bize ilaç vermedi doktor ben vermesinden yanaydım ama sorununuz düzeldi zaten vitamine gerek yok dedi...her doktorun prensibi farklı demek...ameliyata sıra gelince endişe etmeyin canım doktorunuz iyi ise allah'ın izni ile basit bi ameliyat...benim size tavsiyem o gün hastanede yatsın eşin, ağrısı sızısı olmaz fazla durmadan serum takıyorlar ağrısı olmasın diye...kimi ameliyat sonrası taburcu olmak istiyor...belden aşağı uyuştuğu için 7 8 saat e kadar uyuşukluk geçmiyor...8 saat sonra eşimin uyuşukluğu tamamen geçti yardımsız kalkıp gezmeye başladı...geçmiş olsun canım.inş ameliyatınız başarılı geçer...
insallah canım cok tesekkurederim, yarın bizim için büyük gün,
bakalım insallah güzel güzel bebişlerimizi alacağız kucagımıza, hepimiizzz, amiin :)
inş canım...allah kimseyi evlatsız bırakmasın...çok farklı bi his...ya arkadaşının ya komşunun çocuğunu görüyorsun ya da birilerinin hamile olduğunu görüyor,duyuyorsun o çocukları içten seviyor,hamile olanlara hayırlı dileklerini içten söylüyorsun,,,içinde ne bi kıskançlık ne de bi art niyet oluyor sadece imreniyorsun kimi bunu aa bak kıskandı olarak alıyor, ama değil...eltim,ablam,arkadaşlarım hamile ama hiç birini kıskanmıyorum herkes kendi için doğuyor,yaşıyor ya da para kazanıyor herkesin yaptığı kendine,kimseyi asla kıskanmam...sadece o içindeki his inş bigün bizim de çocuğumuz olur,bu duyguyu bizde yaşarız oluyor...sadece imrenmek bu duygu çok farklı bi duygu... Allah kimseyi bebekle sınamasın inş...amin...
amin aynı duyguları bende yaşıyorum.sizin durumunuz nasıl değerlerınız ne duruda acaba.doktorlar ne dedıler.
canımmm onlyz.. uzun zmandır gelmiyordum foruma . 2 kez aşılama oldu ama sonuç hüsran halaa beklemedeyiz canımSlmm kızlarrr nasılsınızzz sizleri çok özledimm ..Ara sıra bakıyorum güzell bir haber duymak içinn olmayınca her defasında size dua ediyorum ..Sizi unuttum sanmayın sakın inanın insan o zor günleri hamile kalsada unutamıyor sizi bizden başka kimse anlayamaz .. eşim bile halen daha soruyor topikte güzel bir haber varmı diye oda sizlere hep dua ediyor sonuçta onlarda bizimle yaşıyor herşeyi ..ümidinizi ne olur kaybetmeyin çokk zor beklemekkk biliyorum ama o güzel haberi aldığınızda kuş gibi hafif hiissedikceksiniz kendinizi allahın izniyle... çevredekii insanlarında imalı sözlerine bakışlarına aldanmayın zaten insanı en çok onlar geriyor boşverinn stres üzüntü yapmayın eşlerinizi suçlu hissetttirmemek için elinizden geleni yapın biz ağlıyoruz belli ediyoruz duygularımızı
ama onlar hep içlerine atıyorlar belli etmiyorlar aslında çok üzülüyorlar bu hayatt ne olucağı belli olmaz insan bebek olmama ihtimalini düşününmek bile istemiyor ya olmazsa diyede aklından çok geçirdiği zamanlar olmuyor değil korkuyor endişeniyor haliyle ..bu zor dönemi eşlerin birbirine destek vermesi çok önemli psikolojik açıdan eşleri birbirine daha çok bağlıyor aslında bu zorluklar o yüzden rabbim ol deyince olurr siz yeterki hep güzel düşünün eşinizede moral olun birgün bebeğinizin olucağına inandırın kendinizi bu sınavdan başarıyla çıkıcaz demeyi ihmal etmeyin birbinize... dediğim gibi karşılıklı destek çok önemli .. güzel Allahım hepiniz için doğru bir zamanda bebeğinizi size yollayacaktır inanın sabır ve dualarla bekleyin kader arkadaşlarım...Bu arada kızlar bende hamileliğimin 7.ayına girdim allahın izniyle ..meleğim hızla büyümeye devam ediyor teyzeleri..onun tekmelerini hissettikçe allahıma hergün şükrediyorum:))allahımm isteyen herkese ,çocuk özlemini çeken herkese nasip etsinn inşallah hep aklımda ve dualarımdasınız ...sizde bana dua edin ne olur sağlıcakla yavrumu kucağıma alayım..güzel haberlerle buluşmak ümidiyle hepinizi kocaman öpüyorum kızlarr görüşmek üzere sevgiyle kalın...
canımmm onlyz.. uzun zmandır gelmiyordum foruma . 2 kez aşılama oldu ama sonuç hüsran halaa beklemedeyiz canımAllah herşeyin hayırlısı nı versin.. üzülmiyim diyorum çok şükür ağlklıyız,evlliğimiz mutlu amaa eksiğimizvar o eksikkte inşallah kısa sürede tamamlanır hayırlısı ilee.
ben den böyle. sende büyütmüşsün kızçeyii :) /. ay vay bee zman nasıl geçiyor. isim düşündünmüü canımm ?
kızlar merhaba, beni de alın aranıza en son artık bu topiğe geldim, ilk aşılama ikinci aşılama kontroller tedaviler derken tam 9 ay geçti, hep ameliyatı ertelettim eşime, hatta tüp bebek deneyim belki ameliyattan sonra hemen olmaz diye en son tüp bebek prosedürleri ile mücadele ederken iki ay gel git yapıp bütün evraklarıma bakmalarına rağmen 3 yıllık evli değilsiniz devlet karşılamıyor dediler, çok ağladım, madem öyle iki aydır niye söylemediler diye, bazı durumlarda devlet karşılıyor ya o yüzden kabul ettiler sanıyordum, yaşım 30 eşimde tek taraflı varikosel çıktı, derecesini hatırlayamıyorum şuanda, sperm sayısı fena değil ama hareketsizlik %85, ameliyattan sonra çok beklersem yaşımdan da dolayı istemiyordum ama geldik bu aşamaya, mikro yöntemi ile devlet hastanesinde olacak sanırım gün alacaz bayramdan sonra Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, şimdi geçmişi biraz okuyup umutlanmak istiyorum, topik sahibimizde hamişmiş darısı başımıza darısı başımıza :)
bizimde sayıda pek problem yok hızımız düşük...eğer doktor ameliyat diyorsa gerçekten ameliyatlık durumu var 1 yıldır çocuğunuz olmuyorsa doktorlar ameliyatı öneriyor...allahtan umut kesilmez canım belki ameliyat daha hayırlısı olacaksizin için...tüp bebek için 3 yıl evlilik şartı mı var? devlet 3 yıllık evlilerden ücret almıyor mu?bizde 6 ay bekleyecez eğer değerlerde artma olmazsa sanırım aşılama ya da tüpe geçecez... şimdiden bilgim olsun merak ettim...
canım üroloğun ne dediği belli değildi ki zaten o yüzden de erteledim, çocuk varikoselden de olabilir olmayada bilir deyince bende dedim aşılama tüp ne gibi şansım varsa hepsini deneyip en son ameliyat olalım dedik, hastane iki aşılamada bisi demedi üç yıl şartı ve yaş şartı var yaşınız uygun demişti 30 yaşındayız, baştan dese zaten tüpe uğraşmazdım, aşılamada da spermin belli bi sayıda olması gerekiyormuş, ama aşılamada tutma olayı baya az, o yüzden tüp olacak diye heyecanlanıyordum, sizin ne kadar oldu ameliyat olalı
canım üroloğun ne dediği belli değildi ki zaten o yüzden de erteledim, çocuk varikoselden de olabilir olmayada bilir deyince bende dedim aşılama tüp ne gibi şansım varsa hepsini deneyip en son ameliyat olalım dedik, hastane iki aşılamada bisi demedi üç yıl şartı ve yaş şartı var yaşınız uygun demişti 30 yaşındayız, baştan dese zaten tüpe uğraşmazdım, aşılamada da spermin belli bi sayıda olması gerekiyormuş, ama aşılamada tutma olayı baya az, o yüzden tüp olacak diye heyecanlanıyordum, sizin ne kadar oldu ameliyat olalı
varikosel ameliyatından sonra hamile kalanları buldum...ameliyat öncesi ve sonrası değerleri sizinle paylaşmak istiyorum.aslında ameliyattan sonra hamile kalan çok kişi okudum ama değerleri yazmamışlar o yüzden değerleri yazan arkadaşları liste yaptım...Eki Görüntüle 770315
çok güzel bir bilgi bu canım çok tşkler
ameliyat sonrası için umudumuz artıyor .
nasılsın bu arada?
varikosel ameliyatından sonra hamile kalanları buldum...ameliyat öncesi ve sonrası değerleri sizinle paylaşmak istiyorum.aslında ameliyattan sonra hamile kalan çok kişi okudum ama değerleri yazmamışlar o yüzden değerleri yazan arkadaşları liste yaptım...Eki Görüntüle 770315
iyiyim canım çok sağol sen nasılsın? dün tek tek buldum bunları diğer hamile kalanlarda bilgileri paylaşsaydı çok daha iyi olacaktı...ama buldukça ekleme yaparım ben hem kendim için hem diğer arkadaşlarım sizin için...
iyiyim canım bende aynı çalışıyoruz akşam olsada eve gitsek işte
gerçekten çok yararlı olmuş çok sağol ellerine sağlık.o arkadaşlar girmiyormuki acaba artık ulaşmaya çalışsak.
çok güzel olur.hep diyorum ki.inşh hamileye kalayım gene gelicem buraya ne yaşadığım varsa anlatıcam diğerleri birşeyler alsın diye.
evet aynen ne biliyorsam ne öğreniyorsam direkt paylaşıyorum...sanırım girmiyorlar geçmiş sayfaları tek tek okudum varikosel ameliyatı sonrası hamile kalan çok çok kişi var...hamile kaldığını yazmış daha uğramamış...doktor 6 aya kadar gebelik olursa gelmeyin dedi bize maa inan merakımızdan inş öyle bişey olursa sperm değerlerimize baktıracaz bakalım ameliyatın faydası ne kadar olmuş diye...insan 2 yıldır bu şeyin içine girince o değerler bile ne kadar kıymetli oluyor:)
iyiyim canım çok sağol sen nasılsın? dün tek tek buldum bunları diğer hamile kalanlarda bilgileri paylaşsaydı çok daha iyi olacaktı...ama buldukça ekleme yaparım ben hem kendim için hem diğer arkadaşlarım sizin için...
slm arkadaşlar, sizleri her zaman takip ediyorum, daha önce defalarca bilgileri paylaştığım için yazmıyordum. kkdan o kadar cok şey öğrendim ki, faydam olursa cok mutlu olurum. "varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar" konusunda ameliyat tarihlerimizi yazıp paylaştığımız listemiz vardı. Ameliyat öncesi 4 sperm testi yaptırmıştık. 1.test 8mil/ml, toplam hareketli sperm : %14 tü. 2.test 32 mil/ml, toplam hareketli sperm: %53, 3.test 27 mil/ml, toplam hareketli sperm : %47 tü, 4.test 32 mil/ml, toplam hareketli sperm : %39 tü. sperm değerleri cok değişkendi, buda bizim ameliyat kararı almamızı geciktirmişti. Bu süreçte ben rahim filmide çektirmiştim, olası aşılama yada tüp bebek olursa benden yana bi sıkıntı yaşanmasın diye. bu gelgitler ve acabalar sonunda 2 ayrı dr.un teşhisiyle eşim ameliyat olmaya karar verdi. 20 ekimde ameliyat oldu. ameliyat sonrası sadece düzenli olarak keçiboynuzu kürü yaptık ve ocak ayında hamile olduğumu öğrendim. Yani 3 ay geçmeden hamile kalmıştım :) son ay preseed jel kullanmıştık, ben bununda faydası olduğunu düşünüyorum.
bu sürecin ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu cok iyi biliyorum. en yakınımdaki insanların hamilelik haberlerine buruk bir şekilde sevinip, bazı geceler ağlayarak uyuyordum. soranlara henüz bebek düşünmüyoruz diyip içimden cok istiyorum Allahım lütfen diye dua ediyordum. tedavi olarak ne yaşayacağını bilememek,bu belirsiz bekleyiş gerçekten sabır gerektiriyor. Allaha çok şükür şimdi kızımın tekmelerini hissediyorum. inşaallah sağlıkla kucağımıza da alırız.
sizlerde bu sıkıntılı surecin hamilelik haberinizle bir anda sona ereceğine inanın, tanımasamda hiçbirinizi yazdıklarınızı okuyorum ve sizlerinde tez zamanda bu güzel haberi vermeniz için dua ediyorum. ozelden yada burdan aklınıza ne takılırsa sorun, seve seve cevaplarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?