Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Helincim pazartesi günü tekrar çıkıcam hastaneye,ki Edirne'de bu mevzuyu önemseyip adam gibi ilgilenicek bi doktor bulabilceğimi sanmıyorum ya neyse.O dediğin şey garip geldi kulağıma,ama denemekten birşey çıkmaz tabiki şimdiden çok teşekkür ederim.Genitaldekileri aldır derken ordaki benleri mi yoksa siğilleri mi kastettin? Birde sizce ben çıkması kötü birşey mi bastırınca acımıyorlar hiçbirşeyleri yok ama işte içime kurt düştü

bana da mantıksız geldi canım ama bı kaç yerde tip 16 taşıyanlar bı kaç tane siğil çıktı vs vs bişiler yazmışlarr onları okuyunca kafam karıştı ve de üzüldüm bende görünürde ıkı tane var. bır de ben bakıreyım sırf bu yüzden smear yaptıramadığım için canım sıkıldı bıraz. ama bi çok dr siğil yapan tip kanser yapmaz dıyor. yanı bı yandan dr ların bu kendınde emın tavrı bı yandan tip 16taşıyıp bi kaç siğili olanları görünce ınsan acaba diyo. ama sana katılıyorum yanı umutsuz olmamak moral bozmamak gerkk canımm sonuçta tedsavısı olan bir hastalık ve her şey gıbı bu da gelip geçiciiii =)

inşallahh siğil değildir ama öle bıle olsa moral bozmaya hiç gerek yok çünkü tedavısı varrr. erken teşhis sadece bu hastalıkta değil sonuçta her hastalıkta önemlı o açıdan bı kez daha bı dr a ama bu kez farklı bı dr a görünün. bı gün hepsi geçip gidecek bence ve bız biribirimizi değil ama bu siteyı bıle unutacağız kızlar =)

Evet çok haklısınız,ki bugün mesela doktorun yanında o hatunlar "Siğilde olsa işlemleri vardı onun" dedi mesela hepsini anlattım bu siteden topladığım bilgilerimle.Sonra "baya araştırmışsın" diyolar ama "Sen artık bunu kaptın,hep vücudunda kalıcak" derken nasıl bukadar emin olabiliyolar anlamıyorum.Amann ufacık siğil mi moralimi bozucak,yerim onu be Sizede tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve moral verdiğiniz için

sanırım araştırman işlerine gelmemiş =) bı de ben şunu anlayamadım benım gittiğim şuursuz dr bana kana geçmiştir dediki bundan daha saçma bır şey olamazz=) yanı dediğim gibi dr bıle tam bılgi sahıbı değiller. benım araştırıp okuduğum ve sorduğm kadarıylaa bu virüss (en tehlikeli tiplerde dahil olmak üzere) vücuda girdıkten sonra yüzde 90 kişide ıkı yılda atılıyorr. o yüzde 10 luk kısım cıddı bağışıklık sorunu yaşayan ve hpv dışında başka hastalıklarıda bünyesınde barındıranlardır. zaten siğiller yok edıldıkten sonra evli bayanlar en az bır yıl prezervatfle korunursa risk daha da azalır. bakıre bayanlarda sanırım yakmak ya da bi şekılde yok etmek yeterli dıye bılıyorum..

ben de bakireyim ve smear testi yaptıramıyorum tipleme için. ilk günler çok paniktim ama zamanla kendimi teskin etmeyi öğrendim. şimdi çk daha rahatım Allaha şükür...

ben de bakireyim ve smear testi yaptıramıyorum tipleme için. ilk günler çok paniktim ama zamanla kendimi teskin etmeyi öğrendim. şimdi çk daha rahatım Allaha şükür...

canım zaten bız bakıre olduğumuz için smear testıne gerek yok. yanı ben bı kaç yerde okudum bı kaç drdan. bı de burada dila diye bı arkadaş var o da rahatlattı sağolsun. virüsün rahım ağzına yerleşmesı için bıraz açık olacak kusura bakma ama cinsel organında orayla temas etmesı gerekır. yani şöyle düşün bu hpv derıyle alakalıysa dna lara yerleşiyorsa o zman vücudun her yerıne yayılırdı ama öyle olmuyor sadece temas olan yerde çıkıyor. mantıklı değil mi sence de? o açıdan rahat ol. evlendiğinde zaten smear testını düzenli yaptırırsın. siğillerınden kurtulmuşsun şükür eğer çıkarsa ki umarım çıkmaz yıne yaktırır kurtulursun. bu saşamada tipini öğrenmenın sana bı faydası olmaz tam tersı kafanı hepten karıştırır ama yıne de sen bılrısın canım.

öğrenmeye çalışmıyorum artık.... ama evlenir evlenmez ilk işim smear yaptırmak olacak ve kültürü eksik almak ya da testin yanılma paylarını da göz önüne alarak sık sık tekrar edicem bunu. atıyorum 3 kez üst üste hpv negatif gelirse kontrolleerimi 6 aya ya da 1 yıla indiricem . intikamım acı olucak yani :)

=) canım benım hiç korkmaa emın ol bız bu hastalıktan ölmeyeceğizdee sürünmeyeceğizde tam tersı bız onu yok edeceğiz hemde umursamayarak. bu hastalığın bu kadar abartılmasının tek sebebı bılgisizlık ya da yetersız bılgi. her şey olacağına varır. biz bu aşamada kendımıze ıyı bakalım önemlı olan o =)

inşallah.... bütün kalbimle buna inanıyorum.

O zaman yine şunu demeliyiz,bağışıklık sistemini güçlü tutmak için muhakkak bol sebze meyve yenmeli kzıartmalardan uzak durulmalı (helin'in dediği gibi) :) Herkese sağlıklı günler,herşeyin dermanı var kızlar unutmayın yeterki moralinizi yüksek tutun.Allah daha beterinden korusun şükür halimize :)

bunların dışında bağışıklığı güçlendirinci ek besinlerde alabilirsin.ben helinin dediği macundan aldım aktardan.bide ekinezya çayı bağışıklığı çok güçlü tutuyomuş.günde iki fincan.

Arkadaslar ankarada yasayan ve doktorundan memnun olan tavsiye edebileceginiz bir doktor varsa paylasabilirmisiniz ??? Bir cok liste var isimler yaziyor ama ben iyi birine gorunmeliyim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

kızlar benim tek 1 tane idi. Ama hpv bile negatif çıktı belki o siğil bile değildi. Böyle çıkarımlar yapmak doğru olmaz o yüzden. Boşuna kafaya takıp üzmeyin kendinizi. öğrenmenin en iyi yolu hpv dna yaptırmak.

canım yalnız ekinezyayı ovülasyon gerçekleştikten sonra çok içme. Eğer döllenme olursa bebeğe zararlı imiş hamile iken de içmeyin diyolar. Adet başlayınca içmeye başla ovülasyondan sonra günde 1 e düşür en azından.

Amin tşk ederim. Stres dışında bir şey yok şükür; ama stres de hep var niye 2.5 yıl sonra çıktı ki...mantıksız geliyor bana. İlk çıktığında ben 1 tane tespit ettim ama dr kontrolde daha fazla buldu. Hepsi podofilmle tedavi edildi, bir daha da tekrar etmediydi işte. Kafamı karıştırdı bu son durum.

Karat kil kokunde demissin ama kil varmiydi uzerinde cikan seyin cunku sigil uzerinde kil tuy cikmaz keske aldirip patolijiye gondertseydin. Sen sigilin nasil oldugunu biliyorsundur ona benziyormuydu?

Aynı yerden çıkmış gibiydiler. Yaktırdım ama patoloji kontrolü olmadı. Zaten 2 mm kadar birşeydi, yakılınca patolojiye gidecek örnek de kalır mı ki? Çıkan oluşum siğile benzemiyordu diyemem. Ama başka bir yerde çıksaydı etbeni derdim. lokasyon kasık olunca insan geriliyor. Şu kıl tüy konusuna bakayım. Tşk.

Karat sende hangi tip vardi hpv dna yaptirsana. Benim konustugum dr lar 2 yil dan sonra cikiyorsa baska bir bulas olmustur dediler yada vicufun bunu atamadi birde asi olmusmuydun . Sadece cinsellik gerekmiyor bulas icin tuvalet agda da olabilur mesela benim bir tanidigim biyiklarini aldirmak icin kuaforde agda yaptirdi sonra biyik kisminda sigil cikti sahit oldugum birsey arkadaslar yani bulasiyor agdadan dikkat ben iple aldiriyorum kas biyik. Boyle bir durum olmus olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…