Var mı mutlu olan :( ?

Sessizgemiler123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2016
187
118
53
29
Nasıl anlatsam bilmiyorum hayattan çok umutsuzum sürekli ileriye dönük kötü düşüncelerim oluyor Birini seviyorum ve onunla evlenmek istiyorum ama okuduklarım gördüklerim çevremde yaşanılanlar..sanki herkes evlenince aldatılıyor o melek gibi adamlar canava dönüşüyor. Çok korkuyorumKimseye güvenemiyorum yok mu evlenip mutlu olan

Sıkıntılarım oldu tabi maddi ya da manevi.
Çok şükür mutluyum.
Bu birazda seçeceğiniz insana bağlı. Aşık oldum seviyorumdan önce ben bu insanla bir ömür geçirebilecek miyim sorusunu sorun kendinize.Zaten buna cevabınız evetse o insanı seviyorsunuz da demektir.

Okuyunca bi an bunu ben mi yazdım dedim... yalnız değilsin. Hayatım çok monoton, keyfim yok, bitkinim. Burda okuduklarm dan cok etkileniyorum ama onlar adına da çok üzülüyorum keşke elimde bir sihirli değnek olsa ve arzularını gerçekleştirsem... ama malesef hayat. Seçtiğimiz adamlara göre şu karaktersizlik meselesi değişiyor diye düşünüyorum. Herkes aldatıcak yalan söylücek değil ya...

Çok sükür mutlu evlilikler de var bunu şimdiden düşünerek kendinizi yıpratmayın.
Ben mutluyum eşim istedigim gibi biri caliskan azimli
Insallah hep böyle sürer
Kadının her zaman arkasinda parasi olmali eşine çok güvensen bile hastalik var ölüm var allah korusun
Evlenince çok salmamak gerek her zaman mantikli olmak gerek

Evliliğe alışma kısmında evet mutsuz da oldum pişman da oldum ama o alışma evresini sağsalim atlattıktan ve evliliğimizin, evimizin kurallarını koyduktan sonra çok mutlu olduk ve mutluyuz Allaha şükür. Korkma bu kadar ya emek vermezsen değerini bilmezsin

Evli mutlu çocukluyum. Ha arada kocama gıcık oluyorum. Bir kaç kere boşanma da telaffuz edildi. Ama unutuldu gitti.

Doğru adam seçmek çok önemli. Sorumluluk sahibi mi, evi geçindirebilir mi? Bunları bir tart. Bir de bence evlenmeden cinsel uyumu da denemek şart

Korkma ama dikkatli ol.
Ben bu huyunu değiştiririm diye yola çıkma mesela.
Ben evliyim çok şükür çok mutluyum. Ama adam aynı adam değişmedi evlenince. Sevgiliyken nasılsa hala aynı. Kötü huyları da aynı iyi huyları da. Ben değiştiririm diye yola çıkmamıştım kötü huyları bana kötü gelmediği için yola çıktım ondan dert etmiyorum. Mutluyum.
Kim mükemmel ki?
Benim de tonla kötü huyum var ama o da beni olduğum gibi sevdiği için sorun etmiyor.
Evliliği sevgililikten farklı tutan tek yanı kayın aileler benim için. Bayramda seyranda başka bir anneye de gitmem gerekiyor o kadar. Başka bir sıkıntısı yok.
Ama sinirliyse, bağırıp çağırıyorsa değişir deme. Yada mesela gözü zaten dışarıdaysa ama evlenince değişir deme o adam kesin aldatır. Kötü huylarını, sevmediğin yanlarını düşün idare edemem diyorsan sakın yakma başını.

Bence o adamlar en başında da melek olmuyor ama kadınlardaki biraz melek gibi koca buldum şeklinde hava atma merakı, biraz evlenince değişir fikri, biraz karşıdakini iyi tartmadan ve kendini de iyi tanımadan başlanan ilişkiler ve elbette "evde kalma korkusu" en karaktersizi bile beyaz atlı prens gibi gösteriyor sanırım.

Evliyim, mutluyum, eşim de mutlu biliyorum.

Ne o, ne de ben gram değişmedik. İlk gün nasılsa bugün de öyle akıyor bizim için hayat.

Hiç evlenmiş gibi bile hissetmiyorum kendimi, bizim yaşamımızda "imzadan önce" ve "imzadan sonra" olan tek fark artık öğretmenevlerinde falan birlikte kalabiliyoruz(evli olmayan çiftleri kabul etmiyorlar, eskiden kalamıyorduk), bir de tabi karşı tarafın ailesiyle daha samimi oluyorsun. Başka bir farkını görmedim evli olmanın.

Yalnız eşimin bir tespiti var; "Evlilik hazırlıkları aşamasında bazı kadınlar o kadar çok eziyor, üzüyor, yoruyor, nazıyla kaprisiyle yıldırıyor ki, adam bir noktadan sonra bilenmeye başlıyor ve ayıya dayı demelerinin acını çıkartıyor evlendikten sonra" diye düşünüyor. Bence çok da kötü bir tespit değil. Bu platformda bile benim hiç tanışmadan yaka silktiğim üyeler var; adamlar ne yapsın?

Ayrıca burada ve çevrenizde çok görüyormuşsunuz ya aldatılan vs; unutmayın ki hiç kimse bir şeyden memnun oluşunu sürekli dile getirmez.

"Ay bu ayakkabı süpermiş, çok rahat" bir kere der, bir daha zor duyarsınız. Ama bireyler şikayetçi oldukları ürünlerden sürekli bahsederler.

Yani şimdi siz bu konuyu açmasaydınız ben tutup da kimseye "Mutlu, huzurlu bir evliliğim var" demeyecektim ama mutsuz evliliği olan üyelerimiz paylaşma ihtiyacıyla konu açıyorlar haklı olarak. Biraz da o açıdan düşünün.

Melek gibi adam şeytan olmaz. Genelde bizim kızlarda evlenene kadar bir göz kararması oluyor nedense. Ya da şöyle böyle ama evlenince düzelir diye yola çıkıyorlar. Sonra vay efendim adam değişti. Hayır canım değişmedi, evlenmeden önce neyse o. Ama sen görmedin ya da görmezden geldin.

Evleneceğin adama karşı gözüne perde inmesine izin vermezsen, evlenince düzelir, baba olunca düzelir diye düşünmezsen, her yönüyle sevip olduğu gibi kabullendiğin ve seni olduğun gibi kabullenen bir adam bulabilirsen evlilik gayet keyifli bir müessese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…