- 27 Ocak 2011
- 1.989
- 1.672
- 358
- 34
Canim sigillerden dolayi doktor dogum sekli olarak ne dedi sana. Yani kesilikle normal dogum olamazmiymis?:'-( ddeme ole tedavisi var
Ben kriyoterapiyi arastirirken bu basliga denk geldim son mesajlardan da bunu gorunce sasirdim ve cevap yazdim.Zira bir kere degil 2-3 defa kolonoskopi yazilmis.Evet cabuk adapte oldum , darisi size...yahu kız kolposkopi demek istemiş işte.. bunu anlayamadınız mı siz de... konu belliyken, neyin üzerine konuşulduğu bu kadar belliyken bunu demek isterken başka bir şey yazdığı bariz belli... belli olan bir şey daha var, o da sizin çok bilmişlik yapmak adına tavırlarınız.. bu davranışlarınızı zaman zaman çeşitli konularda gösteriyorsunuz... geçmişte sizinle çok güzel muhabbetimiz olmasından ötürü yakıştıramıyorum size.. fakülteyi bitirmeden çabuk adapte olmuşsunuz, bu mesleğiniz adına sevindirici bişey, tebrik ederim.....
Ben kriyoterapiyi arastirirken bu basliga denk geldim son mesajlardan da bunu gorunce sasirdim ve cevap yazdim.Zira bir kere degil 2-3 defa kolonoskopi yazilmis.Evet cabuk adapte oldum , darisi size...
:))açıklama yaptığınız için teşekkür ederim. .ben burada bir insana moral vermek isterken böyle saçma sapan bilgelik taslayan tipler ahkam keser! Ego tatmini başka birşey değil:))yahu kız kolposkopi demek istemiş işte.. bunu anlayamadınız mı siz de... konu belliyken, neyin üzerine konuşulduğu bu kadar belliyken bunu demek isterken başka bir şey yazdığı bariz belli... belli olan bir şey daha var, o da sizin çok bilmişlik yapmak adına tavırlarınız.. bu davranışlarınızı zaman zaman çeşitli konularda gösteriyorsunuz... geçmişte sizinle çok güzel muhabbetimiz olmasından ötürü yakıştıramıyorum size.. fakülteyi bitirmeden çabuk adapte olmuşsunuz, bu mesleğiniz adına sevindirici bişey, tebrik ederim.....
:))) bosverin allah aşkına. .ben mezun olunca adapte olma taraftarıyım, inşaAllah 1 senem kaldı... bu arada kriyoterapiyi de burayı okudugunuz gibi araştırdıysanız vay halinize, zira kriyoterapi hakkında çıkan sayfaları en başından okumanızı tavsiye ederim daha iyi anlar ve daha iyi adapte olursunuz...
Bence içininin rahat etmesi açısından tekrar bir smear yaptir..Fakat önceki smear üzerinden ne kadar süre geçtiğine bağlı eğer kısa bir süre oldu ise sigorta hastanelerinde henüz yeni yapildigi için yapmayabilirler..Doktorun ile konuş kolposkopiyi karşılayacak gücün yok ise Hacettepeden randevu al gerkirse orada yaptir..Böyle mi dersiniz bilmiyorum ki... Başkentteki doktor kolposkopi yapılmasını söyledi sanki sonuç iyi çıksa da o yüzden kafama takıldı o zaman neden bekliyorum ki direkt onu yap. Sonuç kötü çıkarsa bakirelik falan kalmayacak zaten maalesef. Zaten başkentte kolposkopi 500 tl miş karşılayacak gücüm yok artık hacettepe den isteyecegim onu ya da dediğiniz gibi sonucu bekleyip ona göre bi karar vermeliyim. Çok zor eddam hanım. Çok sıkıntı çekiyorum. Umarım daha kötüsü olmaz da tüm çektiğim sıkıntı bunla kalır
Peki sizce bu Smear in sonucuna güvenmrli miyim?
Daha gecen cuma başkentte yaptırdım sonuç daha cıkmadı. Olumlu çıkarsa tekrar yaptırmak isteyeceğim Smear ancak olumsuz çıkarsa direkt Hacettepe'de ameliyat isteyecegim. Şu leepi yani. Of Of.Çok sıkıldım bu arada sıkmayın canınızı. Ben anladım sizi. Cevaplarını için tesekkürlerBence içininin rahat etmesi açısından tekrar bir smear yaptir..Fakat önceki smear üzerinden ne kadar süre geçtiğine bağlı eğer kısa bir süre oldu ise sigorta hastanelerinde henüz yeni yapildigi için yapmayabilirler..Doktorun ile konuş kolposkopiyi karşılayacak gücün yok ise Hacettepeden randevu al gerkirse orada yaptir..
Bu arada sonuç kötüye neden kolposkopi yapılmalı. Ya da iyiyse neden yapılmalı onu anlamıyorum. O zaman senede bir kez herkes smear değil, kolposkopi yaptırsın.madem smearde bi şey anlaşılmıyor... Sinirlerim bozuk çok fena hem deBence içininin rahat etmesi açısından tekrar bir smear yaptir..Fakat önceki smear üzerinden ne kadar süre geçtiğine bağlı eğer kısa bir süre oldu ise sigorta hastanelerinde henüz yeni yapildigi için yapmayabilirler..Doktorun ile konuş kolposkopiyi karşılayacak gücün yok ise Hacettepeden randevu al gerkirse orada yaptir..
Bu arada sonuç kötüye neden kolposkopi yapılmalı. Ya da iyiyse neden yapılmalı onu anlamıyorum. O zaman senede bir kez herkes smear değil, kolposkopi yaptırsın.madem smearde bi şey anlaşılmıyor... Sinirlerim bozuk çok fena hem Kolposkopi nedir?
Rahim Ağzı (Serviks) vagina ve vulva dokularının mikroskopi veya dürbüne benzeyen özel bir büyüteç yardımı ile gözlenmesi ve incelenmesi işlemine kolposkopi denir. Kolposkopi denilen bu ışıklı ve bilgisayarlı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür böylece rahim ağznının daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar. Kolposkopinin inceleme ile çıplak gözle izlenemeyen küçük patolojiler (hücre ve damar yapısındaki değişiklikler) tesbit edilerek daha sonraki tedaviler sağlanabilmektedir.
Neden ve kimlere kolposkopi yapılır?
Smear sonucu anormal gelen hastalarda (ASCUS, LSIL, HSIL, CIN gibi) yani şüpheli, hafif veya orta düzey displazi saptanan olgularda (ki bu olgularda, HPV de ciddi olarak sorumludur). Tekrarlayan smearlerde sürekli devam eden iltihap veya enfeksiyon olgularında. Jinekolojik muayene sonrası serviks (rahim ağzı) vulva ve vaginanın anormal bir şekilde görülmesi durumlarında (servikal erosion, servisitis, ilişki sonrası kanama durumlarında kolposkopi yapılabilmektedir.
Bu arada sonuç kötüye neden kolposkopi yapılmalı. Ya da iyiyse neden yapılmalı onu anlamıyorum. O zaman senede bir kez herkes smear değil, kolposkopi yaptırsın.madem smearde bi şey anlaşılmıyor... Sinirlerim bozuk çok fena hem Kolposkopi nedir?
Rahim Ağzı (Serviks) vagina ve vulva dokularının mikroskopi veya dürbüne benzeyen özel bir büyüteç yardımı ile gözlenmesi ve incelenmesi işlemine kolposkopi denir. Kolposkopi denilen bu ışıklı ve bilgisayarlı alet rahim ağzının görüntüsünü büyütür böylece rahim ağznının daha iyi muayenesini ve görülebilmesini sağlar. Kolposkopinin inceleme ile çıplak gözle izlenemeyen küçük patolojiler (hücre ve damar yapısındaki değişiklikler) tesbit edilerek daha sonraki tedaviler sağlanabilmektedir.
Neden ve kimlere kolposkopi yapılır?
Smear sonucu anormal gelen hastalarda (ASCUS, LSIL, HSIL, CIN gibi) yani şüpheli, hafif veya orta düzey displazi saptanan olgularda (ki bu olgularda, HPV de ciddi olarak sorumludur). Tekrarlayan smearlerde sürekli devam eden iltihap veya enfeksiyon olgularında. Jinekolojik muayene sonrası serviks (rahim ağzı) vulva ve vaginanın anormal bir şekilde görülmesi durumlarında (servikal erosion, servisitis, ilişki sonrası kanama durumlarında kolposkopi yapılabilmektedir.
Ve bakire oldugum ve pahalı bir işlem oldu gu için çok korkuyorum aslındaÖncelikle şu bilinmelidir ki kolposkopi ağrılı bir işlem değildir. Aynı rutin jinekolojik muayenede olduğu gibi hasta muayene masasına yattıktan sonra spekülüm yerleştirilip daha sonra vagina içi ve serviks aydınlatılır. Ve serkiks içindeki Transformasyon zonu olan (squamo kolumnar junction) bölge incelemeye alınır. Ve bu bölge ile birlikte tüm servikse yüzde 5'lik Asetik Asit sürülür. Asetik asit sürüldükten sonra anormal hücre barındıran alanlar beyaza boyanır ki bu alanlara acetowhite alanlar denir. Kolposkopi inceleme sırasında gözlenen önemli noktalardan birisinde serviks (Rahim Ağzı) üzerindeki damarlanma yapısıdır. Bu damarlanmaların yapısı ve dağılımıda patolojik yönde pozitif bulgular vermektedir. Bu alanlardan smear ve biyopsi alınarak kesin tanı konur. Ayrıca yine jinekoloğun görüşü doğrultusunda serviks yüzeyine Lugol solüsyonu (iyot solüsyonu) sürülerekte incelemeye devam edilebilinir. İyot sürülerek bu yapıdan işlemede Schiller testi adı verilir. Lugol uygulama sonrası boya almayan yerlerden biyopsi uygulanarak kesin tanı konur.
Tabiki de o kadar saf değilim. Tesekkür ederim. O zaman anlamadığım ne diye smear sonucu bekliyorum. Bunun cevabını alamıyorum işte direkt kolposkopi yapılabilir. O zaman 45 TL boşuna para verdim. Hatta doktor ücreti ile 120 TL. Ayrıca su an nasıl güvendim konusunu tartışmak çok yersiz. Güvenme ile alakasını da anlayamadım. Neyse doktorları daCanim senin tip 16 ve tip 18 ciktigi için riskli olduğu için kolposkopiyi şiddetle önerir doktorun zaten bu işlemde de bakireligin kalmayacakbu senin kararin tabi ailenden anlatacagin birisi güvenip sana yardimci olacak birisi yokmu en azından destek olur maddi manevi. .ah canım nasıl güvenip böyle bir hata yaptin ah ah..Eğer bekaretimin önemi yok deyip sindirebildiysen mutlaka yaptir bu kolposkopiyi ..bunu sana bulaştıran kişiye anlat basima bunlar geldi de gerekirse maddi manevi yanında olsun..olmak zorunda ve asla birlikte olma ayrı olduğu süre içerisinde başka tip de kapmış olabilir bir 3.tip cikmasin başına. .
Keske o fiyatlarla ugrassam yetmis doktora verdim biyopsi icin de altiyuz vericem. Devlette otuz yas altini yaomiyormusTabiki de o kadar saf değilim. Tesekkür ederim. O zaman anlamadığım ne diye smear sonucu bekliyorum. Bunun cevabını alamıyorum işte direkt kolposkopi yapılabilir. O zaman 45 TL boşuna para verdim. Hatta doktor ücreti ile 120 TL. Ayrıca su an nasıl güvendim konusunu tartışmak çok yersiz. Güvenme ile alakasını da anlayamadım. Neyse doktorları da
Anlayamıyorum. Bi şekilde bekleyip çözümünü bulacağım.Teşekkürler
Canım maalesef aynı parayı ben de vercem eger devlet yapmıyorsa, doktor bana ne çıkarsa çıksın dedi yani ben o yüzden ekstra ödediğim 120 TL'ye isyan ediyorum zaten 6yüz TL Ödeyeceksem. Sonuç nw zaman çıkacak ve kaç yasındasınKeske o fiyatlarla ugrassam yetmis doktora verdim biyopsi icin de altiyuz vericem. Devlette otuz yas altini yaomiyormus
Ben yirmiyedi yasindyaim, simdi hov dna yaotiricaktim dedi ki ne tipi onemli diil suan onemli olan sana zarar verio vermedifi her sekilde smeerle kontrol ettiriceksin zaten dedi. Bir de tipi icin ayrica o parayo odemen mantiksiz dedi. Tedavi icin bir sey ifade etmiycek , ripi ogrensen de yine biyopsi gerekicekmisCanım maalesef aynı parayı ben de vercem eger devlet yapmıyorsa, doktor bana ne çıkarsa çıksın dedi yani ben o yüzden ekstra ödediğim 120 TL'ye isyan ediyorum zaten 6yüz TL Ödeyeceksem. Sonuç nw zaman çıkacak ve kaç yasındasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?