Merhaba alingirli kendi adıma iyiyim sen nasılsın? Kaşıntım bariz şekilde azaldı. Hissetmemek rahatsızlığı beni çok mutlu ediyor. Vitaminlerimi içiyorum. Sen de durumlar nasıl gidiyor?
sisi tmm da kullanım suresi dolar ,ben nasılsa gene alırım yurtdısındayım ,ihtiyacı olana vereyim ,sen kullanmak ister misin?
Babeb bana yeni hpv teşhisi kondu, bugün emin olduk test sonucundaahcc nin iyi geldiğini ama turkiyede olmadığını öğrendim, çaresiz kaldım çok korkuyorum. Sen neredesin acaba ahcc ya bana verebilir misin ben antalyadayim.
tabii veririm ama once anlat hikayeni...hpv tipleme yapıldı mı ,kac cıktı, sanırım yeni uye oldun ,biraz bahset kendinden burda cok bilgili arkadaşlar var onlar da sana yardımcı olur .
Bak şimdi bi ünv hastanesine git siğilden sakın parça alıdrtıp tipleme yaptırma siğili zaten düşük riskli ya tip 6 ya da 11 yapıyo genelde zaten ÖNEMLİ OLAN RAHİM AĞZINA BULAŞAN riskli tip var mı ona bakılması gidiyosun ünv hastanesine ben rahim ağzımdan hpv dna tiplendirilmesini istiyorum diyosun hani smear yapılan cubuk varya rahmin içine kadar giren o cubugun ucundaki sürüntüden senin rahmine riskli tipteki bi hpv türü bulasıp bulasmadıgına bakıyolar smearin iyi alınması lazım yani iyice rahmin her yerinde sürüntü gelsin ki o sürüntü incelenicek hpv dna bakılıcak hangi tip cıkıcak diye içeriden.Bu sürec içinde ne sen ne de eşin kesinlikle bundan sonra oral sex yok onu da uyar .Bi de hpv dna tiplendirmeyi dedigim gibi asla siğilden parca. Alıp bakalım diyene kanma rahminde ne var o önemli oradan tipleme yapılıcak ünv hastanelerinde ücretsiz ve 30 yaş üstüysen ketemde ücretsiz bakılıyo.Ya da özelde iyi bi doktora aldırırım diyosan hpv dna baktırmak özelde 400 tl gibi bir rakam eğer paran durumun iyiyse özelde baktır derim cünkü özelde bakılan cihaz daha hassas.İlişkide cocuk yapıncaya kadar korunun ve ilişkiden hemen sonra duş alıyosun ağzını çalkalıyosun sirkeyle.Oranı da dirke veya sabunla yıka iyice iliiki sonrası ve LATEX kondom kullandırt yani kaliteli kondom kullanın.Riskli tip yoksa (tip 16 -18 )hemen koşa koşa rahim ağzı kanseri aşısı GARDASİLi reçeteletiylsun doktoruna gidip ilk dozunu vuruluyosun hemen hem de acilen bu en önemlisi gardasil hem seni riskli tiplerden koruyo hem de son dozundan sonra siğil ataklarını azaltıp zamanla siğil nükslerini önleyip vücudun atmasına yardım ediyoŞimdi eşimle cinsel hayatımız nasıl olacak, korunmadan ilişkiye giremeyecek miyiz. Sigiller çok küçük dikkatli bakınca belli oluyor herkeste böyle mi başlıyor
Bak şimdi bi ünv hastanesine git siğilden sakın parça alıdrtıp tipleme yaptırma siğili zaten düşük riskli ya tip 6 ya da 11 yapıyo genelde zaten ÖNEMLİ OLAN RAHİM AĞZINA BULAŞAN riskli tip var mı ona bakılması gidiyosun ünv hastanesine ben rahim ağzımdan hpv dna tiplendirilmesini istiyorum diyosun hani smear yapılan cubuk varya rahmin içine kadar giren o cubugun ucundaki sürüntüden senin rahmine riskli tipteki bi hpv türü bulasıp bulasmadıgına bakıyolar smearin iyi alınması lazım yani iyice rahmin her yerinde sürüntü gelsin ki o sürüntü incelenicek hpv dna bakılıcak hangi tip cıkıcak diye içeriden.Bu sürec içinde ne sen ne de eşin kesinlikle bundan sonra oral sex yok onu da uyar .Bi de hpv dna tiplendirmeyi dedigim gibi asla siğilden parca. Alıp bakalım diyene kanma rahminde ne var o önemli oradan tipleme yapılıcak ünv hastanelerinde ücretsiz ve 30 yaş üstüysen ketemde ücretsiz bakılıyo.Ya da özelde iyi bi doktora aldırırım diyosan hpv dna baktırmak özelde 400 tl gibi bir rakam eğer paran durumun iyiyse özelde baktır derim cünkü özelde bakılan cihaz daha hassas.İlişkide cocuk yapıncaya kadar korunun ve ilişkiden hemen sonra duş alıyosun ağzını çalkalıyosun sirkeyle.Oranı da dirke veya sabunla yıka iyice iliiki sonrası ve LATEX kondom kullandırt yani kaliteli kondom kullanın.Riskli tip yoksa (tip 16 -18 )hemen koşa koşa rahim ağzı kanseri aşısı GARDASİLi reçeteletiylsun doktoruna gidip ilk dozunu vuruluyosun hemen hem de acilen bu en önemlisi gardasil hem seni riskli tiplerden koruyo hem de son dozundan sonra siğil ataklarını azaltıp zamanla siğil nükslerini önleyip vücudun atmasına yardım ediyo
Allah razı olsun, diyelim sigiller geçti iyileşti test sonuçları ikimizde de negatif, korunmadan devam edebilir miyiz. Biliyorum seksi mi düşünüyorsun diyorsunuz ama erkekler için önemli ve eşimi soğutmak istemiyorum.
Canım tiplemeni yaptır sonra siğilini yaktır lazerle veya koterle iyice yaktır beslenmene bagısıklıgına dikkat et gerekirse ek vitamin takviyesi kullan asla sakın jilet yok siğili yaktırdıktan sonra siğil yokken uzaktan atışlı lazere git.Sonra aşının gardasilin ilk dozunu vurul (0,2,6.ayda son dozu her doz 300 tl reçeteletmeniz lazım herhangi bi doktora söyleyin yazıyolar direk eczaneden alıp hemşireye rçeeteyle kas içine vuruluyor kol ya da omuzdan) aşının son dozuna kadar korun siğil varken doktorlar iliki önermiyo siğili yaktırdıktan sonra yaralar iyileşinceye kadar iki üç hafta en azından ara lazım aşının son dozundan sonra koruyuculuk baslayınca daha rahat olabilirsiniz tabiki de ama eşin kesinlikle sana oral yapmaması lazım aynı iekilde seninde ona olucaksa bile her zaman kesinlike temiz yeni prezervatifle olmalı seninki ve hemen sonrasında ağzını sirkeyle üç beş kez gargara yaparak calkala ve fırcalayıp kanatma agzını sirkeyle calkaladıktan sonra parmagınla macunlayıp iyice dezenfekte et bunu sakın unutma aşının son dozuna kadar lütfen dikkatli ol bu konularda ve ilişki öncesi sonrası için glizigen sprey alın anti viral ilişkiden önce eşin iki üç kez kendisini onunla spreylesin sende ilişkiden sonra onunla spreyleyip ilişki sonrası ikinizde duş alıp ağız temizliginizi bu şekilde yapmayı dış genital bölgeyi sirkeyle veya sabun veya genital yıkama jelleriyle dezenfekte etmeyi alıskanlık haline getirirn mutlaka en azından sirkeyle gargara yapın asla jilet kullanma eşinde kullanmasın siğili yayıyor epilashyona gidene kadar makasla kısaltAllah razı olsun, diyelim sigiller geçti iyileşti test sonuçları ikimizde de negatif, korunmadan devam edebilir miyiz. Biliyorum seksi mi düşünüyorsun diyorsunuz ama erkekler için önemli ve eşimi soğutmak istemiyorum.
Bu virüs 10 kadının 8inde hayatının bir bölümünden geçip gidiyor 140dan fazla türü var sadece 2-3 tanesi siğil yapıyor siğil yapan en risksiz tipler sen dua etki siğil yapan tipi gelmiş ve haberin oldu bundan bi çok insan siğil yapmayan tipleri kaptıgı için taaa yıllar sonra haberleri oluyor riskli tiplerden onda da iş işten geçiyor bak bu virüs birçok kadında ilk 2 yıl içinde atılıyor ya da %90a kadar ilk iki yılı virüs yükünün atılıyor.Eğer bu süreçte kendine bakarsan virüsü çok daha hızlı sürede vücudundan silme şansın var virüs kapıldıktan sonra vücut özellikle ilk 1 yıl alarm verip virüsü atmak için daha cok ugrasıyor bundan dolayı ilk 1-2 yıl virüsü atmak veya daha hızlı temizlenmesine yardım edebilmek için büyük bir şansın var daha sonr yıllarda da virüs yükü azala azala gidiyor eğer atmamışsan bile 5-6. Yılın sonunda en ama en geç tedavini oldugun müddetçe siliniyor vücuttan riskli tipler diğerleri bikac ayda siliniyor genelde.Mesela 2000 kişiyle claısma yapılmıs 5 yıl bu 2000 kişiden sadece %7sinde 5 yılın sonunda hala virüs varmış riskli tip tabi ama bunların da virüs yükü yok denicek kadar bulasılıgı ve zararı düşmüş ama burda ana faktör tedavini olup düzenli smear aldırmak çünkü virüsün kendisi yaşlanıp ölmeden önce yumurtlama döneminde giriyor burda yumurta bırakmaya calısıyor bu yumurtalar düşük riskli tipler için siğil yüksek riskli tip için hücresel değişiklik ikisi de artık son teknoloji lazerlerle yakılıyor rahim agzında ise mikroskopik bi şekilde törpüleniyor yani oraya artık hiçbir zarar vermeden bu işlemler yapılıyor neyse bu yumurtlama döneminde yani özellikle virüsün girdiği ilk 2 yılda siz burayı bişey yaparsa törpületirseniz virüsün eski gücü kalmadıgı için yumurta kolay kolay bırakamıyo zamanla vücuttan silinmeye başlıyor ; ya bağısıklıgınız güclüyse tipi nolursa olsun bazı kadınlarda hamileşik dönemi dışında ne siğil cıkıyor ne de hücresel değişikli yapabiliyor vücuttan atılım hızını sizin bagısıklıgınız kendinize nasıl baktıgınız beslenmeniz belirliyor.Ve GARDASİLİ nolursa olsun vurulun hatta erkeklerde vurulabiliyor gerekirse eşinize de vurdurtun çünkü gardasil 2 yıl sonra virüs yükü düşünce hem oral hpvyi hemde özellikle siğil yapan tipleri tedavi ediyor ve bir daha yıllar sonra vs nüks olmamasını saglıyorIçimi rahatlattiniz Allah razi olsun bi kere daha. Kaç gündür ağlamaktan içim çıktı, kafamı hicbiseye veremiyorum. Çaresiz bi hastalık gibi. Okumadigim sayfa forum kalmadı. Aynı sayfaları okuduğumu farkediyorum artık. Okuduklarımda ömür boyu virüs vücutta kalır diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?