- 14 Aralık 2007
- 3.133
- 7.596
- 683
- 34
ay baharatlarin tadi guzel de kokusu fena cidden=)) evde bi kori yapiyorum butun ev buram buram kori kokuyo valla=)He aynen öyle yok öyle baharat
Canim benim ben bi bardak tarçınlı sut iciyorum yanina bi avuc kuru yemis yiyirorum bu sekilde ara ogun yapablrsn2,5 lt ye tamamladım suyu kızlar :) eşim benim için tam bugday ekmegi fındık ceviz çubuk tarçın ve yarım yaglı süt ve bitter çikolata yla soguk çay almış :)) şimdi ceviz ve fındıgı ne kadar ve nasıl tüketmeliyim çubuk tarçını nasıl kullanabilirim ve sütü nasıl ve kaç bardak tüketmeliyim ve ekmegi kaç dilim yemeliyim
Yok canım kesinlikle öyle yapmıyorm. Sağlıklı bile olsa hangi sebze veya meyve kaç kaloride olduğunu biliyorum ona göre tüketiyorum. Kepekli ekmekteki kepek 2 kaşığı geçmiyor. Pirinç zaten tüketmiyorm, çok canm.isterse bi kaşık en fazla. Kuruyemişte çok az yiyorm. Bayramda tatlıyı hafif kaçırdım, o yüzden bayramdan sonra şok diyet yapıp bi kaç gün az kalorili beslendim ama genelde 1000 kaloriyi geçmemeye dikkat ediyorm. Sağlıklı sağlıksız fark etmiyo hesaplamada ona göre dengeliyorm. Ama hala 74 göremedim.Acaba saglikli beslendiginizde "nasi olsa saglikli daha fazla yiyebilirim bundan" diye kalorinizi arttiriyo olabilir misiniz? ayni sekilde de sagliksiz yediginizde vicdan azabiyla diger yediklerinizden kisip kaloriyi azaltiyo olabilirsiniz? bir de tabi saglikli olup fazla yendiginde kalorisi yuksek olabilecek besinler var, kuruyemis, bazi meyveler, kepekli ekmek pirinc vs.
canımm çok sevindim2,5 lt ye tamamladım suyu kızlar :) eşim benim için tam bugday ekmegi fındık ceviz çubuk tarçın ve yarım yaglı süt ve bitter çikolata yla soguk çay almış :)) şimdi ceviz ve fındıgı ne kadar ve nasıl tüketmeliyim çubuk tarçını nasıl kullanabilirim ve sütü nasıl ve kaç bardak tüketmeliyim ve ekmegi kaç dilim yemeliyim
Yemeklerin yagi falan tahmin ettiginizden fazla kalori ekliyor olabilir belki o zaman. Mesela ben pazar gunu soyle yemisim:Yok canım kesinlikle öyle yapmıyorm. Sağlıklı bile olsa hangi sebze veya meyve kaç kaloride olduğunu biliyorum ona göre tüketiyorum. Kepekli ekmekteki kepek 2 kaşığı geçmiyor. Pirinç zaten tüketmiyorm, çok canm.isterse bi kaşık en fazla. Kuruyemişte çok az yiyorm. Bayramda tatlıyı hafif kaçırdım, o yüzden bayramdan sonra şok diyet yapıp bi kaç gün az kalorili beslendim ama genelde 1000 kaloriyi geçmemeye dikkat ediyorm. Sağlıklı sağlıksız fark etmiyo hesaplamada ona göre dengeliyorm. Ama hala 74 göremedim.
Tamam tatlım sırf canim cola çekmesin diye almiscanımm çok sevindimfındık ve cevizi sabah kahvaltılarında ya da ara öğün olarak tüketebilirsin.sütü de ısıtıp içine çubuk tarçını koyup aralarda içebilirsin,böylece canın artık tatlı istemeyecek günde 1 bardak tüketmen yeterli canım.tam buğday ekmeğini de sabahları 1-2 dilim yiyebilirsin.bitter çikolatayı 1 parmak kadar ye sadece ara öğünde ya da türk kahvesi içerken alabilirsin.soğuk çayı da bir daha almasın şekerli o çook
Teşekkürler çayı icmem artik cola canım çekerse ne yapabilirimCanim benim ben bi bardak tarçınlı sut iciyorum yanina bi avuc kuru yemis yiyirorum bu sekilde ara ogun yapablrsn
Ekmegi ben sabah 2 dilim oglen gerektiginde 1 dilim aksam hic yemiyorum yani gunde ya 2 ya 3 dilim yiyorum.biter cikolatyi haftada 3 kere filan yersn sade Turk kahvesyle cok guzel oluyor tokta tutuyor... soguk cay icme tatlim ondan bol seker var... ama diger ürünler cok saglikli simdiden afiyet olsun
canım ilginç değil,normal :)Yahu ben bu işi anlamadım, sağlıklı şeylerle beslendiğimde kaloriyi aşmadığımda, ertesi gün tartıda artı görüyorum. Bisküvi, kraker tatlı veya şekerli şeyler yediğimde eksi görüyrm. İlginç yani. Bugün 75,8..
Bugün kahvaltıda
Domates salatalık tulum peyniri ve yulaf kepeği ekmeği yedim.
Öğlen bi kase dondurma ve doğal yapılmş limonata içtim.
Akşam 1 tabak patlıcan oturtma ve küçük kase bulgur plavı yedim.
Bakalım yarın neler olacak..
Ha bu arada dün gece eşimi kıramadım, azcık tat dedi. Dört beş hoşbeş, bi tane yulaf kepekli kremalı bisküvi yedim. Ama bugn eksi gördüm. İlginç :)
kendiniz yapabilirsiniz demleyip sogutarak icine seker eklemeden=) kalorisi olmaz o zamanTamam tatlım sırf canim cola çekmesin diye almis
canım inan koladan tek farkı asit olmaması,kola ne yazık ki bir bağımlılık.ve buna bir şey yapamayız yani şu kola isteğini keser diyemem ama tümden keseceksin.yani 1 bardak bile içmeyeceksin,bağımlılık yapan şeyleri hepten bırakmak gerekiyor.bol bol su içmeye,bitki çayları içmeye devam et,21 gün sabret bak isteğin kalmayacak.yemeklerin yanında ayran vs içebilirsin:)Teşekkürler çayı icmem artik cola canım çekerse ne yapabilirim
hih bunu da soylicektim lafi agzimdan aldincanım ilginç değil,normal :)
bir kere her gün tartılmayacaksın kural 1.
haftada 1 tartıl ve o zaman farkı gör.sağlıklı şeyler dediğin domates salatalık vs fazla fazla lif ve su içeriyor.o bisküvi vs dediğin şeyler ise azıcık bir miktarı bile çok kalorili oluyor bu yüzden yediğin domates ağırlığında bisküvi yiyemezsin.senin tartıda gördüğün domatesin ağırlığı kilosu değil,ama haftada 1 tartılsan göreceksin ki o azıcık yediğin bisküviler nasıl + olarak dönmüş :)
Tamam hamileyken 40 hafta ve emzirirken 10 ay hic icmedim cola yine yapabilirimc inan koladan tek farkı asit olmaması,kola ne yazık ki bir bağımlılık.ve buna bir şey yapamayız yani şu kola isteğini keser diyemem ama tümden keseceksin.yani 1 bardak bile içmeyeceksin,bağımlılık yapan şeyleri hepten bırakmak gerekiyor.bol bol su içmeye,bitki çayları içmeye devam et,21 gün sabret bak isteğin kalmayacak.yemeklerin yanında ayran vs içebilirsin:)
tatlım harikasınKizlar bugun 2 saat müziği dinleyerek evde yürüdüm
kumpir falan da cok severim ama cips bambaska aaah ah=) ben de sirkeli cipslere bayiliyorum garip bi sekilde, zaten eksi-aci benim olayim=))ben arıyorum ya zaten patates düşkünlüğü var,her şeyini severim.kumpirinden tut da kızartmasına cipsine.her gün dışarıda yürüdüğüm zaman önümde sıra sıra dizili oluyor valla zor tutuyorumen çok pringles yeşil severdim. benim bir de haşlanmış mısıra zaafım var,başka da bir şey aramıyorum
evet canım istediğin zaman içebilirsin ama aşırıya kaçma tabii onda da 3-4 bardaktan fazla içme:)regl döneminde yeşilçay içebiliyoruz degilmi kızlar
canım bence sen birazcık acelecisinYok canım kesinlikle öyle yapmıyorm. Sağlıklı bile olsa hangi sebze veya meyve kaç kaloride olduğunu biliyorum ona göre tüketiyorum. Kepekli ekmekteki kepek 2 kaşığı geçmiyor. Pirinç zaten tüketmiyorm, çok canm.isterse bi kaşık en fazla. Kuruyemişte çok az yiyorm. Bayramda tatlıyı hafif kaçırdım, o yüzden bayramdan sonra şok diyet yapıp bi kaç gün az kalorili beslendim ama genelde 1000 kaloriyi geçmemeye dikkat ediyorm. Sağlıklı sağlıksız fark etmiyo hesaplamada ona göre dengeliyorm. Ama hala 74 göremedim.
Evet işte o koku beni benden aldı sma keşke Koreliler gelsede o kokuyu çeksekay baharatlarin tadi guzel de kokusu fena cidden=)) evde bi kori yapiyorum butun ev buram buram kori kokuyo valla=)
Canim benim colayida hayatindan çıkar ben canim soguk.seyler çekince soguk sütun icine buzluk kabina koydugum nescafeeen 2 adet buz seklinde sutume atiyorum.buz gibi bi sütlu kahve oluyor dene süperTeşekkürler çayı icmem artik cola canım çekerse ne yapabilirim
Sagol bitanemmmtatlım harikasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?