Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

bende de bu pozisyon sorunu var... ben hep üstteyim... diğerlerini yapamıyorum... daha yeni yendik ondan olabilir mi??ne zaman alışacağız acaba??

kızlar pozisyon için acele etmeyin.. zamanla her şey yoluna girecektir.. öncelikle şu an yaptığınız pozisyonda rahat olmayı bekleyin.. onda rahat olduktan sonra deneyebilirsiniz.. ne zaman alışacağınıza gelince bu kişiden kişiye değişir.. kimisi çok çabuk alışıyor kimisinin 3-4 ay sürebiliyor

az once denedim deligi gorebiliyorum ama dokunamiyorum.. egzersizlere de basladim, sorunu kabul edip cozum icin ugrasmak iyi geldi, tesekkur ederim.

çok sevindimm canımmm....merak etme oraya alışınca dokunmayı herşeyi başaracaksın inan bana...hepimiz böyleydik inan faklı değildik ama başardık sende yapacaksın ve senin içinde halaylar çekip sevinicezzz :)))aynen dediğin gibi birinci kural kabul edicez evet vajinismus bu..2. adım çözüm aramak ve bulmak .3. adım artım çözmeye başlamak ve yılmamak...devamlı şunu söyle kendine benim gibi olan ne kadar insan başardıysa ben yapabilirim demekkii!!!ben inanıyorum ki SEN BUNU BAŞARACAKSIN!!!

Sen son aşamadasın artık yol aldın çözmeyee başlıyosun..ilk egzersizi çözdün bunun yeterli olduğuna inandığında vajinne kendin dokun vajine ki dokunmaktan zarar gelmediğini algılayarak egzersizlere hazırlansın vaji...ümitsizlik yılgınlık yokk...

bende yine hiç ilerleme yok bugün deneme yaptım ama olmadı yine.bu nasıl bir şey ya anlamıyorum acı falan umrumda değil ama yinede kendime hükmedemiyorum otomatik sanki vücudum.artık bebek ne zaman sorularına sahte yalan cevaplar vermekten bıktım ya(

üzülme zamanı değil hepimiz bu bu pembe yalanları söyledik söylüyoruz:))egzersiz bu sorunun cevabı canım başka türlü alışmak zor...egzersiz egzersiz egzersiz....usanmadan deneyeceksin ama egzersizi ısrarla tavsiye ediyorum...

ben de senden rapor bekliyordum.. bu sorulardan kurtulmak senin elinde.. öncelikle egzersiz yapmalısın, hatta egzersiz sürecinde deneme yapmamak daha iyi.. neler yaptın? egzersiz denedin mi?

acı felan umrumda değil diyosun inan benim o bile umrumdaydı:))buna rağmen başardım sende yapacaksın ama önce şu olumsuzlukları at kafandan...ilaç tedavisi gibi düşün ve yılmadan yap...kegel egzersiziyle başla başardınmı hemen kulak çöpü varya al onu geçir prez..i bolca kayganlaştırıcı sür (ben bebek yağı kullandım)ve onu deliğe yerleştir deriiiin nefes al verirken ıkın ıkınınca açılıyo zaten ve deliğe yerleştir ama çekme bekle nefes al tekrar ve popo yönüne doğru ittir inan kayıyo ve gidiyo anlamıyosun bile o öyle bi yaratılmışki 12 cm şey oraya rahatca girebilecek kadar kaldıki kulak çöpü incecik...ama yönünü öğren popoya doğru eğimi tamammı..dene mutlaka ve başarana kadar...ben ilk kulak çöpü yaptım ve gördümkii kayıp gidiyo gördükçe gaza geldim inandım vede...hızımı alamadım ilk denemede( korkak ve dokunamazken:)))rimel kalınlığına kadar oldu dahada olurdu ama ben denemedim...sonraki gün denedim daha kalınını..demekki oluyo...sende yaparsın önce cesur ol karar ver ve egzersizleri yap:))

ben de senden rapor bekliyordum.. bu sorulardan kurtulmak senin elinde.. öncelikle egzersiz yapmalısın, hatta egzersiz sürecinde deneme yapmamak daha iyi.. neler yaptın? egzersiz denedin mi?

egzersiz denedim olmadı belki egzersiz yapmadan başardım diyebilirim diye eşli deneme yaptım o da olmadı.en yakın zamanda bir jinekologtan randevu alıcam fiziksel olarak bir sorun olmadığını doktordan duymadan olmayacak galiba.beynimle savaşıyorum resmen

en doğrusu, bende doktora gitmeden kesin bende bir sorun var ondan olmuyor diyordum, git doktora kafan rahatlasın, sonrası kolay zaten.. karar vermek çok önemli.. gerisi geliyor zaten

kegel egzersizini yapıyorum kulak çöpüde çok az oluyo ama parmak hiç ilerlemiyo bi engel var gibi geliyor ama devam edicem egzersize.yani bunu ilk günden başaranlara hayretle bakar oldum sanki dağları devirmişler gibi :) başarıcam ama yılmak zor olmak zorunda

arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza bende 3.5 yıldır evliyim vajinismus sorunum var bende burdaki anlatılanları okuyunca bende atlatabilirim dedim bana yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza bende 3.5 yıldır evliyim vajinismus sorunum var bende burdaki anlatılanları okuyunca bende atlatabilirim dedim bana yardımcı olurmusunuz

tabiiki ederiz seve seve...istediğiniz herşeyi sorabilirsiniz...hangi aşamada olduğunuzu neler sormak istediğinizi aklınızza takılanları sorun saçmamı olur ne olur diye düşünmeyin herşeyiii sorabilirsiniz her konuda şahsım adına elimden ne geliyosa yardıma hazırım:))

öncelikle teşekkürler... bende aslında 1 senedir okuyorum buraları ama kendimde o cesareti bulamadım ama artık bitsin istiyorum çok zor durumdayım artık millatin çocuk olmuyomu sorusuna cvp bulamıyorumm...ve kendimde çok istiyorum bi bebegim olmasını hep bi umut bekledim bu işi halletmeden hamile kalsam die ama anladım ki önce bu işi halletmem lazım ....benim hikayemde şu ben ilk evlendigimizde eşimin ailesinin evinde oldugu iççin dügünn herşey berbattı diyebilriim ...o gece kabus gibiydi kayınvalidem yüzünden baskı kurdu ve kapıda bekledi tabiki olmadıı...iikinci günde kayınvalidem kesin yapmalısınız dedi tabi bende baskı hissettigimden olmadı yapamadım eçarşaf beklediler bizde mecbur eşimin elini kanattık sürdük ...evimize gidince yaparızz dedik ama tabi eşimin aşırı beni rahatlantmasından olmadı evet eşim çok anlayışlıydı ama sen ne zaman hazır olursan dedi ilk sene hastalıgımın adını bile bilmiyodum bi gün olur diyoduk hep 1 sene dolmuştu biz böle düşünürken 2. sene eşimin görevinden dolayı doguya gittik e ordada malum hastane yok bişi yok doktorada gidemeidk 2 senem boşuna gitti kendi başımızada halledemedik şimdi batıdayız çok şükür ama doktora gitmek istemiyorum eşimde istemiyo ama kendim halletmek istiyorum bebeişim olmasını istiyoorum aşırı derecede herkes bekliyoo bilmiyorum bana yardım edin

ben de başlamak istiyorum kegel egzersizlerine önce kulak çöpü ile mi başlamalıyım

canım öncelikle eşini tebrik ediyorum Allah ondan razı olsun kayınvalidenin kusura bakma dengesiz hareketine gardını almış...bu konuyu kısa geçiyim (çok sinir oldum)...

şimdi öncelikle ismi geçen kegel egzersizini yaparak balamalısn..bu egzersizi duymuşsundur ama yinede bi hatırlatayım..tuvalette çişini yaparken birden değilde tutup bırakarak yapma şekli...bunu sürekli yap yani vajiyi yensende yap çünkü sağlıklı ama vaji süresince aklına geldikçe bu hareketi tekrarla ıkın açarmış gbi sık ıkın sık...bu egzersise başladığın gibi aynı zamandada vajini tanii...nasıl?mesela al bi ayna sabit bi yere koy ki uğraşma düşecek diye...geç karşısına ve bacaklarını açabildiğin kadar aç...bak incele ve ıkınnn..ıkındıkça orda aslında bi delik olduğunu göreceksin ve derin nefes alıp ıkınmayla açıldığını göreceksin..bu duruma alış..bunada alışınca dokunmaya çalış korkma hiç bişey olmaz osenin bi parçan...ve cesaretini topla al bi tane kulak çöpü prezf.geçir bolca kayganlaştırıcı bebe yağı vs. sür ve o gördüğün deliğe yerleştir...bu aşamada en önemli şey 1=deriiinn nefes al 2=ıkınnn ve popoya doğru aşağıya doğru ittir ıkınarak..bunu tekrarla olmadı olmayacak yok oluyo ve olacakk...sakın vazgeçme bekle nefesss ıkın ve ittir yön çok önemli zaten bunu çöz anlayacaksın nasıl kayıp gittiğini...anlamayacaksın bilee...şimdilik böyle başla tamammı ama kendine inan ve güven senin bizden hiç farkın yok ve bizimde senden..biz yaptık hemde nekadar korkak olduğum halde sen de yapacaksınn...kararını vermiş kabul ediyorum artık 3.5 sene bitti çok az bi süre kaldı mutluluğa gerisi gelicek merak etme...aklına geldikçe sor cevaplayalım...

aynayı alıp ordaki deliği keşfettiysen vakit kaybetme başlayabilirsin sen nezaman kendine güvenirsen gün ogündür...an o andırr...başlayabilirisin:))

ben kegel egzersizine başladım aslında tuvalette yaptım sıkıp bırakmayı bide biraz inceledim ama kulak çöpüne başlamadım evde şuan kayganlaştırıcı jel yok ama yarın kesin alıp başlıcam çok teşekkür ederim destegin için sen ne zaman yendin bu hastalıgı? kaynanamı dersen sorma bende çok sinir oldum hayatımda ilk kez böle bişi duydum zaten vajinismus sorunumun kaynagı kaynanam yoksa benimle birlikte evlenen arkadaşlarım korkarken ben çok rahattım yaparım die hiç korkmuyodum hem onun yüzünden oldu kapıyı kilitlettirmedi bişi mişi olursa bayılırsan hastaneye yetiştirmek için dedi bide örnek verdi birinin hastalanmış kanaması çok olmuş hastanelik olmuş die e sen gelde yap işte beynime yerleştirdi sürekli kapıda daha bitmedimi olmadımı die bagırdı düşün yani nasıl ben vajinismus olmayım

Kızlar kayınvalidemin evindeyim, gizli saklı bu topiğe giremediğimden cepten okuyup takipediyorum, tek tek cvp vermek istiyorum ama cepten zor oluyor:-( yeni üyeler katılmış aramıza çok sevindim buraya gelmek başarmanın yarısı arkadaşlar, hepinizi tebrik ediyorum lütfen burayı sık sık takip edin egzersizlere baslamaya cesaret edin, göreceksiniz hepiniz çözeceksiniz aynen bizler gibi;-)

Ben egzersize devam ediyorum mumlarla bütünleştim artık ne görsem aparatmış gibi geliyor bana:) Aklıma bişey takıldı yardımcı olan çıkarsa sevinirim; şimdi ben mumu yaklaşık bir parmağın iki boğumunu düşünün o kadar ittirebiliyorum devamında kasıyorum kendimi herhalde, gitmiyor hep bu şekilde devam etsem yarın öbür gün kısmet olur da p..... se geçersem zorlanırmıyım onu da az mı itebilirim yoksa bu şekilde devam etsem bile eş yardımı da olunca daha çok içeri alabilirmiyim herkesin farklıdır ama yine de sormadan edemedim herkese iyi geceler...

haklısın fazlasıyla hemde o psikoloji insanı vajinismus değil herşey yapar....kayganlaştırıcı sağlık açısından en iyisi yani ph dengesini bozmuyo..okey in durex in kayganlaştırıcıları varmış eczanelerde özel kayganlaştırıcılarda varmış...çocuk düşünüyorsan vajiyi yendikten sonra pre seed tavsiye edilio çünkü diğerleri spermlerin hareketliliğini yavaşlatıroemuş...tercih senin eczacıya bi danış yinede...hiç zaman kaybetme

bu arada teşekküre hiiççç gerek yok inan bana bu vajinismusun nasıl şeyler yaşattığını çok ii biliyorum oyüzden seve seve insanları bu durumdan kurtarabilme hazzını yaşamaya hazırım....kendim yenmiş gibi seviniyorum tekrar tekrar...inşallahh sizede şahit oluruz burda hep beraber seviniriz ben inanıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…