niye kimsecikler yok burda gamyoncuiremsu
bende hafta sonu regl oldum kızlar yaa benim hala deli gibi ağrım oluyor ne yapacağım böyle?
ada tebrikler canım alkisalkisalkis :hooray:
İlişkide mi ağrın oluyor?
niye kimsecikler yok burda gamyoncuiremsu
bende hafta sonu regl oldum kızlar yaa benim hala deli gibi ağrım oluyor ne yapacağım böyle?
ada tebrikler canım alkisalkisalkis :hooray:
regl başlangıcında canım
ikinci denemeyi de :hooray::teytey::lepi:kaydirigubbakcemile2hihoyyytalkisalkisalkiszemuszemusyapabildim gel git hareketide yapabildik )))
Tebrik ederim canım...
Ben de ikinci denemede git gellere geçmiştim hemen kaydirigubbakcemile2
Teşekürler Derincim ,, ohh beee diyorum artık :lepi::hooray::teytey: ama hiç zevk almadım tabii gidip geldikçe küçük ağrılar hissettim sizlerde de oldu mu ???
Yok canım ben bazen ilk girişte hafif bir sızlama hissediyorum eğer kayganlık tam olmamışsa...
Onun dışında git gellerde sorun yaşamıyorum zevk alıyorum :kedi:
Zaten zevk zamanla olacak birşey. Sen daha yeni başardın, ilerde o da olucak merak etme a.s
Canım o bende de ve birçok bayanda da oluyor, normal birşey...
Adet sancıları için Majezik diye bir ağrı kesici var çok iyi geliyor...
tekrar denedim bu sefer egzersiz yapmadım ön sevişmeden sonra denedik yine hepsini alabildim yine küçük hareketler yapabildik. bu sefer öyle çoook bebyağıda kullanmadık önce egzersiz yapıp sonra yaptığımızda daha kolay oluyordu çünkü zaten yeterince kayganlaştıcı olmuş oluyordu . Denemede sadece eşim biraz bebeyağı kullandı ben bir şey sürmedim fazla ıslalıkta olmadı ama yinede hepsini alabildim.. ama orada durup bekleyince ağrı oluyor bazen hareket etmesini istemiyorum dur bekle diyorum bunlar ilk aşamalar da normal mi kızlar ???? bİrde hareket edince hafif bir ağrı hissediyorum ama dayanılmayacak gibi değil ...
ama evlenince geçiyor diyordu herkes..tanıdığım birçok kişidede öyle oldu evlenince geçti regl ağrıları. aslında benimki de hafifledi diyebilirim ama yinede dayanılmaz oluyor.
Günaydın Derincim. Geçmiş olsun canım öncelikle. Ben de regl dönemlerinde çok sancı çeken biriyim, 13 yıldır da tam gaz devam eder sancılarım. Gittiğim doktorlar evlenince, en çok da doğum yapınca geçer o zamana kadar çekeceksin mecbur dediler. Sağlık sorunum yok ama yapısalmış, kimi bizler gibi sancı çekiyor işte. Her ay 10-15 tane ağrı kesici ve kas gevşetici içerim nerdeyse.
Görümcem hemşire canım bana biberiye ve papatya çayı içmeyi önermişti, regl başlamadan 3 gün önce biberiyeye başlıyordum ve regl tamamlanana kadar devam ediyordum içmeye. 4 ay sürekli içtim ve o 4 ay çok rahattım gerçekten, biberiye hem sancıları en aza indiriyor hem de regl düzenliyor. Benimkini biberiye düzenledi, içtiğimden beri saat sapmıyor tam 28 günde bir oluyorum. 3 aydır içmiyorum biberiye reglim hala düzenli ama içmediğim zaman sancılarım olmaya başladı yeniden. Çok zayıfladım,eşim istemiyor daha fazla zayıflamamı o yüzden içemiyorum artık biberiye. Eğer denersen benden bir tavsiye canım.
Bir de biberiyenin zayıflatma, yağ eritme etkisi varmış bunu sonradan öğrendim. Tam 13 kilo vermiştim 4 ayda, gerçi o kiloları vermemde eşimin askerde oluşu da etkiliydi...
Ben evlenmeden önce de çok kullandım doğum kontrol ilacı,şehir dışında okudum üniversiteyi, aileden ayrılmak ve zor bir üniversitede okumak benim düzenimi mahvetmişti. Bazen aylarca adet olamadım, bazen de 2 ay boyunca kesintisiz oldum.. düzenleyici olarak doğum kontrol hapları verdi doktorlar, belli bir süre faydasını gördüm ama bırakınca tekrar bozulurdu. Öğrenciyken bir bozuldu düzenim mezuniyetten sonra bile toparlayamadım daha. Dediğim gibi ilk defa ilaca girmeden biberiye içtim ve çok şaşırdım sonucuna. Ben bir de çok yoğun olurdum afedersin oluk oluk resmen 12 günde tamamen kesilirdi. Biberiye bu durumu da düzeltti,miktarı azaldı ve gün sayısı 6-7 ye düştü artık.
Canım biberiye çam dikenine benzer bir ot, aktarlarda var, tadı çok kötü değil, hatta içine limon sıkıp içerdim ben o zaman güzel bile olur, zevkle içerdim. Adet başlamadan 3 gün önce başlanıyor biberiyeye, önce bir su bardağı suyu kaynatıp bardağa koyup sonra daiçine 1 tatlı kaşığı biberiyeyi atıyoruz, ağzını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Sonra biberiyeyi süzüp, limon sıkıp içiyoruz sabah-akşam 1 er bardak.
Biberiye yüksek tansiyonu olan hastalara önerilmiyor sadece, regl döneminin yanısıra birçok faydası da var, vücutta biriken kötü yağ damlalarını eritiyor, selülitleri yok ediyor.. Ben bir taşla 3 kuş vurdum içerek :teytey: Aldığın aktara da danışırsın canım, onlar çok bilgi veriyorlar. Bende hiçbir olumsuz etki yapmadı biberiye, limonla içince tadı da güzel, hatta yemeklere aroma için de konuyor, hoş bir kokusu var.
Canım regl dönemi dışında da içtim ben, baktım ki kilo da veriyorum arasıra içeyim dedim kaydirigubbakcemile3 bir zararını görmedim, anlatayım sana
Şöyle içmiştim canım, regl olacağım zaman göğüslerim ağrır uyarı verir bana, ağrılar başlayınca biberiyeyi de içmeye başlardım zaten 2-3 gün sonra regl de başlardı, regl 1 hafta sürse yaklaşık 10 gün, günde 2 bardak içmiş oluyordum. Regl bitince de 1 hafta bekleyip; tekrar başlıyordum biberiyeye,gün aksatmadan 1 hafta içiyordum. Sonra regl dönemi başlama sinyallerini alana kadar yine ara veriyordum. Bu şekilde 4 ay içtim düzenli olarak. Reglm gün ve ssat sapmadan 28 günde bir oldu hep, bende de çok parça olurdu o gelen pis parçalar da kalmadı. 3 hafta kadar önce jinekoloğa gitmiştim vajınismusu yenmeden bi gidip görüneyim demiştim, doktor çok beğendi durumumu hatta, rahim içi tertemiz, dupduru görünüyor harika dedi..
Benim adet migrenim var bi de, her ay kesilmeden son 2 gün migrenim tutar,hormonların etkisiyle oluyormuş bu adet migreni, gözlerimi bile oynatamazdım bırak baş ağrısını 2gün, biberiye migreni de kesti. Biberiye tansiyon yükseltiyor çok aşırı içilirse; o yüzden ara vererek içmek önemli. Benim tansiyonum hep 5-8 veya 6-9 olurdu en yüksek, biberiyeden sonra artık 12-8 veya 11-7 çıkıyor tansiyonum. Yani çok yönden fayda etti bana. Kilo sorunum vardı, verdiğim kiloları 4 aydır geri almadım,metabolizmam hızlandı,bol bol yiyorum ama hiç artmıyor artık kilom, ömrümde hiç bu olduğum kiloya düşmemiştim, az selülit vardı bende onlar da eridi :lepi:
Canım böyle işte, denersen sana da faydalı olur inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?