Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cnm ameliyatın hıza mutlaka faydası olacaktır. dediğin gibi önemli olan ileri hareketli sperm sayısı. bizim ameliyat sonrası sperm sayısı 64 mil'a hareketli sperm oranıda %55 'e çıkmıştı. yani 35 mil. sperm yumurtaya ulaşabilmiş. hızın 0 'a yakın olması sayı ne kadar yüksek olursa olsun yumurtaya ulaşabilmesine engel olacaktır. sperm döngüsü 72 günde sağlandığı için sperm sayısının artması zaman alacaktır ama hızın artması bence ameliyat sonrası hemen başlayacaktır. bu arada preseed jel deneyebilirsin. bu spermlerin daha hızlı yumurtaya ulaşmasını sağlıyormuş. canım total sayı ve morfoloji değerleriniz nasıl?

canım, 1.test...topalm sperm.40,5,hareketlilik%51.1ileri hızlı%8.9,morfoloji%24,1
2.test...toplam sayı15.9,hareketlilik%34,ileri hızlı%0,morfoloji yazmıyor...(ölçülemedi sanırım)
3.test...toplam sayı33milyon,hareketlilik11,5ileri hızlı%o,morfoloji yazmıyor.
4.test...toplam sayı35.1,hareketlilik17,9 ileri hızlı%3.4,morfoloji16
bu şekilde canım bakalım ameliyat etki edecek mi bize...bilgin varsa yorumlar mısın?

Son düzenleme:
kızlar hepinize bir soru aslında hepinize değil eşi varikosel ameliyatı olanlara :) eşiniz ameliyattan ne kadar süre sonra ilk ölçümü yaptırdı. dr 3 ay diyor ama benim eşim ameliyat olalı 25 gün felan oluyor mesela 1 ay dolunca baktırsak moralimiz bozulur mu 3 ayını doldurmasını beklesek mi

canım bence yaptırmayın bu tarz topikleri nerdeyese baştan sona okudum kimi 3 ay için bile erken yazmış...mesele bizim doktor 6 ay sonra gelin dedi...6 aya kadar anca düzelirmiş.1 ay erken geldi ama belli de olmaz...ameliyat olduğu zaman spermlerin yenilendiği zamana denk geldiyse değerler belki düzelmiştir...ameliyattan 1 ay sonra hamile kalanlar yenilendiği zaman denk geldi demek...sizin değerleriniz nasıl canım?ameliyat öncesi değerleriniz yani?

merhaba kızlar benim eşimde varikosel ameliyatı oldu 4 ay önce sperm sayısı azdı (7.200.000) gecen hafta tahlil yaptırdık sayısı 325.000.000 ulaştı diğer değerleride güzel çıktı. dr senin değerlerin normalin üzerinde eğer bir kaç aya çocuk olmazsa eşin dr gitsin demiş. 4 ay önce bende hormon testi yaptırdım ultrasona girdim hiç sorun çıkmadı. ameliyat sonrası 3-6 ay sonrası çocuk olur diyorlar biraz daha beklesem mi yoksa bu ayda olmazsa rahim filmi çektirsem mi

ayy maşallah tavan yapmış resmen. bi kaç ay bekle derim ben.rabbim bilir ama bu değerlerle hamile kalman an meselesi :)

ayy maşallah tavan yapmış resmen. bi kaç ay bekle derim ben.rabbim bilir ama bu değerlerle hamile kalman an meselesi :)
şükür eşimin değerleri ii çıktı bu kez de ben korkmaya başladım acaba bende mi sorun var diye
rabbim inşş bu ay nasip eder 22 ağustos doğumgünüm 23 ağustos evlilik yıldönümüm. işin garibi memurluğa atandım eşimle ayrı

kalacağız çocuk yapma sansımızda zorlaşacak

her işte bi hayır vardır derler.en azından sonuç almışsınız ameliyattan hemde çok iyi bir sonuç(maşallah diyeyim)
inşallah doğum günü hediyen bi bebek olur hayırlısıyla.
dahada için rahat etmezse dotora gidebilirsin ama bence gereksiz. daha önce hiç kontrole gitmiş miydin?

evet gittim hormon testi yaptırdım ve adetliyken ultrasona girdim hiçbir sorun çıkmadı.

kızlar cok heyecanlıyım, bu topıgı okuyunca resmen içimde kelebekler ucusuyor :)

darısı benım basıma :)
bızde neredeyse 8aydır denıyorduk ki sperm testlerimizde sayı ve morfolojinin dusuk cıktıgını ogrendık.
kecıboynuzu kuru, arginmax, e vitamini, folıkasit içiyor eşim.
bende folıkasite devam
Allah ım su mubarek gunlerde herkesın gonlune göre versin insallah

baglantıyı koparmayalım, gorusmek uzeree

canım sizin ameliyat öncesi değerleriniz nasıldı ...geçmiş olsun bu arada allah hepimizin yardımcısı olsun inş...

Son düzenleme:

değerleriniz çok güzel artmış canım ne güzel..inş bizimki de böyle tavan yapar...peki sayı dışında hız ve morfaloji,hareketlilik nasıldı ameliyattan sonra nasıl oldu canım?

Son düzenleme:
değerleriniz çok güzel artmış canım ne güzel..inş bizimki de böyle tavan yapar...peki sayı dışında hız ve morfaloji,hareketlilik nasıldı ameliyattan sonra nasıl oldu canım?
evet cnm bütün değerler arttı fazlasıyla bakalım bu ay bebiş gelecek mi

evet cnm bütün değerler arttı fazlasıyla bakalım bu ay bebiş gelecek mi

inş tatlım gelir...darısı bizim başımıza olur...değerlerinizi hatırlıyorsan paylaşır mısın...ameliyattan önce ileri hızınız kaçtı ameliyattan sonra kaça yükseldi...bizde aynı durumdayız değerlerimizle kıyaslama yapacam canım umut oluyor işte böyle değerlerinin yükseldiği kişileri okuyunca...

harekelilik %12 den % 65e çıktı

harekelilik %12 den % 65e çıktı

anladım canım sayı ve hareketliliğe baya etki etmiş varikosel ileri derecedeydi heralde ilk defa bu kadar yükseldiğine denk geldim de çok araştırma yapıyorum bu kadar tavan yapan okumadım...maşallah ...en yakın zamanda hamile haberlerini alırız inş..

amin cnm hep beraber. aslında varikosel ileri derecede değildi ama aynı anda fıtık ve hidrosel ameliyatıda oldu onlar etki etti mi bilmiyorum

amin cnm hep beraber. aslında varikosel ileri derecede değildi ama aynı anda fıtık ve hidrosel ameliyatıda oldu onlar etki etti mi bilmiyorum

geçmiş olsun canım...belki de etki etmiştir dediğin gibi...hareketlilik ve sayınız çok iyi canım inş allahın izni ile olur bebeğiniz artık engel kalmamış...

maşşallahh sayınız çok güzel yükselmiş darısı hepimizin başına inşallah en kısa zamanda ALLAH bir bebekle müjdelendirir sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…