Eskiler bı gelseler. Of off
Sigil yokken bulasicilik olur mü bilen var mı
Okuyanlar kızmasın valla hamilelikten mı bilmiyoruım aklıma sorular taksit taksit geliyor bide bu bulaştıktan sonra kac ay sonra sigil çıkıyor
Ya tam unuttum bu konuyu diyorum tekrar tekrar aklıma geliyor ve psikolOjim bozuluyor az önce telde biriyle konuştum 9-10 ay sonra tekrar etmiş yani bu vucuttan hiç gitmiyor mü ya. Nasil oluyor Dr 6 diyorlar çıkmazsa büyük ihtimal bitmiştir diyen Dr lar var bilen varsa açıklasın
tuana , bir sey daha var,aldomentree , takıl prematurem sizlerle yazısırdık hiç biriniz yoksunuz cok caresizim yaaaa
dilacığım bende 6 yıldır var ilk çıktığında 2 hafta içinde 7-8 adet genital bölgede çıkıyordu o zamanlar çapaya gidip kriyoterapi yaptırıyordum.birkaç kere gittim bıraktım artık kendim hallediyorum. kibritin başını yakıp hemen söndürerek sıcakken siğile bastırıyorum siğil beyazlaşıyor ve 2 günde yara olup düşüyor.bunu yaparken canın acımaz . artık 3 ay içinde 1-2 tane çıkıyor.
Smear sonucum ikinci kez ascus çıktı.Hpv ise negatif.Doktorum kolposkopi yapalım dedi.Sonuçtan korkuyorum aynı durumu yaşamış olan varmı aranızdaa(((
Kendını ıyı bak vıtamın al oraya hemen pamuğa sırke dok beklet sabah aksam yatarken koy sırkelı pamuğu eğer öyleyse dırenc düşünce çıkar kı sırkelı hemen doğal asır olduğu ıcın döker
Bıraz daaaa acarmısın tıpi filan biliyormuşsun yanı bıraz bılgı verıırmısınnnnn
Hpv temiz bişey çıkmadı, smear testi ikinci kez yapıldı yine ascus çıktı..
Nergis Hanım evet kibritle yakınca tekrar çıkıyor, doktor yakınca tekrar çıkmıyor mu?
doktor "yaktım artık çıkmayacak diyor mu ?"
o halde doktor beni tedavi edemiyor sadece geçiştiriyorsa , ben hastanede kuyruk bekleyip para ödemek istemiyorum. hastanede farklı bir tedavi varsa onun için kuyruk bekler para öderim ama yakma işlemini kendimde yapabiliyorum dolayısıyla zaman,zahmet,para israf edecek kadar zengin değilim.
bu yazımı okuyan kendinde bir uygulasın ve hızlı sonucu görsün kendi karar versin
NOT:Bu bilgi bir hastanede görevli akrabam olan bir hemşireden alınan bilgidir.
yakma derken koter yonteminden bahsettiginizi varsayarak konusuyorum cunku ben koter icin yakma tabirini kullaniyorum, once onu acikliyim. bi onceki yazinizda kriyoterapi yontemini yaptirdiginizi yazmistiniz. ben de kriyoterapi yaptirdim. ve olumlu sonuc almadim. belki hastaligimin en yogun oldugu zaman oldugu icin belki de gercekten etkisiz bir yontem oldugu icin bilmiyorum yeniden sigillerim cikti kriyoterapiden sonra. arkasindan koter yaptirdim ki koter benim kendi deneyimime gore de internetteki hastalarin yazdigi yorumlara gore de, gittigim cogu doktora gore de en etkili yontem. doktor bana yaktim bi daha cikmicak demedi. bu kadar net bi ifade kullanamaz doktor bu kadar belirsiz ve kesin tedavisi olmayan bi hastalik icin. ama dedi ki koter cok etkili bir yontem ve cogu hastam koterden sonra bir daha gelmedi. ve evet bende de koterden uzun bi sure sonra son kez cikan kucucuk sigillerden sonra bir daha cikmadi.
gelelim yakma islemini kendim de yapabiliyorum demissiniz. onla ilgili dusuncelerimi soyliyim. elektrokoter cihaziyla, yakip sondurdugunuz kibritin kesinlikle ayni sonucu vermeyecegini dusunuyorum. koter yonteminde sigilin kokune kadar yakilip sigil parcasi ordan sokup aliniyo cunku.
zaman, para konusunda haklisiniz. hepimiz bu hastaliga zaman ve para harcamaktan usandik. ama senelerce bu hastalikla ugrasacagima zaman ve para harcamayi tercih ettim ben. para harcamak istemeyen, ya da durumu olmayan arkadaslara da universite hastanelerinde ayni islemin cok da guzel bi sekilde yapildigini soyleyen arkadaslar var.
beni de yanlis anlamazsiniz umarim. siz kendinizce yonteminizin etkili oldugunu dusunuyosunuz. ama daha etkili yontem var. koter. hic kimsenin bu illetle ugrasmasini istemem kendim de ugrastigim icin. bunca yazmamin sebebi size de yardimci olabilmek (cunku hala hastaliginiz devam ediyor), halihazirda burdaki arkadaslara da, yeni gelecek olanlara da..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?