Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ses yok

biraz geç oldu cevaplamam. sizin sonucunuz ASCUS çıkmış.Yani yolun çok başındasınız demek.sırası şöyledir:ASCUS_CİN 1-Cin 2-Cin3 .Drlar genelde bu sonuç çıkan kişilere 6 ayda 1 smear önerirler.Çünkü ASCUS gerileyebilir.
geçmiş olsun size.

Sağlık hocamız vajinal siğillerin ilişki yoluyla geçtiğini bunu yaşayan bayanların % 99 unun aldatılmış olduğunu söyledi.
İlk kez duymuştum ve çok şaşırdım paylaşmak istedim.

Anliyamadim sanirom tam olarak ? Yani olumsuz bir durum mu ve ilerliycek mi ? Evet ascus yaziyordu. Gerilemek dedigin ne ?

Son düzenleme:
Sağlık hocamız vajinal siğillerin ilişki yoluyla geçtiğini bunu yaşayan bayanların % 99 unun aldatılmış olduğunu söyledi.
İlk kez duymuştum ve çok şaşırdım paylaşmak istedim.
Evli bayanlar var burda iclerine bu sekilde kusku dusurmek ne kadar kotu. Bu virus senelerce bedeninde bekleyip bagisikliginin coktugu zaman ortaya cikabiliyirmus. Bulasti ve hemen cikti olayi degil yani. Ayrica bir son zamanlarda yapilan arastirmalardan tuvaletlwrden, havuzlardan, ortak kullanilan permatiklerden, agdadan bile gecebiliyormus. Bayanlarda kapabilir anliycagin. Su da var erkekler genelde bir cok hastalikta tasiyici oluyorlar. Zamanin da kapip bedenlerinde dolaniyor.

Anliyamadim sanirom tam olarak ? Yani olumsuz bir durum mu ve ilerliycek mi ? Evet ascus yaziyordu. Gerilemek dedigin ne ?

ascus rahim ağzı kanserinin en başlangıçtaki evresi. gerileme olanağı , ilerleme ihtimalinden daha yüksek.Demek istediğim tüm dr lar ascus sonuçlarında; her 6 ayda bir smear la takibi daha doğru bulurlar.

umarım hastalığınız geriler.

Bunu yazdiginiza gore doktorsunuz sanirim ayakustu kanser baslangiciniz var diyorsunuz. Sadece bir smeere doktir bile yorumlayamamis, onemi belirlenemeyen hucrelerden bahsediyor, onemli ya da onemsiz anliycagin.

Bunu yazdiginiza gore doktorsunuz sanirim ayakustu kanser baslangiciniz var diyorsunuz. Sadece bir smeere doktir bile yorumlayamamis, onemi belirlenemeyen hucrelerden bahsediyor, onemli ya da onemsiz anliycagin.
pardon! hayır doktor değilim . maalesef bu hastalığı geçirmiş ,psikolojik olarak da alt üst olmuş bir insanım.Mesleğim hemşirelik.unutmayın ki burada yani kadınlar kulübünde doktorlar yok.O zaman bu sorunuzun cevabını burada değil ; doktorlar sitesinde arayacaktınız.Burada yazıp sorana kadar interneti açıp bi okuyun isterseniz ASCUS ne demekmiş.Söylediklerim doğru evet.Canınızı acıtacak bişey söylemedim ki? Neden bana bu şekilde tavır aldığınızı anlayamadım.Bende çok zor zamanlar atlattım.Benimkisi hem cin 1 hemde cin 2 idi.ve virüs olarak da en kötü , en tehlikeli virüsü taşıyordum.Tip 33 dü. Ama siz rahim ağzı kanseri değilsiniz.Evet şu anda değilsiniz. Ama cin 1 ede dönüşebilir,bağışıklığınızı yüksek tutarsanız gerileyebilir de. yani ne olacağını biz bilmiyoruz.Dr larda bilmiyor aslında. Sadece söylemek istediğim buydu. Çok özür dilerim,Sizi üzdüysem.Ama gerçekler bu.
geçmiş olsun.

Su son yazdiginizla bir onceki konusmaya verdiginiz cevaba bakin. Ben nerde arastirma yaomam gerektigini cok iyi biliyorum. Bu surecleri atlattiysan biliyirsundur o zaman biyopsi yapilicak ve daha yapilmasi icin ayri gun verildi sonucu almam ayri rahat bi kac hafta gecicek. Ve sen bursa beni kanser baslangicinda bi hasta ilan ettin. Su bi onceki yazilarina bak istersen. Bence sen dugun yeri unutma. Kadinlar kulubundesin yasadiysan evet ben de yaotirdim , su ya da buydu de sonucu. Kalkipta kanser baslangici demek ne okuyor ? Dort doktora gittim kimsenin agzindan bu cumle cikmadi. Sen oturdugun yerden doktorculuk oynuyorsun

arkadaşlar benim doktorum siğilin virüs kaynaklı bir sorun olduğunu, yakılarak değil ilaçla, antibiyotikle tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. bu yakma olayını iyi araştırın, tekrar nüksedebilir.

arkadaşlar benim doktorum siğilin virüs kaynaklı bir sorun olduğunu, yakılarak değil ilaçla, antibiyotikle tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. bu yakma olayını iyi araştırın, tekrar nüksedebilir.
Antibiyotik olayini ilk defa duyuyorum. Ben dondurdum iki aydir ortaya cikmisti zaten, suan hic kalmadi ama yeni bir paket aldara aldim bir ay yine kullanicakmisim ki tekrarlamsin die. Ama elbette yine cikabilirler. Umarim hepimiz kurtuluruz ya da ilerlemeden kalir. Tek sorunumuz sigillerden kurtulmak olsun.

Bayanlar merhaba. Ben bu virüsten çok çekmiş biriyim. Ağır travmalar geçirdim. Ama şimdi hersey yolunda gibi. Kısaca bahsedeyim teşhis 2012 sonlarında kondu. Tıp 16 ve 73 yasiyicisiyim kolposkopi çok geç yapıldı. 2013 mart ayında. Cin 3 teşhisi kondu. Temmuzda leep konizasyon oldum. Çok şükür iyi çıktı sonuçlar. O zamandan bu zamana ilk yıl 3 ayda bir Smear takibi daha sonra 6 ayda olacak sekilde takibe alındım. Geçen sene evlendim. Şu anda hamileyim. Çok yeni gerçi. Ve endişeleri yine ortaya çıktı. Bu hastalık ile hamile olup sağlıkla doğum yapan oldumu ? Normal doğum sakıncalı dedi doktor. Bebeğin boğazına siğil oluşturabilir düşük bir ihtimal ama var dedi. Sizden ricam hamile kalıp doğum yapan kişilerin nasıl bir hamilelik ve doğum süreci geçirdiği. Konu artık kendim de değilim. Bir bebek var ortada. Ve bu hastalığın en büyük tetikciside stres aslında biliyorum. Sakın olmaya ve serinkanlı olmaya çalışıyorum. Bildiklerini paylasirsaniz sevinirim.

Arkadaslar merhaba ben yeni katildim ve bende genital sigiller cikti smear testinde transformasyon ve hpv 6 cikti yaktirma islemi yaptirdim fakat icim hala rahat degil ve gercekten korkuyorum bu konuda bana yardim edebilcek biri varmi simdiden tesekkur ederim

Ve birde yakilan sigil bembayaz ya koseden hafif kalkmis fakat kucuk kucuk kaniyo normal bisi mi yoksa degil mi bilen var mi arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum

Hov 6 smeerde mi cikti anlamadim, hpv dna mi yaptirdin ? Ben dondurdum uc defa dondurucu skldi ayni bolgelere ikinci kutu da aldarayi kullaniyorum. Gectiler gecen hafta tamamen , tabi benim gordugum yine aldarayi kullaniyorum bakalim nolucak. Kolposkopi yaoilicak pazartezi nerden bulasti nasil buldu anlamadim ama herkesin kafa karisik sanirim

Pero hpv dna testinde 6 cikti sigilleri koterle yakti bugun baktim dusmusler ama kalan yerler kipkirmizi ilk defa boyle bisi basima geliyo ve korkuyorum daha kotu bisi olursa diye:/

Selam kizlar. Dun parca alindi. Heralde en zorlandigim panik yasadigim gunlerden biriydi. Agri sizi yok ama korktum. Kolpskopi yaziyordu , sanirim supheli gorunen yerlerden parca alindi. Usandim vallaha daha simdiden. Benim merak ettigim bu ascus hpvli olupta cikinca mi teklikeli oluyor, ben de gorunen ascus illa hpv ile mi baglantili, yani daha incesinden de olamaz mi

öncelikle geçmiş olsun. ascus illa hpv ile bağlantılı değildir.bunun için hpv dna baktırmak lazım. hpv dna negatif ise hpv ile ilgili değildir.
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...-cin2-cin3-tecrubelerimizi-paylasalim.569587/
istersen bu linki tıklayıp okuyabilirsin.bu konuyu açan bayanda hpv negatif çıkmış ve ascus vardı.sonra gerilemiş.

Acil şifalar dilerim.

Hepimize geçmiş olsun
kızlar hpv tiplemesi nasıl yapılır?

Bana doktor tipleme yaptırmamı önerdi
Can acıtı bir uygulama mı?
Tipleme yaptırdıktan sonra normal hayatıma dönebilir miyim yoksa yatmak mı gerekiyor?
Smear gibi ise yaptırmayı düşünüyorum
lütfen yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…