Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

kızlar ,tek yapılması gereken doğru: kendimizi korumak...
buna mecburuz....eskiden bu hastalık bu kadar yoktu ,globalleşmeyle hızlandı, rus turizmi, cinselliğin eskort kızların,fuhusun ,erkeklerin bir tık uzağında olması , bu hastalığı bu seviyelere getirdi.erkekler potansiyel taşıcı oldu...hem de o kadar yüksek bir oran ki..kendileri de bilmiyor taşıyıcı olduklarını, ancakevlenip duzenli cinsel hayatbaslayıp eslerinde çıkınca anlıyorlar taşıyıcı olduklarını,olan da biz masum temiz eslere oluyor...ne yapalım..mucadeleetmekbize kalıyor.

aramızda tipitip gibi evlenmemiş bekar kızlar varsa....evlenmeden once eslerden hpv testi isteyin ..nasılkı sağlık raporunda HIV zorunlu testi var..bunu da siz isteyin...
ve sisi nin burada ısrarla ,bıkmadan usanmadan sürekli tekrar ettiği herseyi yapın.
yapmanız gereken nedir diye merakettiginizde sisi nin yazdıklarını okuyun..ben avrupadayim ,doktorum ne diyorsa sisi de aynını soyluyor.
turkiye de her doktora güvenmeyin...sisi nin verdiği yabancı linkleri takip edin veya universite hast lerine birkaç uzman doktora gorunun....

hepinize sevgiler.

Evet arkadaşlar lütfen bakın özellikle bekarlar GARDASİLi vurulun kaptıysanız dahi cünkü gardasil 2 yıl sonra virüs yükü düşünce tedaviye yardım ediyo siğil yapan tiplerde ise nüksleri azaltıyor .
LATEX kondom kullanın kullandırtın bütün hastalıklar için .
Kan tahlili isteyin ilişki öncesi hatta .
İlişki öncesi glizigen sprey sonrası da direk ya glizigen sprey sıkın aparatla vajina içine kadar ya da doğruca ondan önce duşa koşup sabun ılık -sıcak suyla 15 dakika en az orayı iyice dezenfekte edin hatta yanınızda sprey şişesine sirke koyun onu taşıyın hem karşı tarafa hatırlatın temizliği ! Hem de ilk önce KENDİNİZİ düşünün hemen siz hem onu hem kendinizi dezenfekte edin ve KORUNUN TEMİZLİĞE önem verin !
Sirkeli suyunuz sprey şişenizde dışarıda evde yanınızda olsun wc sonrası temizligi onunla yapın!
Lütfen İLİŞKİDEN HEMEN ÖNCE JİLET AĞDA EPİLASYON yapmayın özellikle jilet korkunç bişey özel bölgede hastalık kapmak istemiyosanız jileti komple bırakın ilişkiden en az 3 gün hatta 1 hafta öncesine kadar jilet sakın ağda sakın yapmayın çünkü sizin o jiletle ağdayla açtığınız mikroskopik catlaklardan giriyor bütün hastalıkşar aksine ilişkiden o bölgenizi biraz kıllarının cıkmıs olması sürtünmeden deri hasarından koruyor sizi kıllarınız ! Karşı tarafı da uyarın o da yapmasın !
Lütfen travmatik sürtünme yoluyla ya da anal ilişkiye girmeyin !!!!! Asıl hastlaıklar bundan kapılıyor asıl Sürtünmenin açtıgı catlaklardan bu mikroplar giriyor zaten cocuklarınızı bizim gibi cahillik yapan bütün kız cocuklarını UYARIN anlatın aşılatın !
Oral de dahi korunun bakın orda da risk var ve hemen ağız temizliğinizi yapın kanatmadan macunla calkalayın ağzınıı öpüşseniz dahi direk ya suyla ya macunu sürün elinizle kanatmadan dişinizi vs direk calkalayın ya da sirkeyle !!
Lütfen bakın bizim canımız yandı baskalarının yanmasın !!

Kadınlar ÖNCE KENDİNİZİ korumayı alıskanlık hale getirin baskalarının zevkleri için korunmayı temizligi ihmal edip anlık şeyler için sağlıgınızdan olmayın !

sisi tmm da kullanım suresi dolar ,ben nasılsa gene alırım yurtdısındayım ,ihtiyacı olana vereyim ,sen kullanmak ister misin?

Babeb bana yeni hpv teşhisi kondu, bugün emin olduk test sonucunda ahcc nin iyi geldiğini ama turkiyede olmadığını öğrendim, çaresiz kaldım çok korkuyorum. Sen neredesin acaba ahcc ya bana verebilir misin ben antalyadayim.

Son düzenleme:
Merhaba alingirli kendi adıma iyiyim sen nasılsın? Kaşıntım bariz şekilde azaldı. Hissetmemek rahatsızlığı beni çok mutlu ediyor. Vitaminlerimi içiyorum. Sen de durumlar nasıl gidiyor?

Senin adina cok sevindim Bende iyiyim canım siğilim yokmuş gibi unutup yaşamaya devam ediyorum ekstra hicbirsey yapmıyorum

tabii veririm ama once anlat hikayeni...hpv tipleme yapıldı mı ,kac cıktı, sanırım yeni uye oldun ,biraz bahset kendinden burda cok bilgili arkadaşlar var onlar da sana yardımcı olur .

tabii veririm ama once anlat hikayeni...hpv tipleme yapıldı mı ,kac cıktı, sanırım yeni uye oldun ,biraz bahset kendinden burda cok bilgili arkadaşlar var onlar da sana yardımcı olur .

Bir hafta önce kaşıntı başladı, önemsemedim. Kaşıntı acımaya başlayınca dudak çevresinde minnacık 4 sıra kabardı gordum cumartesi günüydü. Pazarı zor geçirdim ve pazartesi randevu alıp eşimle gittik. Cildiye sigile benzemiyor iyi haber dedi ancak bir kadın doğum da görsün dedi. Kadın dogumcu görür görmez siğil dedi, dünyam başıma yıkıldı. Smear aldı. Sonucu yeni aldık ve pozitif. Mantar ve sistit geçiriyorum sık sık öyle bisey sanarken neler çıktı. 8 aylık evliyim eşimde bir şey yok test yapıldı negatif çıktı. Tipleme yapılmadı henüz, adet oldum onun geçmesini bekliyorum.

Şimdi eşimle cinsel hayatımız nasıl olacak, korunmadan ilişkiye giremeyecek miyiz. Sigiller çok küçük dikkatli bakınca belli oluyor herkeste böyle mi başlıyor

bence senin hpv tiplemen yapılması lazım ki neler kullanmalısın bilmelisin...ahcc kullanabilmen için tipleme yapılması lazım...
sisi nerdesinnnn..gel sen cevapla ne yapacak ahcc kullanabilir mi gel sen ele al konuyu.

Şimdi eşimle cinsel hayatımız nasıl olacak, korunmadan ilişkiye giremeyecek miyiz. Sigiller çok küçük dikkatli bakınca belli oluyor herkeste böyle mi başlıyor
Bak şimdi bi ünv hastanesine git siğilden sakın parça alıdrtıp tipleme yaptırma siğili zaten düşük riskli ya tip 6 ya da 11 yapıyo genelde zaten ÖNEMLİ OLAN RAHİM AĞZINA BULAŞAN riskli tip var mı ona bakılması gidiyosun ünv hastanesine ben rahim ağzımdan hpv dna tiplendirilmesini istiyorum diyosun hani smear yapılan cubuk varya rahmin içine kadar giren o cubugun ucundaki sürüntüden senin rahmine riskli tipteki bi hpv türü bulasıp bulasmadıgına bakıyolar smearin iyi alınması lazım yani iyice rahmin her yerinde sürüntü gelsin ki o sürüntü incelenicek hpv dna bakılıcak hangi tip cıkıcak diye içeriden.Bu sürec içinde ne sen ne de eşin kesinlikle bundan sonra oral sex yok onu da uyar .Bi de hpv dna tiplendirmeyi dedigim gibi asla siğilden parca. Alıp bakalım diyene kanma rahminde ne var o önemli oradan tipleme yapılıcak ünv hastanelerinde ücretsiz ve 30 yaş üstüysen ketemde ücretsiz bakılıyo.Ya da özelde iyi bi doktora aldırırım diyosan hpv dna baktırmak özelde 400 tl gibi bir rakam eğer paran durumun iyiyse özelde baktır derim cünkü özelde bakılan cihaz daha hassas.İlişkide cocuk yapıncaya kadar korunun ve ilişkiden hemen sonra duş alıyosun ağzını çalkalıyosun sirkeyle.Oranı da dirke veya sabunla yıka iyice iliiki sonrası ve LATEX kondom kullandırt yani kaliteli kondom kullanın.Riskli tip yoksa (tip 16 -18 )hemen koşa koşa rahim ağzı kanseri aşısı GARDASİLi reçeteletiylsun doktoruna gidip ilk dozunu vuruluyosun hemen hem de acilen bu en önemlisi gardasil hem seni riskli tiplerden koruyo hem de son dozundan sonra siğil ataklarını azaltıp zamanla siğil nükslerini önleyip vücudun atmasına yardım ediyo

NOT: Smear alınan cubuktan hpv dna isticeginiz Smear aldırmaya gidiceginiz günden bikaç gün öncesine kadar Banyo yapmak ,sirke sürmek oraya, jelle yıkamak yok içeriye su değdirmek yok ki sonucları etkilemesin !!!!!

Aşının son dozuna kadar vurulduktan sonra korunmadan girersiniz ama korunarak girerseniz ilişkiye virüs yükün daha hızlı azalıyor yani vücut daha cabuk atıyor sen şimdi yarın ünv hastanesinden randevu alıp ya da özelden rahim agzından hpv dna tiplendirme yaptırıp riskli tipleri arattırmak istiyorum diceksin

Siğiller herkesde mini minnacık sivilce gibi başlıyor ama sivilceden en önemli farkı şu o kadar sert ve içi dolu ki farkı anlıyosun zaten eline bişey batıyomuş ya da tırnagının ucuna dokunuyomussun hissi verir ki siğille tırnak ucundaki keratin doku aynıdır bu şekilde siğili ayırt edebilirsiniz karanlıkta lazer ısıkla bakın

Allah razı olsun, diyelim sigiller geçti iyileşti test sonuçları ikimizde de negatif, korunmadan devam edebilir miyiz. Biliyorum seksi mi düşünüyorsun diyorsunuz ama erkekler için önemli ve eşimi soğutmak istemiyorum.

Dediğin gibi miniminnacik ve sert adetimin bitmesini bekliyorum randevumu Antalya eğitim araştırmadan aldım üniversite herhalde. Çok sagolun verdiğiniz bilgiler için, inşallah atlatalım çok korkuyorum neler bekliyor bizi bakalim.

Içimi rahatlattiniz Allah razi olsun bi kere daha. Kaç gündür ağlamaktan içim çıktı, kafamı hicbiseye veremiyorum. Çaresiz bi hastalık gibi. Okumadigim sayfa forum kalmadı. Aynı sayfaları okuduğumu farkediyorum artık. Okuduklarımda ömür boyu virüs vücutta kalır diyor.

Canım tiplemeni yaptır sonra siğilini yaktır lazerle veya koterle iyice yaktır beslenmene bagısıklıgına dikkat et gerekirse ek vitamin takviyesi kullan asla sakın jilet yok siğili yaktırdıktan sonra siğil yokken uzaktan atışlı lazere git.Sonra aşının gardasilin ilk dozunu vurul (0,2,6.ayda son dozu her doz 300 tl reçeteletmeniz lazım herhangi bi doktora söyleyin yazıyolar direk eczaneden alıp hemşireye rçeeteyle kas içine vuruluyor kol ya da omuzdan) aşının son dozuna kadar korun siğil varken doktorlar iliki önermiyo siğili yaktırdıktan sonra yaralar iyileşinceye kadar iki üç hafta en azından ara lazım aşının son dozundan sonra koruyuculuk baslayınca daha rahat olabilirsiniz tabiki de ama eşin kesinlikle sana oral yapmaması lazım aynı iekilde seninde ona olucaksa bile her zaman kesinlike temiz yeni prezervatifle olmalı seninki ve hemen sonrasında ağzını sirkeyle üç beş kez gargara yaparak calkala ve fırcalayıp kanatma agzını sirkeyle calkaladıktan sonra parmagınla macunlayıp iyice dezenfekte et bunu sakın unutma aşının son dozuna kadar lütfen dikkatli ol bu konularda ve ilişki öncesi sonrası için glizigen sprey alın anti viral ilişkiden önce eşin iki üç kez kendisini onunla spreylesin sende ilişkiden sonra onunla spreyleyip ilişki sonrası ikinizde duş alıp ağız temizliginizi bu şekilde yapmayı dış genital bölgeyi sirkeyle veya sabun veya genital yıkama jelleriyle dezenfekte etmeyi alıskanlık haline getirirn mutlaka en azından sirkeyle gargara yapın asla jilet kullanma eşinde kullanmasın siğili yayıyor epilashyona gidene kadar makasla kısalt

Bu virüs 10 kadının 8inde hayatının bir bölümünden geçip gidiyor 140dan fazla türü var sadece 2-3 tanesi siğil yapıyor siğil yapan en risksiz tipler sen dua etki siğil yapan tipi gelmiş ve haberin oldu bundan bi çok insan siğil yapmayan tipleri kaptıgı için taaa yıllar sonra haberleri oluyor riskli tiplerden onda da iş işten geçiyor bak bu virüs birçok kadında ilk 2 yıl içinde atılıyor ya da %90a kadar ilk iki yılı virüs yükünün atılıyor.Eğer bu süreçte kendine bakarsan virüsü çok daha hızlı sürede vücudundan silme şansın var virüs kapıldıktan sonra vücut özellikle ilk 1 yıl alarm verip virüsü atmak için daha cok ugrasıyor bundan dolayı ilk 1-2 yıl virüsü atmak veya daha hızlı temizlenmesine yardım edebilmek için büyük bir şansın var daha sonr yıllarda da virüs yükü azala azala gidiyor eğer atmamışsan bile 5-6. Yılın sonunda en ama en geç tedavini oldugun müddetçe siliniyor vücuttan riskli tipler diğerleri bikac ayda siliniyor genelde.Mesela 2000 kişiyle claısma yapılmıs 5 yıl bu 2000 kişiden sadece %7sinde 5 yılın sonunda hala virüs varmış riskli tip tabi ama bunların da virüs yükü yok denicek kadar bulasılıgı ve zararı düşmüş ama burda ana faktör tedavini olup düzenli smear aldırmak çünkü virüsün kendisi yaşlanıp ölmeden önce yumurtlama döneminde giriyor burda yumurta bırakmaya calısıyor bu yumurtalar düşük riskli tipler için siğil yüksek riskli tip için hücresel değişiklik ikisi de artık son teknoloji lazerlerle yakılıyor rahim agzında ise mikroskopik bi şekilde törpüleniyor yani oraya artık hiçbir zarar vermeden bu işlemler yapılıyor neyse bu yumurtlama döneminde yani özellikle virüsün girdiği ilk 2 yılda siz burayı bişey yaparsa törpületirseniz virüsün eski gücü kalmadıgı için yumurta kolay kolay bırakamıyo zamanla vücuttan silinmeye başlıyor ; ya bağısıklıgınız güclüyse tipi nolursa olsun bazı kadınlarda hamileşik dönemi dışında ne siğil cıkıyor ne de hücresel değişikli yapabiliyor vücuttan atılım hızını sizin bagısıklıgınız kendinize nasıl baktıgınız beslenmeniz belirliyor.Ve GARDASİLİ nolursa olsun vurulun hatta erkeklerde vurulabiliyor gerekirse eşinize de vurdurtun çünkü gardasil 2 yıl sonra virüs yükü düşünce hem oral hpvyi hemde özellikle siğil yapan tipleri tedavi ediyor ve bir daha yıllar sonra vs nüks olmamasını saglıyor

Kızlar son bişey daha mesela anne olanlar var aramızda yok cocuguma geçer mi vs elimden geçer mi falan diyolar böyle bişey olacagını zannetmiyorum ama siğile direk elle temas etmek istemiyosanız banyoda yıkarken Eczaneden 1 kutu ameliyat ELDİVENi alın sizd bikaç ay yetiyo içinde 100 tane var fiyatı 10 ay her banyoda eldivenle yıkıyorum ben sonra cıkartıp atıyorum işinim bitince.Wcde de zaten elle temas etmenizi gerektiricek bişey yok fısfıslı şişeye sirkeyi koyup direk üstüne veya pamuga ,peçeteye dökül tamponlayarak silin sonra da kuru peceteyle bastırıp fazla nemini alın her wcden sonra bunu alıskanlık haline getirin sirkenin fazlası vajinada mantar yapıyo unutmayın bunu içinde sirkeledikten sonra üstüne batikon pamuga dökül sürüp kurumasını bekleyin kaşınan yerlere gece kaşınıyosa vs de aynı şeyi yapın fön makinasıyla da kurutabilirsiniz kaşıntıyı alıyo dışarıdayken de sirke koku yapar diyosanız batikon veya ıslak bebe mendili kullanın wc sonrası temizlik için .Eski iç çamaşırlarınızı atın pamuklu iç çamasır giyin ve yüksek ısıda yıkayıp camasır suyuna basın her gece yatmadan önce o bölgenizi sirke-batikon-fönle kurut işlemini yapıp pamuklu iç çamasırınızı değiştirin yatmadan önce her gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…