Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Okuyanlar kızmasın valla hamilelikten mı bilmiyorum aklıma sorular taksit taksit geliyor bide bu bulaştıktan sonra kac ay sonra sigil çıkıyor

ben hariç herkezi sanslı sayıyorum daha basındayken ve ne oldugu belli bi şekilde tedawinizi yaptırıyrsunuz benm 2 yılım teshisle gecti 7 aydr da yaktrcak doktr bulamadım daha dn idrar deliğmde bi tane daha cıktı hergn bas agrım mde bulantım oluo of offff

tuana , bir sey daha var,aldomentree , takıl prematurem sizlerle yazısırdık hiç biriniz yoksunuz cok caresizim yaaaa

Eskiler bı gelseler. Of off

dilacığım bende 6 yıldır var ilk çıktığında 2 hafta içinde 7-8 adet genital bölgede çıkıyordu o zamanlar çapaya gidip kriyoterapi yaptırıyordum.birkaç kere gittim bıraktım artık kendim hallediyorum. kibritin başını yakıp hemen söndürerek sıcakken siğile bastırıyorum siğil beyazlaşıyor ve 2 günde yara olup düşüyor.bunu yaparken canın acımaz . artık 3 ay içinde 1-2 tane çıkıyor.

Okuyanlar kızmasın valla hamilelikten mı bilmiyoruım aklıma sorular taksit taksit geliyor bide bu bulaştıktan sonra kac ay sonra sigil çıkıyor

Bunun kaç ay da bulaştığını tam ben bılemıyorum zaten kaşınmaya başlıyor hemen hamılelıkte ben Sezeryan olmanı onarırım keskinlikle ve hamılelıkte dırenc düşüyor doktor vıtamın veriyor ama ben muhakkak yogun c vıtamını veeeee çörek otu Yemeniiii öneriyorum bu yoğurtla yiyerek olur ya da ballaaaa tuketerekkkkk amaaaaa tukettttttt yanı 2008 den bleri cok şükür kiiii halen çıkmadı

ben biraz yanitlamaya calisayim sorularini.. 9-10 ay tamamen gecmesini beklemek icin erken bi sure. bi kisim doktor vucuttan tamamen atildigini soyluyor bi kisim olene kadar vucutta kaldigini ve bagisiklik sistemi dustukce ortaya cikabilecegini, bir kismi ise iki yil gibi bir sure hicbir sigil, veya sigile bagli bir rahatsizlik, atak gorulmedigi surece vucudun virusu tanidigini, baskiladigini soyleyenler var. yani malesef ki bu konuda kesin ve ortak bir gorus yok. hele turkiyede hic yok. ben ingilizce kaynaklardan da okudum. dunyada da genel gorusler bu sekilde. onun disinda bildigim kadariyla en erken bulastiktan iki ay sonra sigiller cikiyo. ama tabi cogu insanda bulastigi halde belirti vermiyo, belki cok daha sonra bagisikligin dustugu bi anda cikabiliyo. 6 ay cikmazsa bitmistir diyen bi doktor duymadim. benim kendi deneyimim ve okuduklarima gore iki yil vermek gerekiyo bu hastaliga bitti diyebilmek icin.

keske doktora gitmeyi birakmasaydiniz. alti yildir uc ayda bir iki tane cikmasinin nedeni kendi kendinize mudahale etmeniz olabilir. doktorlar hicbir sekilde sigili koparmayin, kesmeyin, kanatmayin diyorlar. kriyoterapi ve koterde amac sigili kokten dusurmek. kriyoterapi bile tek basina cok etkili bir yontem degilken sizin yonteminizle sigili kokunden atmak imkansiz. lutfen bu tarz yontemler onermeyin. bu hastalikla yeni tanisan insalar da boyle seyler deneyerek tedavi surelerini uzatmasinlar.

Nergis Hanım evet kibritle yakınca tekrar çıkıyor, doktor yakınca tekrar çıkmıyor mu?

doktor "yaktım artık çıkmayacak diyor mu ?"

o halde doktor beni tedavi edemiyor sadece geçiştiriyorsa , ben hastanede kuyruk bekleyip para ödemek istemiyorum. hastanede farklı bir tedavi varsa onun için kuyruk bekler para öderim ama yakma işlemini kendimde yapabiliyorum dolayısıyla zaman,zahmet,para israf edecek kadar zengin değilim.

bu yazımı okuyan kendinde bir uygulasın ve hızlı sonucu görsün kendi karar versin

NOT:Bu bilgi bir hastanede görevli akrabam olan bir hemşireden alınan bilgidir.

Smear sonucum ikinci kez ascus çıktı.Hpv ise negatif.Doktorum kolposkopi yapalım dedi.Sonuçtan korkuyorum aynı durumu yaşamış olan varmı aranızdaa(((

Smear sonucum ikinci kez ascus çıktı.Hpv ise negatif.Doktorum kolposkopi yapalım dedi.Sonuçtan korkuyorum aynı durumu yaşamış olan varmı aranızdaa(((

Bıraz daaaa acarmısın tıpi filan biliyormuşsun yanı bıraz bılgı verıırmısınnnnn

cok tesekkur ederim canim yonlendirmen icin. cunku ben bir kez surdum gecince bidaha surmedim. tekrardan baslicam surmeye.. peki nekadar zaman sureyim sirkeyi. surekli kullanim zarar vermez mi?:44:

yakma derken koter yonteminden bahsettiginizi varsayarak konusuyorum cunku ben koter icin yakma tabirini kullaniyorum, once onu acikliyim. bi onceki yazinizda kriyoterapi yontemini yaptirdiginizi yazmistiniz. ben de kriyoterapi yaptirdim. ve olumlu sonuc almadim. belki hastaligimin en yogun oldugu zaman oldugu icin belki de gercekten etkisiz bir yontem oldugu icin bilmiyorum yeniden sigillerim cikti kriyoterapiden sonra. arkasindan koter yaptirdim ki koter benim kendi deneyimime gore de internetteki hastalarin yazdigi yorumlara gore de, gittigim cogu doktora gore de en etkili yontem. doktor bana yaktim bi daha cikmicak demedi. bu kadar net bi ifade kullanamaz doktor bu kadar belirsiz ve kesin tedavisi olmayan bi hastalik icin. ama dedi ki koter cok etkili bir yontem ve cogu hastam koterden sonra bir daha gelmedi. ve evet bende de koterden uzun bi sure sonra son kez cikan kucucuk sigillerden sonra bir daha cikmadi.

gelelim yakma islemini kendim de yapabiliyorum demissiniz. onla ilgili dusuncelerimi soyliyim. elektrokoter cihaziyla, yakip sondurdugunuz kibritin kesinlikle ayni sonucu vermeyecegini dusunuyorum. koter yonteminde sigilin kokune kadar yakilip sigil parcasi ordan sokup aliniyo cunku.

zaman, para konusunda haklisiniz. hepimiz bu hastaliga zaman ve para harcamaktan usandik. ama senelerce bu hastalikla ugrasacagima zaman ve para harcamayi tercih ettim ben. para harcamak istemeyen, ya da durumu olmayan arkadaslara da universite hastanelerinde ayni islemin cok da guzel bi sekilde yapildigini soyleyen arkadaslar var.

beni de yanlis anlamazsiniz umarim. siz kendinizce yonteminizin etkili oldugunu dusunuyosunuz. ama daha etkili yontem var. koter. hic kimsenin bu illetle ugrasmasini istemem kendim de ugrastigim icin. bunca yazmamin sebebi size de yardimci olabilmek (cunku hala hastaliginiz devam ediyor), halihazirda burdaki arkadaslara da, yeni gelecek olanlara da..

bu hastalığı en ciddi şekilde yaşayanlarda biride benim...araştırmayı severim ve bu hastalık konusunda oldukça deneyimliyim...kısa ve net yazıcam....bağışıklığınızı yüskelticeksiniz,kesinlikle koter yaptırıp siğillerden kurtulucaksınız,hijyen çok önemli....koter haricindekiler hepsi etkisiz çözüm...koterle bile tekrarlama durumu varken kibritle yakmak falan boş şeyler.burada insanları yanlış yönlendirmeyelim....çünkü acil tedavi edilmezse bu hastalık çok hızla yayılıyor....siğili olan arkadaşlar hiç beklemeden siğillerinize koter yaptırınız....sağlıcakla kalın

bu sorun bendede oldu once bende çıktı 1 hafta kadar sonrada eşimede bulaştı,eşim doktora gitti bir ilaç verdi bole uzerıne damlatılıyor ve sigili yakıyor,onunla kurtulduk br dahada olmadı ama nasıl bulaşmış olabılır dıye merak edıyorum.Once bende olduguna gore cinsel yolla bulaşması ımkansız ki,kocamın da benı aldattıgını dünümüyorum.

bugün bende de siğil olduğunu öğrendim (((( dünya başıma yıkıldı...eşimde de varmış benimki donduruldu onunki yakıldı (((( biz de bebek yapmaya çalışıyoruz bebeğe engel değil doktor ama normal doğum yapmayın dedi.....ama bebek için 5-6 aydır uğraşıyoruz olmadı nedeni bu muu acaba moralim sıfır hpv olup gebe kalan var mı arkadaşlar? smear testim temiz çıkıyor ama nasıl hpv aluyor ben de anlamadım...temmuzda smear aldırmıştım temizdi sonra et beni gibi bişey çıktı ben de ağdadan tahriş felan oldu heralde dedim ama geçmeyince doktora gittim ve siğil dedi........ ((((((((((((

2007-2008 yillarinda bu hpv ile ugrasmis kisiler var ve kimisi evlenmis kimisinin cocugu olmus olacak bunlardan takip ettigim 3 kisi hala bu siteye ugruyorlar ama konusma firsatim olmadi bir sekilde onlara ulasip sorabiliriz ogrenebiliriz cogu seyi nu kisiler april, moonrose ve bu konuyu ilk acan kisi alya1112 bi sekilde bunlara ulasalim arkadaslar ve bu kisma yazmalarini bizi bilgilendirmelerini istetelim cunku onlar 5-6 sene oncekilerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…