Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

amin canim inşallah bende iyi gittigimi düşünüyorum yapacagımı biliyorum sadece zamanın uzaması beni yordu ama çok çalısıyorum eşim çok ama çok destek peki aparattan sonra hangi aşama gelecek

sen parmak çalışıyorsun sanırım 2 parmak tam olduktan sonra 3 parmağa geçiliyor,ben parmakla yapamadım mumla çalıştım seni de yanlış yönlendirmek istmeme ama bildiğim kadarıyla böyle.aparat çalışabilirsen içinde bekletmen açısından daha kolay ve faydalı.parmak çalıştıktan sonra mumdan aparat yapıp içinde bekletebilirsin.nasıl çalışacağın sana kalmış nasıl rahatsan öyle devam et

canım olur öyle şeyler bigün hepsini alırsın başka bigün zorlanırsın.bu senin kendini kasmamanla ilgili rahat ol girebileceğine inan

teşekkür ederim peki daha kolay olması için başka önerebileceyin şeyler varmı varsa anlatırsan yada bilen bir arkadaş anlatırsa çok sevinirim

daha kolay ve daha hızlı bişey bana göre aparat.dün de yazmıştım kendimden örnek verecek olursam 4 saatlik çalışmayla 7 cmden 10 cme geçtim.nacizane tavsiyem kendine 2 adet beyaz bakkal mumlarından al.önce mumun( çevresi 5cm oluyor) birine sadece prezervatif geçirerek çalış,ileri geri hareketler yap 10 dak .kadar içinde beklet.diğer mumun etrafını da kağıt havluyla sarıp streçle sabitle o mumun çevresi de 6 cm olsun.5cmi cıkarttıktan hemen sonra 6 cmle çalış onu da içinde beklet.ben örnek için 5-6 cmden bahsettim sen 2 parmak yapabildiğine göre çevresi daha kalın olabilir.(7-8 cm gibi)onu kendin rahat çalışabilceğin şekilde ayarla ve bu şekilde peçetelerle sararak kalınlaştır.mumun biri çalıştığın ölçü diğeri bir üst ölçü olsun.ve içinde beklet arada bir git geller yaparak hareket ettir ki iyice esnesin.aparatla rahat çalışana kadar bir üst aşamaya geçme.

slm arkadaşlar bende vajunusmusum çok üzgünüm okuyorum herkez birbirine yardımcı olmaya çalışıyor lütfen biride bana yardımcı olsun lütfen

hoşgeldin bacım 8 aylık evliyim demişin inşlh 9. ayda halletmiş olursun athela baya yazmış bencede egzersize ve kararlı duruşa devam et... parmak egzersizi ile ilerliyorsun ya daha hızlı olması için mumları al ve bir kat kağıt havlu sar streçle 2 kat havlu sar diğerne derken diğerine 3 kat vs... kalınlığı artırarak giden aparatlar yapp.. ha mum yoksa bence yine durma allık fırçası kalem vs..ile başla canım... prezervativ al kullan bunlarda sonraaa jel şart.... sen aşamalarnı yaz her daim cvblarını alırsın bacımmm... erkenden kendini tespit edip kabullenmiş aşamalara başlamışın yaaaa kesinlikle ocak gelini olabilirsin.....

herkese selam. umarım tecrübeli arkadaşlar vardır. kasımda vajiyi yendiğim halde hala acı çekiyorum. bu normal mi??? iki günde bir birlikte oluyoruz diyemem aksıyor tabii. yani düzenli yapın sık sık yapın diyeceksiniz diye baştan söyledim yani sık ve düzenli yapmıyoruz :)) bu işi yoluna koymanın çaresi nedir?

merhaba; sizlere arkadaşlar, kardeş, abla, en iyi arakadaş ya da vb. nasıl hitap etmem konusunda bir yakıştırma bulamadım ama siz bunların hepsisiniz. Allah hepinizden razı olsun bana çok yardımcı oldunuz ben 2 yıllık evliyim ve sizin deneyimlerinizi paylaşmanız sayesinde 2 haftadır eşimle çok yol katettik. Bende herkese yardımcı olmak isterim fakat benim birazdaha deneyime ihtiyacım var özelden bu sorunu yenmiş tecrübeli bir arkadaş bana ulaşırsa çok sevinirim hepinizi çok seviyorum.

slm canım.acı demeyelim de yanma oluyor ama o da zamanla geçiyor.onun dışında akıntın falan varsa enfeksiyon ,mantar vs. yüzünden de canın acıyor olabilir.ama daha alışma sürecinde olduğundan normaldir bence.

ya ben iki parmakta zorlanıyorum, ondan hiç egzersiz yapasım gelmiyor. üstten ilerlemiyor hiçç gevşetemiyorum kendimi. (((((((

canım iki parmakta zorlanıyorsan aparata geç derim ben. ben de önce parmak egzersiziyle başladım iki parmak ilk boğum aldım ama gerisi gelmedi baktım olmıcak aparata geçtim. kulak çöpünden aparat yaptım. 1 tane kulak çubuğuna 2 tane peçete sar, üstüne 1 veye 2 enlemesine havlu kağıt sar ama sıkıca sonra stertch sar ve prezervatife geçir. sonra jelleyip aynı parmaklarını aldığın gibi almaya çalış. kalınlığını kendine göre ayarla inceden kalına doğru gitki zorluk yaşamayasın :) ilk alışlarında olmayabilir canını sıkıp pes etme inat et olcak :)) istersen mum da deniyebilirsin aparat olarak ama mum bana sert geldi kulak çubuğundan yapılan aparat bana göre penise en yakın aparat. bi de aparatı sundan dolayı tavsiye ediyorum, parmak her halukarda senin bi parçan ama aparat dışardan bi dahil olan bişey bu anlamda penise de alışırsın beynini de alıştırmış olursun. ben de öyle olmuştu. bu arada 2 parmak ilk boğum da olsa aldığına göre baya iyi durumdasın kendini bırakmaz sıkı çalışırsan yenmen çooooooooook yakın tatlım

merhaba senin adına sevindimsana özelden ulaşabiliriz ama msj sayın 100 olmadığı için sen bize ulaşamazsın.ama burdan yazabilirsen yardımcı olmaya çalışırız

iyi ki burdaymışsın çok sevindim seni gördüğüme :) yani katlanılmayacak bir durum değil ama canım acıyor hala. git gel bazen yapabiliyoruz, bazen hiç gevşeyemiyorum yapamıyoruz. girişte hala kendimi kasıyorum elimde olmadan gün içinde kegele devam etmem lazım. ama kasımdan beri böyle olması normal mi???? olayın sonunda yaşamam gereken zevki yaşayamıyorum. alışma süreci ne kadar sürüyor ki...

aynı sezonlarda yenmiş biri olarak yazıyorummmmm ki inannn bu yanmalardan dolayı doktora bile gittim çocukda düşünyoz diye ve doktorrra vajiliydim yeni yendim 1 ay oldu dediğimde bakmadı bile alttan ultrasonla üstten baktıı.... neden bakmadınız herkes illa bir bakar alttan dediğimde yok gerek yok en az 6 aylık cinsel ilişki hayatınız olmalıki daha rahat hissedebilesiniz kendinizi dedi... bu yüzden kasılmayın diye bakmıyorum şimdilik dedi... yanma hissi eğer virüsal enfeksiyon ve üşütme değilseeee sadece alışmadan dır dedi... çünkü benimkisi yaparken ve akabinde yanıyordu yok eğer sonrasında yatıp kalktın hala yanıyorsaaa o zaman enfeksiyondan olabilirmiş benimki yapma aşamasında ve akabinde olyor... henüz normalmiş.... ha bide yaparken yanma ve çiş hissi olması buda orgazma yaklaşma anıymış normalmiş....

:))) alışabilmen için fazla ara vermeden sıksık ilişki olması gerek yoksa bu süreç uzar kişiye göre de değişir.fırsat bulduğun zaman aparatla çalışmaya devam et bir süre daha en azından içinde beklet bu işini kolaylaştırabilir.kendini kastığın zaman zorlama canın acır,iyice gevşeyene kadar bekle,mümkünse gevşemek için ılık bir duş al.eğer egzersizlerde yaşadığın gibi bir yanma varsa sorun yok bir süre sonra geçiyor bu sana bağlı şukadar zaman diyemem.bir de belki pozisyon değiştirebilirsin pozisyon olarak rahat değilsen ondan da kasılabilirsin.şimdilik aklıma gelen bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.

canım ben emla kullanmadım sana bu konuda yardımcı olamıcam ama aparat konusunda çok iyisin 10 cm i rahat rahat alabildiğin ve kendini hazır hissettiğin anda penis denemelerine geçebilirsin :)) birazının girip kalanın girmemesinin sebebi kendini sıkıyor olman canım sana kendini sıkıyormuş gibi gelmez ama bak o durumda yani aparat içindeyken bi dinle kendini ne durumdasın ondan sonra hani yoruluruzda bir huuuuuuuuuu diye nefes veririz ya dışarı öyle yap ve sal kendini sonra aparatı popoya doğru yönledir bak nasıl da kolayyca gitcek bende yaşadım bunu bildiğim için bu kadar emin yazıyorum. bi de hangi pozisyonda deniyosun bilmiyorum ama sırtını duvara, koltuğa ya da yatak başlığına :)) nereye istersen yasla azcık poponu kaydır ve aparatı öyle almaya çalış bak nasıl yağ gibi gidiyo:) tabi bu kişiden kişiye değişir sen hangi pozisyonda rahat ediyorsan öyle dene canım

hastaydım kaç gündür. bir süredir de aramız bozuktu. ondan önce de yılbaşında falan evde yoktuk. :))) yani epeydir beraber olmamıştık :) enfeksiyona ihtimal vermiyorum çünkü başka hiçbir enfeksiyon belirtisi yok. sadece giriş anında yanma var, ilerlediğinde acıya dönüşüyor. daha çıkmamışken de geçiyor. (çok açık oldu ama alıştım burda rahatlığa). doktor normal dedi yani öyle mi. iyi bari çok teşekkür ederim. düzene girmeli diye düşünmüştüm de endişelendim neden diye...

kesinlikle sana katılıyorum.burda emladan çok memnun olanlar bizim gibi yanıp kavrulmayanlar da çıktı ama ben gerçekten yandım diye evin içinde tur attım.egzersizdeki ve ilişkideki yanma da neymiş emla mı aman aman.senin de dediğin gibi emlayı epilasyon için kullandım.onun yerine anestol kullandım ama benim kullanma nedenim çok dha farklı yanmanın dışında rahimde batmalırım oluyordu.yoksa o yanmalar dayanılmayacak gibi değil ve zamanla geçiyor.en güzeli hiç kullanmamak.

selam bacım GİRLİNRED enfeksiyon değildir inşlh... gittinmi hiç jinekologa bacım... ben bir kaç arkdşında gitmen gerek diye diretmeleriyle geçen ay gittim işteee bişeycik demedi dr...
1.düzenlilik gerekli ha bu demek değildi hergün 2 3 kezzzzz (ben ilk ay hergün unutmayayyım diye yani çocukça ama hani ya yapamazsam diye hergün yapalım diyodum yapyordukkkk... ama müthiş bir gaz oluşmaya başladı bir eczacı arkdşm var sordum yapma kzıım havalar soğuk üşütürsün eee o bölgenide tahriş edersin dedi)
düzen derken öyle haftalık yapmak değil haftada bir kaç kez yapmakmışmışşşşşşş (yinede daha deneyimliler yazarsa harika olur)(ALOOOOOOOO BERAYYYY NİRELERDESİNN BACIM)
2.giriş anındaki yanma elbette oluyor ancak ön sevişmeyi uzun tuttukça azalyor ve hissetsende başka duygular öne geçmiş oluyor..... yok halaa da yanıyorsaaaaa kayganlaşmada sıkıntı varsaaa kesinlikle kayganlaştırıcı jelll (doktor bileeee 6 7 ay kullan iice alış dedi....)
3.kesinlikle hız ve ilerleme aşamasında helede yukarı yukarı gelyorsa acı yanma oluyorrr yön olayı komik bulsada eşler yön popoya doğru olmalıııı cidden mahvediyor öteki haliiii...

yinede bacım anatomik olaylardan dolayı kendinide hazır hissediyorsan git jinekologa derimm... benim gittiğim kadın iydi bayaaaa ben teşekkür ederimmm görüşürüzzz

gerçekten içim çok rahatladı bu çok mahrem bi konuyu bi allah bi eşimden başka kimseyle paylaşamadım bu konuyu ama şimdi benimle aynı sorunu yasayan insanlarla konuşuyorum özellikle athela ve kgokçe sesimi duydugunuz için minnettarım umurım hep beraber yenicez her asamamı yazıcam

hopefor çok teşekkürler canımm.. dediğin pozisyonda yapıyorum ama biraz kastım kendimi herhalde.. bugün yine deneyeceğim birazdan başlarım inşallah.. gelişmeleri hemen yazacağım..
valla akşamdan beri kendimize gülüyoruz eşimle.. 10 cm ye geçtim diye çocuk gibi sevindik akşam
burdan bir arkadaş ilerlemesini yazınca da çoooooook mutlu oluyorum.. kendi kendime gülüyorum bilgisayarın başında..

SESSİZ SESSİZ OKUYUP HALA HAREKETE GEÇMEYEN ARKADAŞLAR!!!
1 gün bile kayıp... sizin için burayı okumaya başlamanız ilk adım nolurr ikinci adıma geçin... korkmayın lütfen egzersizlerden.. ben hala yenemedim ama egzersizimi yaptığım için büyük bir rahatlıkla uyudum çok şükür.. Rabbim yenmeyi de nasip etsin hepimize inşallah.. "bugün değil yarın başlarım" demek zaten bu hastalığın virüsü mikrobu... onu yenersek bu hastalığı yeneriz inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…