Var mi benim gibi nefret ettigi bir yerde yasamak zorunda olan?

bennnnnnnn ben varım. nefret ediyorum yaşadığım yerden

Peki donme durumunuz var mi? Ne yapiyorsunuz katlanabilmek icin? Benim gibi safak sayanlardan misiniz? :)

Ben birkaç seneye temelli gideceğim. Paşa paşa da yaşarım çünkü modern görüşlüyüm. Hötten zötten anlamam, toplum baskılarını iplemem, iki erkek el ele tutuşarak yürüse garipsemem. Kafa olacak kafa. Bazı insanlarımızı Mars'a çıkar, yine değişmez. Kaderimiz bu.

Son düzenleme:

Ben bu konuyu acmadan once basladim. Zaten artik tak etti, konu acayim dedim. Konuyu yazarken de, cevaplari okurken de yazarken de iki saattir agliyorum. Bir rulo tuvalet kagidi bitecek :) 2 saat sonra ise gidecegim, zaten boyle bosalmalarim hep is oncesine denk geliyor sinir oluyorum. :)
Sen de yaz rahatla istersen. Konuyu bu yuzden actim.

Peki donme durumunuz var mi? Ne yapiyorsunuz katlanabilmek icin? Benim gibi safak sayanlardan misiniz? :)

buradan da başka biryere :)) tayinciyiz yani. lojmanda çevrem oldu 1 yıl kadar süre sonunda. öyle genç arkadaşlar sık sık toplanıyoruz
ama ailenin yerini tutmuyor. bir de dışarıdaki ortama alışamadım .
2016 da gidiyoruz . kıbrıs istiyorum ama bakalım uzak ama en azından güzel ve yaşanılır

Ben de modern görüşlüyüm, iki erkek el ele tutuşsa garipsemem de bahsettiğim farklı bir şey benim. :)
Bence orada rahatça yaşamanın kıstası modern görüşlülük değil gamsızlık . Adamlar hiçbir şeyi takmıyorlar, duygu yok yahu .

Yolunuz acik olsun o zaman.
Modern goruslu olmaniz kesinlikle orda biraktiginiz insanlari ozletmez size. Emin olun. Cunku butun is modern goruslu olabilmekte. Biz beceremedik, o yuzden bu ozlem sanirim. :)

amerikaaaa

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Burada öyle bir duygu yoğunluğu var ki, boşanmak isteyen karısını öldürüyor adamlar. Sevgi(!) bu işte.

ay kıyamam sana yapma böyle bak 1 senen kalmış zaten,üstelik arkadaşınla da yeniden kaynaşacakmışsın işte,emin ol 24 geç bir yaş değil,ben senden de büyüğüm kız.Valla ben de şu an yurtdışındayım eşim irlandalı son o da 3-5 senedir burada.Buradan İrlamda ya da ingiltere'ye gitmeyi planlıyoruz ben bir yandan istiyorum çünkü o zaman en azından yalnızca birimiz gurbet hasreti çekicek,onun ailesine yakın olucaz en azından ben detürkiye ye daha yakın olucam ama bir yandan da tekrardan bir alışma süreci,arkadaş edinme süreci,iş bulma süreci,o yerin yolunu yordamını öğrenme süreci bir de aksan meselesi canımı çok sıkıyor.ama her türlü yine gurbet yine gurbet

ben evlendim.isvicrede yasiyorum.standartlari yujsek ama dunyanin en pahali ulkesi secildi hersey pahali tek maasla olmuyor.maddi sikintilae var.dil ogrenmeye calisiyorum.biran once biseyler yapip calismak icin kurslar.cocul buyutuyorum.igrenc hava.insanlar iki yuzlu..soguk..bemde seninle ayni hisleri paylasiyorum..bende isterim trde olmak.omrumun gwri kalani i dusundukce cildiriyor gibiyim.burda bambaska bir insan oldum..soguk agtesiff.hayattan nesesi olmayam alisamadim.tabi bide bin bir turlu sosyal ekonimik breysel. ve evlilikle olan ptiblemler.bi kere intihar ettim..cok kotu bi donem gecirdim..simdi iyiyim.ama bende cok sey aldi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

37 yaşımdayım
18,19 yaşalarımda en büyük hayalim amerikaya gitmekti
22,23 yaşlaarında daha yakın yerlerede gidebilirim hayalim fazla büyük oldu dedimörneğin fransaa hatta soğuk almanya
26 yaşımda istanbuldan bulunduğum şehre geldim,çünki aşk harşeye kadirdi
30yaş olgunlaşma ve dünyaya bakış açım değişti,fakirler ,açlar afrikalılar,zengin ama en dipte olanlar ahlaksızlık haksızlık vs..
en yakınlarının ölümü..
37 yaşındayım mutlu olmayı öğrenmek zorunda olduğumu öğrendim,insan kimseye muhtaç değilse ailesiyle evinde mutlu olabilir..

Son düzenleyen: Moderatör:

Yolunuz acik olsun o zaman.
Modern goruslu olmaniz kesinlikle orda biraktiginiz insanlari ozletmez size. Emin olun. Cunku butun is modern goruslu olabilmekte. Biz beceremedik, o yuzden bu ozlem sanirim. :)
Hayatımda kimseyi özlemedim. Öyle bir yapım yok.

Bende seni çok hemde çok iyi anlıyorum, çünkü bende aynı durumdayım, 8 senedir yurtdışındayım, bende yüksek lısans yaptım, eşimle burda tanıştım ve evlendim, ama kendimi çok yanlız his ediyorum, sosyal hayatım sıfır, buradaki ınsanların görüşü tam başka, çok sıkıldım, havadan dolayı hastayım sürekli, ama maalesef eşim dönmeği aklından bile geçirmiyor, bende sadece çoçuklarımın eğıtimini düşünerek bunlara çok zor katlanıyorum, yani anladığın dönmek sadece bir hayal benim için, şükür et ki senin dönme şansın var, kendini oyala zaman hızla geçiyor arkadaşım

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Burada öyle bir duygu yoğunluğu var ki, boşanmak isteyen karısını öldürüyor adamlar. Sevgi(!) bu işte.

Yurtdışında da bunların örnekleri çok . Neyse Sevde'nin konusunu bölmeyeceğim. Size mutluluklar dilerim.

Arkadaslar sizin durumunuz daha kotuymus ya. Omur boyu. Benim icin cekilecek dert, yasanacak hayat degil. 1 sene gozumde bir hic gibi gorundu simdi... Allah sizi de feraha erdirsin, gittiginiz yeri icinize sindirsin diyim, ne diyim bilemedim.

Haklisiniz. Insan yas gectikce nasil da onemli olan ailedir, sevmektir diyor degil mi? O refah hayat hevesi hep gencken. Sonra anliyor ki insan esas olan bir olmak, beraber olmak. Insanin ruhunu besleyen seyler bunlar.

Hayatımda kimseyi özlemedim. Öyle bir yapım yok.
Ohoo o zaman biz ne diyoruz ki, size viz gelir bizim dediklerimiz. Kimseye baglanma, ozleme ozelliginiz yoksa siz istediginiz yerde yasarsiniz, sorun olmaz. Ben baglanirim da ozlerim de. O yuzden uzaklasmak bana gore degil. Siz o yurek sizisini yasamayacaginiz icin sanslisiniz. Ama ben hayatimda insan sevmeyi ve ozlemeyi sizin gibi dusunmeye yine tercih ederim. Yani o maneviyata sahip olmamak kotu benim icin.
Benim kizkardesim de sizin gibi. Ozlemez, umrunda olmaz. O yuzden o da cok rahat. Ama onun gibi de olmak istemezdim. Ne kimseye tam olarak guvenir, ne kimseyi tam olarak sever, biraz duygusuzdur. O kadari da iyi degil diye dusunuyorum.

Sunu ekliyim. Turkiye'de gordugunuz vahsetler heryerde var. Burda da bebeklerini mikrodalgada yakanlar gorduk. 2 sene once is arkadasimin 2 yasindaki kizi bakicisi tarafindan katledildi. Yani disarisini cok masum sanmayin, sonra cok sasirirsiniz. Orda karisini olduren varsa burda da var yani.

Son düzenleme:

Iste evlenmek, cocuga karismak daha da zor hale getiriyor herseyi. Cocugunu dusun, esinin islerini, kendi islerini... O yuzden bari bekarken kacayim da kurtulayim istiyorum. Kimseye gonlumu kaptirmak gibi bir niyetim de yok, Allah korusu diyorum yani. Allah'tan donme sansim var sizin de dediginiz gibi. Sizin de yasadiginiz yer icinize siner insallah.

Diyorum ya , gamsızlık işi yurtdışında yaşamak ...
Babannem öldü, amcamlar annelerinin cenazesine gelmedi de, aynı yıl olan birilerinin düğünlerine geldiler.
Onlar da rahat yaşıyor .

Daha geçen gün adam, 1 yaşındaki oğluna tecavüz etti de, sonra 20 mahkum da içerde ona aynısını yaptı ya .
O nereydi ? Yurtdışı

nefret ettiğim bir yerde değil de nefret ettiğim bir hayatı yaşıyorum. şuan bir işim yok.

sen en azından işe gidip geliyormuşsun ben yataktan kalkıyorum koltuğa oturuyorum iş başvurusu yapıyorum internette takılıyorum kitap okuyorum birileri arayıp görüşmeye çağırsın diye bekliyorum akşam oluyor.

dışarı çıkasım bir şey yapasım yok. işsizlik psikolojisi çok kötü. yaşama hevesini aldı götürdü benden.

en azından işin okulun var. onlarla oyalanırsın 1 yıl geçer.

ben bu içinde bulunduğum durum ne zaman bitecek onu bile bilmiyorum. sıkıntıdan boğulmaktan uyuyamıyorum bile.

sayılı gün çabuk geçer kavuşursun istanbul'a. ben ne zaman isteklerime kavuşucam hiç bilmiyorum.

Canim, gel tabii, ben de Amerika da yasadim bir sure ve hic sevemedim. Istanbula temelli donus yaptigimdan beri, bir tek gun bile kararimdan pismanlik duymadim. Orada cok sevdigim arkadaslar biraktim, israrla gel derler ama tatil icin bile gidesim yok.

Lakin son bir senen de olsa, sadece ev, is, dersler arasinda kalmamalisin. O an cok canin istemese de mutlaka cik, sosyalles. Asyali yada muslumanlarin kulturleri bize benziyor. Anlasmasi eglenmesi daha kolay. Insanlarla takilip vakit gecirince, farkli ortamlara girince yeniden sarj oluyorsun sanki. Kafan dagiliyor, dinleniyorsun ve biraktigin islere kaldigin yerden devam etmek cok daha kolay oluyor.

Hersey gonlunce olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…