- 9 Mayıs 2013
- 1.319
- 1.314
- 333
arkadaslar mrb. bugün en yakın arkadasımın hamile olduğunu öğrendim.benden 1 yıl sonra evlenmişti.onun adına ne kadar çok sevindiysem kendi adımada bi o kadar üzüldüm.isyan etmek değil haşa! ama artık yoruldum... rabbim bi çıkış yolu göstersn... şu ramazan ayının yüzü suyu hürmetine rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...AMİN..
arkadaslar mrb. bugün en yakın arkadasımın hamile olduğunu öğrendim.benden 1 yıl sonra evlenmişti.onun adına ne kadar çok sevindiysem kendi adımada bi o kadar üzüldüm.isyan etmek değil haşa! ama artık yoruldum... rabbim bi çıkış yolu göstersn... şu ramazan ayının yüzü suyu hürmetine rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın...AMİN..
Canım çok sağol yazdığın için.Ben klomen ile ilgili olumsuz yorumda çok okudum ama doktorumuz devam etmemizi istedi açıkçası hormonal yönden bir sorundanda hiç bahsedilmedi bir hafta içinde yeniden gidicez ben doktorumuza sorarım bakalım ne diyecek.Zaten bu ay zorunlu korunmadayız herşey beni bulduğu içingerçi ben hayrına inanıyorum bu durumunda :) Evicap,çinko falan çok duydum eczaneler bulunuyor sanırım ama cesaret edemiyorum.Çok pinpirikliyim ödüm kopuyor kocama birşey olur diye :)Bir keresinde okumuştum birisi eşine sperm sayısı artsın diye doğal şeyler falan yapıyorda sonraki testte sonuçlar kötü çıkınca eşi olanıda sen yokettin diye kızıyor :) Keçi boynuzu suyu yapmayı düşünüyorum ama bu ay korunmadaykende önümüzdeki aya hazırlık olsun.Kendimede soğan suyu yapsammmı diyorum iftarla sahurda içerim diye ama orucuda soğan suyuyla açmak hiç cazip değil.Artık hayırlısı bakalım güzel günlerin hatırına katlanıcaz.Sende sakın moral bozup kafana takma başımıza gelen her şerde bir hayırda gizli elbet birgün hemde bu forumda bebeklerimiz için öneriler vericez.Hepimiz için herşeyin hayırlısı
:)) ben de pimpiriklıyım ama ne yapalım..Allah korusun eşlerımızı..tabı kı vıtamınlerı de cok abartmadan kullanmak gerekır,benım eşıme doktor onerdı mesela gecen ay,onu kullanıyoruz..
çinko ve e vıtamını de cok onemlı,araştır hangı besınlerde fazlaysa onları tükettir o zaman
bır de kecıboynuzu kürü cok etkılı gercekten sayı ve hızda,ama maşallah diyelım sızın sonuçlar güzül bence de,ama besınlerle takvıye etmek gerekıyor,hıc olmadı kecıboynuzu pekmezını atlamayın derım
sogan suyunu sadece sahurda ıc,hıc yoktan ıyıdır,sevgıler
canım bence doktor varikosel diyorsa ameliyat şart...ameliyattan sonra düzelir diyor doktorlar % 70 lere kadar düzelme şansı varmış ki bu da çok iyi bi oran inş öyle olur...yaş ilerledikçe varikoselde ilerliyor en iyisi bian önce ameliyat olmak bence...
canım bence doktor varikosel diyorsa ameliyat şart...ameliyattan sonra düzelir diyor doktorlar % 70 lere kadar düzelme şansı varmış ki bu da çok iyi bi oran inş öyle olur...yaş ilerledikçe varikoselde ilerliyor en iyisi bian önce ameliyat olmak bence...
maalesef bi çogumuz sağlık kontrolü yaptırmadan korunduk. ama nereden bilebilirdikki böyle bişey olacagını.hamile kalmak çok kolay sanırdımameliyat derlerse vakit kaybetmeden ameliyat olun cnm. bi çok kişi 3 ayda hamile kalıyo inş sizinde hemen düzlme olur. yaşta çok ileri değil onu takma kafana.allahın izni ile herşey yoluna girer içini ferah tut.
doktorlar yok dediler ameliyat olmadan tedavisi..ama burda araştırmalarıma göre kuppa vurmak diyorlar..daha araştırıyorum..
MERHABA HEPİNİZE....
Yazdıklarınızı okudum.Ve bende yazdıklarım konusunda yorum bekliyorum sizden.
Tabi ki burda olmamın sebebi aynı sizler gibi aynı kaderi yaşamam.
Şunu bir kez daha anladım ki.Çeken bilir yaşayan anlar...
Zaten bu konu benim dışarda dost arkadaşa bile anlatmayı tercih edeceğim bir konu değil.
2013 OCAKTAN BERİ DENEME YAPIYORUZ ama malasef olmadı.bende zaten 3 ve 6 ayda bir kontrolle gidiyordum.
En son gittiğimde doktor eşinde bir sperm testi versin bakalım dedi.
Testi verdik.Verdiğimizi bile unuttuk nasıl olsa herhangi bir testi diye düşündük.
Çıkan sonuç bizi şok etti. Azospermi hiç sperm yoktu.
Eşim hiç belli etmemeye çalışsada çok üzüldü.Netten araştırmaya başladık tabi ki.
Ama insan anlıyor ki bu konular deryadeniz.
Kadın doğum uzmanına test sonucumuzu gösterdik.Doktor test baktı ve bana kanal d de çıkan doktur un Aytuğ bey in numarasını
verdi.Acil buraya gidin dedi nokta atışı olması lazım.Dedim bu kadar mı kötü.Ben hala çıkan sonucun farkında değilim.
Çünkü eşimle biz evde düşündük varikoselde var bizimde dışardan gördüğümüz en fazla ameliyat olur düzelir diye bakıyoruz.
Sonra eşimle oturduk uzunca konuştuk bu mevzuyu ki dikkat etmek istediğim yer burasıdır.Eğer ki eşinizde bir durum söz konusu ise
sadece kadın doğum uzmanın verdiği bilgiyle herhangi bir tüp merkezine değil öncelikle iyi bir ürologa gitmek gerek tabi ki bence.
Bizim kararımız bu yönde oldu ve iyi de oldu bence.
Bizim araştırmalarımız sonucu Bahceci kliniği ve Emre Bakırcıoğlunu tercih ettik.Çünkü bize göre sorun çooook büyüktü.
Biraz uzatıyor olabilirim kusura bakmayın elimden geldiğince kısa kısa geçicem.Yaşadığımız duygu çöküşü varoluşu birbirimiz
farkedecek diye üzülüşlerimizi varın siz tahmin edin.
Emre Bey gittik neden orda olduğumuzu özetledik.Daha hemen sperm testi hormon testi elle muayeneden sonra radyoloji ultrason testi
istedi.hormon ve sperm testi sonucu aynı gün aldık ve doktora gösterdik.
Çıkan sonuç 12 milyon sperm bulunduğu....Azospermi denile eşim yaklaık 20 gün bununla kavrulup durmuştu.
Doktora ilk sorduğum soru bu şekilde bir fark olur mu?
Doktorun cevabı 2 .sperm testinde çıkış olabilir ama 12 milyon olmaz...dedi.
Yani yanlış ölçülmüş şimdi siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Dİğer kısım devam ediyor tabi ki varikosel için ultrasonyana girecek doktor sonuçlarına bakacak ve belkide ameliyat olcak.
Şuan sperm sayımız harketliğimiz morfolojimiz gene kötü ama daha umutluyuz...
Doktorumuz proexxed plus verdi birde onu kullanmaya başladık.
Canım ben o zaman araştırmalara başlıyayım bakayım ne yemekler yapsam yarar kocama :) Hem doktorada sorucam bu dediklerinizi alalımmı diye ama doktorlarından sağı solu belli değil birde derse ben gerekse söylerim diye ama denemeye değer yinede.İnşallah değerlerimiz yükselerek devam eder.Canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün.Ben şimdi gidip keçiboynuzu alayım bari vakit kaybetmemek lazım iftar menüsünde açılış belli keçiboynuzu :)
doktorlar yok dediler ameliyat olmadan tedavisi..ama burda araştırmalarıma göre kuppa vurmak diyorlar..daha araştırıyorum..
çok geçmiş olsun öncelikle
hepimiz geçtik aynı yollardan
ALLAHIM hepimizin yardımcısı olsun
birana önce doldursun kucaklarımızı
Merhaba.Hamilelik haberleri elimizde olmadan etkiliyor bizleri.Ama herşeyin hayırlısı seni çok iyi anlıyorum çok garip bir his kaplıyor insanı.Ama sabır rabbim hayırlısı ile sağlıkla,sıhhatle nasip edecek inşallah.
aynı şeyleri ben de yaşıyorum.etrafımdaki her on arkadaşımdan sekizi hamile diyebilirim.arka arkaya hamilelik haberlerine içten içe üzülüyorum. elimde değil.sonra seviniyorum.inşallah rabbim çok bekletmez bizleri.
canım hepimiz aynı sıkıntıları zaman zaman yaşıyoruz,vardır bunda da bızım ıcın bır hayır,ama bız bılemedıgımızden uzuluyoruz ıste hep..senı cok ıyı anlıyoruz..bak bı kac gun sonra daha ıyı hıssedeckın ınşallah kendını
bır cıkış yolu göster dıye değil de, Rabbım hayırlara vesıle olacak yerlere yönlendır dıye dua et arkadaşım..
Hayırla ve saglıkla tertemız evlatlar bağışlasın Allah hepimize,gönlümüzün muradıyla kucağımızı doldursun evlerımızı şenlendırsın(amın)
Yani yarın mı ameliyat oluyor canım..
Çok dua edicem bu mübarek günde inşh ALLAHIM...
evet canım, yarın ameliyat olacak bugün yatış işlemlerini yaptık.çıkış izni aldık yarın 7.30 da gidecez hastaneye...doktor eşimi ayrı bi odaya çağırıp ameliyat hakkında bilgi vermiş...% 75 değerlerde düzelme % 5 değerlerde azalma %20 de değerlere etki etmeme aynı kalma ihtimali var yinede ameliyatı kabul ediyor musun diye soru sorup imza alıyorlar...kabul ettik % 75 çok yüksek bi oran ..rabbim hepimizin en kısa sürede inş dualarımızı kabul eder...
Çok sağol Nuray29 inşh :2:
sizin sorunda aynı mı ? ben kaç gündür yazıyorum okuyorum
tanımaya çalışıyorum hepinizi...
evet canım, yarın ameliyat olacak bugün yatış işlemlerini yaptık.çıkış izni aldık yarın 7.30 da gidecez hastaneye...doktor eşimi ayrı bi odaya çağırıp ameliyat hakkında bilgi vermiş...% 75 değerlerde düzelme % 5 değerlerde azalma %20 de değerlere etki etmeme aynı kalma ihtimali var yinede ameliyatı kabul ediyor musun diye soru sorup imza alıyorlar...kabul ettik % 75 çok yüksek bi oran ..rabbim hepimizin en kısa sürede inş dualarımızı kabul eder...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?