vallahide billahi de geliyorlar !!!

ben kendi adıma konuşayım bende kalmayı hiç sevmem..ki hiç kalmamışımdır..zaten bebekleriminde kendi evlerinde uyumasından yanayım..ama gelen oluncada gelme denilmiyor malesef..

senin eşin baya zormuş o konuda..bize ilk defa geliyor eşimin arkadaşı kalmaya..ve bende dediğin gibi seve seve ağırlayacağım..senin set koyman isabetli bir karar..

Ben eskiden kimseyi kırmamak adına 'Hayır' diyemezdim yatılı misafire ama artık inanın ne gücüm var ne de halim, 21.00 de uyuyan bir insanım , kimseyle uzun uzadıya oturacak ve kimsenin sorunlarını dinleyecek halim yok, yorgunum çok, işyerim çok stresli zaten, ha iyi olurum bir iki gün ağırlarım, 4-5 gün nedir , hele ki bu devirde, sofraya yemek koymak bile her öğün için 100 lira en az, çorbasını etini tatlısını yapmasan olmaz, misafir umduğunu değil bulduğunu yer dönemi de çoktan geçti..Artık kimseye karşı çok misafirperver olamıyorum, ha niye diceksiniz, tabi ki geçmişi var, bana gelen misafirime kahvaltı sofraları donatan hamarat ben, gittiğimde aynı ilgi ve özveri ile çoğu zaman karşılaşamıyorum, sabah herkes uyurken erkenden kalkıp kimse uyanmadan dünyanın hazırlığını yapardım.. ah ne zamanlardı.. oysa ki gittiğimde(KİMSEYE YATILI GİTMEM) bi peynir zeytin çıkarıp seni ağırlamaya kalkan uyanık insanlardan bunaldım , bir pişi yapmak zor olmasa gerek, kimse sizden jambonlar beklemiyor..Bizimki senin gibi olmuyorlardan bunaldım, kardeşim ben de 12 saat çalışan bir insanım, misafir ağırlamak biraz da emekle olur..Artık o emeğimi birinci derece ailem dışında kimse için vermem! Neyse çok uzattım ben konu sahibini çok taktir ettim, ikiz bebekle 4-5 gün misafir ağırlama fikri, eminim ki sizin için çok değerli insanlar olsa gerek, yoksa bu kadar özveri göstermezdiniz, umarım eğlenceli bi tatil olur:)

inşallah benim mikirlerde öyle güzel uyurlar..tek korkum o zaten..uyku düzenleri bozulmadıkça altından kalkarım heralde..

Uyku düzeni çok önemli gün içi güzel yemesi bile uykusunu güzel uyumasına bağlı resmen. Tahminimce inşallah gelen çocuklarla güzel anlaşırlar ağız tadıyla 4-5 gün geçirirsiniz

Uyku düzeni çok önemli gün içi güzel yemesi bile uykusunu güzel uyumasına bağlı resmen. Tahminimce inşallah gelen çocuklarla güzel anlaşırlar ağız tadıyla 4-5 gün geçirirsiniz
çok teşekkür ederim..gündüz annem sağolsun ben işteyken ek gıda işini çok iyi yapıyor..bende onun gibi yetiştirisem çok mutlu olacağım..

mikirtoşlar tabi çocukların biri 6 yaşlarında biri 4 yaşlarında..çok uzak yoldan gelecekler mutlaka kalacak..
Hımmm çok küçük değiller ama çok büyük de değiller . Eğer terbiyeli uslu çocuklar değilseler bi gürültü ve sıkıntı olacaktır. Anne babalarının karakteri de önemli tabi... yalnız ben dört beş gün kalmazlar diye umuyorum ya iki bebeği olan insanın evinde iki de çocuklu aile o kadar uzun kalmaz kalmamalı... ama belli de olmaz:)

adamlar birbirini görcek diye iki kadına da 4 çocuğa da eziyet...
bu 5 gün yatılı kalma olayı tamamen eşlerin densizliği değilse ben de bişey bilmiyorum.
neyse canım, misafir de bereket vardır derler. umarım bereketinin yüzü suyu hürmetinde kolaycacık geçer.

Çok misafirpervermişsiniz :)Ama herkes sizin kadar hassas olmayabilir bu konularda, o yüzden sizde abartmadan hem de kendinizi yormadan ağırlayabilirsiniz misafirlerinizi.Ben şahsen çok emek dolu bir sofraya davet edildiğim zaman mahçup oluyorum,çünkü ne zamanım var öyle hazırlanmaya ne de becerim.Rahat olmak en güzeli bence allahtan arkadaşlarım da benim gibi sıkıntı yaşamıyorum :)

Karı-koca tanıyorsak, yakınsak, yani aile dostu olmuşsak evimde yatılı ağırlarım.ki onda da 3 günü geçmez.onun dışında bu sıkıntıya katlanmazdım. sizin 2 bebeginiz karşı tarafın da 2 küçük çocuğu var nasıl baş edeceksiniz hem de 4-5 gün.sırf sizin icin geliyorlarsa 1 gün kalıp gitmeliler tatil yapmak icin geliyorlarsa da otelde kalmalılar.otelde kalırlarken yemeğe cağırırsınız ayrıca ortak bir gezi yaparsınız.5 gece karşı taraf nasıl rahat edecek anlamıyorum.

En sevmediğim misafir tipi yatılı olan ve çat kapı gelen misafirdir.
Misafir dediğin birkaç gün önceden haber verir ki programını ona göre yaparsın.
Ve gelirler bir kaç saat hem sana hem misafirine keyif verir sohbet muhabbet.
Sonra giderler sen mutlu misafir mutlu.
Yıllık izniniz zaten kaç gün ki misafir geliyor diye izin alasin?
Madem kabul ettiniz bu kadar kalmalı misafir bi kaçgün sıkıntı çekersiniz sonra eski düzene dönersiniz.
Çocukların düzenı çok şaşmaz siz biraz fazla yorulursunuz. Zaten misafir geliyor diye düzeni bozmayin öncelik çocukların düzeni huzuru olsun. Arkadaşınizda çocuklu olduğu için anlayış gösterir. Kolay gelsin.

aynen misafir misafirliğini bilecek ve yatılı misafir hiç uygun birşey değil bence.

Siz bayramda es dost akraba ziyareti yapmayacak misiniz? Ben boyle misafirliklerden hiç hazetmem,uygun bir dille musait olmadigimizi soylerdim. Misafir çocuklarinin yaslarina bakilirsa, bebeklerinin duzeni de bozulur muhtemelen

ah ah eskiden misafirperverdim şimdi ne gezer, şimdi gelen misafiri süpürge ile kovalıcam nerdeyseama beni bu hale getirenler utansın ne diim:) Beklenti konusunda size katılıyorum, ben bir arkadaşıma gittiğimde çok bir beklentim olmaz, olmadı da, kuru ekmek yerim sorun değil, ama bana gelen arkadaşım baklalı enginara kadar sipariş verirse eh ben de rahatsız olurum tabi:) Bunu da ben uğraşamıyorum amaanıın derse, ben de artık gelene naş naaş yaparım...En iyisi mesafe gerisi boş.

Kucukmus daha seninkiler ams esin ve gelecek olanlar yardimci olurlarsa cok zorlanmazsiniz bence.. kahvalti hazrlarsnz, aksam yemekleride bi gun disarda pide yaptir mesela diger gun evde yeyin ertesi gun disarda yeyin deken uc gunu halletinjz bile.. belki cocuklar acisindan bile guzel olabilir

6.5 aylık bebekle 2 çocuklu karı koca misafir ağırlandığını da ilk defa duydum. Benim çoluksuz çocuksuz 1. derece akrabam hamileyim diye rahatsız etmemek için yemeğe dahi gelmiyor, müsaitsen sen bize gel, yardıma ihtiyaç var mı diye hal hatır soruyor... Öpüp başıma koyayım bari onları bu durumda...millet anlayışsızlık yarışında ipi göğüslemiş yahu... Ben olsam katiyen ağırlamazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…