Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Runya gecen doktora gıttım sagolsun doktorla sohbet ederken tekrar ası ouyum dıyırdum en son 2009 da olmustum

Oda bana olma dedı eskı asılarda koruma suresı recete uzerınde 4 5 yıl yazıyordu
Doktorum bana koruyuculugu. Mınımum 7 yıl dedı beklemenımonerırım dedı

Isallah ıkı uc sene bekleyıp bu sefer gardesıl oluyum dıyorum

evet bakın 10 yıl sonra yaptırmışsınız keşke arada yaptırsaydınız çünkü bir anda kansere çevirmesi imkansız yani şöyle diğer kanser türleri çok hızlı ilerliyor benim teyzem rahim ve yumurtalık kanseri idi öğrendikten 3 ay sonra kaybettik ama bu hpvnin neden olduğu rahim ağzı kanseri bir anda ölümcül hale gelmiyor üstelik erken dönemde tespit edilirse kurtulma şansı çok yüksek. çok geçmiş olsun size evet buradan bütün bayanlara hpv olmasanız bile yılda en az 1 kez smear aldırmaları çok önemli 5 dk.lık bir işlem hayat kurtarabiliyor gerçekten de bizim gibi hpv virüsü olanlar ise en geç 6 ayda 1 smear aldırmamız gerekiyor.

Bu arada bir sorum hpv tiplemesi smearden yapılabiliyor mu yoksa illa siğilden parça mı alınması gerekiyor?

smear dan tipleme testi yapılmaz canım....sadece negatifmi pozitifmisin o anlaşılır....sadece alınan siğilden yapılır...PCR (TİPLEME TESTİ) üniv hast. yapılıyo özellerde paranıza yazık etmeyin. çok pahallı

hpv tedavi edici aşı yolda....2014 e kadar çıkması bekleniyo...dua edelimde biran evvel çıksın....yemin ediyorum çıktığı gün sokakta sevinç çığlıkları atıcam...öle bıktım ki bu iğrenç durumdan...

Dusmeye baslamıs cok guzel verulutol solısyonu kullan uzerınede pamukla sırke dok onu takvıye kullan ısallah dıyerıde duser:)

Merhaba Acaba Sirke Elma Yada Üzüm Fark Eder mi? Birde Sirkeyi Sürdükten Ne Kadar Zaman Sonra Yıkamalıyız ve VERRUTOL Solisyonu Sürmeliyiz. Bu Arada Eşim Solisyonu Kullanırken Siğil Dışınada Taşırmış ve o bölgeler Siyahlaşmış Bu Normal mi Acaba

benim siğiller donduruldu ve şu an düştüler şu an siğil yok aman olmasında inşallah bağışıklık sistemi güçlendirmek için çinko ve ekinezya hapı kullanıyorum. ayrıca bol c vitamini mandalin portakal iyiyorum devamlı hasta olmamaya çalışıyorum. donduran doktor parça alalım demedi ben de bilmiyodum sonra başka doktora gittim o dedi bir daha çıkarsa parça alalım diye ama inaşşalhh çıkmaz 2. bakan doktor sizinki %90 kötü huylu değil ama ben %100 emin olmak istiyorum derseniz bir daha çıkarsa patolojiye yollarız dedi. tabii duam o ki bir daha çıkmasınnn

bu aşı ilerlemesini önlüyor mu peki diyelim ben de tip 6 var aşı olursam tip 16ya yükselmesini önlüyor mu yoksa tip 16 kapmamı mı engelliyor sadece onu tam anlayamadım ben

benim siğiller donduruldu ve şu an düştüler şu an siğil yok aman olmasında inşallah bağışıklık sistemi güçlendirmek için çinko ve ekinezya hapı kullanıyorum. ayrıca bol c vitamini mandalin portakal iyiyorum devamlı hasta olmamaya çalışıyorum. donduran doktor parça alalım demedi ben de bilmiyodum sonra başka doktora gittim o dedi bir daha çıkarsa parça alalım diye ama inaşşalhh çıkmaz 2. bakan doktor sizinki %90 kötü huylu değil ama ben %100 emin olmak istiyorum derseniz bir daha çıkarsa patolojiye yollarız dedi. tabii duam o ki bir daha çıkmasınnn

bu aşı ilerlemesini önlüyor mu peki diyelim ben de tip 6 var aşı olursam tip 16ya yükselmesini önlüyor mu yoksa tip 16 kapmamı mı engelliyor sadece onu tam anlayamadım ben

Evet o gayet normal o yaralar zamanla ılesıcek mumkun oldugunca esınız o kullandıgı jıletlerı kullanmasın yakasık sıgıllerınız yol olana kadar jıletlerını tek kullanıplık kullansın verlutol sırke ıse yarayacak

Sırkeyı aksam dayanabıldıgı yere kadar pamukla bekletsın ıc camasırını ıcınde
Ic camasırlaırnızz kesınlıkle pamuklu olsun ve utuleyn

Asının amacı sıgıl cıkmasını engelemek degıl cıkabılır
Eger tıp 6 ıse tıp 16 bır ust sevıye cıkmasın onlemeden bır engel
O zaman bendede tıp 6 vardı doktor
Cervalıx olmamı onerdı
Gardesılı yuksek bı tıp olursa onercektı hatta

Cervalıx ıkı tıp vurusten koruyor
Gardesıl dort tıp vurusten koruyor
Bıde ben kendıme cok cok ıyı bakıyorm vıtamınım meyvem sebzem hıc eksıt ekmıotm

Doktor gunluk muhakkak bır bardak portakl suyu onerdı dogal asıt oldugu ıcın mandalınde olur bu

2009 dan su zamana hep her banyoda sırkeyle genıtal bolgemı yıkarım
Vıtamın
Corek otu
Koter sonrası cervalıx asımı
Ve aktardan aldıgım. Dırencı yuksek tutan macunu halen tuketıyorum

Vıtamın olarak da devletın odedıgı apıkobal sandoz evevit

Doktorda Kesinlikle jilet Kullanma Uzasın Demiş Daha Sonra Makas la Kırparsın Anlamadık Gitti Kesmeden Temizlik Nasıl Olacak. Hijyen Önemli Değil mi Yaaaa Bu Hastalığın Uzmanı Yok mu?

Nazarboncuk 35 sorularina cvp vereyim ve bunlardan kesin eminim simdi sigilin olmadigi icin suan ve ogrenmek istiyorsan pcr dna testi var bu test ayni smaer gibi aliniyor ve sivinin icine konulup test ediliyor hucrelerinde dna da hpv var mi yok mu varsa hangi tipi var belirleniyor sen izmirdesin yesilyurt devlet hastanesi yapiyor gelelim diger soruna 4 lu asi dedikleri gardasil senin suan sende bulunan tipe karsi korumaz diyelim sende 6 var seni 6 ya karsi degilde 11 -16-18 tipine karsi koruyor ve bu asi sendeki dogal bagisikligi yukselterek tekrar durumlarina engel oluyor ve capraz korumasi var bunlarda 45-31 gibi bir kac tipine karsi capraz koruma sagliyor ve ayni zamanda eger bulas yoksa6-11-16-18 tipine karsi %100 koruyucu yani bende 6 var tipi yukselip 11 olur asi olmazsan gibi bir durum kesinlikle yok asilardan gardasil daha iyi bu arada sigil olusumuna engel oldugu icin

Nazarboncuk 35 sorularina cvp vereyim ve bunlardan kesin eminim simdi sigilin olmadigi icin suan ve ogrenmek istiyorsan pcr dna testi var bu test ayni smaer gibi aliniyor ve sivinin icine konulup test ediliyor hucrelerinde dna da hpv var mi yok mu varsa hangi tipi var belirleniyor sen izmirdesin yesilyurt devlet hastanesi yapiyor gelelim diger soruna 4 lu asi dedikleri gardasil senin suan sende bulunan tipe karsi korumaz diyelim sende 6 var seni 6 ya karsi degilde 11 -16-18 tipine karsi koruyor ve bu asi sendeki dogal bagisikligi yukselterek tekrar durumlarina engel oluyor ve capraz korumasi var bunlarda 45-31 gibi bir kac tipine karsi capraz koruma sagliyor ve ayni zamanda eger bulas yoksa6-11-16-18 tipine karsi %100 koruyucu yani bende 6 var tipi yukselip 11 olur asi olmazsan gibi bir durum kesinlikle yok asilardan gardasil daha iyi bu arada sigil olusumuna engel oldugu icin

Eleanor 34 esin koter yaptiesin sirkee yada verturolle olmaz bu benim esim yaktirdi ve izleri gectikten sonra jiletle temizlenmeye devam etti sorun yok suan sukur

doktorda kesinlikle jilet kullanma uzasın demiş daha sonra makas la kırparsın anlamadık gitti kesmeden temizlik nasıl olacak. Hijyen önemli değil mi yaaaa bu hastalığın uzmanı yok mu?

bana doktor tüy dökücü krem yap dedi jilet ve ağda yasak tabii en iyisi lazer epilasyon şu an maddi durum müsait olmadığından onu yapamıyorum tüy dökücü krem aldım onu kullanıyorum

canım sağol. Ben özelden mesaj yazamıyorum henüz 100 mesaj yazmamışım site izin vermiyor (((

yazdıklarından anladığım aşı sadece sen de olmayan yeni tipleri kapmanı engelliyor. Yani olan tipin bir üst seviyeye çıkmasını engellemiyor. Ki öyle bişey olabiliyo mu onu da bilmiyorum diyelim ben de tip 6 var bu belli bir zaman sonra diyelim 3 yıl sonra tip 11 mi oluyor yoksa sonsuza kadar tip 6 olarak mı kalıyor bunu da tam anlayamadım??????????*

Dilacım bir de yeşilyurt hastanesinde hangi bölüme randevu alıyosun kadın doğum mu cildiye mi? Ben de gideyim bari şu an adetliyim de bitince yani. Bana mutlaka jinekolog onkologa görün dediler yani kadın doğumcu ama onkoloji alanında uzmanlaşmış bu konuda en iyi bilgi onlardaymış tepeceikte var ordan randevu almayı da düşünüyorum belki orda da yapılıyodur o test

Simdi canim yesikyurtta kadin dogumcuya git. Sonra simdi sen de 6 varsa 3 yil sonra 11kesinlikle olmuyor bana guven dr asi yaptir demeleri sundan 1. Bu virus omur boyu seninle kalmiyor bu kesin tekrar bidaha bulas olmasin diye baska tiplere karsi korunmamiz dogal bagisikligimizu artirmamiz icin asi diyorlar oda gardasil birde eslere guven omaya biliyor bu yuzden asi yaptirin korunun demek istiyorlar diyelim simdi sende 6 var sen tekrar tekrar 6 virusunu kapmiyorsun esler arasinda pinpon etkisi yok diyelim sende 10 yil sonra tekrar cikti ve 10 yilonce 6 vardi bu 10 yil sonra cikan buyuk ihtimal 6 degil baska tipidir baska tipini kapmissindir ama bu bagisikligi dusuk , aids, baska cinsel yollu hastaliklar, kanser gibi rahatsozligi olanlarda bu virus gotmiyor ve surekli tekrar ediyor zararli tipi varsada bu bunyelerde kansere kadar ilerliyor yani 100 kisi bu hastaligi kaptiysa sadece 1 kisi kanser oluyor bu bunyeyle alakali. Eger vucut saglamsa. Bagisiklik gucluyse bu virus hoc bir etki gostermeden imunum sistem tarafindan yok ediliyor. Yani ucuk virusu gibi omur boyu seninle degil bu birde cin 1 olusmasi bulastan 2 yil sonra basliyor genellikle bir kac sefer 6 ayda bir yspilan smaer temiz ise daha sonra rutin senede 1 smaere donuluyor cunku hucre bozulmalari varsa yakaliniyor bu 6 ayda bir bir kac sefer yaptirdiginda senede bir yaptirdigindada hemen kanser olmuyorsun :) ben bunu birgun oturup yazacagim paylasacagim merak etmeyin bilgi topluyorum yasanilanlari bu hastaligi gecirenleri okuyorum sorup ogreniyorum yani korkulacak birsey yok asi duzenli smaer bitti. Bu arada bebek icin ugrasiyorsan sana daha once dedigim dr kesinlikle oneririm maddi acidan sorununuz yoksa

Canım yeni tip kapmak yani evliler için zor bence ben eşime sonsuz güveniyorum o konuda aşıyı da olurum da aşı olurken hamile kalmak sakıncalı dedi bana doktor ondan yani ama o konuyu da 1 araştırmak lazım aslında

sen yakup erata önermiştin değil mi aklımda canım da daha haziranda evlendik ben de hastalık ilerler diye korkuyorum sonuçta tam ne zaman virüs kaptığımız belli değil ki 2 yıl hesaplayalım bunun başı sonu belli değil yani ama direk cin 1 çıkmıyo galiba önce ascus mu ne çıkıyomuş valla kabus gibi oldu bu işler ama bana doktor her tip kanser yapmıyor demişti bu durumda önce tip belirletmek lazım sanırım en iyisi o tipi bilip ona göre
ben acele ediyorum bir an önce bebiş yapalım diye ama henüz tutturamadık maalesef bebiş olmadan cin 1 felan ilerler diye korkuyorum vallahi smear yeni aldırdım şükür temiz çıktı 6 değil 4 ayda aldırayım diyorum ben 1-2 ay daha olmazsa aşılama felan düşüncem artık vallahi kafam çok karışık....

Doktorda Kesinlikle jilet Kullanma Uzasın Demiş Daha Sonra Makas la Kırparsın Anlamadık Gitti Kesmeden Temizlik Nasıl Olacak. Hijyen Önemli Değil mi Yaaaa Bu Hastalığın Uzmanı Yok mu?

O zaman doktor bana Jıletı tek kullanımlık kullan
Agda yapma bır sure ılesse bıle dedı
O zamanlar eldıven fılan kullanıyordum Yada makasla kesıyordum kesınlıkle koklerıne deymıodum
A

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…