Vajinusmusu Yendikten Sonraki Deneyimlerimizi Paylaşalım

Vajinusmusu yenmek isteyen arakadaşlar için tavsiyeniz?

• Ankete Katılan
    258
ay canım ya bizim yerimize de eğlen....biz daha çıkamayız heralde....belki temmuz sonu....kpss den sonra fln....ahh kpss...bitirdin beni......

ay canım ya bizim yerimize de eğlen....biz daha çıkamayız heralde....belki temmuz sonu....kpss den sonra fln....ahh kpss...bitirdin beni......

ahhhhhhhhh ahhhhh bi gitsem tatile nasıl eğlencem bi bilsen :dance:
bizde geçen seneki balayından bişi anlamadık zaten vaji olayı felan şapşal gibiydim bus ene güzel bir tatil yapalım dedik bakalım kısmet..seneye bebişe göre hazırladık kendimizi bizde seneye pek düşünmüyoruz...bakalım gün doğmadan neler doğar....

arkadaşlar 2.denememizi yaptık ilk giriş dışında çok rahattı ama hala ayaklarımı tam olarak kontrol edmiyorum bide bir kaç gündür kasıklarımda ağrı var sizdede bunlar oluyor mu?

arkadaşlar 2.denememizi yaptık ilk giriş dışında çok rahattı ama hala ayaklarımı tam olarak kontrol edmiyorum bide bir kaç gündür kasıklarımda ağrı var sizdede bunlar oluyor mu?

canımcım sakın bozma morelini durmak yok yola devam :enbuyukkk:
bunlar normal ilk zamanlar kasılmalarınd evam edebilir bir süre sonr a sende alışacaksın rahat olmaya çalış

kasıklarındaki ağrıda bence normaldir çünkü üşütmüş olabilirsin..ondandır canım..

burdayım ben burdaaaaaaabayanssulusmileaysecık yvardı ya yenı basaran bebegının cınsıyetını ogrenmıs KIZI OLUCAKMIS

BENCE ERTELİYEBİLDİĞİNİZ KADAR ERTELEYİN...

Doğum sonrası vajinismus Hamilelik Dönemi > Cinsel yaşam
kategorisi haberleri

İlk cinsel deneyimde ortaya çıktığı sanılan vajinusmus yani cinsel ilişkiye girememe sorunu, doğumdan sonra da yaşanabiliyor. Kadınların; çirkinleşme takıntısı, kendini anneliğe fazla kaptırma gibi nedenlerle cinsellikten soğumasıyla vajinusmus yaşanıyor.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Özay Özdemir, doğum sonrasındaki değişimlerin en çok kadını etkilediğini ve başta cinsel isteksizlik olmak üzere, ağrılı cinsel ilişki ile vajinismus (cinsel ilişkiye girememe) sorunlarının ilk sıralarda olduğunu söyledi. Özdemir, doğum sonrasında çiftlerin yaşadığı cinsel sorunları anlattı:

Ağrılar soğutuyor
Doğum sonrasında gelişen ağrılı cinsel ilişkinin (disparoni) en önemli nedeni; doğum sonrası kadının sağlığına tam kavuşmadan cinsel ilişkiye girilmesi. Bu sorundan yakınan kadınlar, acının verdiği korkuyla ilişki kurmaktan kaçınıyor. Bir diğer neden; cinsel isteksizlik sorunu yaşayan kadınlar, ilişki sırasında uyarılma sorunu yaşadıkları için vajinal bölgelerinde yeterli ıslanma oluşmuyor. Vajinadaki kuruluk da ağrılı cinsel birleşmeye yol açıyor. Bunun sonucunda cinsel isteksizlik daha da şiddetleniyor.

Vajinismus kabusu
Cinsel ilişkide yeniden ağrı hissedeceği kaygısına kapılan kadınlar, kaçınma davranışı olarak kendini istem dışı kasar. Böylece, vajinal kasların, penisin içeri girmesine engel olacak kadar sıkı şekilde kasılması anlamına gelen 'vajinusmus' sorunu doğar. Ayrıca kadının ruhsal dünyasında yaşanan çatışmalarla ortaya çıkan endişe, korku duyguları da vajinusmusa zemin hazırlıyor.

Annelik kutsallaşırsa
Göğüsler ve vajina, doğumla birlikte artık tahrik unsuru olma özelliğini kaybedebiliyor. Doğuma kadar sadece cinsel uyarı noktaları olarak algılanan vajina ve göğüsler, aniden bebeğin doğumunu ve beslenmesini sağlayan bölgelere dönüştüğü için erkek eşinden uzaklaşabiliyor. Cinsel partner imajına bir de aile kavramının eklendiği düşünülürse; özellikle kadınlar annelik rolünü gereğinden fazla kutsallaştırabiliyor ve doğumdan sonra cinselliğe karşı daha mesafeli yaklaşabiliyor.

Uykusuz geceler
Doğumun ardından geçirilen uykusuz geceler, iki üç saatte bir tekrarlanan emzirme işlemi; ailenin yaşantısını tam anlamıyla altüst ediyor. O güne dek sadece birbirine odaklanan çiftler, doğumun ardından neredeyse tüm ilgiyi çocuğa yöneltiyor. Bir yandan yeni bir yaşama uyum sağlamaya çalışmanın gerginliği, bir yandan da eşinden eskisi kadar ilgi görememenin yarattığı sıkıntı, cinsel isteksizliğin oluşmasına yol açıyor.

Acaba çirkinleştim mi?
Doğum sonrasında daha fazla salgılanan 'prolaktin' hormonu, cinsel isteksizlik ve vajinal kuruluğa neden oluyor. Kadınlarda bu hormonun aşırı salgılandığı emzirme döneminde cinsel isteksizlik ciddi boyutlara ulaşıyor. Doğum sonrasında ortaya çıkan cinsel isteksizlikte, estetik kaygılar hayli önemli rol oynuyor. Estetik kaygılar yüzünden kendini beğenmeyen kadın, sevişme sırasında zihnini sürekli bedeniyle meşgul ediyor. Bu da cinsel ilişkiden zevk almasını önlüyor. Ayrıca eşini eskisi kadar bakımlı bulmayan erkek de cinsel yaşamdan uzaklaşıyor.

Sorunlar çözümsüz değil
Cinsel sorunların tedavisi, altta yatan nedene göre değişir. Kimi zaman kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ile psikiyatristin birlikte çalışması yarar sağlıyor. Erkekler için devreye ürolog da girebiliyor. Cinsel soruna yol açan faktörler tespit edildikten sonra çifte cinsel terapi uygulanabiliyor, nefes ve gevşeme egzersizleriyle bazı cinsel egzersizler veriliyor. Genellikle 6–12 hafta sonrasında başarılı sonuçlar alınabiliyor. Bunların yanı sıra, yoğun bireysel psikoterapi öneriyoruz.

slm kızlar ben regly olduğum için beklemedeyim bi gelişe bi haber yok anlayacağınız.sizler nasılsınız???

buda herşeye rağmen hamiş kalmak isteyenlere....:emir_bebek:

Hamile kalmak isteyen çiftler için uygun cinsel yaşam Hamilelik Öncesi > Nasıl gebe kalırım

İstemelerine rağmen hamilelik elde edemeyen çiftlerden bazılarında altta yatan problem uygun zamanda ve yeterli sıklıkta ilişkinin olmaması, ya da uygulanan yanlış yöntemler gibi çok basit nedenler olabilir.

Kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları %20-25 arasındadır. Çiftler bilgi eksikliği nedeni ile yaptıkları bazı davranışlar yoluyla bu olasılığı azaltabilirler. Kısır olduklarını düşünen bazı çiftlerde alınacak basit tedbirler ve uygulanacak çok kolay yöntemler ile hiçbir tedaviye gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Uygun zaman:
Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.

İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken "bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir" şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassasdır.

Uygun şekil:
Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

İnsanlarda cinsel ilişkinin amacı büyük ölçüde haz almak olmasına rağmen biyolojik açıdan primer amacı soyun devamını sağlamak yani gebelik elde etmektir. Bu amaç dışında birleşme doğada sadece insanda ve birkaç türde daha olmaktadır. Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar. Bunların başında oral seks gelir. Tükrük içinde bulunan birtakım enzimler ve bakteriler spermlerin dölleme kabiliyetini azaltır, hatta spermlerin ölümüne neden olabilir. benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır. Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir.

Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH'ı bozulacağından sakıncalıdır. Sıcak su da sperm sayısı ve hareketliliğini bozacağından önerilmez.

İlişki sonrası:
Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır. (Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlşiki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

benmde son günü yarın büyük gün bişi cıkmassa beklemedeyim heycanla :uhm: sositososito
hadi bakalım senden dinleriz artık regly sonrası nasıl bişey olacak.gerçi biz yendiğimden beri hep ara vererek ilişki yaşadık 4 gün ara verdiğimiz oldu.zaten benim regly 5 gün sürer çok farklı olacağını düşünmüyorum bakalım ben de beklemedeyim:))

tewety hakkaten cok önemli bilgiler tskler hepsi için surası en fazla bizi ilgilendiren kısmı gibi geldi

Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir

mrb kızlar bende regl olduğumdan bendede gelişme yookk,,,,twetyy yine döktürmüşsün valla,,,çok iyi oluyo,,,süprizzzzz

benim evlenmeden 7 gün falandı sona uzadı 10 gün bekliyorum damla damla oluyor biz hiç ara vermemiştik yendikten sona denedik hep bakalım nolcak

Kızlar kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrr

Vajinismusu eninde sonunda yeneceksiniz öyle yada böyle binlerce çözümü var kegel,nefes,reçete seç al sana uydur başla biryerden çözülüyor... tam 3 sene uğraştım daha doğrusu erteledim erteledim ah ah ertelemez olsaydım! değermiymiş yazık olmuş koskoca 3 seneme şimdi başka birşeyle uğraşıyorum asıl sorun buymuş, asıl yük ,asıl çaresizlik insananın iradesinin yetemeyeceği durummuş bebeğim olmuyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr pcosum ben soğan suyu dahil tüm bitkileri içiyorum neredeyse ama dedimya olması benim irademi aşıyor herşeyde allahın izninin olması gerekir elbette ama vajinismusu yenmek sizin elinizde ben reçete sayesinde yendim malesef kegel yapamadım ağladım ağladım ağladım ama suymuş diyorum şimdi onlar gözyaşı değilmiş şimdi kalbim ağlıyor bakın duam sizlerle eşinizi yıpratmayın, kendinizi yıpratmayın, en önemlisi evliliğinizi yıpratmayın silkelenin benim gibi kendinize gelin ya olacak bu gece deyin! birkezde benim bu yazdıklarımdan sonra deneyin giden gelmezki eşinizin saygısı, sevgisi, anlayışıda bir yere kadar anlıyorum ben sizleri ne kadar zor bir durum olduğunu biliyorum ama şuan elinizdekilerin gitmesi azalması daha zor bir durum olur. sizler için yazıyorum kendim için yazıyorum zor zor zor biliyorummmmmmmmmmmmmmmmm ve diyorumki aslında okadarda zor değilmiş beynime kilitlediğim acı o kasılmalar nerede şimdi yokki ben ne yapmışım diyorum yaşım 27 eşimi 8 yıldır tanıyorum ve seviyorum... ah rabbim benide bebek isteyen tüm kadınlarında dualarını boş çevirme sizleri seviyorum belki sert yazıyorum biraz, ama inanın sizleri düşündüğüm için bunlar dökülüyor kalemimden şuanki hislerimi rabbim biliyor nasıl çıkmazdayım nasıl zordayım ellerim rabbime nasıl dönük anlatamam rabbim sizlere bu sorunu vermesin 4 senelik evliliğimde 10 yaş yaşlandım

canıııımm bozma morelini bak vajiyi nasıl yendiysen emin ol güçlü olki bu durumuda aşıcaksın ve bebeğiniz en kısa zamanda kucağına alıcaksın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…