Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Padofilin pardon yazılısı :) eczaneye gidip sende hazırlatabilirsin ucuz ve etkili tedaviye baslarsan da koter yaptırırsngeçer
Doktorun yazması gerekmiyo mu. Kendimiz yaptırabiliyo muyuz. Ya doktor demeden bişey yapınca beklenmeyen bişey gelisse doktora gidicek yüzümüz olması lazım kendi kendime de bişey yapmak istemiyorum

Doktorun yazması gerekmiyo mu. Kendimiz yaptırabiliyo muyuz. Ya doktor demeden bişey yapınca beklenmeyen bişey gelisse doktora gidicek yüzümüz olması lazım kendi kendime de bişey yapmak istemiyorum
Podofilm topikal degil ki yan etkisi ciktte eritasyon .Yatıyosun sabah yıkıyosun mesela bı hasta 15 saat bekletmiş sistemik bi durum görülmemiş doktor tedavisi tabi en iyisi ama yayılmasından iyidir herşey bence bi iki haftaya tedavine baslanıcaksa elleşme ama iki üc ay varsa deneyebilirsin bence

Zaten kendin uyguluyosun normalde de cok yaygınsa ilk doktor uygular

Zaten kendin uyguluyosun normalde de cok yaygınsa ilk doktor uygular
Ya bilmiyorum ki açıkçası benim bunyem çok alerjik ve su an diğer hastalıklarım yüzünden çok ilaç kullanıyorum antidepresan da kullanıyorum 2 tane. Tedavime evet en az 2 -3 ay var ama kendi başıma kullanmak istemiyorum sigillerim küçük ama yaygın çok fazla sayısı ama jilet yapmadım daha. Hiç artmadi

Arkadaşlar merhaba doğumdan sonra siğil çıktı bende dr gittim önemli birşey değil kondilom değil bunlar dedi smear testi yaptı sonucunu bekliyorum şimdi..pimafucin diye bir krem verdi bir de onun fitilini sorum şu mantar bu tarz deri problemleri yapar mı acaba.smear sonucuna göre hpv için aşı uygalayacakmış.

Canım mantar siğil yapmaz.Doktor siğil değil dediyse değildir muhtemelen siğil çok sert olur genelde sen onu takip et eger yayılırsa tekrar gider bi görünürsün sirkeyle sil her ihtimale karşı gece yatmadan önce tahriş etme sonra bi bekle bakalım siğilse yayılır zaten dediğim gibi sert bişey olması lazım bi de bayanlarda dogumdan sonra falan sık gözlenir siğil olsa bile cünkü bagısıklık düşer bagısıklıgın kendini yavastan toplayınca büyük ihtimal gecer gider

Siğilleriniz dış alandaysa özellikle makat bölgesindeyse nd yag lazerle epilasyon yapan bi yere gidebilirsiniz nd yag lazer aynı zamanda siğil tedavisinde de kullanılıyor siğil ve kıl kökünün dibine indigi icin. Türk Dermatoloji Derneğinin yaptığı çalışma siğillerde %97 memnuniyet %75-100 arası başarı sağlamış:
nm Nd YAG Lazerin Farklı Verruka Tiplerinin Tedavisinde Etkinliği
Tuncer Saçar1, Handan Saçar2
1Ödemiş Devlet Hastanesi 2. Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
2Bornova Şifa Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
Amaç: 1064 nm Nd YAG lazerin farklı siğil tiplerinde etkinliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Gereç ve Yöntem: Prospektif tanımlayıcı bir çalışma planlandı. Çalışma grubumuzu Eylül 2007 ile Eylül 2008 tarihleri arasında dermatoloji polikliniğimize başvuran daha önce tedavi almamış, farklı bölge yerleşimli siğilleri olan 198 hastadan oluşturduk.
Bulgular: Çalışma süresince başvuran 7 ile 65 yaş arasındaki 198 hastanın 83’ü bayan (%41,9), 115’i erkek (%58,1), kadın/erkek oranı 0,72, toplam siğil sayısı 1127, ortalama siğil sayısı 6.59, standart sapma 14.28 olarak tespit edildi. Hastaların 25’i (%12,6) periungual, 16’sı (%8,1) fasiyal, 45’i (%22,7) palmar, 70’i (%35,4) plantar, 42’si (%21,2) genital bölge yerleşimli idi. Klinik iyileşme değerlendirilmesinde % 75-100 arası iyileşme oranı %97, hasta memnuniyeti açısından %50’nin üzerinde iyileşme oranı % 98,5 olarak tespit edildi. Bulgularımız ve yan etki oranlarımız literatür bulguları ile örtüşmektedir.
Sonuç: Diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırdığımızda 1064 nm Nd YAG lazer ile tedavi başarı oranı oldukça yüksek olup ağrı dışında yan etki potansiyeli de fazla değildir. Sistemin dezavantajı pahalı olmasıdır. İğne korkusu olanlarda, çocuklarda, uzun süren lokal tedavi istemeyenlerde en etkili, en az zaman kaybına yol açan yöntem olduğu düşüncesindeyiz.

Smear testim çıktı temizmiş.molluscumdan şüpheleniyor doktorum ilaç başladık.2. Günde küçülmeye başladılar zate.sirke de süreyim mi siZce zararı olmaz herhalde.

Canın mollo
Smear testim çıktı temizmiş.molluscumdan şüpheleniyor doktorum ilaç başladık.2. Günde küçülmeye başladılar zate.sirke de süreyim mi siZce zararı olmaz herhalde.

canım molloscum cok zararsız herkeste görülen bişey tedavisi de kolay geçer gider gözün aydın :) tedavine devam et oraya dokunma ya da kaşıma başka yerine dagılmasın ellerini temiz tut yeter geçer tedavi bitince

Ya benim de lezyonlarım yaktırmıştım geçen hafta ama yeniledi şu anda bir bölgede. Açıkçası bende acaba bende molloscum olabilir mi diye düşünmeye başladım. çünkü et beni şeklinde değil bendekiler geniş bir alanda bir beyazlık ucu sert şekilde anlamadım bu ayrımı nasıl çözebilirim ki?

Valla kuzum benimki de senin gibi sert ve bembeyaz molloscum fotolarda gördügüm kadarıyla iltihaplı sivilce gibi içini sıkınca iltihap akar ama siğilde sıkınca kanar iltihap akmaz siğilse sıkmak yayılması acısından tehlikeli olabilir

Ben yeni üye oldum..araştırıyorum ve kafayı yicem bayram öncesi felaket bir kasıntı başladı baktığımda vajen girişimde ve makat ortalayan bölgemde beyaz tomurcuk gibi cıkmıs 3 5 tane özel bir kadın hastalıkları doktoruna göründüm 300 lira muayene ücreti asitle yaktı ve o bölge şişti beyaz beyaz soyuldu sirke sakın kullanma kullandım hiçbirişe yaramadı daha sonra bir ay geçti dahada çoğaldı makatım ve cevresi vajen girişim siğil yuvası haline geldi devlet hastanesine gidip smear hpv türü test yaptırdım 1 hafta once bir patoloji iki mikrobiyolojiye test verdim sonuçlar biri 10 gün diğeri bir ay sonra dedi bekliyorum sonra kendi özel doktoruma gittim benden 400 lira istedi 300 verdim hem makatımı hemde vajen girişi o bölgeyi komple asitle yaktı dağladı inanılmaz bir acı çektim ağladım vantilatör tuttu acı geçsin diye sonra eve geldim şuan 2 gün geçti 2 siğil daha oluştu klitoris bölgemi kapatan vajen dudaklarında diğeri makatımda napcam bilmiyorum aşırı bir kasıntı ve sızı var makatımın durumunu anlatmak bile istemiyorum kanama bile var bu arada 2 gün once gardasil eczaneden aldım 300 liraya iğneyi kimse yapmıyor reçetesiz kendi doktorum 70 liraya yaparım dedi denize düşen yılana sarılır 50 ye yaptırdım ikna ederek arkadaşlar para Avcı'sı çok kime güvencem napcam bilmiyorum Koter yakımı ne Onuda bilmiyorum çok çaresiz ve psikolojim alt üst durumda elbise ile geziyorum iç çamaşırı giymiyorum çünkü hem akıntı hem kasık Ağrı'sı hem kasıntı herşey var lütfen kurutulan varsa bişey yazsın cinsel yolla bulaşan bir hastalık kesinlikle tek eş ve Malesef banada Nasıl bulaştı bilmiyorum doktorum böyle söyledi

Canım şimdi öncelikle derin bir nefes alıp sakin oluyorsun bu bir. Burada hepimiz aylardır benzer süreçlerden geçiyoruz şu an bu kadar paniklemen çok normal ama önce kendini bi rahatlat zamanla alışacaksın zaten. Sonra bulunduğun bölgede iyi bir jinekolog bul ve ona randevu al. Aşı için senden 70 TL aşıyı isteyen doktoru da Allah'a havale et. Benim doktorum mesai saati bitmesine ragmen ben aşıyı aldım geliyorum diyince adam beni bekledi aşıyı vurup gönderdi. 70 TL neymiş ya. Eğer siğillerin dediğin kadar yaygın haldeyse onları yaktırman çok daha iyi olur. Ben yaktırdım şimdi keşke ilk öğrendiğim gün yaktırsaydım diyorum. Ama şu an kanıyor tahriş olmuş durumda diyorsan bir süre hiç birşey yapma sadece batikon ve bepanthen falan sür ki derin biraz iyileşsin. Bak burada arkadaşlar artık çoğu doktordan daha çok şey biliyor konu hakkında. Geçmiş sayfaları oku. Özellikle son zamanlarda didem bir çok faydalı şeyler paylaşıyor. Onlara bir göz gezdir. Bağışıklık sistemini güçlendir. Hepimiz imuneks bağlı şube gibi olduk burada. Evlerimizde ufak çaplı aktar açacak kıvama geldik. Kaşıntı ve sızın da siğillerden kaynaklı zaten. Hemen iyi bir doktor bulup randevu al ve muayene git. Bir de sakin ol bak panik yaptıkça yaptıkça daha çok çıkıyor. Geçmesi uzun süren meşakkatli bir süreç olarak düşün bunu sadece.

Canım sen napmı
Canım sen napmışssın ya o 70 lira alan t.rbiyesizs bi daha gitme yahu hiç mi vicdan kalmamış bunlarda 70 lira nedir ben aşı yazsın diye 10 liralık bi tıp merkezine gittim kadın asıyı yazdı eczaneden alıp 5 liraya hemsireye vurdurttum.Asitle dedigin padofilmle yakmış ilk doktor yakar hastaya gösterir sonra hasta evde devam eder doktorun yakmasının amacı da zaten ilkinde acı cekmeden nasıl yakıcagını göstermektir.Bak burada bi vaka paylaştım cerrahpaşada bagısıklık sistemi cökmüş olan bi kadını tedaviye alıyolar o asitle 4 kere yakıyolar sonra 1 kere kotere gidiyo kadın bir daha da cıkmıyo.Padofilmi sana yazar verir sende eczanede hazırlatırsın formülü de bellidir zaten eczaneye gidersin %25lik padofilm resin+teinture de benzoique Yap bana dersin sana yapar verirler akşam sigillere sürersin makatındakiler icin 20 dk acık beklersin bacakların sabahta yıkarsın asiti.Bi de şöyle bi durum var epilasyonda kullanılan ND yag lazer siğil tedaviisnde kullanılıyo hatta dermatoloji derneği onunla siğilleri tedavi etmiş eger maddi olarak sıkısıksan epiasyon için gidiyorum de nd yag lazer yaparlar full o bölgene seansına 100 lira öder cıkarsın.Heh aynı lazer cihazıyla siğil yakmak icin gidersen 5-10 siğile 1000-1500 yakma alıyolar bin tane kıl kökü yakarken 100 küsür aldıkları halde artık siz düşünün siğil yakmanın ne kadar istismar edildigini alet aynı yapacagı işlem cok daha basit :)

Hpv bagısıklık sistemi hastalıgıdır siğil yok edilir ama hpvyi senin bünyen güclenip kendi yok etmesi lazım.İlk önce git varolanlardan düzgün bi yerde tekrar kurtul lazerle yaktır oraya asetik asit sıvısı döküp mikroskopla bakıp bebe olanları da yakmaları lazım öyle yaparlarsa en fazla 2-3 sefere komple kurtulursun.Maddi durumun yetersizse suan varolanları bi sekilde yok et epilasyona diye gidip nd yag lazer cihazı olan bi yerde makattakiler icin epilasyon yaptır bu aynı zamanda senin siğillerinin beslendigi damarların kökünü bozdugu için beslenemicekler bagısıklık sistemin orayı düzeltmek icin devreye giricek. 2.yapcagın şey akıntın varsa adacayı+civanperce al kaynar suda bes dk beklet iç akıntı olması norml suan panik yapma.3.BAĞIŞIKLIK bunu asıl yenicek olan senin vücudun ve vücudun virüs yükünü en fazla ilk 6 ayda atıyor bundan dolayı bı sürecte siğillerden kurtulup beslenmene yöneliceksin.Hemen gidip bi multivitamin al (ben solgarın ödüllü multivitamini vm75e geçtim a vitamini yüksek oldugu icin tercihin veya gnc alabilirsin) 2.ÇİNKO vücudundaki çinko seviyesi yükselirse bagısıklık virüsü daha erken tanıyıp daha iyi savasıyo (bunun için solgar zinc picolinate en iyi emilen) günde 2 kullanıyorum 3.İmmuneks plus icerigindeki beta glukan senin savaşcı hücrelerinin yiyecegi
4.Beslenme olarak çörek otu olabilir günde 1 kaşık.Bal polen arı sütü ve özellikle propolis karısımı iyidir.Propolisn damlasını da alabilirsin.
5.Ben hannup keçiboynuzu özü aldın vitaminli tavsiye ederim folik asidi yüksek bu çinko giib önemli ve tadı cok lezzetli
6.Ekinezya cayı icebilirsin arada
7.probiyotik yogurt ayran kefir her gün tüketmeye calış olmadı probiyotik tozu al
Ben bunları yapıyorum anoreksiya gibiydim intihar noktasındaydım ve iştahım sıfırdı ayrıca üşengecim kendimi bildim bileli şimdi iyiyim kendi kendimin annesi olmak zorunda kaldım vitaminleri ihmal etmiyorum bundan bi kac ay önce ameliyat oldum basks nedenden kanım o kadar düşüktü ki ameliyata almıyolardı.2 aydır bunları kullanıyorum lazerle 60 siğilim yakıldı bir kez .1,5 ay olucak suan yok gibi bi iki tane belki nokta kadar belki var ya da yok emin degilim görünürde bişey yok her gün tendürdiyotla temizle arada sirke sık fısfıslı şişeyle sil. Cildim parladı bunları kullandıgımdan beri sivilcelerim söndü.Sabaha karsı zıpkın gibi uyanıyorum ve yatak döşek yatardım nezleyken falan ayakta geçiridm 1 gün burnum tıkandı sadece tekrar edicegi biliyorum ama bu bile iyiye işaret

+ aşını olman süper aşı bagısıklık cevabını yami virüse karsı olan anitkor sayısını yaklasım 40 kat arttırıyo virüsten sonraki ilk 6 ay içinde ası olmak tedavi için harika genelde 3.dozdan sonra tedavi bitiyo vücudun yükü stmasını saglıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…