Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Darısı sizlerin başına umarım tez zamanda kurtulursunuz bu dertten

Haftaya Hakan hocaya gitmeyi planlıyorum yaktırmak için, şimdi sen böyle yorum yazınca korktum.Kime güvenip gideceğiz biz bilmiyorum ki

Haftaya Hakan hocaya gitmeyi planlıyorum yaktırmak için, şimdi sen böyle yorum yazınca korktum.Kime güvenip gideceğiz biz bilmiyorum ki

Coffee, biz seninle ayni gün gitmisiz hakan hocaya. Belki karsilasmisizdir. Ben ucretsiz bi ay sonraki kontrole gittim. Bende de 4 tane minik lokalle yakildi. Baska goremedi hakan hoca. Ben de goremedim zaten. Onceki 103ten sonra huzur veren bi rakam 4.

Evet, sanki bana da ilk seferki kadar ilgili gelmedi. Ama ben israrla, memnun oldugumu söylemeliyim. Izmirde 10 doktorun temiz dedigi vajina girisimde 60 tane sigil yakti. Bi cogunu ben de gozumle gördüm. Bi de nasil desem... emin degildim, doktorlar dogal doku diyodu ama ben orda bisiler döndüğünü anliyodum. Kasintisi, fazlalik bi rahatsizlik hissi vs.. icimi hakan hoca kadar rahatlatan olmadi acikcasi. Tabi cebi de rahatlatiyor.. kus gibi hafif bi cüzdan birakuyor o ayri... :)

Ayrica hatirlatma olarak ben de kendi surecimi bi ozet geciim; hem agizda hem genital bolgede aktif lezyonlari olan ( düşük riskli bi tip tasiyan) bununla birlikte tip16 teshisi bulunan bi hemsireniz olarak, deneme tahtasi kendi capimda yaptiklarim;

3 aydir ahcc (ilk ay gunde 6, sonraki aylar 2 adet)
1 aydir gunde 6 adet coriolus ( mrl degil, bulabildigimi kullanıyorum. Onu henuz edinemedim)
Cinarlatindan temin ettigim ps complex günde 2 adet ( coriolus, shitake ve mitake karisimi)
Gunde bir cinko 22 mg, bir immunace ( ithal bir vitamin kompleksi-eczaneden), bir immutor ve sarimsak yagi kapsulu
Ayrica, düzenli olarak bal arisutu polen ve propolis ve corekotu. Birer kasik gunde.

Henuz hala lezyon cikiyor ama hasta olmuyorum mesela. Genital bolgede fayda saglamis midir emin degilim ama agzida hala sikintilarim suruyor. Tabi sigaraya baslamamin etkisi buyuk olabilir.. bilemiyorum. Ayrica antidepresan kullaniyprum o da psikolojiyi duzelterek bagisikligi arttiriyosa da bi parca da bozuyor yaptığım arastirmalardan edindigim sonuc.

Ps; sigara icmeye basladigimdan beri tekrar, dudagimin sigaranin degdigi yerlerinde sigil cikti. Simetrik olarak alt-üst. O derece zararli oldugunu düşünüyorum.

Merhaba Ozge benim vajina ve makatta sigillerim var Hakan hocaya yaktiricam fakat bugün akşamüzeri alt dudagimin iç kısmında aft gibi bişey belirdi.Bu sigil mıdır aft mıdır bilemiyorum ağızları sigil nasıl anlaşılır. kafayı yemek üzereyim iç dudakta alt iç dudak

Agiz gercekten sıkıntılı. Benim agzimin her yaninda ciktigi icin, diyebilirim ki hee tarafta bi değişik. Dilde ve dudakta batma gibi bi agri oluyo. Hareket ettirince hissediliyo. Ya da uzeine bastirinca artan. Sureklli bi agri degil. Acikcasi afta da benziyo ama agri biraz ayirt edici olabilir. Yine de bi kbbye gorunmeni ve hpv hikayenden bahsetmeni oneririm. Ihmal edilecek sey değil. Cozumsuz de degil sukur ki.

Agizdakini de mi lazerle yakiyorlar

Bak şimdi senim gideceğin en mantıklı doktor Hakan topalismailoğlu neden diye sorarsan ilk başlarda gördüğünü yakıyor hoca heryerini ben ilk gittiğimde öyle yakmışki kıçımın üstüne oturamıyordum öyle baya yakmış yani benim sorunum makat cevresi ve içi yoksa vajende fena değil diğer doktorlar gözle muayene edip bakıyorlar yakıyorlar anladınmı denize düşen yılana sarılır ben yaptırdığım iğneden şüphelendim ilk yaptırdığımda kolumda Ağrı'lar olmuştu bında olmadı ayrıca doktor kutusunu gösterdi ben içerde hazırlayım diye cıktı yani şüphelendim anladınmı yani iğnenizi siz siz olun eczaneyi uyarıp buz kompresinde getirtin önemli bu kendiniz yaptırın doktorlara güvenmeyin ne sıkıyorlar enjekteyle ağrı kesicimi..bilmiyoruz..kimse bizden iyi düşünemez bizim sağlıgımızı Hakan doktorun aklı Bi karış havada Makatada bilerek müdahale etmedi siğil simsiyah ben buradayım diyor yok o senin Basır memen diyor bana sanki ben bilmiyorum basuru siğili ilk gittiğimdede o yağ bezesi dedi gösterdiğime bakmadı bile gittim medicalde yaktırdım getirsin parayı oyle gibi tavırlar herneyse işte kuyruk sokumunda 3 tane siğil var çok küçük ama onu bile yakmadı gözüyle baktı bana dön diyip yani ben acıkcası Hakan hocadan memnun değilim ama şöyle genel bakarsamda Doktorlara aralarında Bi Hakan hoca var bu işle ilgilenen kıyaslayacağım Bi doktor yok yani Can'ım senin gidiceğim adres belli Hakan topalismailoğlu

İyi araştırmak lazım ayrıca bitek bu işle Hakan beymi ilgileniyor hayır ama ben denk gelmedim makatında siğili olanlara ben Hakan topalismailoğlunu önermiyorum Kesinlikle

Ben gittiğimde kimse yoktu ama benden sonra biri girdi acaba o senmiydin:::)saat 13:00 oldum bu arada lokal yapıyorya doktor uyuşmamış tam Can'ım acıdı biraz sesim çıktı gözüm kapalıya elimle acıdı çünkü bana bağırma kız filan dedi tabikide bağırmadım sadece ah gibi Bi ses tonu bilmiyorum ben memnun kalmadım bu ikinci yakma işleminde mantar ilacı yazcam sana dedi unuttu bizde aşağıya inmiştik geri yukarı çıkıldı yazdırıldı yani hocanın gerçekten parasız muayene edince hem önemsiz hemde aklı Bi karış havada ben tarif ediyorum sanırım hocaemri Vakiden hoşlanmıyor beni bana bırakın ben yakarım diyor ben söylüyorum o bakarken şikayetlerim dur Bi bakıyozişte gibi konuşmalar benim Bi siğil var vajen dışta bakmaya bile tenezzül etmedi ya nerde göster dedi bakmıyor bende göstercem böyle kızar gibi işte öyle saçma

İsteseydi Hakan doktor o makattakileri yakardı deridekileri hiç umursamadı ben hocam şuçatlak içini yakın dicektim ağzıma tıkadı lafı çünkü dışarda basur memesinin yanında kenarındada var ama bu son gidişimde eğer öyle davranırsa terslicem

Özge merhaba
Ağızdaki lezyonların tedavisi nasıl oluyor ?ayrıca kkb doktorları boğaz bölgesindeki hpv yi Teşhis edebiliyorlar mı?yani bizim göremediğimiz yerlerde

Valla ben de o saatlerde cok emin degilkm. Ben olabilirim sanki o... :) Ayrica lokalde igneleri yerken ciyak ciyak bagirdim. Senin öcünü aldim sanirim.

Özge merhaba
Ağızdaki lezyonların tedavisi nasıl oluyor ?ayrıca kkb doktorları boğaz bölgesindeki hpv yi Teşhis edebiliyorlar mı?yani bizim göremediğimiz yerlerde
Canım özgenin çok belirgin bi şekilde sert bi halde çıkmış yani onu anlamamak gibi şansın yok taş gibi çıkıp büyüyo ben oral hpvyle ilgili bi çalışmayı okudum ağıza siğil bulaşıp çıkması 2 ila 8 hafta yazılmıştı makale de ve bunun için en büyük risk faktörü oral ilişkiden ziyade ağzında siğil olan biriyle derin öpüşme diyordu.Kısacası siğili olan herkesin oralden uzak durması lazım .Ve ağız sirkeyle çalkalanabilir veya kanatmadan parmagınızla diş macunj sürüp temizlenip bol suyla gargara yapılabilir böyle bi durumda

Özge merhaba

Bi kismini koterle yaktirdim ilk cikanlari. Baya kanli acili oluyo. Bi kac gun konusamadim. Bu bir dramdi :) artik crio yaptiriyorum ama onda da yavaslik sorun. Aylardir gecmediler kuculduler ama ... ustelik bazilari kuculuyo ama bi yandan yenileri cikiyo. Bu konudan o kadar yiprandim ki acı esigimi gecti... artik hissizlestim...

Bi kac kere ozel kbbye gittim. Devlettekinden bi fark yok. Hepsi ya ah vah peşinde ya da umursamazlar. O yuzden artik 2 haftada bi devlet hastanesinde krio yaptiriyorum. Ben gosterince goruyolar kendileri farketmiyor. Hatta dogal doku diyen de cok oldu. Ama koterde parca alip test yaptirinca hpv oldugu cikti. Ayrica batmali bi agrisi oluyo ordan anliyorum. Sonra dogal dokudan daha sert oluyo. Hizla buyuyo. Yoksa ayirdi güç. Doktorlar felaket. Keske bi hakan da kbbde olsa... hakan, izmide gittigim doktorlarin yaninda kral kalir.. beklentimin dusuklugine bakar misiniz?

Didem, oral hpvnin vucuttan atilmasiyla ilgili bişiler okudun mu hic? Ya da gozune carpti mi? Ben bununnla ilgili bek bisi bulamadim. Makat, genital bolgeyle ilgili bi cok sey var ama bu ?

Didem, oral hpvnin vucuttan atilmasiyla ilgili bişiler okudun mu hic? Ya da gozune carpti mi? Ben bununnla ilgili bek bisi bulamadim. Makat, genital bolgeyle ilgili bi cok sey var ama bu ?
Canım oral hpvye çok bakamadım ama küçüldüklerine göre zayıflıyo git gide demektir umarım kurtulursun kurtuluruz

Valla ben de o saatlerde cok emin degilkm. Ben olabilirim sanki o... :) Ayrica lokalde igneleri yerken ciyak ciyak bagirdim. Senin öcünü aldim sanirim.
Sana şiddetlen D vitamini damlası olan Devit 3 ve D vitamini ampülünü 10 günde 1 kırmanı ağızdan almanı öneririm !!!!

Özge
Ben vaginal hpv den ziyade oral hpv ile ilgili çok makale okudum hepsi yabancı ve İngilizce makaleler çünkü türk yayınlarında oral ile birşey yok tümünde derki oral hpv aynen serviksteki gibi engeç bir yada iki yıl içinde vücuttan atılır vücuttan aramayanlar oranı yüzde bir yada iki çoğunlukla erkekler ancak asla sigara içmeyeceksin nette clearance of oral hpv diye arayabilrsiniz İngilizce yayınlar vücuttan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…