tip 16 ve tip 73 saptandı !!! napıcam bilmiyorum. resmen çöktüm şu anda...
tip 16 ve tip 73 saptandı !!! napıcam bilmiyorum. resmen çöktüm şu anda...[/QUOT
canım çok geçmiş olsun. Öncelikle korkma arkadaşım. Bende cin 1 ve hücre değişimi var tip 16 demek şuan da kanser demek olmuyor sadece dikkat et alarmı veriyor. Ben sundan eminim ki allah izin verirse rahim ağzı kanserinden ölmeyecegimi biliyorum çünkü tedbirli davranıyorum en ufak bir değişimde ufak bir operasyonla sorun çözülüyor. Çok şükür ki bilinçli insanlarız ya iş işten geçtikten sonra farkında olsaydık. Halimize şükür edelim. Bu arada bazı yazılarda gördüm 2 yıl sigil çıkmazsa virüs vücuttan çıkmış olur mu gibi hayır arkadaşlar malesef gitmiyor 70 yaşına kadar her zaman risk altındayız bu iki yıl meselesi eğer 2 yıl sığil çıkmazsa sonra tekrarlamiyor ama yinede risk altındayız allah şifa versin hepimize inşallah
bu arada ben hala adet olmadım ya delircem resmen hiç gecikmezdi yıllardır bi gün bile şaşmadı şimdi niye böyle yapıyo.bian önce alınsa şu siiller bende aşımı olsam biran önce.yani bu tedavileri uygularken daha bi içim rahat edicek.şimdi siiller varken sanki ne yapsam olmayacakmış gibi geliyor.sirke süreyim diyorum dr um olmaz diyo vitamin alayım diyorum operasyondan sonra vercem diyo.anca yediklerimle bişeyler yapmaya çalışıyorum yaaaa.helin ben şimdi agda yapamıyorum ya tek kullanımlık jilet demiştin şimdi siilleri kesmeyim bide napiyim sence.agdadan başka hiçbişey kullanmadım ben nasıl alışcam bilmiyorum.
Nedemek 2 yil diye birsey yok dr lar boyle birsey uzerine yalan soyler mi yada iyimser konusur mu hangi dr gordun ki olecek olan hastaya bile direk yuzune soyluyorlar cunku bu onlarin gorevi dogruyu soylemek. Bi kaynakta okumustum bir cok kadin uzerinde denen mis yani denekler alinmis bekar evli ve cinsel yonden aktif kisiler ve bunlar uzerinde test yapiyorlar dusuk riskli ve yuksek riskli tipler uzerine dusuk riskli tipler 2 sene ye varmadan negatif olurken yuksek riskli tipler ise 2 yila yakin bir zamanda negatif olmus ve bekarlarin daha cabuk iyilesmedi beklenirken evli ciftlerin cogunlugunda negatife donusmus testleri. Benin bir dr vardi baska bir ilde sigil var mi diye sordugumda yok dedi peki varda cikmiyorsa dedim olmayan birseye sigil var denmez varsa var yoksa yoktur dedi. Yani bir cok yabanci ve turk sitelerine baktiginda cogu kisi 2 yila varmadan negatif sonucu almis hatta bu siteden tanidiklarim var onlarda ha dr larin boyle temkinli konusmalari sundan kimde kslici kimde gitmis oldugunu anlayamadiklarindan uzun bir sene senede 2 sefer smearle takip ediyorlar bu 4 yil diyelim hic sigil cikmadi smaerler temiz ise sende hpv sorun olmaktan cikmis der prof dr derin kosebay inanmiyorsaniz dokyor sitesine uye olup hem dr sorarsiniz hemde hpv ile dr sorulan soru ve cvp lari okursaniz anlarsiniz yine ben bunu surekli soyluyorum ama teksen camlibel ile tel. De konustum dedi bana sende oldugunu nerden biliyorsun esimde var bulasmsmis olabilir bunun testi var dna pcr biz yapiyoruz olmaya bilirde hem olsa ne olacak sen dagda mi yasiyorsun o hic dr yuzu gormemis kadinlar icin gecerli kanser olmak ufak bir operasyonla o bolgeyi temizliyoruz sorun oldugunda %100 e uakin tedavi edilebilen birsey dedi. Ya bu hastalik yeni degil cok oncelerden beri var ya dunyada kadin kalmazdi hele amerikada siz dusunun. Hem yuksek hemde dusuk tipler hem tipe hemde insanin bagisikligina bagli olarak bu virus gidiyor benim dr bana kizdi nette yazilanlara sen ne bakiyoesun bana inanmiyormusun bu oncedendi virusun ksliciligi eski bilgi o dedi biz yaslandigimizda esimle surekli cikacak mi bagisikligimiz dusecek dedim tam tersine iyilesecek gecmis olacak dedi bana insn dedi. Surekli devam etse bu sitedeki eskiler simdi buralarda olurdu degil mi??? Ben 2006 da sigil olmus biri ile gorustum sagolsun anlatti esindede kendindede cikmis bir kez ikiside yaktirmis bida ha cikmadi dedi hatra unutmusum simdi hatirladim dedi e sefer dusuk yasamis dusunun cok zor gunler gecirmis ve yinede cikmamis bu sigil bu bence cikmadiginin atlatildiginin kaniti. Bu sitede biri bana yazmisdi bekarken cikmis sonra evlenmis cocuklari olmus ne cocuklarina nede esine bulasmis dusunun demekku bulastiricilikta yok oluyor bunlar birer ornek degilmi kanit degil mi ?! Birde internet sitelerinde tabi dogruyu yazmazlar dedi sen bilgini bedavaya satarmisin dedi bunu soyleyen dr. Siz panikleyip dr dr dolasin yaktirmak icin tekrar tekrar kontrole gelmemuz icin degil mi bunlar? Ben ilk duydugumda neler yaptim agzimda cikacak diye cocugumu opemiyordum ona bulasir diye cocuguma doyasiya sarilmadim psikolojik olarak coktum aids oldum diye bile dudundum prki ne yaptim prof dr kbb gittim anlattim iyice bskti kamerayla cocugumu opmedugimi soyledim oyle sey olmaz dedi op cocugunu ve sende yok ciksa cikardi dedi ondan sonra agzimi incelemekten vazgectim sonra jinekolog prof dr gittim kolposkopi hpv dna pcr yaptirdim kolposkopide supheli slan gormedi drum yaram varmis benim dogum zor olmustu normal dogum galiba ondan kalmaydi neysr yskti orayi drum testin sonucu geldi hpv negatif yillik rutin kontrol okadar bu islemleri yaptirmadan 10 ay once baska bir ilde smir aldirmistim bu hastaligin h sini bile bilmiyorfum dr kontrol icin yapalim dedi yaptirdim temiz cikti sonra 7 ay sonra esimde ciktiktan sonra bilerek gittim dr smir yaptirdim ve oda temiz cikti en sonda son smirin uzerinden 3 ay sonra hpv dna pcr yaptirdim oda temiz ve negatif cikti hpv dna yi nisan ayinda ysptirdim 8 ay oldu dogumdan sonra tekrar yaptiracagim bakalim benim tek sorunum akintim cok oluyormus ben simdi hamile olunca gordum oncedinde fark bile etmiyordum skintiyi drlar kontrolde doyluyordu birsey olsa pcr dna da cikardi hatta ben kultur de aldirdim akintidan ama birsey cikmadi. Simdi hamileyim o yuzden cok oluyor galiba akintim. Cok uzun oldu kusura bakmayin
helin maşallah sen pek bi bilinçlenmişsin bu konuda herkese yardımcı oluyosun.moral veriyorsun.sağol.kızlar ben de bir süredir bu sayfanın takipçisiyim.koter işleminden bu yana 2 hafta geçti.en son geçen hafta kontrole gitmiştim.doktor ilgilenmedi diye sinir oldum.ne aşı konusunda ne de tipleme testi konusunda bana umut verici konuşmadı.aşı işe yaramaz artık dedi,tipleme için de geçiştirdi.artık o doktora da gitmesem iyi olucak.ne dersiniz?değiştireyim mi?bugüne kadar hep özele gidiyordum.özel hastanelere.tıp fakültesi hastaneleri bu konuda nasıllar.gitsem ilgilenirler mi?yani aşı ve tipleme testi konusunda.?
bir de o bölgede zaman zaman kaşıntı oluyor,koterden bu yana.ve de eskisi gibi(yani siğil öncesi)pürüzsüz değil.sizce bu normal mi?yoksa siğiller tamamen yok olmadı mı?
canım çok güzel yazmışsın valla tebrik ederim seni.moral oldu zaten senle helinin yazdıkları bana.iyiki burası varda en azından birbirimize psikolojik destek oluyoruz.
YakomOz bu virus uyuyor diye birsey yok senin vucudun bunu atlatamamis bak dr sigilin kac ay icerisinde cikacagini soylemiyor neden mi yuvalar yikilmasin diye sigil en cok 2 yil icerisinde cikarmis eger bulastan 2 yil icerisinde sigil yoksa ya senin vucut bunu yendi demek yada sana bulasmadi demek sende 2 yil sonra ciktiysa hamileyken ??? Bak ornek verdim 2006 yilinda sigil cikmis bir arkadas 2 sefer hamile kalmis 2 sini de ne yazikki dusurmus sma diyor ki cok yiprandim ama boyle bir dutumda bile tekrar cikmadi diyor sen bagisikligini guclendirmeye bak ben de hamileyim 5 aylik habire kendimi kontrol ediyorum var mi diye hatta afedersiniz bugun agda ysptim birsey yok simdilik sukur dr kizdi bana kendini kontrol etmiyorsun 9 ay boyunca hamileligin tadini cikar dedi 9. Ayda kontrol edecek varsa sezeryan yoksa normsl dedi . Ben bu zamana kadar kendimde birsey gormedim hos bayanda cikan sigil nasil birsey onuda bilmiyorum cunku benim sigil sandigim seyi dr gosterdim degil o normsl bir yapiymis boyle sert birseydi et beni gibi filan degil ama tabi benimde suphelerim var var mi yok mu goremiuormuyum diye. Kafa karisikligi ama esimde sukur yok simdilik 10 ay oldu insallah bidaha da olmaz ben dedim sen yinede bir urologa git goster gidecek bi ara garantiye alalim oyle iste
Arkadaşlar 4 yıl önce bendede çıktı hpv den kaynaklı siğiller bende yaktırdım ve düzenli kontrollere gittim 4 yıldır rahattım şimdi 8 aylık hamileyim ve tekrar etti 2 tane var dedi drm. Lokal anestezi ile yakacak haftaya. Gebelikte görülme sıklığı artıyormuş zaten bağışıklık düştüğü için. Allah beterinden korusun. Başta çok moralim bozuldu ama şimdi iyiyim. Kimse moralini bozmasın bu hastalık yüzünden. Allah dermansız dert vermesin. Bu arada hamileyken siğil tedavisi olan varsa ve bana tecrübelerini anlatırsa sevinirim. Hepimize geçmiş olsun
Amin arkadaşım sağol. Bende 5 aylık hamile iken anestezi ile yaktırdim ama malesef bende hemen geri çıktı ama son ayında kendiliğinden yokoldu
Ya birde insanlar artık o kadar kirici olmuş ki dağda mi yaşıyorsun diyerek karşısında ki insanı hiç dusunmeden cevap verebiliyor buraya girdiğime pisman oldum. Aynı sıkıntıda insanlarız diyerek belki birbirimize faydamiz olup diye düşünürken hakaret yiyoruz senin bilgi aldığın insan doktor ise benim bilgi aldığım insanda doktor. Eğer yazdıklarıma tepkin var ise güzel bir üslup ile de söyleyebilirsin. Sonuçta sende bende bunları doktorlardan duyarak paylasiyoruz sen 10 aydır ilgileniyorsan ben 2 yıldır bizzat kendim uğraşıyorum bu virüsle savaş veriyorum yine tekrarlıyorum bu virüs vücuda girdikten sonra çıkmaz altını çiziyorum bulaştıktan sonra ve kendini gösterdikten sonra. Neyse rabbim hepimize şifa versin
Kendimi değilde bebeği düşünüyorum. Gerçi çok büyük bi zararı olsaydı Dr. Zaten anestezi yapmazdı ama insan yine tedirgin oluyo. Kendiliğinden geçmesine çok sevindim gebelik boyunca siğillerin büyüme ve yayılma hızıda artıyormuş ama gebelik sonrası kendiliğinden geçebiliyormuş. Sen şanslısın yani:) darısı benim başıma. Bu arada umarım şimdi iyisindir ve siğillerin bidaha tekrar etmez
Bu virüs uçuk virüsü gibi. Yani dediğin gibi vücutta hep kalıyo ama kimisinde hiç belirti vermezken kimisinde sürekli tekrar ediyo. Bağışıklık sistemiyle ilgi yani. Kimi kaynaklarda 3-5 yıl içinde tekrarlama olmazsa bağışıklığın virüsü yenmiş olabileceği yazıyo ama bu kanıtlayacak herhangi bir test yok malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?