Merhaba,Merhana öncelikle çok geçmiş olsun, ama merak ettiğim bişey var hpv teşhisi için özel bir test var doktorlar bu testi uyguluyor öyle teşhis koyuyorlar yani aslında hpv bulan kadım doğum uzmanı değil onun sizden aldığı örneği gönderdiği başka bir bölüm oluyor ismi şimdi aklıma gelmedi tekrar editlerim mesajı. Tedaviniz ne durumda?
Çok geçmiş olsn yaMerhaba,
Sağolun,vulvadan alınan biyopsinin patoloji sonucu kondilom çıkmıştı.Bendeki lezyon tam bir kondilom görüntüsünde değildi.İç dudaklarda şerit halinde simetrik 2 yapı şeklindeydi.Bu nedenle aynı biyopsiyi başka patolog inceledi.Onun verdiği rapor da kesinlikle kondilom değil,papilloma dır oldu.Şu an vvs teşhisi kondu.vajina girişinde çok fazla acı olduğu için smear alınamıyor.vvs de iç dudaklar içinde papilloma oluşturabiliyormuş.yani normal cildin kabarması.Bendeki lezyonun tek farkı beyazlaşmış olması.Dr görüşleri hpv olmamasına rağmen bende hala hpv şüphesi var.Çünkü beyaz tabaka olmasını açıklayamıyorlar.vvp de normal cilt renginde oluyormuş.2 ay önce lezyon alındı ve daha sonrasında hiç oluşma olmadı.vvs teşhisinden eminim.Şu an ki dr un görüşüne göre Smear üzerinde yapılan hpv testi de tam doğru sonuç vermiyormuş.Siz de yanma ve acı hissi oluyor muydu?
Çok teşekkür ederim gerçekten uzun uzun açıkladığınız için içim rahatladı ya siğil yok şuan hiç çıkmadı sadece önlem amaçlı biyopsi yapılacak ama ona da gitmeye korkuyorum gitmedim halaHatirlatma son olarak..Diyelimki siz smear testleriniz normal çıkmaya başladı yani hücresel degisiklikler olmadı. .siz emin olmak için HPV PRC ye baktirdiniz negatif çıktı ise % 90 hpv yi yendiniz demektir ve tabiki bağışıklık sisteminizi yine ayakta tutmanız lazım kesinlikle bitkisel kürleri devam..Çünkü % 10 luk bölüm uykuda olabiliyorlar. .zaten sizde sivilce yada sigil çıkması bagiskliginizin baskilayamamis olmasindan kaynaklaniyor..Diyelimki Hpv PCR niz negatif bu durumda eşiniz den cinsel münasebetten kacinmaz gereklidir taki esinizde aynı anda suruntu örneği aldırıp negative sonucunu gorene kadar..Iste bu anlamda illet bir virüs!tabi iki tarafta tek eşlilige devam ettiği takdirde geçerli bu soylediklerim. .ciflerden biri başka hpv li bir taşıyici ile birlikte olduğu taktirde eğer o karsi tarafta başka bir tipi var ise tekrar kapma şansınız% 90 bu anlamda tek eslilik çok önemli ..Size tavsiyem 6 ayda bir bazen çok özel durumlar da 3 ayda bir smear yaptirmanizi. .korkmayın bu virüs oldurmez kadınlarda yüksek risklerde rahim ağzı kanseri yapabilir o da uzun yıllar doktora gitmemeniz ihmal edilmiş durumlarda yapar. Erkekte ise uzun yıllar belirti gostermez ancak 50 60 yaş civarı sigili çok tedavi edilmemiş ihmal edilmiş anuse kadar yayilmis erkeklerde penis anüs ve bağırsak kanseri yapar..şu da unutmayın uzun yıllardır hpv tedavi edici asisi üzerinde hummali bir çalışma yapılıyor ha çıktı cikacak) inss
Rica ederim..mutlaka biyopsi yaptirin sigil olmadığına göre biyopsi rahim agzindan alinip patolijiye gidecek..sigil yapmayan cinsi sanirim..yine de siz tip 35 e bakın internetten arastirin. .belki sigil yapmayan tipi yada sigil yapan tipi ama sizin bagisikliginiz güçlü ise zaten sigiliniz çıkmaz. .dediğim gibi Esinizde sigil olmasa bile mutlaka penis ucundan biyopsi ile suruntu alinip aynı şekilde genotipleme yaptirmaniz lazim iyice arastirip güvenli bir merkeze yaptirin..Çok teşekkür ederim gerçekten uzun uzun açıkladığınız için içim rahatladı ya siğil yok şuan hiç çıkmadı sadece önlem amaçlı biyopsi yapılacak ama ona da gitmeye korkuyorum gitmedim hala
Hem bakire olup nasıl smear testi yapılıyor anlamadım? O zaman sigilleriniz mi var? Sigilleriniz mi suruntu yada parça alinip smear yaptirdiniz? Evet tip 16 ve tıp 18 yüksek riskli gruplar fakat artık cinsel perhiz şart ve düzenli uyku beslenme ve bitkisel kürleri mutlaka uygula üstteki üyelere bahsetmiştim sizde okuyup uygulayabilirsiniz. .Yüksek riskli tiplerde kanser riski var ama uzunnn yıllar kontrol edilmemis ihmal edilmiş vakalarda kanser oluyor yani korkmayın hiç gerek yok..sadece smear takibini iyi yaptirin sigiliniz var ise yakma koterle islemlerini yaptirin eğer sigiliniz var ise bulastiriciliginda yüksek o yüzden başkasına enfekte etmemek adına ve ve başka tipini kapmamak adina cinsellikten uzar durun..Hpv tedavi edici asisi uzun yıllardır çalışmaları yapiliyor çağın hastalık olarak hummalı bir çalışma var bu yüzden gönlünü rahat tut her an çıktı çıkacak bu aşı. .ve zaten bagisikligini yüksek tuttuğunuz da 2 yil içinde % 90 vucuttan atılıyor kalan % 10 luk bölüm uykuya gecebilir yine bagiskliginizi yüksek tuttugunuzda bulastiriciginiz 0 riske iniyor..öyle zor zamanlar geçiriyorum ki, derdimi kime anlatayım bilemedim. bakireyim ve 2,5 yıl önce hpv kaptım. bir sürü doktora gittim." içeride bi şey yoktur, hem siğil yapan virüsler tehlikesli virüsler değildir".dediler. en son başkent hastanesine gittim o doktor da illa için rahat edecekse hpv testi yapalım dedi. ben de tamam dedim. smear bir türlü yapmak istemiyorlar çünkü ve sonuç pozitif hem de tip 16 ve 18 çıktı. hemen smear alalım kolposkopiye de girmen lazım dediler. şimdiye kadar neredeydiniz dedim ben bu işin peşine düşmesem beni erteleyip durdu tüm doktorlar dedim neyse bu cuma smear alınacak adet oldugum için alınamadı dün. kanser olmaktan çok korkuyorum. bu kadar kısa sürede böyle bi şey olabilir mi bilmiyorum. param yok. daha doğru dürüst ilişkim bile olmamışken şu yaşadığım sıkıntı beni öldürüyor. olmaz denilen her şey oldu. çok kötü durumdayım yemek yiyemiyorum uyku uyuyamıyorum. bütün yaşadıklarım bir kabus sankiaileme anlatamıyorum. delirmek üzereyim !!!
Merhaba hayır ince bi çubukla hpv için örnek aldılar içeriden. Ve maalesef kötü bir sonuç çıktı. Smear İ de aynı şekilde alacaklar sanırım. Siğiller 2,5 sene önce olmuştu. Bir daha olmadı ama ben bi kaç yazı okudum o illet hastalığa kadar gidebildiğine dair. O yüzden doktora gittim. Bilemiyorum bu kadar şanssızlık bu kısa sürede de kanser olmuş gibi endişe etmeye başladı beni. Çok korkuyorum nasıl dayanacagımı da bilmiyorum allahım sabır versin banaHem bakire olup nasıl smear testi yapılıyor anlamadım? O zaman sigilleriniz mi var? Sigilleriniz mi suruntu yada parça alinip smear yaptirdiniz? Evet tip 16 ve tıp 18 yüksek riskli gruplar fakat artık cinsel perhiz şart ve düzenli uyku beslenme ve bitkisel kürleri mutlaka uygula üstteki üyelere bahsetmiştim sizde okuyup uygulayabilirsiniz. .Yüksek riskli tiplerde kanser riski var ama uzunnn yıllar kontrol edilmemis ihmal edilmiş vakalarda kanser oluyor yani korkmayın hiç gerek yok..sadece smear takibini iyi yaptirin sigiliniz var ise yakma koterle islemlerini yaptirin eğer sigiliniz var ise bulastiriciliginda yüksek o yüzden başkasına enfekte etmemek adına ve ve başka tipini kapmamak adina cinsellikten uzar durun..Hpv tedavi edici asisi uzun yıllardır çalışmaları yapiliyor çağın hastalık olarak hummalı bir çalışma var bu yüzden gönlünü rahat tut her an çıktı çıkacak bu aşı. .ve zaten bagisikligini yüksek tuttuğunuz da 2 yil içinde % 90 vucuttan atılıyor kalan % 10 luk bölüm uykuya gecebilir yine bagiskliginizi yüksek tuttugunuzda bulastiriciginiz 0 riske iniyor..
Aşı olursanız negatifleştikten sonra Size geçmez diye düşünüyorum tamamen benim yorumum.Arkadaşlar merhaba bende hpv tip35 çıktı siğil yok ama küçük küçük sivilcemsi tahrişler var aslında ben bunları siğil sanıp jinekologa gittim o siğil olmadığını cildiyeye görünmekm gerektiğini söyledi ve hpv testi yaptı pozitif çıktı. Herneyse cilt doktoru da bunların diğil değil tahriş olduğunu doğrulado kortizonlu krem ve ayrı bi krem daha verdi.
Hpv yi vücuttan atmanın yolu bağışıklığı güçlendirmekmiş buna dikkat ediyorum şuan ama kafamı karıştıran bir konu var, şimdi eşim de doktora gitti ama onda herhangi bir belirti dolayısıyla örnek alacak bir sıvı penisten gelen akıntısı falan olmadığı için test yapamıyorlar ama doktorum erkeklerde belirti nadir olur taşıyıcıdır eşiniz demişti. Şimdi diyelim ben bu hpv yi vucuttan attım, eğer eşim taşıyıcıysa -ki yüksek oranda öyle- onunla beraber olduğumda tekrar mı kapıcam bu virüsü bu işin döngüsü ne olacak anlamadım? Ki vucuttan atana kadar beraber olamayacakmıyız süreç bazen 2/3 sene sürebiliyormuş çok karışık kafam çok... Bilgisi olan biri varsın aydınlatın beni kızlar lütfen
Üzme kendini canım. .Iyi şeyler dusunki evren sana negatif enerji göndermesin..yine soyledigim gibi bu çağın hastaligi ve yurt dışında hummali bir çalışma var tedavi edici aşı her an çıktı çıkacak umut fakiri ekmeği misali bol bol duâ er. .mutlaka iyi Beslen hem yaşında genç senin tertemiz hücrelerin mutlaka bu kötümser hücreleri yenecek..yine dedigim gibi uzunnn süre ihmal edilmiş sigil ve kadın doğum kontrolüne gitmemiş çok eşli ve birçok tipi olan insanlarda kanser 15 20 yıl sonra ancak gelişiyor. .Bu hastalık ilk 1 yılda % 70 2.yilda % 90 oranında vücuttan atılıyor..sana tavsiyem bakire olduğun için mutlaka gardasil aşısı vurun sonuçta kalan 2 tipe karşı % 90 oranında koruma sağlıyor. .sigillerinden şikayetçi isen mutlaka krio terapi yaptirip yaktir ve sonrasında mutlaka hekiminin sana verecegi pomatlari ürünü kullan bu konuda en iyi aldara..ve sigilinin olmasıda bagisikliginin bu dönemde baskilayamamis olmasi sigilin yaktirip kayboldugunda bulastiricilik riskin düşüyor. .Merhaba hayır ince bi çubukla hpv için örnek aldılar içeriden. Ve maalesef kötü bir sonuç çıktı. Smear İ de aynı şekilde alacaklar sanırım. Siğiller 2,5 sene önce olmuştu. Bir daha olmadı ama ben bi kaç yazı okudum o illet hastalığa kadar gidebildiğine dair. O yüzden doktora gittim. Bilemiyorum bu kadar şanssızlık bu kısa sürede de kanser olmuş gibi endişe etmeye başladı beni. Çok korkuyorum nasıl dayanacagımı da bilmiyorum allahım sabır versin bana
Ee ne güzel işte bak sigilin yok bagisikligin gucluki sigilin yok..Merhaba hayır ince bi çubukla hpv için örnek aldılar içeriden. Ve maalesef kötü bir sonuç çıktı. Smear İ de aynı şekilde alacaklar sanırım. Siğiller 2,5 sene önce olmuştu. Bir daha olmadı ama ben bi kaç yazı okudum o illet hastalığa kadar gidebildiğine dair. O yüzden doktora gittim. Bilemiyorum bu kadar şanssızlık bu kısa sürede de kanser olmuş gibi endişe etmeye başladı beni. Çok korkuyorum nasıl dayanacagımı da bilmiyorum allahım sabır versin bana
Su anki korkum sadece acaba bu kadar kısa zamanda kanser olacak kadar sanssızmış mıyımdır diye ama yok hayır ya bu kadar saglıklıyken hiçbir belirti yokken olamaz... Virüsün kötü tipli olması hem ikisini birden tasımam beni çok korkutuyor... İnanmak istiyorum bigün bugünlerime güleceğime... 26 yaşıma yeni girdim ve bütün hayatım bu oldu çok sıkıldım artık çok... Siğil falan yok ama içeride olabilecek değişiklikler... Allahım öyle şeyler okudum ki 3 senede kanser olabilirsiniz falan diye... Çok tesekkur ederim bu arada Moral oluyorsunuz...Hayata mı küstüm nedir yok ya küsmedim o zaman yaşamak için bu kadar çabalaöazdım :))) saçmalıyorum ya Of...Tesekkur ederim tekrardanEe ne güzel işte bak sigilin yok bagisikligin gucluki sigilin yok..
Bu arada 3. Ve Son aşımı ekimde olucam. 2 tanesini yaptırdım.Üzme kendini canım. .Iyi şeyler dusunki evren sana negatif enerji göndermesin..yine soyledigim gibi bu çağın hastaligi ve yurt dışında hummali bir çalışma var tedavi edici aşı her an çıktı çıkacak umut fakiri ekmeği misali bol bol duâ er. .mutlaka iyi Beslen hem yaşında genç senin tertemiz hücrelerin mutlaka bu kötümser hücreleri yenecek..yine dedigim gibi uzunnn süre ihmal edilmiş sigil ve kadın doğum kontrolüne gitmemiş çok eşli ve birçok tipi olan insanlarda kanser 15 20 yıl sonra ancak gelişiyor. .Bu hastalık ilk 1 yılda % 70 2.yilda % 90 oranında vücuttan atılıyor..sana tavsiyem bakire olduğun için mutlaka gardasil aşısı vurun sonuçta kalan 2 tipe karşı % 90 oranında koruma sağlıyor. .sigillerinden şikayetçi isen mutlaka krio terapi yaptirip yaktir ve sonrasında mutlaka hekiminin sana verecegi pomatlari ürünü kullan bu konuda en iyi aldara..ve sigilinin olmasıda bagisikliginin bu dönemde baskilayamamis olmasi sigilin yaktirip kayboldugunda bulastiricilik riskin düşüyor. .
Bu ara da bugün yine ince bi çubukla Smear alacaklar ama ne kadar güvenilir olur ki çarşamba hacettepe ye gidip kolposkopi isteyeceğim sonuç ne gelirse gelsin. Ya da gelmese de bekleme istemiyorum artık.resmen bir işkence...büyük ihtimalle bakire oldu gu m.için yapmak istemeyecekler ama zorlyacagım bi şekilde. Bakire olmak ne zor şeymiş ya!!!!Smear testinde de malignite yoktur diyorsa kanser falan değilsin. .sadece hücresel degisiklikler saptanır ve bu da hpv varlığını gösterir. .
Canim benim ne güzel hep böyle hayat dolu ol umudunu hiç kaybetme asla bol duâ et allah sana bu genç yaşını bağışlasin. .asla umudunu kaybetme. .kolonoskopi yaptırma bakiresin sonucta nasıl yapilacakki zaten kizligini birde bu yüzden kaydedip iyice uzulursun. .sonuçta bakireligin seni her türlü Mikrop tan koruyacak tibben. .onu bir kolonoskopiyle yitirirsen moralin dahada çöküşe geçer. .Bu yüzden sana tavsiyem 3 ayda bir smear okBu ara da bugün yine ince bi çubukla Smear alacaklar ama ne kadar güvenilir olur ki çarşamba hacettepe ye gidip kolposkopi isteyeceğim sonuç ne gelirse gelsin. Ya da gelmese de bekleme istemiyorum artık.resmen bir işkence...büyük ihtimalle bakire oldu gu m.için yapmak istemeyecekler ama zorlyacagım bi şekilde. Bakire olmak ne zor şeymiş ya!!!!
Böyle mi dersiniz bilmiyorum ki... Başkentteki doktor kolposkopi yapılmasını söyledi sanki sonuç iyi çıksa da o yüzden kafama takıldı o zaman neden bekliyorum ki direkt onu yap. Sonuç kötü çıkarsa bakirelik falan kalmayacak zaten maalesef. Zaten başkentte kolposkopi 500 tl miş karşılayacak gücüm yok artık hacettepe den isteyecegim onu ya da dediğiniz gibi sonucu bekleyip ona göre bi karar vermeliyim. Çok zor eddam hanım. Çok sıkıntı çekiyorum. Umarım daha kötüsü olmaz da tüm çektiğim sıkıntı bunla kalırCanim benim ne güzel hep böyle hayat dolu ol umudunu hiç kaybetme asla bol duâ et allah sana bu genç yaşını bağışlasin. .asla umudunu kaybetme. .kolonoskopi yaptırma bakiresin sonucta nasıl yapilacakki zaten kizligini birde bu yüzden kaydedip iyice uzulursun. .sonuçta bakireligin seni her türlü Mikrop tan koruyacak tibben. .onu bir kolonoskopiyle yitirirsen moralin dahada çöküşe geçer. .Bu yüzden sana tavsiyem 3 ayda bir smear ok
Arkadasim kolonoskopi ile bakireligin ne alakasi var Allah askina ya? Apayri yerler sonucta.Canim benim ne güzel hep böyle hayat dolu ol umudunu hiç kaybetme asla bol duâ et allah sana bu genç yaşını bağışlasin. .asla umudunu kaybetme. .kolonoskopi yaptırma bakiresin sonucta nasıl yapilacakki zaten kizligini birde bu yüzden kaydedip iyice uzulursun. .sonuçta bakireligin seni her türlü Mikrop tan koruyacak tibben. .onu bir kolonoskopiyle yitirirsen moralin dahada çöküşe geçer. .Bu yüzden sana tavsiyem 3 ayda bir smear ok
yahu kız kolposkopi demek istemiş işte.. bunu anlayamadınız mı siz de... konu belliyken, neyin üzerine konuşulduğu bu kadar belliyken bunu demek isterken başka bir şey yazdığı bariz belli... belli olan bir şey daha var, o da sizin çok bilmişlik yapmak adına tavırlarınız.. bu davranışlarınızı zaman zaman çeşitli konularda gösteriyorsunuz... geçmişte sizinle çok güzel muhabbetimiz olmasından ötürü yakıştıramıyorum size.. fakülteyi bitirmeden çabuk adapte olmuşsunuz, bu mesleğiniz adına sevindirici bişey, tebrik ederim.....Arkadasim kolonoskopi ile bakireligin ne alakasi var Allah askina ya? Apayri yerler sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?