Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

insallah canım cok tesekkurederim, yarın bizim için büyük gün,
bakalım insallah güzel güzel bebişlerimizi alacağız kucagımıza, hepimiizzz, amiin :)

amin aynı duyguları bende yaşıyorum.sizin durumunuz nasıl değerlerınız ne duruda acaba.doktorlar ne dedıler.

amin aynı duyguları bende yaşıyorum.sizin durumunuz nasıl değerlerınız ne duruda acaba.doktorlar ne dedıler.

valla canım biz 4 spermiyogram testi yaptırdık.ilk testimiz de sayı 40 milyon,hareketsizlik %46,ileri hız 8,9 who 24 ,1 idi..daha sonra değerlerimiz düştü,doktor proxeed plus verdi 3 ay kullandık,sayı 35 milyon,hareketsizlik %80,ileri hız % 2.3 who 16 oldu...değerlerde sürekli düşme çıkma vardı eşimde de ileri derece de varikosel vardı ameliyat oldu geçen hafta doktor ilaç vermedi,gebelik olursa gelmeyin olmazsa 6 ay sonra gelin dedi...durumumuz iyi mi kötü müü bilmiyorum valla...hergün internette ameliyat sonrası gelişmelerle ilgili makaleler okuyorum yeni şeyler öğreniyorum ...sizin durumunuz nasıl canım değerleriniz falan?kaç yıldır çocuk düşünüyorsunuz...biz 2 yıldır düşünüyoruz.yaşım 26 , eşimin yaşı 30.

canımmm onlyz.. uzun zmandır gelmiyordum foruma . 2 kez aşılama oldu ama sonuç hüsran halaa beklemedeyiz canım Allah herşeyin hayırlısı nı versin.. üzülmiyim diyorum çok şükür ağlklıyız,evlliğimiz mutlu amaa eksiğimizvar o eksikkte inşallah kısa sürede tamamlanır hayırlısı ilee.
ben den böyle. sende büyütmüşsün kızçeyii :) /. ay vay bee zman nasıl geçiyor. isim düşündünmüü canımm ?

Nisancımm canımmm benimm seni çok özledimm ..inan hep aklımdasınız daha dün gece sahurda eşimle konuştuk eski zamanları sizlerin kulağını çınlattım ve dua ettik eşimle beraber..zor süreçler arkadaşımm allahımm bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine sizinde yüzünüzü güldrsün tez zamanda inşallah..aşılama için üzüldüm canım ama herşeyde bir hayır vardır rabbimin bir bildiği vardır siz yeterki eşinle birbirinize destek olun allahım hepinize birgün bu güzel duyguyu yaşatsın ..ben kızceyi büyüttüm alllahın izniyle 8. aya girdim ..sıcaklar biraz zorluyor beniin neyseki yazın çıkmasına azkaldı..allahın izniyle hayırlısyla kucağımada alrım inşallah dua edin bana sizde nisancımm isim halen düşünüyoruz canım bakalım hayırlsı:)çok öpüyorum senii güzel haberlerle buluşmak ümidyle hoşçakal canımm:)))

Son düzenleme:
kızlar merhaba, beni de alın aranıza en son artık bu topiğe geldim, ilk aşılama ikinci aşılama kontroller tedaviler derken tam 9 ay geçti, hep ameliyatı ertelettim eşime, hatta tüp bebek deneyim belki ameliyattan sonra hemen olmaz diye en son tüp bebek prosedürleri ile mücadele ederken iki ay gel git yapıp bütün evraklarıma bakmalarına rağmen 3 yıllık evli değilsiniz devlet karşılamıyor dediler, çok ağladım, madem öyle iki aydır niye söylemediler diye, bazı durumlarda devlet karşılıyor ya o yüzden kabul ettiler sanıyordum, yaşım 30 eşimde tek taraflı varikosel çıktı, derecesini hatırlayamıyorum şuanda, sperm sayısı fena değil ama hareketsizlik %85, ameliyattan sonra çok beklersem yaşımdan da dolayı istemiyordum ama geldik bu aşamaya, mikro yöntemi ile devlet hastanesinde olacak sanırım gün alacaz bayramdan sonra Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, şimdi geçmişi biraz okuyup umutlanmak istiyorum, topik sahibimizde hamişmiş darısı başımıza darısı başımıza :)

bizimde sayıda pek problem yok hızımız düşük...eğer doktor ameliyat diyorsa gerçekten ameliyatlık durumu var 1 yıldır çocuğunuz olmuyorsa doktorlar ameliyatı öneriyor...allahtan umut kesilmez canım belki ameliyat daha hayırlısı olacaksizin için...tüp bebek için 3 yıl evlilik şartı mı var? devlet 3 yıllık evlilerden ücret almıyor mu?bizde 6 ay bekleyecez eğer değerlerde artma olmazsa sanırım aşılama ya da tüpe geçecez... şimdiden bilgim olsun merak ettim...

canım üroloğun ne dediği belli değildi ki zaten o yüzden de erteledim, çocuk varikoselden de olabilir olmayada bilir deyince bende dedim aşılama tüp ne gibi şansım varsa hepsini deneyip en son ameliyat olalım dedik, hastane iki aşılamada bisi demedi üç yıl şartı ve yaş şartı var yaşınız uygun demişti 30 yaşındayız, baştan dese zaten tüpe uğraşmazdım, aşılamada da spermin belli bi sayıda olması gerekiyormuş, ama aşılamada tutma olayı baya az, o yüzden tüp olacak diye heyecanlanıyordum, sizin ne kadar oldu ameliyat olalı

canım benim eşim ilk bu durumu öğrendiğimiz zaman ben ameliyat olmam diyip duruyordu doktor varikosel var dedi ama gözle görünür bişey olduğu için kendi görememiş ilk muaynesinde doktor da pek ameliyatla ilgili bişey demeyince iki de kaldı başka doktora gitti sağolsun belki de ilerde onun sayesinde hamile kalacam...eşimi muayene ederken eşime göstermiş eşim zaten direk muayene eder edmez iki damarı görmüş ve kendide evet varikoselim varmış dedei ikna oldu yani...doktor ameliyat olman gerekiyor dedi...varikoselin derecesi önemli değil eğer çocuğunuz olmuyorsa olman gerekn bi ameliyat demiş.bizim varikosel ileri derecede idi...eşim 2 hafta önce ameliyat oldu...bi de doktorlar sitesi var canım günde ücretsiz bi soru sorabiliyorsun istediğin doktoru seçip.ben bi doktora spem sonuçlarımızı ve varikoselden bahsettim...doktor bana aynen şunu yazdı ve çok net kesin cevap vermiş...varikosel ileri derecede ameliyatın etkisini göreceksiniz.bir yıl bekleyin,sonuç alacaksınız...4 günde bi ilişkiye girin demiş:)hamilelik için 4 gün çok geldi bilmiyorum yani...

Canım ürologların ne dedikleri hiç bir zaman belli olmuyor....Saçma sapan şeyler....Benim eşim şubatta ameliyat oldu....3 ay sonra test yaptırdığımızda değerler ameliyat önecesinden kötüydü...ameliyatın erken dönemlerinde böyle şeyler olabiliyor en az 1 yıl beklemelisiniz dediler....Yaş 33 bir yıl daha beklemeyelim dedik...tüp bebek ya da aşılama karar verdik bir merkeze gittik....Aşılama önermediler direk tüp bebek dediler...Çünkü aşılama dahi olmaz bu sartlarda dediler....Tüp bebek yaptırdık ve sonuç hüsran....Ameliyat konusunu iyi düşünün derim çünkü büyük risk....tüp bebek yada aşılama yaptırma noktasında urologa sorduğumuzda çok beklemeniz lazım normal yolla olması için dediler.....Bu ameliyat sanırım kişiden kişiye yada hastalığın şekli şemaline göre değişiyo....çünkü ameliyattan sonra 6 ay içinde normal yolla hamile kalanda var 2 buçuk sene olmayıp tüp yaptıranda....Çok iyi düşünün ameliyatı o yüzden....

varikosel ameliyatından sonra hamile kalanları buldum...ameliyat öncesi ve sonrası değerleri sizinle paylaşmak istiyorum.aslında ameliyattan sonra hamile kalan çok kişi okudum ama değerleri yazmamışlar o yüzden değerleri yazan arkadaşları liste yaptım...

çok güzel bir bilgi bu canım çok tşkler

ameliyat sonrası için umudumuz artıyor .

nasılsın bu arada?

çok güzel bir bilgi bu canım çok tşkler

ameliyat sonrası için umudumuz artıyor .

nasılsın bu arada?

iyiyim canım çok sağol sen nasılsın? dün tek tek buldum bunları diğer hamile kalanlarda bilgileri paylaşsaydı çok daha iyi olacaktı...ama buldukça ekleme yaparım ben hem kendim için hem diğer arkadaşlarım sizin için...

iyiyim canım bende aynı çalışıyoruz akşam olsada eve gitsek işte

gerçekten çok yararlı olmuş çok sağol ellerine sağlık.o arkadaşlar girmiyormuki acaba artık ulaşmaya çalışsak.

çok güzel olur.hep diyorum ki.inşh hamileye kalayım gene gelicem buraya ne yaşadığım varsa anlatıcam diğerleri birşeyler alsın diye.

evet aynen ne biliyorsam ne öğreniyorsam direkt paylaşıyorum...sanırım girmiyorlar geçmiş sayfaları tek tek okudum varikosel ameliyatı sonrası hamile kalan çok çok kişi var...hamile kaldığını yazmış daha uğramamış...doktor 6 aya kadar gebelik olursa gelmeyin dedi bize maa inan merakımızdan inş öyle bişey olursa sperm değerlerimize baktıracaz bakalım ameliyatın faydası ne kadar olmuş diye...insan 2 yıldır bu şeyin içine girince o değerler bile ne kadar kıymetli oluyor:)

doğru diyorsun canım inşh olur ve siz o testi yaptırırsınız bende burda gelen gidene anlatırım kendimde örnek alırım

Arkadaşlar hepinizin kadir gecesi mübarek olsun.Rabbim hepimize şifa versin inşallah.Dualarımızın kabul olması dileği ile..

slm arkadaşlar, sizleri her zaman takip ediyorum, daha önce defalarca bilgileri paylaştığım için yazmıyordum. kkdan o kadar cok şey öğrendim ki, faydam olursa cok mutlu olurum. "varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar" konusunda ameliyat tarihlerimizi yazıp paylaştığımız listemiz vardı. Ameliyat öncesi 4 sperm testi yaptırmıştık. 1.test 8mil/ml, toplam hareketli sperm : %14 tü. 2.test 32 mil/ml, toplam hareketli sperm: %53, 3.test 27 mil/ml, toplam hareketli sperm : %47 tü, 4.test 32 mil/ml, toplam hareketli sperm : %39 tü. sperm değerleri cok değişkendi, buda bizim ameliyat kararı almamızı geciktirmişti. Bu süreçte ben rahim filmide çektirmiştim, olası aşılama yada tüp bebek olursa benden yana bi sıkıntı yaşanmasın diye. bu gelgitler ve acabalar sonunda 2 ayrı dr.un teşhisiyle eşim ameliyat olmaya karar verdi. 20 ekimde ameliyat oldu. ameliyat sonrası sadece düzenli olarak keçiboynuzu kürü yaptık ve ocak ayında hamile olduğumu öğrendim. Yani 3 ay geçmeden hamile kalmıştım :) son ay preseed jel kullanmıştık, ben bununda faydası olduğunu düşünüyorum.
bu sürecin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu cok iyi biliyorum. en yakınımdaki insanların hamilelik haberlerine buruk bir şekilde sevinip, bazı geceler ağlayarak uyuyordum. soranlara henüz bebek düşünmüyoruz diyip içimden cok istiyorum Allahım lütfen diye dua ediyordum. tedavi olarak ne yaşayacağını bilememek,bu belirsiz bekleyiş gerçekten sabır gerektiriyor. Allaha çok şükür şimdi kızımın tekmelerini hissediyorum. inşaallah sağlıkla kucağımıza da alırız.
sizlerde bu sıkıntılı surecin hamilelik haberinizle bir anda sona ereceğine inanın, tanımasamda hiçbirinizi yazdıklarınızı okuyorum ve sizlerinde tez zamanda bu güzel haberi vermeniz için dua ediyorum. ozelden yada burdan aklınıza ne takılırsa sorun, seve seve cevaplarım.

canım benim çok sağolasın bilgilerin için...yazdıklarının aynısını bende yaşadım canım...her türlü tetkiklerden geçmiştim en son tüplerim kalmıştı eşimde sorun olmasını bilmeme rağmen daha sonra tüplerim engel olmasın diye aşılama ya da tüp yaparlarsa diye tüplerime baktırdım allaha şükür açık çıktı...bizim testlerimizde de sürekli düşmeler oluyordu ayarı belli değildi yani bi...daha sonra ameliyat oldu eşim bakalım inş bizde sizin gbi fazala beklemeyiz...allah inş sağ sağlim bebeğini kucağına almayı nasip eder...benim sana bi sorum olacak canım...harekt çok önemli anladığım kadarıyla bizim ileri hız bazı testte %0 bazı testte %8.9 oldu sizin testlerinizde ileri hızlı hiç sıfır ya da sıfıra yakın oldu mu?bu ameliyat acaba sıfır olan harekete etki eder mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…