Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaşım sana biorichi çayağacı merhemini tavsiye ederim

Konu ile ilişkili araştırmalarımda bir aşıya rastlamıştım, aktif cinsel hayat öncesi vurulması durumunda %100 e yakın koruma sağlıyormuş, üç doz vurulmuştum, çok şükür böyle bir rahatsızlık yaşamadım, ama muzdarip olan arkadaşlara nacizane tavsiyem, bağışıklık sistemlerini de tedavi süresince güçlü tutmalarıdır, immün sistemin baskılanması durumunda siğiilerin arttığına dair bir makale okumuştum.

Arkadaslar konu cok uzun zaman once acılmış ama belkı yardımım olur dıye yasadıgımı paylaşmak ıstedım.2007 de rutın yıllık smear testımde bır problem var denılerek kalposkopı sonrası cın 3 teshısı koyuldu .yanı rahımagzıkanserı oncesı lezyonların son asaması.2004 te genıtal sıgıller cıktı kasıklardaa oluştu ama bır muddet sonra gectı meger belırtılerıymış ve 3 yıl sonrakı smear da lezyonlara rastladım hemen lopeksızyon amelıyatı ıle rahımagzım alındı ve takıp basladı her 3 ay smear ıle takıp etttık ve uml 2014 daha 4.kez smear ım temız cıktı ve yıllık kontrole donduk.kansere yakalanmak belırtı vermıyor kanser oluna belırtıler var lutfen ıyı takıp edınız kontroller cok onemlı erken teshıs ıle korkulacak bır sey yok.yasım 41 ve bır doğumum var .cınsel partnerın fazlalığı elbette etken ama olmadıgı durumlarda olabılıyor,saglıklı gunler dılerım

masallah ıyı bak kendıne

hel-in hanım merhaba...2 hafta önce kendi farkettiğim et beni şeklini araştırmam neticesinde genital siğil olma durumuyla karşı karşıya kaldığımın ertesi günü doktora gittim ve 1 tane sandığım sey tam girişte yanyana olan sıra halinde başkalarıyla berabermiş... il33 adında bi ilaçla hemen yakalım dedi..ilacın adını kendi ısrarımla sorarak öğrendim...alel acele apar topar ne oldugunu anlamadım her soruma ben cevap almaya çalıştım halada çalışıyorum... dünyam alt üst olmş durumda. işim dolayısıyla küçük bi şehirdeyim ve zekai tahir hastanesinden randevu aldım. iyimi ettim bilmiyrum..smear testini benim isteğimle yaptı....yönlendirici ya da açıklayıc birşey yapılmıyor. üstelik özel bir hastane...smear testimin sonucunu yeniden çıkan siğillerden dolayı gittiğim gün aldım ve sonuçlar ii dedi...ama erozyon ve inflamasyon yazan bi sonuç nasıl ii olr dedim...korkulacak birşey yok iltihap ve rahim ağzında yara var dedi...donaxyl adında 6 tabletlik bir vajinal tablet kullandım dün bitti. bugün yendien o doktora gideceğim ve yine 2-3 tane olmuşlar...smear sonucu gerçekten iyimi...bilmiyorum aynı sonucu olan kişilerede aynı tanı konulmuş.kelimeleri toparlayamıyorum..ne soracağımı nerden başlayıp nerden gitmeliyim bilmiyorum...

özel bi hastaneye gittim. sizde genital siğil var müsait olunca gelin yakalım yoksa rahim kanseri olursun dedi doktor. geçen cuma eğitim ve araştırma hastanesine gittim. genital siğil var tamam. smear alındı. kan idrar testi istedi. sonuçlar çıkınca anestezi bölümü randevu verecek ve yakacaklar.
doktora aşıyı da sordum. önce yakalım ondan sonra dedi.
bu arada elma sirkesi kürüne devam ediyorum. içi siyah olan siğillerim kuruyp kabuk bağladı. sanırım dökülecekler.
yaktırma işlemini zannedersem yaptırmayacağım. narkozdan çok korkuyorum.
elma sirkesi kürü bende 10. gün etki göstermeye başladı. eşimde 3. gün etkisini gösterdi. eşim gidip yaktırmıştı. daha beter çıktı.
münasebeti kestik. ben sirke kürüne devam edeceğim. 1 ay sabredeceğim.

Arkadaşlar merhabalar... bende yeni bir hpv hastasıyım. 1.5 ay önce ilk kaşıntı ve mantar olarak ortaya çıktı sonra et beni gibi susam tanesi büyüklüğünde 2 tane siğil vardı bnm gördüğüm hemen doktoruma gittim. asetik asit sürünce hpv olan bölgeler ortaya çıktı hemen ertesi sabah hastaneye yattım. sabahtan öğleden sonra normal anestezi uyguladı çünkü dayanamassın dedi yakma işlemi yaptı. ama bnm vajina iç bölgedede vardı 2 tane. yaktığı parçaları dikişle dikti. 3 hafta sonra kontrolüm var. yenileme ihtimali %5 dedi ama şimdi oradaki en ufacık değişiklik ve kaşıntı moralimin bozulmasına yetiyo şuan 2 hafta oldu ameliyat olalı sürekli 3 krem var onu karıştırıp sürüyorum şuanda ara ara kaşıntım oluyo ama o dikişlerin iyileştiğine işaretmiş inş. bidaha çıkmaz buna yakalanan tüm arkadaşlara yardımcı olabilirim. doktora gitmekten lütfen korkmayın ben 6 aylık evliyim ilk alttan kontrol için siğiller için doktora gittiğimde çok utanmıştım ama o utanmanın ne kadar salakça bişey olduğunu gördüm.

arkadaslar ilk hpv ameliyatimi yaklasik 3 ay once oldum lazer ile ki daha yaralarim iyilesmeden daha da kotu ciktilar. canimi sikan sey lazerin yaktigi yerin yani eski sigillin cevresinde tamamamen sigiller olustu. acikcasi lazerin dagittigini dusunuyorum. doktora gittigimde 2. ameliyati olmam gerektigini soyledi hatta 3. ameliyati bile olabilirmisim!! her 2 ayda bir narkoz almak alzheimer gibi pek cok hastaliga sebep oluyor ve ben dogal tedavi yontemlerini arastirmaya basladim. hem yabanci hem yerel kaynaklara baya bir goz gezdirdim ve ise yarayan tek seyin elma sirkesi oldugunu dusunuyorum. aslinda 1 hafta surekli yapmak lazim ama ben araliklarla yaptigim halde baya bir azalma var. ki bendekiler oyle saymakla bitmyecek turden maalesef benim size onerim cerrahi operasyonlardan once elma sirkesini deneyin derim. cunku benim tibbi presedurlere inancim kalmadi ne yazik ki..

size kesinlikle katılıyorum. eşim koter e gitti. daha beter oldu. benm sirke kürü sonuç vermeye başladı. kuruyup dökülmeler hızlandı. smear testinin sonucunu bekliyorum. sonra doktora aşıyı söyliycem. koteri hiç düşünmüyorum. birde bal ve çörekotu nu deniyim dedim. ama midem kaldırmadı. sirke sonuç veriyor. bende 10. günden sonra dökülme başladı. yapan varsa sabrederek beklesin derim. fakat tam ağızda olan 2 günde yok oldu.onu koterle yaktırsaydım düşünemiyorum. sürekli yanacak falan birde krem uygulaması tam bir fiyasko. içi siyah olanlar daha dirençli. fakat gerçekten kopuyorlar:). modern tıbba karşı değilim kesinlikle. tahlilllerimi de yaptırdım. fakat koterle kesin çözüm 100 kişiden 10 kişi bile alamamış...

sadece 2 gün 1 er saat düzenli yaptım, sadece 2. ve bu sabah tuvalet kağıdında sanki yara kabugu gibi şeyler olduğunu gördüm. totalda 2 saatte dökülmeye başladılar yani.internette araştırdım, herkes çok olumlu sonuçlar yazıyor.

ya yardımcı olurmusunuz elma sirkesini hpv için nasıl uygulayacağız yada başka doğal yöntemler varmı

çekılmemıs olanı daha makul cıgneyrek
ama dger turlude yararı devam edıyor

merhabalar 3 hafta önce hpv den dolayı ameliyat oldum daha doğrusu vajina girişindede olduğu için doktor yakmanın acısına dayanamassın uyutucaz seni dedi uyuttular. yarım saat sonra uyandım yakma işlemi yapmış ama bazı yerlerde dikişlerimde var. 3 tane krem verdi onları sürekli sabah öğle akşam sürüyorum. ama şuan hafif hafif tatlı kaşıntılarım var görünürde bişey yok. doktorun dediği dikişler iyileşirken kaşınabilir ama forumdan hep okuduğum kadarıyla herkesin yenilemiş. yenilerse diye şuan uykularım kaçıyor. çünkü tekrar ameliyat olmak falan gözümde büyüyor. doğal yöntemlerle çözüm bulamazmıyım. ben 6 aylık evliyim. doktor 3 ay cinsellik yasak dedi. eşim çok anlayışlı ama yenilerse siğillerim hep böyle yasakmı olacak cinsellik bilgilerinize çok ihtiyacım var nolurrr yardım edinnnnn....

ılısmesı bır ay surer bır ay sonunda sırkeye baslayın
portakal suyu içiniz

Arkadaslar istanbulda olup hpv tedavisi gormus ve memnun kalmis birisi bana yazabilirmi daha once ozel kizilay hastanesine gittim doktor resmen asaladi beni bu yuzden hastaneye gidemedim ve 8 tane sigilim cikti. Resmen kotu bi moraldeyim boyle bi hastaligi yadirgamicak iyi bi doktor lazim bana. Moralim cok kotu her gece agliyorum
Artik. Gecen yaz nisanlimda cikti bu hastalik yaktirdi ama tekrarladi. 6 ay oncede bende basladi. Su an 8 tane oldu. Dayanamiyorum artik bana ne olursunuz iyi bi doktor onerin bu hastaligi yadirgamicak, insani asalamicak adam gibi bi doktor!

ya yardımcı olurmusunuz elma sirkesini hpv için nasıl uygulayacağız yada başka doğal yöntemler varmı

ben nasıl yaptığımı yazayım izninizle. yuvarlak makyaj pamuklarını sirkeyle ıslatıyorum sonra medikal bantlar var ( onların sensitive olanlarını kullanmanın daha iyi olduğunu düşünündüğümden ben onlardan almıştım) onlar ile siğillerin olduğu yere sabitliyorum. aynı zamanda ped de kullanıyorum çünkü oturunca filan sirke bulaşıyor bütün koltuklar sirke kokuyor :) ben 1-2 saat bırakıyorum çünkü hassas bir bölge olduğu için sağlıklı cildi de yakmaktan korkuyorum. internette yatmadan önce koyun, uyanana kadar yaklaşık 8 saat filan kalsın diyor ama ben acısına dayanamadığım için onu yapamıyorum. benim tavsiyem acısına dayanabildiğiniz kadar tutun. çünkü internette 20 dk lık günde 3 tekrarın da yeterli olacağını söylüyorlar. süre geçtikten sonra pamukları cıkartıyorum, sirke suda çözündüğü için bol su ile yıkıyorum ve peçeteyle kuruluyorum. her zaman kullandığım banyo havlusuyla değil!! sonrasında isteğe bağlı olarak çay ağacı yağını suyla seyreltip siliyorum, hem antibakteriyel ve antiviral olduğu için hem de acıyı dindirip ferahlık veriyor. başka sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. geçmiş olsun.

bende de 3 tane vardı doktora gittim bir damla verdi asitmiş haftada iki defa uygula dedi ben pek yapmadım açıkçası daha sonra hamile kaldım doğum yaptım şimdi yoklar anlamadım yada ben yok sanıyorum ama eğer isterseniz o damlanın adını verebilirim. Halamda da olmuştu onu da çok yaktılar olmadı o da bu damla ile iyileşti şimdi birşeyi yok şükür

ay canım normal doğum mu yaptın yoksa sezeryan mı? benim dr um gebelik süresince siğil çıkarsa normal doğum yapamazsın dedi moralim çok bozuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…