Aynen canımm bi sorun olmaz bi getirtelim de tedavi için değerBiz ikimiz alıcaz Mail gelsinde kutu küçükmüş kargo masrafı bir tane ödenir karşı taraf cvp yaZmadı henüz
Mail var bi kaç sayfa önce yayınladım Oray'a Mail atkızlar ben uzak kaldım ya nasıl alıyosunuz nasıl getirtiyosunuz?
Canım bak şimdi şöyle siğillerin ilk ne zaman çıktı bilmiyorum sunu bil ki Hpv bağısıklıkla direk ilgili bir hastalıktır bağısıklıgın yükseldiğinde ( ki MULTİVİTAMİN hapını kesinlikle alman gerek cünkü multivitamin BÜTÜN vitamin ve mineralleri içerir bunun için de sana Solgar Vm75 veya Vm2000 öneririm yemekten sonra ) ne zamandan beri görünürde bişey yok ? Burda sirkeyle de kurtulanlar var ama perine riskli bir bölge cünkü makata çok yakın makata sıçramasın makatını çok iyi kontrol et çünkü makat bölgesindeki siğiller diğer siğillere göre çok daha kolay yayılır baş edilmesi daha zordur neden mi ? Çünkü makat senin dışkıladığın yer sürekli orda çatlak oluşuyo orası mikrop kaynıyo siğiller bundan dolayı makatta bayram ediyo hem dışkıladıgın için orada açılan çatlaklara yerleşiyo hem nemli bi alan ve sürekli birbirine sürtünüyo her yere bulasıyo hem de besinin asıl kaynagı beslenecegi bakteriler makatta trilyonlarca var yani virüs için yağ var bal var kaymak var makatta :) Sana tavsiyem bir daha görür görmez Yaktırman ! İlla gidip koter olmak zorunda değilsin aynı epilasyon cihazları gibi lazerle acısız ağrısız yakan bin tane yer var artık yakınındaki bi yere git .Smearla ilgili soruna gelince canım Smearda içeride Hpv olup olmadığını bilemezsin.Smear eğer içeride hpv varsa hücresel değişiklik başlatana kadar temiz çıkar.Burda Senin smear alınırken rahimden Hpv Dna bakılmasını istemen lazım Üniversite hastanelerinde ücretsiz tipini öğrenebilirsin.Önemli olan rahmin içindekinin ne tip olduğu çünkü mesela Tip 16 dışındaki riskli bazı tipler rahminde hücresel değişiklik yaptığında gidip sana direk rahminin bi kısmına leep yapıp o bölgeyi traşlayalım demezler bekleyelim derler .Çünkü tip 16-18 dışındaki tiplerin bağışıklık sistemiyle kendiliğinden gerileme oranı rahimde çok yüksek hiç bir işlem yapmadan beklenir o yüzden bikac ay sonra tekrar smear alınır bakılır.Ama tip 16ysa daha sıkı takip gerekir cin1 cin2 ilerlediğinde kendiliğinden gerileme ihtimali daha zordur (ki bence bagısıklıgın güclüyse vücudun bunun gibi bin tane virüs gelse yine atar bundan dolayı iyi beslenme vitamin hapları d vitamini ampülü beta glukan çok önemli bizim için ) bundan dolayı o kadar beklenmez direk müdahale edebilirler ve takibin daha sıkı olur.Siğil tipi için dediğim gibi içeriden Smear alınırken Hpv Dna isteyip tip tatini isticeksin doktordan .Dışarıdaki siğillerin tipi içinde ya siğil yakılırken bir tane parça alınır riskli olup olmadıgına bakılır ya da sürüntü alınır dışarıdan .Siğiller içinde yine söylüyorum dikkat et vajina içini iyi kontrol et ve makatına sıçramasın !Bnde sordum doktora hocam siğil vardı bnde hpv virüsü şu an görünürde bşy yok ama virüs var mı tipi falan dedim yok işte temiz altınay sonra tekrarlayalım testş dedi lafı apzıma tıktı bm şşmdi anlamadım smear de hpv ye baktımı sadece rahim ağrı kanserinemi bakıldı smearde size sormak istedim sizin teste neler yazıyoo yaxar mısınızz?? İnşallahh tez zamanda iyileşşpp siğilsizz devam ederiz hayatımızaa
Canım aşı soğuk depodan geliyor eczanelere sorduğum her eczaneci depodan isteyiyor soğuk geldiği için direk gelir gelmez 1-2 saat içinde vurdurtmanızda fayda var zaten elinizde gardasil yazılı reçete varsa istediğiniz her yerde 5 tlye bi hemşire hemen vuruyo koldan kas içine vuruluyor iğne.Eczacı da zaten yanında buz dolabı denilen soğuk paketle veriyo size aşıyı bişey olmaz ama nolur nolmaz diye aynı gün içinde vurulmanızda fayda var kızlar lütfen aşı olun lütfen cocuklarınızı da aşılatın koruyun herkesi bilgilendirinDidem cim aşı bozulmadan demişsin , aşı bozuluyor mu?
canım çok kurcalama ne kanseri yahu cin1 cin2 cin3 gibi kademeler var yıllar yıllar sürüyo bunlar bir çok kadın siğil çıkmasa ruhu bile duymadan atlatıyo düzenli smear aldırmaya gideb kaç kişi var Allah aşkına haberleri bile yok :)Bunlar sadece önlem amaclı normalde de her kadının yapması gereken bişey zaten.Canım eldiven tak makat için eldivenle incele böyle sanki tırnagının ucu batmış gibi bişey varsa siğildir ama çok sert olucak siğil biliyosundur zaten sivilceden çook farklı eline iğne batıyo gibi olur sanki .Smear temiz işte içini rahatlatmak istiyosan al bi randevu üniversite veya devlet hastanesine smear aldırırken hpv dna da bakılmasını istiyorum de bu kadar ama çok kurcalama bence kontrollerini aksatma çıktığı an direk yaktır olsun bitsindidem cevabın için teşekkür ederim. Bn üç dört ay önce farkettim siğilleri perinede hemen solgar çinko omega 3, b 12, cal- mag.. Almaya başladım sirkeyede devam ettim tabii , temizliğede daha çok dşkkat ettimm tamam sipiller şu an yok perinede beyaz kabarcık et beni gibi görünümleri vardı.. Şu an perinede kesinlikle yok sadece dudak kısmında et beni gibi çıkmıştı baya oynayınca o kısımla fark ediliyodu o ben gibi olan şeyi takip ettim şükür oda baya küçüldüü şu an bi ufacık belli belirsiz o var şimdi.
Makatı dediğin gibi hep takip ettim gece falan ışıkta baktım ama orda görünürde bşy hiç çıkmadı şükür yok yanii..
Benim anladıpım kadarıyla doktor smear de hpv tipleme falan bakılmadı o zamn sadece rahim ağzı kanseri varmyok ona baktı.. Bn tip e bakıcak sandım kağıtta hpv servikal falan yazıyodu..
Çok önemsemedi hpv yi galiba yani kanser depilsin dedi gönderdi beni altı ay sonra tekrar smear alırız dedi bnde bşy demeden çıktım..
Altı ay sonrayımı beklesem bakalım bşyleer siğiller tekrar çıkıcak mıı???? Ayy kafam o kadae karıştıki arkadaşlarım çok inceliyosun kurcalıyosun diye kızıyolar bana ufff vallahi ne yapacağımı bilmiyorum tamam şu an görünürde bşy yok ama beni rahatsız eden ama içim hiç rahat değil .......
Yok devlet karşılamıyorr reçeteye yazdır aşıyı eczaneye veriyosun ücreti 300 tl sonra istediğin yerde henşireye vurdur valla kızlar yok kanser o bu şu derdiyle on milyarları döküceginize bunun stresini cekiceginize nolursa olsun aşılanın kapmış olanlarda koruyuculugu düşüyo ama yine de devam ediyo ki en azından sizin atlattıktan sonra tekrar infekte olmanızı veya başka tür kapmamızı engellerHpv aşısını devlet karşılıyor mu?reçete ile gidilse Ücret ödüyormuyuz
Canım çok sevindim hadi geçmiş olsun 2.dozu olana kadar ara ver nolur nolmaz diyr sonra koruyuculuk baslıyo zaten lütfen düzenli ol 3 dozu da yoksa işe yaramaz .Bi de nişanlın bu olayı kaç yıl önce geçirmiş ögrenir misinMerhaba arkadaşlar smear testide çok şükür temiz geldi.şimdi sırada aşı var. Nişanlımada test yapılacak hala virüsü tasiyormu diye.umarım oda bu virüsü yenmistir. Ve biz bi daha hayatımız boyunca hpv ve sigil ismini duymayiz..
Canım erkeklerde durum farklı zaten onların bagısıklık sistemi virüsü yeniyo sen aşını ol keyfine bak daha ne düşünüyosun yok bişeyin hayırlı uğurlu olsunn cık burdan kafanı rahatla kuruntu yaptın bak tapu gibi negatif sonucun var kimse merak edip bakmıyo bile bizim dısımızda hayatına devam et lütfennn bişey olmaz ayrıca siğilden geçiyo zaten 2-3 yılaCanım 2.5 yıl olmuştur. O zaman sadece 1 defa çıkmış. Oldukça da yaygın halde. 3 kere lazer ile yakılmas geçmemiş en son.evde kendisi asitle yakmış ve aldara kullanmış. Ögün bugündür de cikmamis. Yenmis olabilir mi?
Didem sana birşey sormak istiyorum çünkü bu konuda çok araştırman var ve bizi bilgilendiriyorsunuz tşklerbu sorumu bazı doktorlarda sordum net üzerinden ama bir yanıt alamadım maalesefCanım erkeklerde durum farklı zaten onların bagısıklık sistemi virüsü yeniyo sen aşını ol keyfine bak daha ne düşünüyosun yok bişeyin hayırlı uğurlu olsunn cık burdan kafanı rahatla kuruntu yaptın bak tapu gibi negatif sonucun var kimse merak edip bakmıyo bile bizim dısımızda hayatına devam et lütfennn bişey olmaz ayrıca siğilden geçiyo zaten 2-3 yıla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?