Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Tekrar çıkmaması senın portakal mandanın sebze tuketım vıtamın taksıyesı çörek otu Yemen'e bağlıdır He bıde aşı 3 r4 yıl çıkmazsa. Vücuttan atılıyor doğru ama bı hasta olursan dırencın düşerse cıkabılır
Ben aktardan o zamanlardan bu zamana hep macun yerım günlük vücudu dırenc olsun dıe hazır macun almıştım hazır macundan 10 15 tl eğer aktar hazırlarsa 80 90 tl hazırlıyor macuna çörek otu atıyordum ıcınde var gercı ama bıde balla yoğurtla yıodrdum
Aşı ol

Anladim 5 ayda sigil olarak kendini belli etmis. Benim esimde de 9 ay once vardi yakildi 9 aydir yok bendede gorunurde yok smear yaptirmistim mart ayinda temizdi simdi 3 aylik hamileyim tekrar smaer aldirip baktiracagim ama korkuyorum bende.

Sen korkma hamılelık donemın de kendını ıyı bak vıtamın al bol bol bıde sırkeyle yıka o bolgenı hamıle ısennn zaten su an aşı olamazsın hamılelık sonrası asını ol we en onemlısı Sezeryan ol dogumunu

CERVARIX® kadınlarda Human Papillomavirüs (HPV) tip 16 ve 18 adlı virüslerin neden olduğu hastalıklara karşı korunmak için kullanılan bir aşıdır.
Bu hastalıklar şunlardır:
• Serviks kanseri ( Rahmin alt ucundaki kanser)
• Prekanseröz serviks lezyonları (kansere dönüşme riski olan serviks hücresi değişimleri). CERVARIX® buhastalıklarıngörülmesiniönlerfakatvarolanhastalığınızıtedavietmez.
CERVARIX®, HPV tip 16 ve 18’e karşı vücudunuzda antikor üretimini uyararak etki gösterir. Klinik çalışmalarda, Cervarix 15-25 yaş arası kadınlarda HPV tip 16 ve 18 ile ilişkili hastalıkları önlediği gösterilmiştir.
CERVARIX® HPV’nin tüm tiplerine karşı koruma sağlamayabilir. HPV tip 16 ve 18 servikal kanser vakalarının yaklaşık % 70’inden sorumludur.
CERVARIX®, ayrıca HPV 16 ve HPV 18 dışındaki kansere neden olabilen HPV tiplerinin oluşturduğu enfeksiyonlara karşı etkinlik göstermiştir.
Bu aşı sizi serviks kanserinden korusa bile düzenli serviks muayenesine/taramasına devam etmeniz gerekir. Koruyucu ve önleyici tedbirleri almaya devam etmelisiniz.

Cervalıxx ıkı tıp virüsten koruyor

KLİNİK ÖZELLİKLER
Terapötik Endikasyonlar
GARDASİL aşının hedeflediği 9-26 yaşları arasındaki kız ve kadınlarda Human Papillomavirüs (HPV) 6, 11, 16 ve 18 tiplerinin neden olduğu hastalıkların önlenmesinde endikedir.
GARDASİL, HPV 16 ve 18’in neden olduğu aşağıdaki durumların önlenmesinde endikedir:

• Servikal kanser

• Servikal adenokarsinoma in situ (AIS)

• Servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) evre 2 ve evre 3

• Vulvar intraepitelyal neoplazi (VIN) evre 2 ve evre 3

• Vajinal intraepitelyal neoplazi (VaIN) evre 2 ve evre 3

GARDASİL, HPV 6, 11, 16 ve 18’in neden olduğu aşağıdaki durumların önlenmesinde endikedir:

• Servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) evre 1

• Genital siğiller (kondiloma akuminata)

• HPV enfeksiyonu

Gardesil 4 tıp virüsten koruyor genel de gardesili doktorlar tıp 16 olanları vurulmasını onermektedir

Sıdelya ıle msaj at onda tıp 16 vardı .....

canım tip 8 ne ben de smear temiz çıkıyor bişey çıkmıyor. Bugün özel bir doktora gideceğim dün tıp merkezinin doktoruna gitmiştim salladı belki de.siğil dün donduruldu canım şu an kahverengi bir hal aldı öyle duruyor

Hel-in sen evlimisin sen smaer aldiriyormusun smaer sinuclarin nasil . Sende uzun zamandir cikmiyor peki bulastirma durumun var mi ben en cok bunlarimerak ediyorum sigil yok bulastiricilik var mi birde sende rahim agzinda yara da vardi degil mi yoksa yanlis mi hatirliyorum bunun icin dr ne dedi sana senin icerde varmiymis hpv dna yaptirdin mi? Off kimse cikipta bu omur boyu kalmiyor vucutta demiyor Mesela bir yerde okumustum biri yazmis bir erkek 3 yil once sigil varmis 3 yil sonra evlenmis bi daha cikmamis cocuklari filanda olmus esinede bulasmamis yine sanirsam ukranyali bir kiz 17 yasindayken sigil cikarmis simdi 30 lu yaslarinda evlenmis cocugu olmus 17 yasindan sonra bi daha karsilasmamis bu hastalikla. Simdi. Bizim bizzat konusmamiz gereken kisiler gerek hel- in sen varsin ve senden biraz daha eski kisilerde var evlenmis coluk cocugu olmus onlarda gelseler yazsalar bu bolume bakin ben ulasamiyorum hel-in sen ulasabilirmisin alya1112 moonrose ve april bunlara ulsalim farkli kisilerden yasadiklarini ogrenelim cunku ben baska bir siteden bi uzman dr soru sormustum patoloji uzmaniydi kendisi hpv illaki sigil cikaracak duye birsey yok ve en kotu cinsleride kanser yapacak degil dedi bunyeyle alakali ve abartiyorlar gibi cumle kurmus sebebi asi pazarlamasi. Yine bu hastalik yeni bir sey degil cok eskilere dayali eskiden insanlar benim buramda su var di diye bu kadar rahat konusamiyorlardu simdi ise teknolojinin gelismesi insanlarin degisip gelismesi ile bu tarz seyler daha rahat konusulur oldu. Bi dr yine bu bi kadinin vucuduna bu virus 80 defa girer ve vucut hepsini yener demis bu hastalik bagisiklikla alakali bi durum. Sonra tip 16 ve 18 i ikisinide tasiyan birini taniyorum ve leep yaptirdi sonra hamile ksldi normal dogumla bebegini dunyaya getirdi sukur bu kiside 4-5 senedir birsey yok smaeri de temis cikiyor simdi bence bu hastaliga yakalanlari yasadiklarini tekrarlayip tekrarlamadigini bulastiriligin olup olmadigini ogrenelim ve paylasalim arkadaslar

Sımdı tıp ılk olarak en küçüğü tıp 6 başlangıç ası da bır üst tepe atlamasını engellıyor yaklaşık olarak asının da 5 6 yıl koruyuculuğu var suan sığının dusmedıyse günlük sabah aksam pamuğa sırke dok bolca üstüne koy düşer oraa bır haftada

Ben evlı deeğiılım
Bulaşma ıhtımalıde sığının sıgıl varsa ve yıkıldıktan liseme oldugun da ıkı ay ıcınde oluyor
Ben her 6 ayda bır smir aldırıyorum devlette Zübeyde hanım dogum evınde SSK karşılıyor çünkü özel pahalı sonuc da 3 haftada çıkıyor
H p v olan bayanlar ozellıkle Sezeryan olmalıdır ve evlı degılse korunmalıdır
Ası olmak bence cok onemlı sımdı söyle soylım benımle bırlıkte cokkk yakın 4 arkadasımda. Da çıktı koter oldu bırıde kerem adlara kullandı hemen krem adlara onda ıse yaradı bende yaramadı

Ama benım doktorum benım tanıdığımda. Ve bana çokkkkkkkkkkkkkkkk yardım ettı aşı şart pazarlama olarak düşünmen cok yanlışsa rahîm kanserıne kadınlar 35 40 yastan sonra yaşanıyor ve sen ılk asama da ısen sıgıl tıpındeee Tıp 6 ıse tıp 16 yükselme mesi cok onemlı
Doktor smir aldı hemen ası oldum koter olduktan sonra aşıyı oldum DNA. Ya da kep fılan bısı olmadı AşI şart ve ımkanın maddı durumun ıyıse ası ol saglıgından degerlı değil hıc bır şey

canım ben şimdi özel doktordan geliyorum. dermatologdan. bana cin 31 ve 36 tehlikeli dedi. biz artık bakınca kansere çevirme riski olanları anlıyoruz dedi. seninki %90 değil dedi. yani kansere çeviren cins değil dedi. zaten her hpv kapan kadın rahim ağzı kanseri olacak diye bişey yok dedi. ama emin olmak istersen bir daha çıkarsa biyopsi yapılır dedi. smearde çıkmaması rahim ağzına henüz yayılmadığı anlamına geliyomuş ama yayılmayacağı anlamına da gelmiyomuş tabi ki risk her zaman var dedi. ben smear sonucunu bekliyorum şimdi. temmuzda temiz çıkmıştı ama son durumu bilmiyoruz. doktor bana çinko önerdi hiç bırakma dedi günde 1 tane c vitamini bu hastalıkta işe yaramaz dedi. gnc marka zinc 25 mg eşin de sen de günde 1 adet kullanın dedi ve mutlaka lazer epilasyon dedi ağda ve jilet bunları yayma riski çok fazla imiş. ben lazere başlıcam bu siğil iyileşince.

doktor bana da bu gardasili önerdi canım sen de eşin de vurulun dedi...

Iyı de canım arkadasım senın suan lazerden daha onemlı olan aşı olman lazerı her türlü yapartıırsın eldıvenle kendın de alırsın aşı ol benceeeee her 6 ayda bır de smearrr aldır

doktor bana da bu gardasili önerdi canım sen de eşin de vurulun dedi...

HPV aşıları rahim ağzı kanserlerinin önlenmesinde oldukça büyük bir beklenti oluşturmuşlardır. Buna rağmen rutin jinekolojik muayenelerde PAP smear testi ile her 6 ayda bir rahim ağzının taranmasının önemi büyüktür. Çünkü HPV aşılarının yapılmasına rağmen kişilerde rahim ağzı kanseri riskinin kesin olarak ortadan kalktığı iddia edilemez.

Hangi HPV Aşısı Seçilmeli?
Günümüzde sağlık marketlerde HPV’den koruyucu “Dörtlü Aşı” ve “İkili Aşı” mevcuttur.

Dörtlü aşı quadrivalan aşı olarak bilinir ve piyasadaki ticari ismi “Gardasil ™” dir. İkili aşı ise bivalan aşı olarak geçer ve ticari ismi “Cervarix ™” dir.

Günümüze dek yapılan çalışmaların pek çoğunda her iki aşı da yüksek düzeyde etkinlik, güvenirlilik, immünojenite (bağışıklama), uzun süreli koruma ve immün bellek geliştirme açılarından güçlü kanıtlara sahiptir (Harper ve ark., Garland ve ark., 2007; Paavonen ve ark., 2007; Future II Çalışma Grubu, 2007).

Gardasil ™ HPV tiplerinden Tip 6, 11, 16 ve 18’e karşı koruma sağlarken, cervarix ™ yalnızca Tip 16 ve 18’e karşı koruyucudur.

Gardasil ™ yapılan bir çalışmada karşı koruma (cross protective) özelliği ile HPV Tip 31’e karşı da koruma sağlamaktadır. Tip 31 Avrupa’da Tip 16’dan sonra en sık rahim ağzı kanseri öncüsü durumlara sebep olan HPV tipidir (Cross-Protective Efficacy And Prevention Of Precancerous Vaginal Lesions Added To Gardasil(R) I Product Information).

HPV Tip 16 ve 18 tüm rahim ağzı kanserlerinin % 70’inden sorumludur. HPV aşıları da HPV ile karşılaşmamış kişilerde rahim ağzı kanser ve kanser öncüsü durumların önlenmesinde etkindirler.

Dörtlü aşı HPV Tip 6 ve Tip 11’e karşı da etkili olduğu için Tip 6 ve 11’e bağlı CIN (Rahim ağzı kanser öncüsü) lezyonlarında da etkindirler.

Burada unutulmaması gereken her iki aşının da HPV enfeksiyonlarını tedavi etmediği, yalnızca bu virüs tiplerini kapmadan önce koruma sağladığıdır. Maalesef günümüzde henüz “tedavi edici HPV aşıları” bulunmamaktadır. Bu yüzden HPV ile aşılanmaya rağmen jinekolojik muayenelerdeki smear testinin önemi büyüktür.

Iyı de canım arkadasım senın suan lazerden daha onemlı olan aşı olman lazerı her türlü yapartıırsın eldıvenle kendın de alırsın aşı ol benceeeee her 6 ayda bır de smearrr aldır

bu aşıyı nasıl olacağız aşılar da çok pahalı sgk karşılamıyo eşim bankacı banka karşılıyo mu onu öğrencek bari onunkini karşılasa

bu aşıyı nasıl olacağız aşılar da çok pahalı sgk karşılamıyo eşim bankacı banka karşılıyo mu onu öğrencek bari onunkini karşılasa

Eczaneye gıdıceksın alacaksın

O zamanlar 2008 de aşı cok yenıydı 1000 tl yakın para tutuyordu 3 dozu

Sımdı cervalıx tek dozu 120 tl mı ne fıyatıda cok uygun
Devlet karşılamıyor çünkü yurt dışından gelmiyor bu aşi

Gardesili büyük ıhtımalıde 250 tl cıvarındadır dıe düşünülmektedir
doktorun vuruyor aşıyı yada hastanede oluyorsun asının ıcındekı ıgne bıraz garıp bı ıgne hemsıreler pek anlamıyor.

Herkese merhabalar herkese rabbimden acil şifalar diliyorum
benim makatta karşılıklı çok büyük olmayan karnıbahar eklinde siğil çıktı
cildiyeciye gittim podofilm uyguluyor haftada bir smear testi istedi fakat henüz 10 günlük evliyim
vajinal muayene olmdım dr o muayene aracını sokarsa vajinamın kanama riski olduğunu söyledi
çörek otunu yiyecem yeterki iyi gelsin çökmüş durumdayım ve yeni evliyim çok üzgünüm

Çörek Otu yerine koter olma sansın var mı

Smerr haftada bı nası alınacak kiiii padofilm kullan eğer koter olamıcaksan pamuğa sırke dok oraya koy bır hafta boyunca uygula yağlı seylerden uzak dur ( hamburger patates kızartma vb ) sebze ye günlük taze sıkılmış meyve suyu ıc. Ek vıtamın al EVevitttt gnc vb maddı durumun ıyıse gardesili veya cervalıx ası old sırkeyı dene sürdün de önce kabarıyor. Korkma sonra doğal asır zaten doktor onerdı bana bekletebıldın kadar beklet saat bası bır pamuğu degıstıryolar çörek otu dırencı güçlü tutar ye taze meyve suyu vıtamın ası ıhmal etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…