3 çocuğumla annemler dışında kimsede 1 geceden fazla kalamam.gecen hafta kız kardeşime gittik 1 gece kaldık döndük.gecen ay İzmir e gittik kuzenimde kalmadım otel tuttum iki gece.rahat edemiyorum.cocuklar çok simariyor.en iyisi yatıya gitmemek.
İnşallah iyi vakit gecirirsiniz
senin eşin baya zormuş o konuda..bize ilk defa geliyor eşimin arkadaşı kalmaya..ve bende dediğin gibi seve seve ağırlayacağım..senin set koyman isabetli bir karar..Zaten benim iliskilerim hep mesafelidir. Bu sekilde gelemez kimse ama esim gelmeyecek insani davet ede ede getirtir.. Hatta gelmeyecekse bile esim davet etti ayip olmasin diye gelmek icin plan yaparlar. Ben de esime bana sormadan verdigi sozleri ben olmadan tutmasini soylerim. Tabi ne mumkun.. Mahcup mahcup musait olmadigimizi soyler. Bu durum ailesi icin degil. Her merhaba dedigi arkadasini davet ediyor onlar icin gecerli. Insanlarin basina arkadaslari yuzunden neler neler geliyor. Cok yakin arkadaslarimiz var onlari seve seve agirliyorum zaten onlar sanki aileden gibi oluyor ama esimin bir kez merhaba dedigi insani bile kmlerce oteden tatile cagirmasina rizam yok. Zaten uygulamaya da geciremedi henuz. Set cektim gecemiyorlar :)
inşallah benim mikirlerde öyle güzel uyurlar..tek korkum o zaten..uyku düzenleri bozulmadıkça altından kalkarım heralde..
çok teşekkür ederim..gündüz annem sağolsun ben işteyken ek gıda işini çok iyi yapıyor..bende onun gibi yetiştirisem çok mutlu olacağım..Uyku düzeni çok önemli gün içi güzel yemesi bile uykusunu güzel uyumasına bağlı resmen. Tahminimce inşallah gelen çocuklarla güzel anlaşırlar ağız tadıyla 4-5 gün geçirirsiniz
Hımmm çok küçük değiller ama çok büyük de değiller . Eğer terbiyeli uslu çocuklar değilseler bi gürültü ve sıkıntı olacaktır. Anne babalarının karakteri de önemli tabi... yalnız ben dört beş gün kalmazlar diye umuyorum ya iki bebeği olan insanın evinde iki de çocuklu aile o kadar uzun kalmaz kalmamalı... ama belli de olmaz:)mikirtoşlar tabiçocukların biri 6 yaşlarında biri 4 yaşlarında..çok uzak yoldan gelecekler mutlaka kalacak..
Çok misafirpervermişsiniz :)Ama herkes sizin kadar hassas olmayabilir bu konularda, o yüzden sizde abartmadan hem de kendinizi yormadan ağırlayabilirsiniz misafirlerinizi.Ben şahsen çok emek dolu bir sofraya davet edildiğim zaman mahçup oluyorum,çünkü ne zamanım var öyle hazırlanmaya ne de becerim.Rahat olmak en güzeli bence allahtan arkadaşlarım da benim gibi sıkıntı yaşamıyorum :)Ben eskiden kimseyi kırmamak adına 'Hayır' diyemezdim yatılı misafire ama artık inanın ne gücüm var ne de halim, 21.00 de uyuyan bir insanım , kimseyle uzun uzadıya oturacak ve kimsenin sorunlarını dinleyecek halim yok, yorgunum çok, işyerim çok stresli zaten, ha iyi olurum bir iki gün ağırlarım, 4-5 gün nedir , hele ki bu devirde, sofraya yemek koymak bile her öğün için 100 lira en az, çorbasını etini tatlısını yapmasan olmaz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer dönemi de çoktan geçti..Artık kimseye karşı çok misafirperver olamıyorum, ha niye diceksiniz, tabi ki geçmişi var, bana gelen misafirime kahvaltı sofraları donatan hamarat ben, gittiğimde aynı ilgi ve özveri ile çoğu zaman karşılaşamıyorum, sabah herkes uyurken erkenden kalkıp kimse uyanmadan dünyanın hazırlığını yapardım.. ah ne zamanlardı.. oysa ki gittiğimde(KİMSEYE YATILI GİTMEM) bi peynir zeytin çıkarıp seni ağırlamaya kalkan uyanık insanlardan bunaldım , bir pişi yapmak zor olmasa gerek, kimse sizden jambonlar beklemiyor..Bizimki senin gibi olmuyorlardan bunaldım, kardeşim ben de 12 saat çalışan bir insanım, misafir ağırlamak biraz da emekle olur..Artık o emeğimi birinci derece ailem dışında kimse için vermem! Neyse çok uzattım ben konu sahibini çok taktir ettim, ikiz bebekle 4-5 gün misafir ağırlama fikri, eminim ki sizin için çok değerli insanlar olsa gerek, yoksa bu kadar özveri göstermezdiniz, umarım eğlenceli bi tatil olur:)
aynen misafir misafirliğini bilecek ve yatılı misafir hiç uygun birşey değil bence.En sevmediğim misafir tipi yatılı olan ve çat kapı gelen misafirdir.
Misafir dediğin birkaç gün önceden haber verir ki programını ona göre yaparsın.
Ve gelirler bir kaç saat hem sana hem misafirine keyif verir sohbet muhabbet.
Sonra giderler sen mutlu misafir mutlu.
Yıllık izniniz zaten kaç gün ki misafir geliyor diye izin alasin?
Madem kabul ettiniz bu kadar kalmalı misafir bi kaçgün sıkıntı çekersiniz sonra eski düzene dönersiniz.
Çocukların düzenı çok şaşmaz siz biraz fazla yorulursunuz. Zaten misafir geliyor diye düzeni bozmayin öncelik çocukların düzeni huzuru olsun. Arkadaşınizda çocuklu olduğu için anlayış gösterir. Kolay gelsin.
Çok misafirpervermişsiniz :)Ama herkes sizin kadar hassas olmayabilir bu konularda, o yüzden sizde abartmadan hem de kendinizi yormadan ağırlayabilirsiniz misafirlerinizi.Ben şahsen çok emek dolu bir sofraya davet edildiğim zaman mahçup oluyorum,çünkü ne zamanım var öyle hazırlanmaya ne de becerim.Rahat olmak en güzeli bence allahtan arkadaşlarım da benim gibi sıkıntı yaşamıyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?