Vajinusmusu Yendikten Sonraki Deneyimlerimizi Paylaşalım

Vajinusmusu yenmek isteyen arakadaşlar için tavsiyeniz?

• Ankete Katılan
    258

Jinekoloji ile ilgili siteleri araştırabilirsin canım...
Mantar olduğumda dr bana krem verdi eşin de sen de günde iki defa kullanıcaksınız dedi. Eşin kullanmazsa hiçbir sonuç alamazsın dedi...
Çünkü ilişki sırasında eşe geçermiş ve ben kremle geçirsem bile ilişkide bana tekrar bulaşırmış. Dr bilir herhalde dimi?

bana krem vermedi 4 farklı ilaç verdi bi tanesinin içinde 4 tane vardı bunları ikişer alacaksın dedi 12 saat arayla ama eczacı dediki eşinlemi sadece senmi kullanacaksın dedi dedim dr bişey demedi gerçi ben kan aldırdıktan sonra jinekolağa göründüm aklım yerinde değildi sarhoş gibiydim baya yüksek çıktı oranlar hem jinekolog hem acildeki doktor ısrarla sordu hiç kaşıntın olmadı hiç farkettiğin bir değişiklik olmadımı diye ama en ufak bir belirti yoktu....ben en çok parmak egzersizi ve bebe yağından şüphelendim bu arada baya bi ara vermiş olduk parmak egzersizine başlayayım diyodum ama bişey yapamayacağım gibi eşimde tam kıvama gelmişti halbuki ama 1 hafta ilişki yok ancak kontrolden sonra bu aradada regl olcam tabi offf offff....

yani sonuçta doktorumö bildiği ve söylediği şeykleri yazıorum zaten bende buraya ben kendimi bildim bileli mantar hastasıyım canbım mantar olduğunda dış yüzeysel temizlenmesi var bide içten asıl tedavisi var içten tedavi yapılırsa eşinin bişey kullanmasına gerek yok hee tabi sen mantarken eşinle ilişikiye girersen tabiki onada bulaşır ben bunca senelik afedersin dışardan wcye girsem mantar olan biriyim ve dıştan tedavi olmuyorum krem tedaviyi uzatır ama eşimde çok şükür bu zamana kadar bendende bişey kapmadı..

bende sitede yazılanların değil doktorun yalancısıyım..sonuçta herkesişn tedavisi sen onunla iyileşirsin diğeri böyle
ama mantarı tedavi etmek istiyosanız eğerki içten tedeavi ile sökülmesi lazım...

Zaten eşine mikrop bulaşması demek onda da bizde olan belirtilerin olması demek değil. Onda o mikrop durduğu sürece geri bulaşır yani...
Bir de eşin de tedavi olması zaten ilişkiden dolayı. Ha mantar varken hiç ilişki yaşamayacaksan eşinin de kullanmasının elbette bir mantığı yok...

yawrum çok hassasım bu konularda yani sebze meyveye çok dikkat ederim suda bekletirim dışarıda mecbur kalmadıkça wc ye gitmem ama oluyo demekki...smear testini nasıl yapıyorlar bide onumu yaptırsam kandanmı bakılıyor onada ?

hee bide şöyle söyliyim mantars adece ilişkiyle bulaşmıyo bunuda belirtim vüct kendine yapabiliyo dışardaki wclerdende bulaşabiliyo ayrıca kullandığınız orkidden bile bulaşabiliyo

ben bekarlığımdan beri çekiyorum sonuçta evli olmadığımz amanlar ilişikiye girme gibi bi durumum yoktu yani her çeşit bulaşma şansı yüksek ama tabi içten tedavi her zaman daha kurutucudur

ayy aynı bende öyleyim mecbur kalmadıkça girmem ama şirkette bile girsem kapabilyiorum yani sonuçta akşama kadar çalışıyorum...
bende geçende aynı oldu çok şükür kanda çıkmadı mikrop acillik olmuştum işte ama kanda çıkan mikropun tek sebebi bunlar dedi doktor bana bide acaip salgın varmış zaten ben hastaneye bi gittim kaynıyodu aynı dertten dikkat et yinede

bu arada ben geçende hani doktora gittim smera aldırdım altatan muayne oldumd edimya bendede oz aman hafif mantar çıktı şimdi ağızdan ilaç alıyorum

bu arada sana alttan muayne yapmadan smear felan almadılarmı alttan ? mantarı nasıl gördüler dışardan bakarakmı?

Vajinal Enfeksiyon:

Vajinitler yani vajinanın enfeksiyonları mantar, parazit veya bakteri enfeksiyonlarına bağlı olarak meydana gelirler. Bazı durumlarda bu etkenlerin ikisi veya tümü birden beraberce enfeksiyon yaratırlar.
Mantar enfeksiyonu
Kadınların yaklaşık %75'i hayatlarında en az bir kez, önemli bir kısmı ise senede iki veya daha fazla vajinal mantar enfeksiyonu atağı geçirirler. Gebelik, doğum kontrol hapı kullanımı, uzun süren antibiyotik kullanımı ve tedavi edilmemiş şeker hastalığı mantar enfeksiyonunu kolaylaştıran etkenlerdir.Candida Albicans veya Torulopsis Glabrata adı verilen iki mantar türünün neden olduğu bu vajinit türünün en sık görülen bulgusu vulva ve vajinada yoğun kaşıntıyla birlikte peynir kesiği şeklinde, beyaz renkli, kokusuz akıntıdır. Bazen akıntı çok yoğun olabilir. Dış genital bölgede enfeksiyonun kendisine ve kaşıntıya bağlı olarak kızarıklık ve ödem oluşmuş olabilir. Bazı durumlarda kaşınmanın yarattığı tahriş idrar yaparken yanmaya neden olabilir. İleri durumlarda vajinal mantar enfeksiyonları ilişki esnasında ağrıya da neden olabilmektedirler.

Bu şikayetlerle başvuran bir kadında tanı koymak kolaydır. Gerektiği durumlarda vajinal salgı örneklerinde mantarı görmek veya kültürde mantarı üretmek gerekebilir.

Bazı durumlarda hiçbir şikayeti olmayan bir kadının genel jinekolojik muayenesinde veya alınan papsmear örneğinde mantar saptanabilmektedir. Böyle bir durumda doktorların bir kısmı mutlak tedavi önermekte, bir kısmı ise şikayet yaratmayan mantarlara ilaçla müdahale etmenin gerekli olmadığı görüşünü taşımaktadırlar. Hangi yaklaşımın doğru olduğu net olarak bilinmemekle birlikte mantarların vajinada hiçbir belirti yaratmadan yıllarca yaşayabildiği bilinmektedir. Dahası, şikayet yaratmayan bu mantar hücrelerini genital sistemden atmaya çalışmak kadını sonraki yaşamında mantar enfeksiyonundan muaf tutmamaktadır. Mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak kabul edilmez.

Mantar enfeksiyonunun tedavisinde günümüzde çok sayıda ilaç seçeneği bulunmaktadır. Hafif enfeksiyonlarda vajinaya fitil uygulaması, vulvaya krem uygulaması şeklinde tedavi önerilmekte, daha ağır enfeksiyonlarda veya fitil kullanamayanlarda ise tek dozlu ilaçlarla tedavi çoğu durumda başarılı olmaktadır.

Tekrarlayıcı enfeksiyon durumunda öncelikle mantar enfeksiyonunu kolaylaştıran etkenler göz önünde bulundurulmakta ve tek doz tedavi yerine uzun süreli tedaviler tercih edilmektedir.

Mantar enfeksiyonu geçiren kadınlarda eş tedavisinin gerekli olup olmadığı tartışmalı olmakla birlikte, mantar enfeksiyonunun esasen kadın genital sisteminin bölgesel bağışıklığının geçici olarak azalmasına bağlanılarak oluştuğu gerçeği göz önünde bulundurularak bu tedavinin gereksiz olduğu düşünülmektedir. Bu konuda doktorların yaklaşımları farklı olabilir.

Tedaviye cevap en erken 2. günde alınabildiğinden şiddetli kaşıntı nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkilenmiş kadınlarda bölgesel kaşınma belirtisini ortadan kaldırmak için ek ilaçlar kullanmak gerekebilir.

"Kronik mantar enfeksiyonları"

Bazı kadınlarda alt genital bölgede inatçı kaşıntılar meydana gelmiş ve bu kaşıntılar defalarca mantar enfeksiyonu tanısıyla tedavi edilmeye çalışılmış olabilir. Kronik mantar enfeksiyonu gerçekte çok ender görülen bir durumdur. İleri incelemelerde bu kadınların çoğunda dış genital bölgede gerçekte bir allerjik reaksiyon veya ciltte enfeksiyona bağlı olmayan bir dermatit durumu söz konusudur. Böyle bir durumda mantar ilaçlarıyla belirtilerin geçirilmesi mümkün olamamaktadır.

Trikomonas enfeksiyonu

Trichomonas Vaginalis kuyruklarıyla hareket eden ve vajinal ortamda kolaylıkla üreyerek vajinit yapabilen bu mikroskopik parazitin cinsel yolla bulaştığı düşünülmektedir. Henüz yeterince kanıtlanmamış olmasına karşın ortak kullanılan tuvaletlerden, havlulardan ve iç çamaşırlardan, havuzdan da bulaştığı düşünülmektedir.

Trikomonas vajinitinin en sık görülen belirtileri sarı, köpüklü, kötü kokulu bol vajinal akıntı ve sıklıkla vulvada (genital bölgenin dış kısmında) kaşıntıdır.

Trikomonas vajiniti sıklıkla Gardnerella vajiniti ile birlikte bulunur.

Tedavide fitil veya tablet şeklindeki ilaçlardan faydalanılır.

Trikomonas enfeksiyonu sıklıkla belirti vermeyen bir enfeksiyon türüdür. Mantarın aksine hiçbir şikayeti olmayan bir kadının muayenesinde tesadüfen saptandığında da mutlaka tedavi edilmesi önerilir. Bunun nedeni bu enfeksiyonun cinsel ilişkide kolaylıkla diğer tarafa bulaşabilmesidir. Trikomonas enfeksiyonunun gebelik döneminde suların erken gelmesine ve erken doğum tehdidine neden olduğu da düşünülmektedir.

ştuaraya çok dikkat etmeni istiyorum canım

Bazı durumlarda hiçbir şikayeti olmayan bir kadının genel jinekolojik muayenesinde veya alınan papsmear örneğinde mantar saptanabilmektedir. Böyle bir durumda doktorların bir kısmı mutlak tedavi önermekte, bir kısmı ise şikayet yaratmayan mantarlara ilaçla müdahale etmenin gerekli olmadığı görüşünü taşımaktadırlar. Hangi yaklaşımın doğru olduğu net olarak bilinmemekle birlikte mantarların vajinada hiçbir belirti yaratmadan yıllarca yaşayabildiği bilinmektedir. Dahası, şikayet yaratmayan bu mantar hücrelerini genital sistemden atmaya çalışmak kadını sonraki yaşamında mantar enfeksiyonundan muaf tutmamaktadır. Mantar enfeksiyonu cinsel yolla bulaşan bir hastalık olarak kabul edilmez.

Mantar enfeksiyonu geçiren kadınlarda eş tedavisinin gerekli olup olmadığı tartışmalı olmakla birlikte, mantar enfeksiyonunun esasen kadın genital sisteminin bölgesel bağışıklığının geçici olarak azalmasına bağlanılarak oluştuğu gerçeği göz önünde bulundurularak bu tedavinin gereksiz olduğu düşünülmektedir. Bu konuda doktorların yaklaşımları farklı olabilir.

bence sen bi kadın doğum uzmanına git ve alttan muayne olup smöear aldır bir an önce canımcım...

Bak eczacı da sormuş yani eşinle mi kullanıcaksın diye ama dr neden söylememiş bilmiyorum...
Canım bebeyağından olacağını ben sanmam ama egzersizden olabilir benim de egzersizde oldu sanırım...
Hijyene çok dikkat etmek lazım. Şuan ben her ilişki öncesi yıkıyorum ve eşime de yıkatıyorum dikkat etmek lazım...
Dün biz beraber olduk ilk defa altta yaptım. Hiçbir sorun yoktu hareketlerde falan. Sadece biraz acıdı o kadar çok mutluyum hihoyyyt

Son düzenleme:

yawrum ben ilk önce acile gittim ağrıdan zor yürüyordum dr muayene etti şurasımı acıyo burasımı acıyo falan filan akıntıyı,kaşıntıyı,ilişkiyi falan sordu her şey normal dedim o zaman kan ve idrar testi yapalım duruma bir bakalım dedi testleri yaptırdım dr yanına gittim verdim test sonuçlarını işte oranları gösterdi bunlar bunlar var sende dedi bende hiçbir mantar belirtisi yoktu içeride başka bişey olabilirmi acaba dedim oda bence yok ama istiyorsan birde jinekolağa görün dedi bende jinekolağa gittim yanımda arkadaşım var hep üstü kapalı cevap verdim mecbur sonra yan tarafa muayeneye geçtik o sırada hemşireye rica ettim arkadaşımı çıkarsın diye kıza bişeyde söyleyemiyorum o olmasa ben yine gitmezdim belki sonra dr anlattım ben vajiydim böyle böyle şeyler yaptık falan adam ultrasonla baktı dedi acildeki dr dediği gibi bunlar bunlar var istersen alttan muayene edelim dedim yok olmaz aslında kızlığı çok merak ediyorum ama başka zaman dedim tatile gidicem ya ağda yapamıyorum çok bişey yoktu ama yinede çekindim...ama hiç korkup titremedim sanırım artık korkmuyorum kaydirigubbakcemile2

hımmmm aferim o zaman sana ben başlarda doktora git diye yırtındım gitmedin klava: bi daha ihmal ette göreyim hem neden alttan muayneye hayı dedin hazır gitmişken bakılsaydı
neyse çok geçmiş olsun bundan sonra hep dikkat etmen lazım ben sürekli vaji yıkayıcı şampuanlardan kullnanıyorum sakın banyoda felen sabun sürme hemen sabundan bile kaparsın sabun azıdırır kaşıntınıda sürekli temizleme jelleri kullan
tatildede giderklen yanında mutlaka havlunu götür banyo havlunu otelden bişi kullanma ayrıca evdeki wcni sürekli çamaşır suları ile sil eşin yada herhangi birisi ve sende tabiki her wcden çıktığında anladın?

çok sevindim canım... Allahım inşallah bende şunları bi atlatayımda tekrar yapalım şu işi...içim içimi kemiriyor acaba ilk yaptığımızda nasıl olacak bir sorun çıkarmı zorlanırmıyım kara kara düşünmeye başladım... tam eşim eskiye dönüp yine peşimde koşmaya başladı bu defa ben soğudummu soğurmuyum bilmiyorum...Gerçi hafta sonu ikimizde çok istekliydik ama korktum geçmişmidir enfeksiyon diye mecburen erteledik....

anam bu gün öğrendim bende sabunun kullanılmaması gerektiğini bende haldır haldır yıkıyodum belkide sabun yaptı vaji yıkayıcı şampuanı nerden alıyosun ilk defa duyuyorum ???? ne çok öğreneceğim şey varmış zaten jinekologta bi dünya saydı bana 2 aydır bel ağrısı çekiyosun bu kadar karın ağrısı çekiyosun hiçmi aklına gelmedi bi terslik olduğu sen artık bi kadınsın dikkat etmessen kendine ileride bebiş için doktor doktor dolanırsın o korktuğun testleride hergün yaptırırsın dedi akannehir

ohh iyi olmuş doktorda azarlamış seni bak söz dinle söz klava:
evet canım sabun duş jeli vs. gibi şeyler mantarı azdıdır bak dedimya ben orkidden kaptım ilk bekarlık zamanımda markasını değişitim hemen mantar oldum çok enteresan değilmi?bir adetim boyunca koca sargı bezi ile dolaşmıştım ayy ne feciydi yani

ben felicıne diye bir markaydı sanırım yazılışı aklımda değil ama onu kullanıyorum sanırım 19 tl civarıydı fiyatı bak sende eczaneden genital gölge yıkama jeli diye al sürekli duşta wcde onunla yıka hatta eşin bile kullanabilir yani

balımmm bi vajiyi aştık bi dünya şey çıktı her biyerim yamuldu bide hamile kalsam neler olacak acaba kaydirigubbakcemile3 eczaneye sorayım bakayım onuda kullanayım bitsin gitsin şu mantarcıklar....

Sağol canım...
Hiç korkma ya sonuçta bir defa olabildiğini gördük mü bir daha oluyor. Acıyacak mı olacak mı bilmem ne hiç düşünmüyorum ben artık...
Acı zaten hani bizim vajiliyken düşündüğümüz gibi dayanılmayacak birşey değil, hafif bir sızı oluyor o da bazen...

oyy her tuvalet sonrası mı kullanıyordun sabunu?
Çok zararlı çoooook. Hem de KURULUK yapar.
Ben vajinal temizlik için kullanılan her türlü deterjana karşıyım.
Temiz su en iyisi, en doğalı arkadaşlar.
Tabii özel duurmlarda kullanılması tavsiye edilen var mıdır, bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…