Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Sorma arkadaşım ya Mübarek ay herşeyimiz şaştı eşim zaten sevmiyor keçiboynuzu suyunu birde oruç olunca adam iftarını onunla yapar oldu ama tabi resti çekti Havuç suyuda dediğin gibi arkadaşım mevsim dolayısı ile kaldı.Benim katı meyve sıkacağıda yatıyor valla :) benim ümidimde bayram sonrasına inşallah herşey yoluna girecek.Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.

merhaba arkadaslar,

bu ay varıkosel amelıyatımızın 6 ayı da bıttı ve spermıyogram yaptırdık ve malesefkı degerler normal yolla hamıle kalmak ıcı cok dusuk doktorumuz bızı tup bebege yonlendırdı. ameliyat oncesı canlı sperm 2 mılyonken amelıyat sonrası 4 mılyon oldu. 6 ayda bu sonuca varabıldık(( ıstanbul cerrahı hastanesı ıle anlasmalıyız testlerınız transferınız vs orada yapılır gerısını bz burada hallederız dedı doktorum. asılama ıcın esımın degerlerı duusk oldugu ıcın dırekt tup bebek yaptıracakmısız.( daha sonuclarımızı bugun ogrendık ve ne yapacagımız konusunda kafamız karma karısık. bır sene daha beklemelımıyım yoksa ıst.cerrahıde bı tup denemesı yapmalımıyım ? kafam cok karısık , surec hakkında yardımcı olursanız cok sevınrım. sahsen tup bebek tedavısınden cok korkuyorum. neler yasadınız nasıl karar verilir acaba? 3 yıllık evlıyım ve 2 yıldır cocuk ıcın ugrasıyoruz ama rabbım normal yolla nasıb etmedı... doktorum adet olduktan sonra 2. veya 3. gun gel test yapacagım dedı daha gecen hafta adet oldugum ıcın 1 ay kadar vaktım var ...28yasınd olmanın avantajını kullanmalısın daha sonra sende bır sorun cıkmayacagının bır garantısı olmadıgından bence bır an once tup bebege baslamalısın dedı doktor..rabbım hepımızın yar ve yardımcısı olsunn

Allah yardımcınız olsun canım.Biz neler göreceğiz hiç bilemiyorum.Rabbim herşeyin hayırlısını nasip etsin.Tüp bebek tedavisi konusunda bilgim yok ama şimdiye kadar okuduklarım sanıldığı kadar zor olmadığı Allah herşeyin sabrını ve kolayını veriyor.Senin için hayırlısını diliyorum.Rabbim yardımcınız olsun.

bu doktorların tek bildiği tüp bebek zaten ! biraz ilaç tedavisine nedense hep karşılar.karar sizin ama bence 1 yılın dolmasını bekleyin.bazıları 3 ayda,bazıları 6 ayda sonuc alırken,kiminin düzelmesi 1 yılı buluyor.tamamen bünyeyle alakalı birşey.. bizimde ameliyat öncesi 9 milyon olan sayı, 3 ayda 13 milyona, 6. ayda 35 milyona yükseldi hareket %66 normalin üzerinde ama bizede tüp bebek deyip gönderdiler.akıl alır gibi değil !

merhaba.yanlış hatırlamıyorsam yazdığınız 3. aydaki sperm sayısı sonucuydu.6. ayda dahada yükselir ALLAH'ın izniyle. umut her zaman var:)

Maşallah değerleriniz ne kadar güzel yükselmiş.35 milyon sayıya neden tüp bebek demiş olabilirler anlayamadım.Benim çok bilgim yok hala fikir yürütemiyorum değerlere ama bizim doktorumuz beşmilyondan 3 ayda dokuz milyona çıkan değerlerimize bile ümitsiz konuşmuyor.Hep bize doğal yoldan olacağına dair telkinde bulunuyor.Tabi Allah neyi nasip eder bilemeyiz.Eğer başka sorunuz yoksa en kısa sürede inşallah bebiş haberini alırız. :)

Ahh canm ya total sayı 35 milyon.ml sayı 8 milyon. en az ml sayısı 15 milyon olması gerekiyor. aşılama için bile 5 milyon yeterliyken bize dr tüp bebek dedi. bende anlayamadım.ama şöylede olabilir; eşimin ameliyat olduğu dr hastaneden ayrılmış biz başka dr gitmek zorunda kaldık.eşim doktora ameliyat olduğunu söylemiş ama önceki sayıyla ilgili bisey sormamış doktor.belki her testte yükseldiğini bilse böyle konuşmazdı bilemiyorum. inşallah Rabbim bebek isteyen herkesin yüzünü güldürsün :)

Anladım canım.Ama yinede sayınız kötü değilki hem daha yükselecek Allah'ın izni ile.Bize doktor 15 milyonu geçtikmi tamam bu iş demişti :)Hayırlısı bakalım.Sabretmeye ihtiyacımız var kolay olmasada yaşınızı bilmiyorum ama tüp bebekten öncesini iyice yaşamış olmak gerekir.Sonuçta o hep olan bir ihtimal ama doğal yoldan olma olasılığı varken sonuna kadar değerlendirmek gerekir bence.Tabi son söz sizde :) Allah hayırlısını nasip etsin inşallah tüm dileyenlere.

amin inşalah canım...biz ameliyattan sonra doktora gittik..değerlerimizde yükselmişti..fakat doktorun bir lafı kafamızı alak bulak etti..ayne şunu dedi: ben bu ameliyatı çocuk için yapmadım...6 ay sonra gelip de neden çocuğumuz olmadı diye sormayın dedi..ben bu ameliyatı ilerde doğabilcek sorunlar için yaptım .ya işte öyle arkadaşım şimdi seninde kafan karıştı dimi!!!

canım,siz doktora çocuğumuz olmuyor diye mi gittiniz yoksa eşinde varikoselden dolayı ağrı oluyordu o yüzden mi gittiniz?şikyetiniz neydi?eşim doktora,2 yıldır çocuğumuz olmuyor eşim gerekli muayeneleri oldu bi sorun çıkmadı...ben muayene olmak istiyorum dedi ve 5 6 aylık bi takipten sonra testler ultrasonlar falan filan derken 3 ay proxeed plus ilaç kullandık değerler yükselmedi...en son ameliyat olması gerekti...ve ameliyattan sonra kendi açıklama yaptı değerlerde %70 oranında yükselme gebelik şansınız da %50 dedi...ama değerler düzelse bile illa hamilelik olacak diye bişey yok dedi... yani sizin doktor yanlış konuşmuş... bizim doktorumuz da dedi ameliyat olmadan önce değerler de düzelme olmama ihtimali de var ona göre kabul ediyor musunuz diye soruyor...belki sizin doktor böyle şeyler anlatacağına kabaca anlatmayı tercih etmiş...sizin şikayetiniz zaten çocuğumuz olmuyor diye değil miydi?nasıl çocuk için yapmıyor ama eşin ağrı şikyetiyle doktora başvurduysa o zaman bilemem...çünkü varikoselden kurtulma ihtimali %99 ve bu konuda garanti, başarılı bi ameliyat ama değerlere sıra gelince garanti bi ameliyat değil onunda %70 düzelme ihtimali söz konusu yinede yüksek bi oran...hatta doktor ameliyatı başarılı bi şekilde yapar venleri güzel bağlar,arterlere zarar vermezse %80 lere çıkıyor değerler de düzelme...doktor çok önemli o yüzden...bizim doktor artere zarar vermedik başaralı geçti ameliyat dedi...inş 6 ay bekleyecez bakalım allah yardımcımız olsun ne diyeyiim..beklemek,sabretmek lazım canım...

Son düzenleme:
canım biz ikinci çocuğu istiyorduk 2.yılın sonunda gittiğim bütün doktorlar eşinin tahlil vermesi gerekir diyince eşim muayne olmayı kabul etti..doktora o amaçla gittik.sonuçlarda iyi çıktı..ama seninde dediğin gibi doktor kabaca bütün umutlarınızı buna bağlamayın dedi ameliyatın 2. yılına girecez aşılama da denedik olmadı şimdi ne yapıyorum bilsen bazıları cahilce buluyor ama...ben denemek istiyorum..rahim çektirme diyorlar buralarda onu deniyorum...

sizin doktorunuz ne kadar iyiymiş umut vermiş size :)benm yaşım 23,eşimin 28 daha tüp bebek için çok erken ALLAH 'ın izniyle doğal yoldan olmasını beklemek istiyoruz. hep söylüyorum varikosel sabır isteyen bi hastalık .hepimize bol sabır versin Rabbim ( amiin )

anladım canım...çocuğun olmuş tüplerin açık belliki ama tıkanmış olabilir...canım, eşimde sorun olduğunu bilmeme rağmen ben de tüplerime baktırdım kafamızda soru işareti kalmasın diye...boşuna çektirdin diyenler oldu ama ben kimseyi takmıyorum bu konuda kafamın rahat olması daha önemli...inan şu an kafam o kadar rahat ki eşim de ben de bütün muayenelerimizi olduk ne gerekiyorsa yaptık...şimdi bekleyecez inş çektiğimiz acılara , üzüntülere değer...değmezse de allah ın takdiri der kaderimize razı oluruz...biz elimizden geleni yaptık sonra pişman olamaylım,geç kalmayalım diye... kafan rahatlayacaksa bence dilediğini yap canım,kimseyi takma...

canım ben sana yanlış anlatım ban rahim filmi çektirdim bir sorun yok çook şükür..benim dediğim koca karı işi hani alaylı ebeler vardır ya onlardan bahsediyorum bizim bir tanıdık var ...çoğu kadının hamile kalmasına vesile olmuş..ona gidiyorum umarım anlatabildim

anladım canım:)bizim burda bel bağlama var koca karı ilaçları:)biliyor musun bilmem ama belini ölçüyorlar açıklık varsa bağlıyorlar...bağlıyorlar dediğim de beline bişeyler sürüp bezle sarıyorlar bir gün hiç kalkmadan yatıyorsun falan filan...inş faydasını görürsün rahim çektirmeyi ilk defa duydum...

arkadaslar merhaba,

benım de eşim pazartesi gunu varikosel ameliyatı olacak. eşim 2 aydır kecıboynuzu kuru, proxeed, GNC de satılan arginmax men, e vitamini ve cinko içiyordu. sayılarında baya bi artıs oldu sizlere tavsiye ederim. Ancak bu içtiğimiz şeyler morfolojiyi yukseltmedi. bu nedenle doktor ameliyat dedi. aynı zamanda bu ilaç ve küre devam edin dedi.

sizlerle paylasmak istedim. bunların hepsi vitamin herhangi bir sakıncası yok, o nedenle ameliyattan sonra bence kullanmakda fayda var. zaten doktor da devam edin dedi.

heyecanlıyız, nasıl olacak acaba, canı yanmıyor degıl mı ?

gorusmek üzere

merhaba.ameliyat inş basit ve acısız.korkmayın.sizin değerleriniz kaçtı acaba bu ilaçlarla kaçtan kaça çıkış oldu.morfolojı değerınız kaçtı acaba çok teş.

bize ilaç vermedi doktor ben vermesinden yanaydım ama sorununuz düzeldi zaten vitamine gerek yok dedi...her doktorun prensibi farklı demek...ameliyata sıra gelince endişe etmeyin canım doktorunuz iyi ise allah'ın izni ile basit bi ameliyat...benim size tavsiyem o gün hastanede yatsın eşin, ağrısı sızısı olmaz fazla durmadan serum takıyorlar ağrısı olmasın diye...kimi ameliyat sonrası taburcu olmak istiyor...belden aşağı uyuştuğu için 7 8 saat e kadar uyuşukluk geçmiyor...8 saat sonra eşimin uyuşukluğu tamamen geçti yardımsız kalkıp gezmeye başladı...geçmiş olsun canım.inş ameliyatınız başarılı geçer...

Son düzenleme:

geçmişler olsun .Rabbım herkese sağlıklı hayırlı bebekler evlatlar nasıp etsın inş.Amin.

geçmişler olsun .Rabbım herkese sağlıklı hayırlı bebekler evlatlar nasıp etsın inş.Amin.

inş canım...allah kimseyi evlatsız bırakmasın...çok farklı bi his...ya arkadaşının ya komşunun çocuğunu görüyorsun ya da birilerinin hamile olduğunu görüyor,duyuyorsun o çocukları içten seviyor,hamile olanlara hayırlı dileklerini içten söylüyorsun,,,içinde ne bi kıskançlık ne de bi art niyet oluyor sadece imreniyorsun kimi bunu aa bak kıskandı olarak alıyor, ama değil...eltim,ablam,arkadaşlarım hamile ama hiç birini kıskanmıyorum herkes kendi için doğuyor,yaşıyor ya da para kazanıyor herkesin yaptığı kendine,kimseyi asla kıskanmam...sadece o içindeki his inş bigün bizim de çocuğumuz olur,bu duyguyu bizde yaşarız oluyor...sadece imrenmek bu duygu çok farklı bi duygu... allah kimseyi bebekle sınamasın inş...amin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…