en son smear testim 2001 de yapılmış....2011 dede bu hastalıkla uğraştım...onun için diyorumki tüm kadınların yılda bir kez de olsa smear yaptırmaları....bu çok enteresan bi hastalık süreci nasıldır ne kadar sürede hücreleri bozar bilinmiyo aslında...bide tamamen bağışıklıkla alakalı bence...benimki güçsüz sanırım....bende tip 16 var bu en azgın olanı
en son smear testim 2001 de yapılmış....2011 dede bu hastalıkla uğraştım...onun için diyorumki tüm kadınların yılda bir kez de olsa smear yaptırmaları....bu çok enteresan bi hastalık süreci nasıldır ne kadar sürede hücreleri bozar bilinmiyo aslında...bide tamamen bağışıklıkla alakalı bence...benimki güçsüz sanırım....bende tip 16 var bu en azgın olanı
evet bakın 10 yıl sonra yaptırmışsınız keşke arada yaptırsaydınız çünkü bir anda kansere çevirmesi imkansız yani şöyle diğer kanser türleri çok hızlı ilerliyor benim teyzem rahim ve yumurtalık kanseri idi öğrendikten 3 ay sonra kaybettik ama bu hpvnin neden olduğu rahim ağzı kanseri bir anda ölümcül hale gelmiyor üstelik erken dönemde tespit edilirse kurtulma şansı çok yüksek. çok geçmiş olsun size evet buradan bütün bayanlara hpv olmasanız bile yılda en az 1 kez smear aldırmaları çok önemli 5 dk.lık bir işlem hayat kurtarabiliyor gerçekten de bizim gibi hpv virüsü olanlar ise en geç 6 ayda 1 smear aldırmamız gerekiyor.
Bu arada bir sorum hpv tiplemesi smearden yapılabiliyor mu yoksa illa siğilden parça mı alınması gerekiyor?
Runya gecen doktora gıttım sagolsun doktorla sohbet ederken tekrar ası ouyum dıyırdum en son 2009 da olmustum
Oda bana olma dedı eskı asılarda koruma suresı recete uzerınde 4 5 yıl yazıyordu
Doktorum bana koruyuculugu. Mınımum 7 yıl dedı beklemenımonerırım dedı
Isallah ıkı uc sene bekleyıp bu sefer gardesıl oluyum dıyorum
Dusmeye baslamıs cok guzel verulutol solısyonu kullan uzerınede pamukla sırke dok onu takvıye kullan ısallah dıyerıde duser:)
smear dan tipleme testi yapılmaz canım....sadece negatifmi pozitifmisin o anlaşılır....sadece alınan siğilden yapılır...PCR (TİPLEME TESTİ) üniv hast. yapılıyo özellerde paranıza yazık etmeyin. çok pahallı
smear dan tipleme testi yapılmaz canım....sadece negatifmi pozitifmisin o anlaşılır....sadece alınan siğilden yapılır...PCR (TİPLEME TESTİ) üniv hast. yapılıyo özellerde paranıza yazık etmeyin. çok pahallı
Merhaba Acaba Sirke Elma Yada Üzüm Fark Eder mi? Birde Sirkeyi Sürdükten Ne Kadar Zaman Sonra Yıkamalıyız ve VERRUTOL Solisyonu Sürmeliyiz. Bu Arada Eşim Solisyonu Kullanırken Siğil Dışınada Taşırmış ve o bölgeler Siyahlaşmış Bu Normal mi Acaba
benim siğiller donduruldu ve şu an düştüler şu an siğil yok aman olmasında inşallah bağışıklık sistemi güçlendirmek için çinko ve ekinezya hapı kullanıyorum. ayrıca bol c vitamini mandalin portakal iyiyorum devamlı hasta olmamaya çalışıyorum. donduran doktor parça alalım demedi ben de bilmiyodum sonra başka doktora gittim o dedi bir daha çıkarsa parça alalım diye ama inaşşalhh çıkmaz 2. bakan doktor sizinki %90 kötü huylu değil ama ben %100 emin olmak istiyorum derseniz bir daha çıkarsa patolojiye yollarız dedi. tabii duam o ki bir daha çıkmasınnn
bu aşı ilerlemesini önlüyor mu peki diyelim ben de tip 6 var aşı olursam tip 16ya yükselmesini önlüyor mu yoksa tip 16 kapmamı mı engelliyor sadece onu tam anlayamadım ben
Evet o gayet normal o yaralar zamanla ılesıcek mumkun oldugunca esınız o kullandıgı jıletlerı kullanmasın yakasık sıgıllerınız yol olana kadar jıletlerını tek kullanıplık kullansın verlutol sırke ıse yarayacak
Sırkeyı aksam dayanabıldıgı yere kadar pamukla bekletsın ıc camasırını ıcınde
Ic camasırlaırnızz kesınlıkle pamuklu olsun ve utuleyn
doktorda kesinlikle jilet kullanma uzasın demiş daha sonra makas la kırparsın anlamadık gitti kesmeden temizlik nasıl olacak. Hijyen önemli değil mi yaaaa bu hastalığın uzmanı yok mu?
nazarboncuk 35 sorularina cvp vereyim ve bunlardan kesin eminim simdi sigilin olmadigi icin suan ve ogrenmek istiyorsan pcr dna testi var bu test ayni smaer gibi aliniyor ve sivinin icine konulup test ediliyor hucrelerinde dna da hpv var mi yok mu varsa hangi tipi var belirleniyor sen izmirdesin yesilyurt devlet hastanesi yapiyor gelelim diger soruna 4 lu asi dedikleri gardasil senin suan sende bulunan tipe karsi korumaz diyelim sende 6 var seni 6 ya karsi degilde 11 -16-18 tipine karsi koruyor ve bu asi sendeki dogal bagisikligi yukselterek tekrar durumlarina engel oluyor ve capraz korumasi var bunlarda 45-31 gibi bir kac tipine karsi capraz koruma sagliyor ve ayni zamanda eger bulas yoksa6-11-16-18 tipine karsi %100 koruyucu yani bende 6 var tipi yukselip 11 olur asi olmazsan gibi bir durum kesinlikle yok asilardan gardasil daha iyi bu arada sigil olusumuna engel oldugu icin
Doktorda Kesinlikle jilet Kullanma Uzasın Demiş Daha Sonra Makas la Kırparsın Anlamadık Gitti Kesmeden Temizlik Nasıl Olacak. Hijyen Önemli Değil mi Yaaaa Bu Hastalığın Uzmanı Yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?