Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İstanbuldaysanız doktor önereyim. Siz kendinizi muayene için hazır hissedene kadar konuşuyor, rahatlatıyor. Gerekirse saatlerce. Ne zaman siz muayeneye ikna olursanız, o zaman muayene ediyor.

Teşekkürler ben doktor muayenesine gittim cesaret edemedim orda genital muayeneye birde bu işim kafada bittiğini buradan okuya okuya biraz olsun benimsedim kendim egzersizlere başladım fakat zarar verme endişesinden ilerleme kaydetmedim malesef..

Ahha ahh hepimizin yaşadıkları aynı şey (( nacizane yardımcı olalım birbirimize diye burdayız. Çok afedersiniz, ben vajina ağzı neresi onu bilmiyordum. Yanlış yerlere sokmaya çalışıyordum parmağımı Sırtınızı dayayıp yarı dik şekilde uzanın, yakınınıza ayna koyun. Kendinizi hazır hissedene kadar, sadece bakın, inceleyin. Gerekirse günlerce sadece bakın. Sonra hazır hissedince zeytinyağı sürün. Tuvalet yapar gibi hafifçe ıkının, bu orada açıklık sağlayacaktır. Poponuzu hafif havaya kaldırın, ve parmağı aşağı doğru sokun, bu açı önemli. Zaten bi kere ucunu sokarsanız, içerisinin ne kadar geniş, rahat oldugunu hemen anlayacaksınız. Hiç kitap okudunuz mu bu konuda

Evet malesef hepimizin endişeleri ortak.. Ama bak sevinçlerde ortaklığa dönüşebiliyor başaranları gördükçe... Bende bilmiyordum hatta diyordum orada bir delik yok :)) ben parmakla yapamıyorum malesef aparat hazırlayarak anca ama onuda kalınlaştıramıyorum takılıp kaldım yoksa boşluğu keşfedenlerdenim şükür bunada :) dışarıdan insan güler ama insan bu durumdada kalabiliyormuş.. Hayır okumadım burayı takip ediyorum her gun internetten araştırmalar yapmıştım.. Siz neler yapıyorsunuz?

Ben de parmak hariç bişeyle egzersiz yapamıyorum o yüzden yazdım, belki gayrete gelirim, kendime aparat hazırlarım
Ben eft tekniği denedim. Bilinçaltı korkuları yok etmeye dair. Gerçekten hastalık derecesinde takıntılarım vardı, başka konularda. Hepsini bu teknikle aştım. Ama bu konuda mesafe kat edemedim yine de herkesin öğrenmesi, yapması gereken bişey eft. İnsan vucuduna hükmetmeyi öğreniyor. Ayşe dumanın kalınlığın keşfi kitabı var. İnsana kendini özel hissettiriyor..

Bi de bedenimizle nasıl konustugumuz önemli. Bi japona, rusça seni seviyorum desek anlar mı? Hepimiz kendimize telkin veririz herhalde. Bu gece korkmıcam, kendimi kasmıcam vs. Bu yanlış. Hep olumlama kullanmalıyız. Mesela kendimi kasmayacağın ile gevşeyeceğim cümleleri arasında daglar kadar fark var bilinçaltımız için. Kasmayacağın demek yok, gevşeyeceğim demek var. Çünkü kasmamanın resmi yine kasmaktan geçiyor. Önce kasmak var, sonra kasmamak. Ama gevşemenin resmi direk gevşeklik.
Bi de, gevşeyeceğim deyince bunu beden anlamıyor. Gevşeyeceksin ama ne zaman? Gevşemeyi tercih ediyorum diyeceğiz ve bu tercihi bilincimizle yapacağız. İlişkiye girmek, gevşemek, egzersiz yapmak hep bizim tercihimiz. Bu beden bizim ve kararları biz veririz

Bu cümleler sizinse işin psikolojik kısmını bence siz başarıyla geçmişsiniz şuan özümseme dönemindesiniz.. Bu işte eşle uyum birbirine güvende çok önemli dışarıda yaşadığımız herhangi bir sorun yüzünden dahil bu konuda malesef kendimizi kapatıyoruz ister istemez.. Olumlama konusundaki tavsiyenizi dikkate alacağım.. Sorun ortak olsada hepimizin çözüme gidiş yolu farklı olabilir ama çözüm ortak biz bunu yapabiliriz öldürmez güldürür :) bana şuanda parmakla yapan kendi parmağıyla oranın yapısını hisseden daha kolay çözer gibime geliyor ben parmak denemedim deneyemiyorum şahsen.. Parmak egzersizlerinde başarılıysanız eşinizin parmağını kendiniz tutarak deneme yapsanız onuda bir aparat gibi düşünerek? Hem karşılıklı güven artışıda yaşanabilir..

Kaç tane kitap okudum bilmiyorum. Psikolojik kısmı tamamen bitti çok şükür. Her cümlenin başına Afedersiniz yazmaktan yoruldum ama, amaç birbirimize yardımcı olmak. Yeterince iyi hayal edilen şeyleri, beynimiz gerçek mi hayal mi ayırt edemez.. Bu çok önemli. Yatağa uzanın, kendi istediğiniz şekilde hayal edin herşeyi, kendinize dokunmanıza gerek yok. Eşinizin kapıdan girdiği andan itibaren, herşeyi sizin için en keyifli şekilde hayal edin. Taa en sonuna kadar. Mesela ben eşimin üstüme yattıgı anı hayal ederken, istemsiz sekilde bacaklarımı kapatıyorum hayal esnasında. Orda tıkanıyorum. Taa ki, bu bacak kapatma refleksi gecene kadar, aylarca aynı şeyi hayal ettim. Şimdi kapatmıyorum bacaklarımı.
Eşim dünyada benzeri bulunamayacak kadar anlayışlı. Her konuda oldugu gibi, bu konuda da..
Tavsiyenizi deneyeceğim, erkekleri de bu sürecin bi parçası haline getirmek lazım. Onlar işin dısında kalıyor. Herseyi kendi içimizde yaşıyoruz..
Aparat alıp, parmak alamamanızın sebebi ne? Var mı bi bahaneniz?

Sizde çok anlayışlı bir hanımsınız belkide fazla anlayıştan bu hale geliyoruz işin esprisi :) burası çok iyi bir ortam kimseyle paylaşamadıklarını paylaşmak için çünkü seninle benimle aynı şeyleri hisseden yaşayan kişilerle bunu konuşuyoruz.. Kimimizin eşi anlayışlı bu sefer vicdanen bunu ben ona yapmamalıyım yaşatmalıyım stresi oluşuyor kimimizin eşi bu konuya tamamen kapalı sırtını çevirdiğinden üzüntü yaşıyor.. Banada gittiğim doktor biliçaltıma yerleştirmem açısından tedavi yönteminden bahsederken benim hayal kurmamı daha sonrasında bu hayalleri eşimle beraber kurabileceğimizi anlatmıştı fiilen değil sadece hayal.. Çünkü bazı şeylerin hayali bile insanı mutlu etmeye umutlandırmaya yetiyor..
Daha öncede yazmıştım benim kafam fazla uyanık iç dokuyu hissedip bunuda beynime kodlamak istemiyorum bahanem bu galiba

canım kalınlıgının cm önemli diye biliyorum ama aparat yapan arkadaşlar tam olarak nasıl yaptıklarını acıklayabilirlerse cok sevinirimmmm yanlışmı yapıyoruz acabaa[/QUOTE]
Badecim çevresini ölçünce 7-8 cmdir. Kalınlık olarak bakarsan 7-8 cm çok zor zaten. Aziziyelim rimele peçete sararak aparat yapmış ben de öyle yaptım. Peçete sarınca cevresi 7-8 cm oluyor. Kalınlştırmak için yine peçete sarıp streç filmleyebilirsin. Aparatın çevresi 12-13 cö olunca p..s boyutlarına yaklaşmış oluyorsun.inşallah o aşamalara geliriz çabucak. P..s ile deneme bence dah kolay olacak çünkü aparatlar sert oluyor p..s daha yumusak.

Eşim beni biraz suçlasa, biraz zorlasa, bu kadar yılımız heba olmazdı diye düşünüyorum ben de
Kendi elimle kendi bedenimi hissetmek güven veriyor bana. Çamaşırımı bile çıkaramazken, parmak egzersizi yapmak çok mesafe benim için..
Malesef hepimizin bilinçaltında bunun menfaat icabı bi kodu var. Her ne kadar biz bu durumdan kahrolsak da, eşimize suçluluk hissetsek de, kendi acizliğimizden utansak da, beynimizde her hangi bi sebep yerleşmiş ve bizi koruyor ilişkiden. Bu sebebi öğrenip ortadan kaldırmak da çok önemli. Kimisinde, Kocasının ilişkiden sonra kendisini artık arzulamayacağı düşüncesi.. Kimisinde gizemini kaybetme korkusu.. Kimisinde kocasına zevk verememek, kimisinde zevk alamamaj ve bunun evliliği yıpratma endişesi.. Hepimizin bilmediği bi korku var bilinçaltımızda. Benim mesela, ben vajinamdan tiksindiğim için, eşim de tiksinecek sanıyordum, ben bakamadıgım için onun da bakmasını istemiyordum. Dokunmak bana iğrenç geldiği için, onun da dokunmasına müsade etmiyordum. Benim sebebim buydu.. Sonra düşündüm, ben eşime dokunabiliyorum, bakabiliyorum ve tiksinmiyorum. Açıkça konuştum.. Benden iğreneceğini düşünüyorum dedim. Deli misin sen dedi tabii :) ve böylece ikimiz için de, dokunma ve bakma aşamasını geçmiş olduk
Bedenimizde bizi koruyan daha doğrusu koruduğunu zanneden bişey var. Bunu da çözmek mesafe kat ettirir bize..
Çok gaza geldim, bugun mutlaka kendime bi aparat yapıp deneyeceğim

Mrb canım ben de çok takmıştım kafama kızlık zarını özel hastaneye gitmiştm kotrole kızlık zarın kalın dedi hiç açıklama yapmadı zaten yapamadım diye gitmiştim anlttım beni rahatlatmadı bile. Jelitjelen yazdı bundan sürün deneyin dedi. 5 yıl bitecek bu arada bnim .yaklsık 2 ay önce başldm egzersize zar aklımdaydı sürekli. aparat değiştirdiğimde korkularım geri geldi hep ama bir şey olmdığını görünce rahatladım. Esniyor egzersizlerle. Bir de şöyle yapıyorum bir ince boy ile çalışıyorum her seferinde iyice rahatlıyorum sonra kalına geçiyorum.

Zorlasa bu sefer kendinizi daha kötü hissedebilir iyice psikolojiniz bozulabilirdi.. Evet çeşit çeşit korkularımız düşüncelerimiz var benimki acımak ve tabir uygun değil ama yırtılma olayından korkuma ilerleyemiyorum.. Sanki orayı geçsem herşey tamam gibi geliyor :) küçük bi aparatla başlayın tavsiyem kulak çubuğunu streçleyip kremlemeniz..

Merhaba :) bana doktor zarın çeşidini söylememişti normal falan demişti komik ama ben orada delik yok sanırım göremiyorum diye gitmiştim :)) işte şuanki problemim aparatı kalınlaştıramamak canım acıyor zarar vereceğim diye düşünüyorum dhada denemiyorum haliyle yerimde sayıyorum bide kafamda hala orası o kadar yani nasıl genişler illaki bişey olacak

hadii kızlarrr
yapamadım olmadı dıye bırsey yookk

ben bıle yendıysem haylı haylı yaparsınız dıyorum ınanıyorum

popoya dogru bastırarak kalcanıza hafıf hareket ettırerek yerlestırıceksınız elınızle esınızde yavas yavas ıtıceeekk olucak bıtıcek

Bana doktorum şunu tavsiye etmişti. Normal işaret parmagımı soktugum aşamadan sonra. Baş parmağın kendine dönük şekilde sokacaksın 2 3 cm kadar. Sonra bir cm aşağı, bir santim yukarı, bir cm sağa, bir cm sola açarak, orayı esneteceksin demişti. Umarım tarif edebildim. Ne kadar esnediğini görünce ikna olacaksın demişti. Ama ben yapamadım, tırnagımın sertliğini hissedince olmadı nedense ama size fikir olsun

Şuan o delik küçük geldiğinden onu yaparsam sanırım zar zarar görür evet o da söz konusu p.. Her türlü şekilde aparattan parmaktan vs beden için daha uygun bi başarsak..

Aslında bunun tedavisi ve çözümü ilişkiye girmek değil. Hepimiz bu zannediyoruz ama bu değil. Bi kere olsa gerisi gelir diyoruz ama gelmeyebilir. Bunun tam çözüldüğü yer, bu işin su içmek gibi, öksürmek gibi sıradan bi eylem olması.. inşallah hepimiz görürüz o günleri
Bana doktorum zarımın esnek oldugunu, sadece doğumda yırtılacagını söyledi. Ama ilk baktıgımda beyaz bi tabaka görüyordum, sanki krem sürülmüş gibi. Ve her egzersizden sonra, akıntı gibi mesela mercimek büyüklüğünde beyaz bi parça geliyordu. Acı, sızı, kan asla asla asla olmadı. Ben o gelen minik parçaları zar sandım ama doktor zar olamaz dedi.. Artık 1 yıldır egzersiz yapıyorum ve ilk basta gördüğüm o beyazlık yok. Bilemiyorum her ne ise..
Kulak çubugu yla mutlaka deneyeceğim, motive oldum, inşallah yazarım sonucu

Eğer kendini kasmazsan ve aparatına bol kayganlaştırıcı sürersen canın hiç yanmz. Sadece egzrsize ilk başladığımda içimde birşeyin olması hissi değişikti sonra anlamıyorsun bile içinde olduğunu. Kasarsan girmiyor aparat itince de canın yanıyor.bazen egzersizlrim kötü geçiyor yorgunken egzersiz yaptığmda kasılmalarım oluyor . O zaman ya hiç girmiyor ya da girdiğnde aparatı hissediyorum. Öyle bir yapı ki kasmayınca o yol aparatın şeklini alıyor ve genişliyor. Zar da esniyor. Kasmamayı öğrenmemiz rahat bırakmamız lzm kendimizi zarı düşününce otomatik olarak kasılıyoruz. Esnek olduğunu birşey olmayacağını kabul ettirmemiz lazım beynimize.

Haklısınız ama insanın başarabildiğini görmesi bir güzellik yaşaması ne bileyim şuan daha motive edici geliyor bir gün bende bu muymuş diyebilirsem :) işte o da sizin yapısal özelliğiniz parmak iziniz gibi size özel bana doktor öyle birşey söylemedi sadece varlığını gösterdi o kadar.. Mutlaka deneyin siz hayli hayli yapacaksınız ama bepanten sürmeyi unutmayın yönüde tutturdunuz mu nefes egzersiziyle çok çok kolay başarırsınız.. Haberlerinizi bekleriz

Evet denedim sürdüm hatta inceyle başladım bu sefer dedim kalınlaştırayım ama biraz deneyince baktım canım yanıyor vazgeçtim sonra yine incesi oldu ama şu kasma meselesi cidden dert ya hayretler içerisinde kalıyor insan vucudunu tanıdıkça heleki genital bölge kadın rahmi yaradan ne özel yaratmış.. Belki bir iki güne yine denerim :)

Kasılmalar için şunu tavsiye edebilirim, yılmayın pes etmeyin çünkü yarım saat gibi bir süreden sonra ister istemez kaslar yorulacak ve kendini bırakacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…