Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Aynn yanlis anlaşılma oldu sanirim))

Merhaba, siz negatif olmamış mıydınız? Daha önceki paylaşımlarınızdan öyle hatırlıyorum.

Arkadaşlar merhaba. Öncelikle tüm kadın arkadaşlarıma geçmişler olsun dilerim. Benim aklım çok karışık. 2 doktor gezmemin sonucunda hala icim rahat değil. Smear sonucum temiz çıktı, biraz enfeksiyonum var. Onun haricinde kanser hücresi görülmedi. Doktor muayenesinde de siğil olmadiklarini, anatominin bir parcasi olduklarini ancak psikolojik olarak rahatsizlik duyuyorsam yakabilecegini ve patoloji ile kesin sonucu ogrenebilecegimizi soyledi. Vajinamin ic dudaklarinin uzerinde sag ve sol taraf olmak uzere 2-3 adet kucuk kabarciklar var. O bölgeye bir cerrahi mudahele yapilmasi beni aşırı korkutuyor ancak icim icimide yiyor tabi. Acaba hpv mi degil mi hala sorular var aklımda icim rahat degil. Hpv testi mi yaptirsam rahatlasam bilmiyorum. Kısacası aklım çok karışık.

Arkadaşlar sormak istediğim şeyi nasıl aktaracam bilemiyorum.simdi burda çoğu kişi hpv yi siğille fark etti.sonra hpv 16-54-31 çıkıyor çoğu anladığım kadarıyla.ama siğil yapan tipler başka yazılıyor.ama 16 çıkan da siğil de çıkıyor...bana yıllar önce evli değilken doktor siğil dedi evlenir evlenmez kadın doğuma tekrar gittim ve hayır bu siğil olsa yayilirdi dedi.(karnıbahar görüntüsü yok)neyse aradan yıllar geçti bende kaşıntı mantar oldu kadın doğuma gittim siğil dedi hpv aldı ve negatif çıktı.bu arada doğum yaptığım doktoruma o aynı görüntüyü yaktirdim.tekrar hpv ve smear yaptırdım negatif...şimdi bende çıkan şey ne?vulvit olduğuna kendimi ikna ettim.israrla hpv diyen doktora hani sigildi dedim e değilmiş dedi??yani benim psikolojim iyice bozuldu...böyle benim gibi siğil deyip sonra negatifmis siğil değilmiş diyen oldu mu

Merhabalar benimde benzer durum. Ilk gittigim sigil demisti 1.5 yil aradan sonra kabullendim ve gittim siğil degil, sigil olsa farkli yayilim gosterirdi dedi benimde karnibahar goruntusu yok. Sol ic dudak uzerinde bir tane et beni gibi duruyor, sag tarafinda ise 2-3 tane küçük küçük. Smear temiz çıktı. 2. Gittigim doktorda anatomin boyle dedi sigil degil, rahatsizlik duyuyorsan yakalim patolojiden kesin sonucu aliriz dedi. Iyice aklim karıştı. Hpv testi yaptirirsam rahatlarım diye dusunuyorum. Benimde psikolojim berbat..

Kesinlikle yaptırın iki kez yaptırdım bişe çıkmadı doktorlar yanilabiliyo

Kaşiniyor mu peki o kabartilar

Arkadaşlar merhaba kadinlar klubunu hep takip ediyordum fakat bugün üye olmak nasip oldu. Yaklaşık 2 3 haftadır vajinal problemlerim var. 3 hafta önce sol iç dudakta acı hissi vardı. Geçer diye hicbir şey kullanmadım yaklaşık 9 gun boyunca acı ve yanma devam etti. Daha sonra eczaneden fucidin krem aldım doktor arkadaşımın tavsiyesiyle onu kullandım geçti. Iç çamaşırı tahrişi olmuş demişti. Tamamen geçtikten bir hafta sonra tekrar farklı bir yerde aynı acı yanma hissettim. Bu tahriş ilk olduğunda da hpv den şüphelenmiştim ama sakinlestirdim kendimi. Şimdi yine tribe girdim bu sefer vajina sol iç dudakta vajina girişi yakınında 2 küçük kabarcik cıktı.kasidigim için mi cıktı yoksa bu hpv belirtisi mi anlam veremedim. Kaşıdigim yerin yanında tırnak izi gibi bir çizgi var ve iki küçük kabarcik. Antibiyotik kullanıyorum bu arada. Bu siğil mi değil mi nasıl anlayabilirim? Hpv olmuş olabilir miyim çok korkuyorum

niye korkuyorsun ki? 25 binden fazla mesaj var burda herkesin başına geliyor hpv korkmanı gerektirmiyor. siğil değildir muhtemelen dediklerinin tıpatıp aynısını yaşadım geçen ay o kabarcıklar 10-15 günde anca geçti siğil değilmiş. biraz zaman ver 2-3 hafta kadar geçmiyorsa bi kadın doğum doktoruna görünebilirsin

Cevabınız için teşekkür ederim. Bugün daha fazla acımaya başladı aynayla kontrol ettiğimde kızarıklık gördüm kaşıdiğim için de tahriş oluşmuş olabilir. Travazol krem sürdüm fakat çok yaktı. Bu tahriş ard arda 1 hafta arayla devam edince korktum ben de. Tahrişi geçirmek için bir öneriniz var mı? Sık sık neden tahriş olduğuna da anlam veremedim

Hiç bilmiyorum açıkçası. Benimde kızardı ıdrar yaparken yandı. Hatta üstleri beyazlaştı biraz. Bende travazol sürdüm iyi geldi biraz ama yine kaşınıp yanıyordu. Benim tahriş olmasının sebebi aldara krem. Gereğinden fazla beklettim kaşıntı yaptı bende kaşıyınca tahriş oldu. Iki gün önce yine oldu biraz kaşıdım kendimi tutamadım şimdi yine kızardı kabarcıklar oluştu. Ama ilk seferki kadar değil. Siğil var bende umarım oralara sıçramaz. Çay ağacı yağı sürmüştüm ayrıca iyi gelmişti o biraz yakıyor hem siğillere iyi geliyor hemde antiseptik özelliğe sahip vajina için kullanılmasında bir sakınca olmadığını okudum. Aktarlarda 10-12 liraya satılıyor. Deneyin isterseniz araştırıp

Canım selam siğil şüphesi ise tabi ki hpv testi yaptır. Ama smear temizse bu güzel bir haber. Hpv testi ile hpv varsa tipini öğreniyorsun. Hpv ise siğil yapmışsa yayılabilir ama doktor siğil değil anatomik dediyse başka bir doktora daha git istersen. Doktorlar uzman sonuçta anlarlar siğil mi değil mi? Değil diyorlarsa değildir.

Merhabalar Arkadaşıma gösterdim o da doktor ,uzmanı değil ama bunlar siğil değil demişti. Ben çok tedirgin oldum. Fucidin krem e devam ediyorum.Bu iç çamaşırlarından çektiğim nedir bilmiyorum. Tekrarlarsa bu sefer uzmanina gorunecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…