Ses yokBayanlar once doktokorkulucak birsey yok smerle devam edin takibe dedi, sonra smer sonucumu gorunce biyopsi yapilmali dedi. Onemi belirlenemeyen hucresel degisiklikler varmis. Bu ne demek ? Yani biyopsi bu degisiklikleri yasiyan ve olumlu sonuc alan var mu
biraz geç oldu cevaplamam. sizin sonucunuz ASCUS çıkmış.Yani yolun çok başındasınız demek.sırası şöyledir:ASCUS_CİN 1-Cin 2-Cin3 .Drlar genelde bu sonuç çıkan kişilere 6 ayda 1 smear önerirler.Çünkü ASCUS gerileyebilir.Bayanlar once doktokorkulucak birsey yok smerle devam edin takibe dedi, sonra smer sonucumu gorunce biyopsi yapilmali dedi. Onemi belirlenemeyen hucresel degisiklikler varmis. Bu ne demek ? Yani biyopsi bu degisiklikleri yasiyan ve olumlu sonuc alan var mu
Anliyamadim sanirom tam olarak ? Yani olumsuz bir durum mu ve ilerliycek mi ? Evet ascus yaziyordu. Gerilemek dedigin ne ?biraz geç oldu cevaplamam. sizin sonucunuz ASCUS çıkmış.Yani yolun çok başındasınız demek.sırası şöyledir:ASCUS_CİN 1-Cin 2-Cin3 .Drlar genelde bu sonuç çıkan kişilere 6 ayda 1 smear önerirler.Çünkü ASCUS gerileyebilir.
geçmiş olsun size.
Evli bayanlar var burda iclerine bu sekilde kusku dusurmek ne kadar kotu. Bu virus senelerce bedeninde bekleyip bagisikliginin coktugu zaman ortaya cikabiliyirmus. Bulasti ve hemen cikti olayi degil yani. Ayrica bir son zamanlarda yapilan arastirmalardan tuvaletlwrden, havuzlardan, ortak kullanilan permatiklerden, agdadan bile gecebiliyormus. Bayanlarda kapabilir anliycagin. Su da var erkekler genelde bir cok hastalikta tasiyici oluyorlar. Zamanin da kapip bedenlerinde dolaniyor.Sağlık hocamız vajinal siğillerin ilişki yoluyla geçtiğini bunu yaşayan bayanların % 99 unun aldatılmış olduğunu söyledi.
İlk kez duymuştum ve çok şaşırdım paylaşmak istedim.
Anliyamadim sanirom tam olarak ? Yani olumsuz bir durum mu ve ilerliycek mi ? Evet ascus yaziyordu. Gerilemek dedigin ne ?
Bunu yazdiginiza gore doktorsunuz sanirim ayakustu kanser baslangiciniz var diyorsunuz. Sadece bir smeere doktir bile yorumlayamamis, onemi belirlenemeyen hucrelerden bahsediyor, onemli ya da onemsiz anliycagin.ascus rahim ağzı kanserinin en başlangıçtaki evresi. gerileme olanağı , ilerleme ihtimalinden daha yüksek.Demek istediğim tüm dr lar ascus sonuçlarında; her 6 ayda bir smear la takibi daha doğru bulurlar.
umarım hastalığınız geriler.
pardon! hayır doktor değilim . maalesef bu hastalığı geçirmiş ,psikolojik olarak da alt üst olmuş bir insanım.Mesleğim hemşirelik.unutmayın ki burada yani kadınlar kulübünde doktorlar yok.O zaman bu sorunuzun cevabını burada değil ; doktorlar sitesinde arayacaktınız.Burada yazıp sorana kadar interneti açıp bi okuyun isterseniz ASCUS ne demekmiş.Söylediklerim doğru evet.Canınızı acıtacak bişey söylemedim ki? Neden bana bu şekilde tavır aldığınızı anlayamadım.Bende çok zor zamanlar atlattım.Benimkisi hem cin 1 hemde cin 2 idi.ve virüs olarak da en kötü , en tehlikeli virüsü taşıyordum.Tip 33 dü. Ama siz rahim ağzı kanseri değilsiniz.Evet şu anda değilsiniz. Ama cin 1 ede dönüşebilir,bağışıklığınızı yüksek tutarsanız gerileyebilir de. yani ne olacağını biz bilmiyoruz.Dr larda bilmiyor aslında. Sadece söylemek istediğim buydu. Çok özür dilerim,Sizi üzdüysem.Ama gerçekler bu.Bunu yazdiginiza gore doktorsunuz sanirim ayakustu kanser baslangiciniz var diyorsunuz. Sadece bir smeere doktir bile yorumlayamamis, onemi belirlenemeyen hucrelerden bahsediyor, onemli ya da onemsiz anliycagin.
Antibiyotik olayini ilk defa duyuyorum. Ben dondurdum iki aydir ortaya cikmisti zaten, suan hic kalmadi ama yeni bir paket aldara aldim bir ay yine kullanicakmisim ki tekrarlamsin die. Ama elbette yine cikabilirler. Umarim hepimiz kurtuluruz ya da ilerlemeden kalir. Tek sorunumuz sigillerden kurtulmak olsun.arkadaşlar benim doktorum siğilin virüs kaynaklı bir sorun olduğunu, yakılarak değil ilaçla, antibiyotikle tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. bu yakma olayını iyi araştırın, tekrar nüksedebilir.
Selam kizlar. Dun parca alindi. Heralde en zorlandigim panik yasadigim gunlerden biriydi. Agri sizi yok ama korktum. Kolpskopi yaziyordu , sanirim supheli gorunen yerlerden parca alindi. Usandim vallaha daha simdiden. Benim merak ettigim bu ascus hpvli olupta cikinca mi teklikeli oluyor, ben de gorunen ascus illa hpv ile mi baglantili, yani daha incesinden de olamaz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?