Tabiki lahmacunLise 1'de lahmacun yüzünden terk edildim. Evet, lahmacun. O gün anlam verememiş, hatta üzülmüştüm ama bugün baktığımda Orhan'a hak veriyor, kararını büyük bir saygıyla karışılıyorum. Yapması gereken netti ve tereddütsüz yaptı. Yadırgamam, yermem doğru olmaz. Zor durumda bıraktım o gün onu: Lahmacun ve benim aramda tercih yapmaya ittim. Okul çıkışıydı, acıkmıştı, son dersin sonlarına doğru arkadaşının kolunu yemiş, bir an önce lahmacuna gitmek istiyordu. Bense adeta bir aymaz, bir civelek gibi pervasızca sinemaya gitmeyi önerdim. “Hayır!” dedi. Aceleciydi tavırları. Teklifimi tekrarladım ve gözlerine baktım; bakışlarımın onu ikna etmesi gerekiyordu. “S…r git!” der gibi baktı, bakışları beni ikna etti fakat o, bunu yeterli görmemiş olacak ki sözlü olarak da iletti hislerini. Ben kırgın, Orhan aç, ben üzgün, Orhan agresif, benim damağımdaki tat kekremsi (bak hala!), onun cümleleri isotlu… Ben kaldım, Orhan gitti. Gittiğin yerde mutlu ol kıyma yürekli adam, bana hayatı öğrettin.
Yaşadığım travmayı, travmaya neden olan şeyle; lahmacunla atlatmaya çalıştım. Çivi çiviyi söker derler neticede, vardır bir bildikleri. Sabah, öğle, akşam çılgınlar gibi lahmacun yiyor, yedikçe Orhan'ı hatırlayıp ağlıyordum. Lahmacun ustaları dert ortağım, kuryeler aşk doktorum olmuştu. “Abla” diyordu misal Akif Abi, “bari fındık lahmacun getireyim, azaltarak bırak!”; kesin bir dille reddettim, sert bir dille uyardım Akif Abiyi. “Büyük getir, sen karışma!” dedim. O akşam bütün lahmacuncularından sipariş verdim İstanbul'un. Lahmacun benim isyanımdı. Zaman geçiyor Orhan'a olan bağlılığım, yerini lahmacuna bırakıyordu. Lahmacunla rehabilite ediyordum kendimi. Şikayetim yoktu, mutlu bile sayılırdım artık. Kararlılıkla devam ettim. Depresyonu ve Orhan'ı lahmacunla yendim bir süre sonra. Normale dönmüştü her şey. Lise 3'ün ilk dönemi bitmişti.
Bugün tanıştığım her çocuğu ilk akşam yemeğimizde ya lahmacuna götürür, ya da “hastayım, gelip lahmacun yapsana!” diyerek eve davet ederim. Onların lahmacuna yaklaşımına, lahmacuna karşı davranışlarına bakar ilişkimizin ömrünü tayin ederim. Lahmacun sevmeyen erkekle olmaz arkadaşlar. Kızla da olmaz. Kombiyle de.
Rahmetli Maslow vaktiyle tatmış olsaydı, ihtiyaçlar hiyerarşisini sadece onun üzerine oturtur, bu hiyerarşiye dayanan o meşhur piramit ise bol acılı bir lahmacun görseline dönüşürdü. Bu kaçınılmaz, buna şüphe yok. Ya da Newton… O gün, o ağacın altında şöyle çıtır çıtır 2 lahmacun gömseydi, yer çekimini değil belki ama hayatın anlamını bulabilirdi. Bunun olmaması evren için talih, onun için talihsizlik. Başka bir hayatta artık.
Evet adı sık sık polemiklere karıştı; sosyetik plajlarda 50 TL'ye satıldığı da oldu, arkasından “Yere batsın!” diyenler de. O ise duruşundan taviz vermedi, halkçı kimliğini asla kenara atmadı. Lahmacun sınıf, statü tanımaz; olağanmış gibi gösterilen toplumsal sınırların üzerinden buldozer gibi geçer. Eve gelen ustaya da ikram edilir, bir sebeple memlekete gelen dünyaca ünlü futbolcu ya da popçulara da. Yalıda veya plazada da bir öğünü ziyafete dönüştürebilir, mütevazı bir ev ya da mahalle esnafının dükkanında da. Seçime girse tek başına iktidar olur velhasıl, albüm çıkarsa yaza da, kışa da damgasını vurur. Bunu reddedemez kimse.
Siz bu satırları okurken ben, şu an mesafe öngöremiyorum, sipariş ettiğim lahmacunları gömüyor olacağım. Kendinize iyi bakın..
Tum lahmacun severlere gelsiin
Bir sen bir ben varız galiba canım şuankızlar nerdesiniz spor mu yapıyorsunuz
Haklisin ama kilom fazla olduğu için beklentim buyuk simdilik inşallah yarin regl olursam carsambaya sislik inmis olur destegin icin Sağol kuzumRegl öncesi vücut şişiyor canıım reglin 3. günü gibi gidiyor şişlikAmaa biz ne dedik haftada 500 gr dı hedefimiz 600 çook iyi daha şimdideen
Bol bol eksilmeler olucak kuzum
Haklisin ama kilom fazla olduğu için beklentim buyuk simdilik inşallah yarin regl olursam carsambaya sislik inmis olur destegin icin Sağol kuzum
Hayır gözlükten kurtulmamı istiyor sabah arkadaş ile konuştum ctesi -pazar gidelim yürüyüşe dedim o konuşmamızı duydu vay efendim niye hergün yürümüyorsunuz bilmem ne dedim ki ben yüzmeyi öğrenmek istiyorum o yüzden dedim önce gözlüklerinden kurtulmanı istiyorum sonra dedi bende daha önce bir kaza yaşadım ya 3 gün geçici kör kaldım inan Kaş'larımı bile zor aldırıyorum koltukta hop oturup hop kalkıyorum fenalık geciriyorum çok korkuyorum doktora uyut dedim olmaz dedi sakinleştirici veririz dedi ki o bende hiç etkili olmuyor daha önce yüzümdeki et beni alınırken baygınlık geçirdim acilde tuttular beni
Amin Can'ım rabbim ağzınızın tadını bozmasın evet hareketli buradaki cadıların hepsi benimle yarışa girdiözellikle 3 silahşör var @kremsokola , @SucceSSstorY ,@blackswannina94 ve @puantiyeli_kelebek ama biliyorsun beni hepsini o yüzden seni etiketledim belki inanırlar diye
Aaa olculerimiz cok benziyor
@puantiyeli_kelebek sen 98 kilosun ama olculerin kilona gore gayyeet guzel.demekki kas oranin fazla masallah.
Oncedende bahsetmistim, tarti takibi guzel tabi ama en dogru takip vucut olcusu takip etmemiz olabilir bence. Pek lafi donmedi soyledigim zaman ama ben buna inaniyorum
20 temmuz 2016 > 88.7 kg
Gogus: 113
Bel: 106
Kalca: 113
Kol: 34
Bacak: 84
kızlar nerdesiniz spor mu yapıyorsunuz
Bende 45 dk yurudum daha da.yururdum de ayakkabiyi çorbasiz giydim ayagima vurdu akilsiz kafam ya yarin napicam bilmemBir sen bir ben varız galiba canım şuanBen de kahvemi içip sporumun ilk kısmını yapıcam İp de atlayamıyorum emojiyi görünce aklıma geldi Sen nasılsın , işte misin
Harbiden ikimiz varız afiyet bal şeker olsun evet Can'ım dükkandayım bende akşama salonda olucam inşallah sen niye ip atlayamıyorum ki benim gibi çişin mi geliyorBir sen bir ben varız galiba canım şuanBen de kahvemi içip sporumun ilk kısmını yapıcam İp de atlayamıyorum emojiyi görünce aklıma geldi Sen nasılsın , işte misin
Harbiden ikimiz varız afiyet bal şeker olsun evet Can'ım dükkandayım bende akşama salonda olucam inşallah sen niye ip atlayamıyorum ki benim gibi çişin mi geliyorBir sen bir ben varız galiba canım şuanBen de kahvemi içip sporumun ilk kısmını yapıcam İp de atlayamıyorum emojiyi görünce aklıma geldi Sen nasılsın , işte misin
İnşallah hepiniz istediğiniz kiloya ulaşırsınız pes etmeyin etrafın sözlerine kulak tıkayın ve sonucun keyfini çıkarınAmin Can'ım rabbim ağzınızın tadını bozmasın evet hareketli buradaki cadıların hepsi benimle yarışa girdiözellikle 3 silahşör var @kremsokola , @SucceSSstorY ,@blackswannina94 ve @puantiyeli_kelebek ama biliyorsun beni hepsini o yüzden seni etiketledim belki inanırlar diye
Sorma bakalım önümüzdeki ay büyük ihtimal olurum lazeri o zamana kadar sakinleştirici kullanırım bildiğim bütün duaları artık hatim yaparımAllahim ne mukemmeliyetci adamayy kuzum kotu bir deneyim yasadin tabi bi psikolojik destek alsan keske her kuafore gidisinde bu korku panik atak yapar.insani
Ohh 45 dakika süper olmuş canımBende 45 dk yurudum daha da.yururdum de ayakkabiyi çorbasiz giydim ayagima vurdu akilsiz kafam ya yarin napicam bilmem
Ay Can'ım benim turistik hediyelik eşya satıyorum ben Pamukkale'deMiyav_su ne üzerine sizin dükkan canım eğer ev eşyası falansa sizden yapalım düğün ihtiyaçlarını
Sağolasın canım yakın olsak sana da yapardım bol köpüklü Türk kahvesiHarbiden ikimiz varız afiyet bal şeker olsun evet Can'ım dükkandayım bende akşama salonda olucam inşallah sen niye ip atlayamıyorum ki benim gibi çişin mi geliyor
O zaman tatile geldiğimizde hediyelikleri sizden aliriz:))Ay Can'ım benim turistik hediyelik eşya satıyorum ben Pamukkale'de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?