaptırdım bişe çıkmadı doktorlar yanilabiliyoMerhabalar benimde benzer durum. Ilk gittigim sigil demisti 1.5 yil aradan sonra kabullendim ve gittim siğil degil, sigil olsa farkli yayilim gosterirdi dedi benimde karnibahar goruntusu yok. Sol ic dudak uzerinde bir tane et beni gibi duruyor, sag tarafinda ise 2-3 tane küçük küçük. Smear temiz çıktı. 2. Gittigim doktorda anatomin boyle dedi sigil degil, rahatsizlik duyuyorsan yakalim patolojiden kesin sonucu aliriz dedi. Iyice aklim karıştı. Hpv testi yaptirirsam rahatlarım diye dusunuyorum. Benimde psikolojim berbat..
Kaşiniyor mu peki o kabartilarMerhabalar benimde benzer durum. Ilk gittigim sigil demisti 1.5 yil aradan sonra kabullendim ve gittim siğil degil, sigil olsa farkli yayilim gosterirdi dedi benimde karnibahar goruntusu yok. Sol ic dudak uzerinde bir tane et beni gibi duruyor, sag tarafinda ise 2-3 tane küçük küçük. Smear temiz çıktı. 2. Gittigim doktorda anatomin boyle dedi sigil degil, rahatsizlik duyuyorsan yakalim patolojiden kesin sonucu aliriz dedi. Iyice aklim karıştı. Hpv testi yaptirirsam rahatlarım diye dusunuyorum. Benimde psikolojim berbat..
niye korkuyorsun ki? 25 binden fazla mesaj var burda herkesin başına geliyor hpv korkmanı gerektirmiyor. siğil değildir muhtemelen dediklerinin tıpatıp aynısını yaşadım geçen ay o kabarcıklar 10-15 günde anca geçti siğil değilmiş. biraz zaman ver 2-3 hafta kadar geçmiyorsa bi kadın doğum doktoruna görünebilirsinArkadaşlar merhaba kadinlar klubunu hep takip ediyordum fakat bugün üye olmak nasip oldu. Yaklaşık 2 3 haftadır vajinal problemlerim var. 3 hafta önce sol iç dudakta acı hissi vardı. Geçer diye hicbir şey kullanmadım yaklaşık 9 gun boyunca acı ve yanma devam etti. Daha sonra eczaneden fucidin krem aldım doktor arkadaşımın tavsiyesiyle onu kullandım geçti. Iç çamaşırı tahrişi olmuş demişti. Tamamen geçtikten bir hafta sonra tekrar farklı bir yerde aynı acı yanma hissettim. Bu tahriş ilk olduğunda da hpv den şüphelenmiştim ama sakinlestirdim kendimi. Şimdi yine tribe girdim bu sefer vajina sol iç dudakta vajina girişi yakınında 2 küçük kabarcik cıktı.kasidigim için mi cıktı yoksa bu hpv belirtisi mi anlam veremedim. Kaşıdigim yerin yanında tırnak izi gibi bir çizgi var ve iki küçük kabarcik. Antibiyotik kullanıyorum bu arada. Bu siğil mi değil mi nasıl anlayabilirim? Hpv olmuş olabilir miyim çok korkuyorum
Hiç bilmiyorum açıkçası. Benimde kızardı ıdrar yaparken yandı. Hatta üstleri beyazlaştı biraz. Bende travazol sürdüm iyi geldi biraz ama yine kaşınıp yanıyordu. Benim tahriş olmasının sebebi aldara krem. Gereğinden fazla beklettim kaşıntı yaptı bende kaşıyınca tahriş oldu. Iki gün önce yine oldu biraz kaşıdım kendimi tutamadım şimdi yine kızardı kabarcıklar oluştu. Ama ilk seferki kadar değil. Siğil var bende umarım oralara sıçramaz. Çay ağacı yağı sürmüştüm ayrıca iyi gelmişti o biraz yakıyor hem siğillere iyi geliyor hemde antiseptik özelliğe sahip vajina için kullanılmasında bir sakınca olmadığını okudum. Aktarlarda 10-12 liraya satılıyor. Deneyin isterseniz araştırıpCevabınız için teşekkür ederim. Bugün daha fazla acımaya başladı aynayla kontrol ettiğimde kızarıklık gördüm kaşıdiğim için de tahriş oluşmuş olabilir. Travazol krem sürdüm fakat çok yaktı. Bu tahriş ard arda 1 hafta arayla devam edince korktum ben de. Tahrişi geçirmek için bir öneriniz var mı? Sık sık neden tahriş olduğuna da anlam veremedim
Canım selam siğil şüphesi ise tabi ki hpv testi yaptır. Ama smear temizse bu güzel bir haber. Hpv testi ile hpv varsa tipini öğreniyorsun. Hpv ise siğil yapmışsa yayılabilir ama doktor siğil değil anatomik dediyse başka bir doktora daha git istersen. Doktorlar uzman sonuçta anlarlar siğil mi değil mi? Değil diyorlarsa değildir.Arkadaşlar merhaba. Öncelikle tüm kadın arkadaşlarıma geçmişler olsun dilerim. Benim aklım çok karışık. 2 doktor gezmemin sonucunda hala icim rahat değil. Smear sonucum temiz çıktı, biraz enfeksiyonum var. Onun haricinde kanser hücresi görülmedi. Doktor muayenesinde de siğil olmadiklarini, anatominin bir parcasi olduklarini ancak psikolojik olarak rahatsizlik duyuyorsam yakabilecegini ve patoloji ile kesin sonucu ogrenebilecegimizi soyledi. Vajinamin ic dudaklarinin uzerinde sag ve sol taraf olmak uzere 2-3 adet kucuk kabarciklar var. O bölgeye bir cerrahi mudahele yapilmasi beni aşırı korkutuyor ancak icim icimide yiyor tabi. Acaba hpv mi degil mi hala sorular var aklımda icim rahat degil. Hpv testi mi yaptirsam rahatlasam bilmiyorum. Kısacası aklım çok karışık.
Son bir sorum daha var bu konuda hpv tip neydi?Ortalama 9 ayda canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?