Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatı Olup Hamile olmayı bekleyenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
eşim ameliyat sonrası sperm testini yaptırdı. hamile kaldığım değerleride merak ediyorduk. eşim morfolojiye ozellikle bakılmasını soylemesine rağmen morfolojiye bakmamışlar. zaten 3 saatte cıkacak dedikleri test sonucunuda 3 kez aradıktan sonra gonderebildiler. tel.de adamla tartıştım geç gonderdiler ve morfolojiye bakmamıslar diye. "bir kez baktığımız için 2.ye gerek yok "diye kendince yorum yaptı. neyse cok sinir oldum.
sonuçlar;
ml'de sperm sayısı 64 mil
toplam hareketli sperm oranı; % 55

sonuçlar ii ben hamileyim ama neyin peşindeysem adamla tartıstıktan sonra oturup ağladım bi de

özellikle istediğin halde nasıl bakmazlar morfolojiye anlamadım.nasıl bir yer burası.sonuçta sen hamile kalmamış olsaydın iyice merak edicektin."bir kez baktığımız için 2.ye gerek yok "demişler birdesayınız ve hızınız daha önce kaçtı bilmiyorum ama sıkıntılı gözükmüyor normal sayıda yani.birde cnm hızınızın toplamını yazmışsın ileri,yavaş ve yerinde olarak ayrıntılı değil mi eğer ayrıntılı ise o şekilde yazarmısın buraya da.

Allah bebeğini de kucağına almayı nasip etsin canım. ameliyatın kaçıncı ayında hamile kaldın? bi de ameliyat öncesi değerlerin nasıldı? bu değerler çok güzel görünüyor.eşimde yeni ameliyat oldu bakalım inşallah düzelir

cnm ameliyat oncesi değerler ;ml'de 32 milyon, a+b 'de %32 idi.

20 ekimde ameliyat olmuştu. ameliyattan sonraki bugun yaptırdığımız ilk testte;

sayı (ml) ; 64.000.000
toplam motil sperm sayısı; 91.520.000
ileri motil sperm sayısı; 35.200.000

ileri motil sperm yuzdesi; %55
ileri hizlı (a); %28
ileri yavaş (b); %27
yerinde hareketli (c) ; %6
hareketsiz ; %39
tel.de soylendiğim için morfolojıye bakacaklarmış, pzt sonucu gonderecekler, gelince onuda paylaşırım.

merhaba cnm sizede geçmiş olsun. eşim 20 ekim 2012de ameliyat oldu, 12 Ocak 2013te hamile olduğumu oğrendim,

şimdi kendi testimizede baktım da ileri motil sperm diye bir şey yok bize de Total Motil Sperm : 10.400.000 diye bir şey var.sen ne dersin bilmiyorum ama sanırım bu ml'deki hareketli sperm sayısı olsa gerek.yani gelen meni miktarına göre bu sayı değişyor sanırım.sizde gelen meniye göre toplam hareketli sperm sayısını yazmış bizde de ml'de olan hareketli sperm sayısını yazmış.mesela 3 ml meni gelmişse bu sayıyı o zaman 3 ile çarpmak gerekiyo.ay matematik problemi gibi oldumeğerse ne kadar iyiymiş benim matematiğim

Canım benimm seni çook iyi anlıyorum senin yaşadıklarının belki daha fazlasını kendimce bende yaşıyorum. ben evlndikten sonra tanıdığım kim varsa bende sonra evlenen hepsi hamile yada doğum yaptı şu anda abim benden 2 sene sonra evlendi 8 aylık şu an eşi 4 aylık hamile inanırmısın insanların acıtan lafları yüzünden hiç bir yere hiç bir ortama gitmiyorum daha doğrusu gidemiyorum annemlerin oraya bile eşim beni zorla götürüyor abimle eşini görünce daha bi üzülüyor daha canım yanıyor kimsenin beni anlamadığını düşünüyorum şuçum ne diye kendi kendime düşünüyorum ama isyan etmiyorum bi gün bizlerde anne olacağız inş bazen umudum hiç oluyor ama bazende çoook benim de canım o kadar çok yanıyorki bunu anlatamam bazen evde oturup gün boyu akşama kadar durup durup ağlıyorum ama ne yapalım rabbimde bizim sınavımızı bundan vermiş demekki hiç üzülme diyemem sana ama en azından sabırlı olalım canım arkadaşım rabbim yar ve yardımcımız olsun bizlerede anne olmayı nasip etsin inş ....

cnm test sonuçlarında birimide yanında yazıyor yani ml'de mi yoksa toplam hacimde mi diye. bizim teste gore;
total motil sperm sayısı tüm meni hacmindeki hareketli sperm sayısını gosteriyor. ml'de 64.000.000 sperm, 2.6 ml menide toplam 166.400.00 sperm var. %55'i (a+b) hareketli ise 166.400.000*0.55= 91.520.000 toplam hareketli sperm var
ileri motil sperm sayısı ise ml'deki hareketli sperm sayısını gösteriyor. 64.000.000*0.55=35.200.000 ml'de hareketli sperm var.
dediğim gibi test değerlerinde birim yazıyor. Belki tanımlar farklıdır cnm.

kızlar merhaba sizi unuttum sanmayın ama benıım durumum çok kötü mide bulantıları baş dönmesi vs..
yerımden kalkamıyorum valla bütün gün yatıyorum p.tesi doktora gıdıcez umarım herşey yolundadır yazarım sıze hepinize sevgiler..

bizim sonuçta birim felan yazmıyo sadece hızlar ve sonunda da total motil sayısı yazıyor.sizin yönteme göre hesaplayım dedim ama bizim sonuçta yazan Total Motil Sperm :10.400.000 sonucuna ulaşamadım sizin yöntemle.bizimkini neye göre nasıl hesaplamışlar anlamadım.ben yazsam size sonuçlarımızı sen sizin yönteme göre hesaplarmısın acaba ben mi yanlış hesapladım ki.

İLERİ TAM İLERİ HAREKETLİ=%26

İLERİ AZ HAREKETLİ=%19

YERİNDE HAREKETLİ=%20

1ml de sperm sayısı=46.400.000

bu sonuçlara göre bizim total motil sperm sayımız sonuçta yazdığı gibi 10.400.000 mi.ben sizde ki örneğe göre hesapla hesapla bu sayıya ulaşamadım.ay ne karışık işler bu işler yahu

Son düzenleme:
kızlar ben adet oldum yine olmadı bebegim bana tutunamadı
asılamam tutmadı. ben anne olamıycakmıyım cok üzgünüm cok...
cok yoruldum 2 senedir uygulamadıgım yöntem kür ilac kalmadı neden olmadı ...
isyan etmiyorum aslada etmedim ....rabbim herseyin hayırlısını versin ...
olmuycaksada rabbimin takdiri ilahisi deyip kabuguma cekilicem..
allahım kucaklarımızı bos bırakma hayırlı evlat nasip et isteyen herkeze....((

kızlar ameliyat tarihimiz kesinleşti 16 şubat. beni de listeye ekler misiniz :)

bu arada dün ben de adet oldum zaten umudum yoktu ama erken geldi adetim de bakalım inşallah ameliyat sonrası düzelme olur rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın

dün ben de adet olunca annemi arayıp aynısını söyledim. ben hiç anne olamayacak mıyım diye ağladım. canım rabbim sabır versin hepimize imtihanımız çok zor. insanlar istemeden hamile kalıyor kürtaj oluyor, kaza ile hamile kalıyor biz bu kadar uğraşıp didinmemeize rağmen olmuyor. vardır rabbimin bir bildiği. ben her gece af duaları okuyorum bilmeden bir günah işlediysem diye rabbimden af diliyorum.

kızlarr hepinize merhaba..hepinizi çok özledimm..ama hiç iyi değilim çok ağrılarım var halsizim iştahımda kapandı çok duygusalım sizi unuttum sanmayın ama inanın yazıcak halim bile yok hep aklımda ve dularımdasınız şu zamanlar geçsin yine gelicemm..listeyi güncellemeyi unutmayın lütfen ben gelene kadar kendinize iyi bakınn çok öpüyorum banada dua edin kızlarr allaha emanet olun ve umudunuzu hiç bir zaman yitirmeyin!!

Liizzzz ,, :) Canım benimm Alalh razı olsun sayfaları şimdi okuyorum sıraylaa Keseyi görmüşsünüz :) çok sevindim canım sonra kalp atşışı, sonra eli, kolu derken gelecek junior :)
Allah razı olsun canım benim bizide unutmayıp ismimizi yazmışsın.Sen hep benim böyle gözlerimi sulu sulu yapıyorsun yaa!! .. Allah gönlüne göre versin. Sağ sağlim anneciğine, babanneciğine kavuş biran önce inşalalh..

nisancımm senden de allah razı olsun bitanemm özledimm sizlerii çokkk:)inşş canım o günleri hepbirlikte görürüz..Allah tez zamanda hepinize nasip etsin inşş yanlız benden söylemesi bugünlerinizin kıymetini bilin kızlarr ilk zamanlar baya bir zor geçiyormş biran önce normal hayatıma dönmek istiyorum hasta gibi dolaşmak bana göre değil umarımm hepimiz sağlıkla atlatırız bu günlerii hep dualarımdasınız nisancımmm annem ve babannem için söylediğin tüm güzel dilekler için çok ama çok tşk ederimmm enkısa zamanda görüşmek üzereeee öpüyorummm:))

cnm tıp o kadar ilerledi ki olmayacak diye asla düşünme.. elbette olacak, bu ay olmadı maalesef diye düşün, güçlü ol. inşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun cnm.

cnm valla matematik problemi gibi oldu :)) şu bilinmeyenli denklemi cozmemiz için 2 sorum olacak.
1. meni miktarı ml olarak ne kadar?
2. 46.400.000 sperm sayısının 1 ml'de olduğu yazıyor mu? Toplam sperm sayısı olma ihtimali var mı?

cnm tıp o kadar ilerledi ki olmayacak diye asla düşünme.. elbette olacak, bu ay olmadı maalesef diye düşün, güçlü ol. inşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun cnm.

canım öyle ama herkes sessiz sedasız kendiliğinden bebek sahibi oluyor biz ilaçlar, iğneler, hormonlar, jeller, haplar "normal yoldan olmadı onların " diye reklam olmamaız da cabası. hala öyle 1 ülkede yaşıyoruz ki insanlar tüp bebeğe "başkasının spermlerini felan karıştırmasınlar" gözüyle bakıyor. zor bir süreç rabbim sabır versin hepimize. ben de kan tahlillerimi yenileyeceğim. stres fsh felan yükselecek diye korkuyorum. baktırayım bir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…