Var mı hiç aranızda böyle bir sağlık sorunu yaşayan?...

moiraia

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
994
41
Arkadaşlar yaklaşık 2 senedir ciddi bir rahatsızlık yaşıyorum..Öyle bir ciddi rahatsızlık ki beni resmen hayattan koparıyor..Aslında bu konuyu daha önce doktorlar sitesinde doktorlara sormuş, burada hem KBB hem de Gastroenteroloji bölümlerinde de yazmıştım..Belki bir yaşayan, tevrübe eden olur da belki ben de bu amansız dertten kurtulurum verdiği tavsiyelerle diye..

Yaklaşık 1.5 sene önce bir doğum yaptım. 35. haftanın içinde gelmesşne rağmen çok şükür ki sağlıklı doğdu ve büyüdü..Gebeliğim hep reflü , yemek borusu iltihabı, böbrek iltihabı gibi şikayetlerle geçmiş çoğunlukla hastanelerde yatmıştım..Zaten yürüyemiyordum iç karnım genişlemediği için.

Buna rağmen gebeliğin 8. ayında boğazımın sağ tarafında kocamn bir top gb bir şey belirdi. Bu hem yutkunmamı hem de nefes almamı engelliyordu..Önce reflü ilaçları ile geçti..Ama daha sonra kurtulacağım diye beklerken hem de normal doğum yapmamama rağmen boğazımda birden bi iki el belirdi ve gırtlağımı sürekli sıkmaya başladı...hem o sağ taraftaki tıkanıklık hem de o gırtlağımdaki ağırlık ve sıkışıklık beni mahvetti..psikiyatriden her yere gittim..her dokotoru gördüm..Dünya kadar ilaç içtim..hatta hocalara bile gittim..

Ama çözüm yok....

Biliyorum cevap Allahu Telan'nın elinde..O'nun bize dilediği bir musibeti O'nun dileği olmadan bizden alacak kimse yok..

Ama inanın çok acı çekiyorum..ve geleceğe dair çok umutsuz ve üzüntülüyüm..

Böyle bir rahatsızsızlğı ilk defa görüyorum..Yabancı sitelerde çok çeken insan olduğunu gördüm..Türkiye'de sadece birkaç kişi tanıdım..Ama kimsenin ne yıllar geçmesine rağmen geçmemiş bu hastalığı...

Açıkcası tükendim arkadaşlar; ne yapayım, nereye gideyim bilemiyorum artık...:KK43:

Cok geçmiş olsun :KK43: gercekten cok üzüldüm bol dua edin yurt dışında da yok mu bir caresi :KK43: asla vazgecmeyin elbet bulunur bir tedavi , tamamrn gecmese dr azaltilabilir. Ameliyatla alinamaz mi

çok geçmiş olsun:KK43: hiç bir fikrim yok malesef ancak dua edebilirim size Rabbim şifa versin en kısa zamanda

Çok teşekkür ederim , çok sağ olun..yok bir çaresi..sadece boğaz kasımı biraz epilepsi ilaçları rahatlatıyor..O da yüzde 50 kadar ...O zaman o sağdaki top da ağırlık da hafifliyor..ama nereye kadar? benim epilepsim yok ki..Dua ediyorum bol bol..Diyorum ki bu mutlaka Cenab_ı Hakk'ın bir lütfu; geçecek..Ama iki sene oldu arkadaşlar inanın tükeniyorum; ne eşime ne bebeğime faydam olamıyor..dualarınız çin çok teşekkürler.. Allah razı olsun...

Allahım şifa versin inşallah.
Derdi veren Rabbim elbet dermanını da verecektir.

hastalığınla ilgili bir bilgim yok ama yazmadan geçemicem rabbim acil şifalar versin canım

rabbim yardımcın olsun.
tez zamanda şifalar versin.

Canım bu nasıl bişey ya? Hastalığının sebebi doğum mu yani? İyi bir endokrinoloji uzmanına göründün mü? İst'da isen doktorumun detaylarını verebilirim.

Çok teşekkür ederim , çok sağ olun..yok bir çaresi..sadece boğaz kasımı biraz epilepsi ilaçları rahatlatıyor..O da yüzde 50 kadar ...O zaman o sağdaki top da ağırlık da hafifliyor..ama nereye kadar? benim epilepsim yok ki..Dua ediyorum bol bol..Diyorum ki bu mutlaka Cenab_ı Hakk'ın bir lütfu; geçecek..Ama iki sene oldu arkadaşlar inanın tükeniyorum; ne eşime ne bebeğime faydam olamıyor..dualarınız çin çok teşekkürler.. Allah razı olsun...

çok gecmış olsun ben boğazımda bır el belırdı kısmını anlayamadım? yanı yutkunamadınız mı? yoksa görsel olarak hayalı ıkı el gördunuz mu?

Çok teşekkürler arkadaşlar hepinize..Umarım konuyu yanlış anlatmadım..Her şey gebeliğin 26. haftasında yemek borumda bir sıkışma hissi ile başladı..daha sonra o his gırtlağıma vurdu..öyle ağza gelen reflüm yoktu ama boğaz reflüsü olmuş dendi ve sabredin mide ilacı almayın dedi drlar...

o boğazımdaki kasılma, yutkunma zorluğu ile ancak gebeliğin 35. haftasına kadar ilerledim...Çünkü 8. ayımda yemek yiyemedim ve 8 kilo kaybettim..şaka yapmıyorum...Oğlum sağlıklı doğdu ve büyüdü çok şükür . Ama ben geçti her şey bitti artık doğurdum, kese mideme de baskı yapmıyor derken hemen gebelik sonrası boğazımda korkunç kasılmalar başladı.. beraberinde yutkunma zorluğu , boğaz yaraları..çıldıracak gibiydim..o sırada sütüm tamamen gitti..

endoskopi yaptırdım..bir şey çıkmadı..boğazıma baktırdım yine bir şey yok..hala biraz reflünüz var ama bu o kasılmayı yapmaz dediler...şu birbuçuk senedir..istanbul başta pekçok büyük şehirde gitmediğim anabilim dalı kalmadı..

Çözüm alamayınca önce psikiyartiye yönlendirdiler..Sanki başta ilaçlar iyi geldi..ama kısa süre sonra kasılma şiddettli bir şekilde sanki boğazımı iki el sarıyormuş ve bütün gün sıkıyormuşcasına devam etti..

En son gırtlak nevraljisi olabilir diye bazı epilepsi ilaçları da verdiler..başta onlar da yararlı gibi oldu ama sonra faydaları azaldı..

dedim ya tüm tıbbi birimlere gitttim; yok yok!

Hocalara da...

Adı konulmayan garip bir hastalık..ne psikolojik denebiliyor ne de fizyolojik ve hepsi doğumdan sonra başladı.. tam 2 sene olacak geçmedi..

Dua ediyorum arkadaşlar...Tek elimden gelen bu çünkü...

X