Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kaşıntı içinde mucizevibi krem var madecassıl anında kaşıntın kesilir sakın kaşıma jilet agda yok

İkidir yaktırıyorum ve bunu asitle yapıyor ne kadar sağlıklı bilmiyorum hemoroid geçirdiğim için eskiden makat bölgem zaten normal değildi bu siğiller ordada çıktı ve Oray'ı yakınca makatım paramparça oldu kanıyor daha fazla asite dayanırmıyım bilmiyorum vajen girişimde yakıldı yuva yaptı siğiller Oray'a resmen ora kabarıyor zaten yakılınca Kocaman Bi beyaz kabarcıklar sonra soyuluyor ve şimdi soyuldu içimde Bi rahatlık var kurtuldum diyorum ama önceki yakıldıgındada öyle hissetmiştim ama yine çıktı bendeki korku tekrar cıkacak daha ne kadar o acıya katlanacagım...gardasil aşısı oldugumdan beri tansiyon düşüklüğü baş Ağrı'sı be bir iştahsızlık başladı benim gittiğim özel bir muayene ofis.doktorumdan rahatsız olmaya başladım bir aydır sevgilimle gidiyorum kontrole bende telefonda istediği ücretle yüzyüze geldiği istediği ücretler çok farklı bana içeri geç soyun deyip ayak üstü sevgilime yazıyor kadın... Göz kırpmalar filan mesleğini sormalar ofis aşağısına parkedilen araba seninmi demeler kart vermeler bana içeri geç soyun dedi ben gittim soyunmadım Bi bakim dedim Yanına gitmiş benimkinin sekreteri biz içerdeykende sevgilimden para istemiş ben zaten muayene ücretini vermiştim inanın yerin 7 kat dibine girdim ve ne diyeceğimi şaşırdım sekreteri paragöz doktorun kendisi sapık 25 yıllık doktor gardasilide kendi üretiyormuş eczaneden aldıgım gardasil git geri götür gel biz yapıcaz dedi 300 ü 500 yapacak yani sekreter tam yolunu bulmuş eczaneci beni uyardı bunlar para Avcı'sı Nasıl üretiyor tek firma ifan cıkıyor bu iğne cahil cahil saçma konusmalar benim siğilleri yakıp iki gün sonra aradı kesinlikle ilaç yazmadı beni arayıp işte esracım 250 lira getir yanında sana krem yazcaz kanser olabilirsin...onu kullan Nasıl insanlar var beni korkuttular 1 ay kafamda kurdum kanserliyim diye devlet hastanesine gittim smear için hep stajyerler Bi odada 7 stajyer var rahat daha vajen girişi neresi Nasıl sokulacak o alet onu beceremiyor kondilom ne bildiğinden şüpheliyim bişey yok hocam diyor Masada oturan pc basındaki hocasına girmiyor hocam kasıyor kasma kızım zaten 2 yıl aktif cinsel hayatın var aşağılayıcı bir ses tonuyla bilmiyorum benmi abartıyorum hastalıgımamı üzüleyim aile hekimimle konustum beni başka bir hastaneye özel ve başka bir kadın doktora yönlendirdi yaralarım iyileşince ona görüneceğim bu arada beni asitle yakan doktor nerden buldun bu Ada'mı gibi Bi konuşmalar yaptı ben çok seviyorum sevgilimi ve çok değişik Bi insan böyle şeylere takılmaz umursamaz ama ben ona biri baksa bile içim acıyor kendim bakmaya kıyamıyorum gelmiş doktor boy gösterisi yapıyor Ada'm sakin sakin oturuyor orda o onunde dikiliyor cama bakar gibi eli arka cebinde allah belasını versin böylelerin...

Kaşıntı içinde mucizevibi krem var madecassıl anında kaşıntın kesilir sakın kaşıma jilet agda yok
Jilet yok ağda yok laser bende ters tepki yapıyor aksi çoğaltıyor bende ağda yaptırıyorum kimyasal kullanmıyorum tahriş yapıyorum ağda artık yapamam yanık çok jilete talim diyorum kendi kendime ama napmam lazımki tüyden göremezler o kondilomları deri altındada daha olgunlaşmamıs beyaz cıkıyor

Maddi yönden Bi problemim yok kurtulmak için herşey yaparım sağlığımada temizliğimede dikkat ediyorum yalnız ben herseye birden atlamak istemiyorum aktif sigara içmiyorum ama pasif sayılırım evde benden hariç herkes içiyor uyku problemim var bikere ben fiziğime dikkat ediyorum çok yemeğe düşkünde değilim ama son 1 haftadır çörek otu bal çörek otu yağı işte meyve sebze yemek kendimi verdim onlara günde bibuçuk litre su içmeye çalişiyorum zaten normal uyku uyuyamıyorum bu kaşıntı hiç uyutmuyor cinsel hayatım bitti zaten probiyotik yoğurt ne bilmiyorum ama ben el yapımı yani mayalanmış sütten taze yoğurt yiyorum evde yapıyor ablam annem saolsunlar laserle yakma işlemine güvenmiyorum çünki ortalık seyyar laser yapanlarla dolu bepanthol kullanıyorum kaşımıyorum kendim o asiti eczaneden alıp yakmaya cesaret edemem şuanda zaten önümde arkamda haşat kendimi hiç iyi hissetmiyorum koptum ben

O sıvıyı sıkıp mikroskopla baktıklarında görüyolar kıl olması farketmiyo benimde cok fazla var suan oramda ama makas dısında yapcak bişey yok gibi bi de cerrahpaşa da bi hoca var mahir miydi adı tam hatırlamıyorum o da cok iyiymiş devlette bi bak istersen.O doktorundan kurtul kotere git bence yaraların iyileşince cünkü ilk etapta bi şekilde yaktırmak cok önemli .Panik hepimiz yapıyoruz zamanla azalıyo.Öyle bi erkek arkadasın varsa ne kadar şanslısın sana destek oldugu icin.Ben bekarım ve asıl dert ettigim şey zaten ileride bunu eşime veya erkek arkadasıma söylemek veya söyleyememek .Beslenme e de dikkat ediyomussun tedavini düzgünce yaptırırsan biter gider

Bunu dagıtmanın en kolay yolu jilet bu arada jilet yerine kesebiliyosan makasla kesmelisn

Kızlar bu arada epilasyona gidin demiyorum ND YAG LAZER cihazıyla yapan yere gidin diyorum siğiliniz yokken.Alexandrite ve diyotta cihazların nanometresi düşük bunlarla siğil tedavi edilmiyor !! bunlar siğili azdırır cünkü aynı jilet gibi siğilin sadece üst katmanına zarar verdikleri ve köküne inmedikleri için siğil coşar bu cihazlar siğilde kullanılmıyor o yüzden ! ND YAG LAZER cihazı ise derinin kökünü hedef alır siğil tedavisi inde bir çok yerde kullanılıyor.Nd yag şazer cildin üstünü görmez köke gider kökü yakar .Bu kadar derine indigi için de zaten epilasyonda her yerde kullanılmıyor !

1064 nm Nd YAG Lazerin Farklı Verruka Tiplerinin Tedavisinde Etkinliği
Tuncer Saçar1, Handan Saçar2
1Ödemiş Devlet Hastanesi 2. Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
2Bornova Şifa Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
Amaç: 1064 nm Nd YAG lazerin farklı siğil tiplerinde etkinliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Gereç ve Yöntem: Prospektif tanımlayıcı bir çalışma planlandı. Çalışma grubumuzu Eylül 2007 ile Eylül 2008 tarihleri arasında dermatoloji polikliniğimize başvuran daha önce tedavi almamış, farklı bölge yerleşimli siğilleri olan 198 hastadan oluşturduk.
Bulgular: Çalışma süresince başvuran 7 ile 65 yaş arasındaki 198 hastanın 83’ü bayan (%41,9), 115’i erkek (%58,1), kadın/erkek oranı 0,72, toplam siğil sayısı 1127, ortalama siğil sayısı 6.59, standart sapma 14.28 olarak tespit edildi. Hastaların 25’i (%12,6) periungual, 16’sı (%8,1) fasiyal, 45’i (%22,7) palmar, 70’i (%35,4) plantar, 42’si (%21,2) genital bölge yerleşimli idi. Klinik iyileşme değerlendirilmesinde % 75-100 arası iyileşme oranı %97, hasta memnuniyeti açısından %50’nin üzerinde iyileşme oranı % 98,5 olarak tespit edildi. Bulgularımız ve yan etki oranlarımız literatür bulguları ile örtüşmektedir.
Sonuç: Diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırdığımızda 1064 nm Nd YAG lazer ile tedavi başarı oranı oldukça yüksek olup ağrı dışında yan etki potansiyeli de fazla değildir. Sistemin dezavantajı pahalı olmasıdır. İğne korkusu olanlarda, çocuklarda, uzun süren lokal tedavi istemeyenlerde en etkili, en az zaman kaybına yol açan yöntem olduğu düşüncesindeyiz.

Anahtar Kelimeler: Nd YAG 1064 nm lazer, tedavi, siğil, viral siğiller.

1064 nm Nd YAG Lazerin Farklı Verruka Tiplerinin Tedavisinde Etkinliği
Tuncer Saçar1, Handan Saçar2
1Ödemiş Devlet Hastanesi 2. Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
2Bornova Şifa Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Kliniği, İzmir, Türkiye
Amaç: 1064 nm Nd YAG lazerin farklı siğil tiplerinde etkinliğinin belirlenmesi amaçlanmıştır.
Gereç ve Yöntem: Prospektif tanımlayıcı bir çalışma planlandı. Çalışma grubumuzu Eylül 2007 ile Eylül 2008 tarihleri arasında dermatoloji polikliniğimize başvuran daha önce tedavi almamış, farklı bölge yerleşimli siğilleri olan 198 hastadan oluşturduk.
Bulgular: Çalışma süresince başvuran 7 ile 65 yaş arasındaki 198 hastanın 83’ü bayan (%41,9), 115’i erkek (%58,1), kadın/erkek oranı 0,72, toplam siğil sayısı 1127, ortalama siğil sayısı 6.59, standart sapma 14.28 olarak tespit edildi. Hastaların 25’i (%12,6) periungual, 16’sı (%8,1) fasiyal, 45’i (%22,7) palmar, 70’i (%35,4) plantar, 42’si (%21,2) genital bölge yerleşimli idi. Klinik iyileşme değerlendirilmesinde % 75-100 arası iyileşme oranı %97, hasta memnuniyeti açısından %50’nin üzerinde iyileşme oranı % 98,5 olarak tespit edildi. Bulgularımız ve yan etki oranlarımız literatür bulguları ile örtüşmektedir.
Sonuç: Diğer tedavi yöntemleri ile karşılaştırdığımızda 1064 nm Nd YAG lazer ile tedavi başarı oranı oldukça yüksek olup ağrı dışında yan etki potansiyeli de fazla değildir. Sistemin dezavantajı pahalı olmasıdır. İğne korkusu olanlarda, çocuklarda, uzun süren lokal tedavi istemeyenlerde en etkili, en az zaman kaybına yol açan yöntem olduğu düşüncesindeyiz.

Anahtar Kelimeler: Nd YAG 1064 nm lazer, tedavi, siğil, viral siğiller.

''Nd:YAG,'' IPL ve Pulse Boya Lazer sistemleri ile tedavi edilebilmektedir. Aynı lazer sistemleri akne (sivilce) izleri, deri çatlakları, İNATÇI SİĞİLLERİNtedavisi gibi değişik endikasyonlarda da hastalar için alternatif tedavi seçeneği oluşturmaktadır. Son yıllarda geliştirilen ve lazerlerimize eklenen Fraksiyonel Co2 lazer de bölümümüzde deri yaşlanması, lekeler, akne izleri başta olmak üzere çeşitli endikasyonlarda başarıyla kullanılmaktadır.
Kaynak Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümü :)
http://www.amerikanhastanesi.org/Bolumlerimiz.aspx?depId=26

Siz güzel yönlendiriyorsunuz ama ne Zaman siğil başlangıcı oldu sizde şuanda tam anlamıyla kurtuldunuzmu 60 siğil gibi Bişi okudum siz yazmışsınız tam anlamıyla bu siğilden kurtulan varmı gerçekten ben daha test sonucu almadım hpv varmı yokmu bilmiyorum daha birbuçuk ay oldu genital siğillerle tanışalı önümde Nasıl bir süreç var ben şimdiden pes ettim acılarım dayanılmaz..vajen ve makattaki yanıklar iz bırakacak nükseden Bi siğil parçalanıyor derimiz ne yapmam gerektiğini öğrenmek yerine bu işkence daha ne kadar sürecek onu öğrenmek istiyorum..

Ve 3 gün geçti banyo yapma denmişti yanıklardan dolayı ben şimdi banyo yapsam su değse o taraflarıma Bişi olurmu

Genital bölgem sürekli nemli ıslak bepanthol kullandığım için Nasıl iyileşecek o kanlı ve kızarmış yanıklar hava alması gerekmiyor kuruyoen iyileşir öyle yaralar???

Canım aşını olmuşsun bi kere bu süper.Bende ikinciyi olucam 20si gibi aşı takvimi cıkarttı doktor gardasili 1 hafta önce veya sonraya kadar vurulabiliyosun (3. Ve 3.dozunu)
Ben yakılırken acı çekmedim bu yüzden zaten lazerla yaktırdım.Görünürde 3 siğilim vardı sonra oraya bi sıvı sıktı mikroskop getirtip deriyi büyüttü görüntüyü ekrana yansıttı bebek siğillerimi bende gördüm makat girişimdede 2 tane büyük varmış benimde hemoroidim var bu arada .Siğiller mini minnacıktu mikroskoptan görüdgüm sonra yakmaya basladı lazer sadece hasarlı bölgeyi görüp yakıyo aynı epilasyon cihazınıb kıl kökünü hedeflemesi gibi 60 tane cihazda rakam cıktı.Doktor ilk aşını yaptır dedi .Sonra bana solgar Çinko verdi çinko oranı yükseldiginde siğillerin kendi kendine kaybolma olasılıgı bile var burda daha önce onunla iligili iki çalışma makalesi vardı sonuclarına paylaştım vücudun çinko aeviyesi yükselince hastaların yarısından fazlasının siğilleri kayboluyodu.

Genital bölgem sürekli nemli ıslak bepanthol kullandığım için Nasıl iyileşecek o kanlı ve kızarmış yanıklar hava alması gerekmiyor kuruyoen iyileşir öyle yaralar???
Hava alması gerekiyor.Ben acıkcası krem kullanmadım denize gitmiştim zaten denizde kayboldu bütün yaralarım bütün iç çamasırlarını at beyaz pamuklu iç çamaşırı al cünkü iç çanasırın temiz degilse virüs varsa bulaşı artıyo yine bi calısmadan ögrendim bunu yüksek ısyla yıkamana lazım.Günde iki kez degis batikonla kremi cok az sür nemli kalmasın orayı wcden sonra sadece su/sirkeli su veya bebek ıslak mendiliyle hafif dokundurarak silip yumusak peceteyle sürtmeden kurulaman gerek.Yıkadıktan sonra fön makinasıyla kurutabilirsin geniş seyler gitin dar pantolon giymemeye calıs hep hava alsın nemli olmasın sürtmemeye calıs

Krem
krem olarakta çinkolu oksizinc işini görevilir içinde çinko var biraz yarayı hızlı iyileştiriyo

Bırak orası hava alsın yakıldıktan sonra iltihap ve akıntı olması normal o akar bi de batikonla hafif bastırarak temizle her gün mikrop kapmasn.Çinko kesinlikle ve kesinlikle kullan .Bi de multivitamin .Aktardandan macun alabilrisn bagısklık icin

Ben siğilleri mart ayının basında kaptım haziranın başında cıktı haziranın sonunda yaktırdım bir kez lazerle makatta yogundu vajinamada sıcramıstı.Benim siğillerim bembeyaz nokta ucu dagınıktı doktor tip 6ya benziyor rengi beyazsa korkma kırmızıysa baktır demişti

Krem

krem olarakta çinkolu oksizinc işini görevilir içinde çinko var biraz yarayı hızlı iyileştiriyo
Ben smear testinide hayatımda ilk defa yaptırdım bugün patoloji sonucumu alacağım diğer mikrobiyoloji bir ay sonra ben şimdi hpv varmı bende yokmu bugünkü alacağım patoloji sonucundanmı öğreneceğim yoksa diğerinden mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…