eşim ameliyat sonrası sperm testini yaptırdı. hamile kaldığım değerleride merak ediyorduk. eşim morfolojiye ozellikle bakılmasını soylemesine rağmen morfolojiye bakmamışlar. zaten 3 saatte cıkacak dedikleri test sonucunuda 3 kez aradıktan sonra gonderebildiler. tel.de adamla tartıştım geç gonderdiler ve morfolojiye bakmamıslar diye. "bir kez baktığımız için 2.ye gerek yok "diye kendince yorum yaptı. neyse cok sinir oldum.
sonuçlar;
ml'de sperm sayısı 64 mil
toplam hareketli sperm oranı; % 55
sonuçlar ii ben hamileyim ama neyin peşindeysem adamla tartıstıktan sonra oturup ağladım bi de
eşim ameliyat sonrası sperm testini yaptırdı. hamile kaldığım değerleride merak ediyorduk. eşim morfolojiye ozellikle bakılmasını soylemesine rağmen morfolojiye bakmamışlar. zaten 3 saatte cıkacak dedikleri test sonucunuda 3 kez aradıktan sonra gonderebildiler. tel.de adamla tartıştım geç gonderdiler ve morfolojiye bakmamıslar diye. "bir kez baktığımız için 2.ye gerek yok "diye kendince yorum yaptı. neyse cok sinir oldum.
sonuçlar;
ml'de sperm sayısı 64 mil
toplam hareketli sperm oranı; % 55
sonuçlar ii ben hamileyim ama neyin peşindeysem adamla tartıstıktan sonra oturup ağladım bi de
özellikle istediğin halde nasıl bakmazlar morfolojiye anlamadım.nasıl bir yer burası.sonuçta sen hamile kalmamış olsaydın iyice merak edicektin."bir kez baktığımız için 2.ye gerek yok "demişler birdesayınız ve hızınız daha önce kaçtı bilmiyorum ama sıkıntılı gözükmüyor normal sayıda yani.birde cnm hızınızın toplamını yazmışsın ileri,yavaş ve yerinde olarak ayrıntılı değil mi eğer ayrıntılı ise o şekilde yazarmısın buraya da.
Allah bebeğini de kucağına almayı nasip etsin canım. ameliyatın kaçıncı ayında hamile kaldın? bi de ameliyat öncesi değerlerin nasıldı? bu değerler çok güzel görünüyor.eşimde yeni ameliyat oldu bakalım inşallah düzelir
cnm ameliyat oncesi değerler ;ml'de 32 milyon, a+b 'de %32 idi.
20 ekimde ameliyat olmuştu. ameliyattan sonraki bugun yaptırdığımız ilk testte;
sayı (ml) ; 64.000.000
toplam motil sperm sayısı; 91.520.000
ileri motil sperm sayısı; 35.200.000
ileri motil sperm yuzdesi; %55
ileri hizlı (a); %28
ileri yavaş (b); %27
yerinde hareketli (c) ; %6
hareketsiz ; %39
tel.de soylendiğim için morfolojıye bakacaklarmış, pzt sonucu gonderecekler, gelince onuda paylaşırım.
Bugun uzun bir zamandir gormedigim iki arkadasim aradi.biri 4 er aylik hamileymis..benim uzuldugumu bildiklerinden bukadar zaman soylememisler.duydugumdan beri dusuncem aklim fikrim donmus durumda..bunlardan biri pko luydu digeri dogum kontrol hapi kullaniyordu.aarkadasimlarimin ikisinede cok sevindim ama icim oyle burkulduki..isyerinde sinirden ne yaptigkmi bilemedim..kacinci meryem suresini okuyor annem ..cok yoruldum ..rabbim benim dualarima nezaman hayirli cevabini gondereceksin?? Arkadasim dediki insanlarin dogum ve olum tarihi onceden bellidir degismez.. hic bisey diyemedim artik oyle bir tarihin benim kaderime yazilmadigini dusunuyorum.umudum hic bitmedi bitmeyecek ama benim gucum kalmadi sanirim;(((
şimdi kendi testimizede baktım da ileri motil sperm diye bir şey yok bize de Total Motil Sperm : 10.400.000 diye bir şey var.sen ne dersin bilmiyorum ama sanırım bu ml'deki hareketli sperm sayısı olsa gerek.yani gelen meni miktarına göre bu sayı değişyor sanırım.sizde gelen meniye göre toplam hareketli sperm sayısını yazmış bizde de ml'de olan hareketli sperm sayısını yazmış.mesela 3 ml meni gelmişse bu sayıyı o zaman 3 ile çarpmak gerekiyo.ay matematik problemi gibi oldumeğerse ne kadar iyiymiş benim matematiğim
cnm test sonuçlarında birimide yanında yazıyor yani ml'de mi yoksa toplam hacimde mi diye. bizim teste gore;
total motil sperm sayısı tüm meni hacmindeki hareketli sperm sayısını gosteriyor. ml'de 64.000.000 sperm, 2.6 ml menide toplam 166.400.00 sperm var. %55'i (a+b) hareketli ise 166.400.000*0.55= 91.520.000 toplam hareketli sperm var
ileri motil sperm sayısı ise ml'deki hareketli sperm sayısını gösteriyor. 64.000.000*0.55=35.200.000 ml'de hareketli sperm var.
dediğim gibi test değerlerinde birim yazıyor. Belki tanımlar farklıdır cnm.
kızlar ben adet oldum yine olmadı bebegim bana tutunamadı
asılamam tutmadı. ben anne olamıycakmıyım cok üzgünüm cok...
cok yoruldum 2 senedir uygulamadıgım yöntem kür ilac kalmadı neden olmadı ...
isyan etmiyorum aslada etmedim ....rabbim herseyin hayırlısını versin ...
olmuycaksada rabbimin takdiri ilahisi deyip kabuguma cekilicem..
allahım kucaklarımızı bos bırakma hayırlı evlat nasip et isteyen herkeze....((
dün ben de adet olunca annemi arayıp aynısını söyledim. ben hiç anne olamayacak mıyım diye ağladım. canım rabbim sabır versin hepimize imtihanımız çok zor. insanlar istemeden hamile kalıyor kürtaj oluyor, kaza ile hamile kalıyor biz bu kadar uğraşıp didinmemeize rağmen olmuyor. vardır rabbimin bir bildiği. ben her gece af duaları okuyorum bilmeden bir günah işlediysem diye rabbimden af diliyorum.
canımm sen bana nergismi diyosunn ay çok güldüm bende kim bu nergis yenimi katıldı aramızda dedimm..:)alem dilekcim siz bana bence kısaca lizzzz diyebilrsiniz ..canımm beni mağzur görün bu aralarr çok halsizim hep uyuyorum yorgunluk hat safada ama olsun bugünlerde gececek inşallah:)) birde annemle babannem ümreye gitti bu sabah onunda telaşı vardıı o yüzdende çok yazamadım..kusuruma bakmayın artık ne olur...bu arada kızlarrr hepinizn adını yazıp anneme verdim senin dillekçim akmelek nisan emha betoko mehel aysgl ecrin venhar gogi hepinizin adını yazdım sizin için orada dua edecekk allah kabul ederse sizde annem için dua edermisiniz kızlar sağ salim gelsin annemle babannem:))
Liizzzz ,, :) Canım benimm Alalh razı olsun sayfaları şimdi okuyorum sıraylaa Keseyi görmüşsünüz :) çok sevindim canım sonra kalp atşışı, sonra eli, kolu derken gelecek junior :)
Allah razı olsun canım benim bizide unutmayıp ismimizi yazmışsın.Sen hep benim böyle gözlerimi sulu sulu yapıyorsun yaa!! .. Allah gönlüne göre versin. Sağ sağlim anneciğine, babanneciğine kavuş biran önce inşalalh..
kızlar ben adet oldum yine olmadı bebegim bana tutunamadı
asılamam tutmadı. ben anne olamıycakmıyım cok üzgünüm cok...
cok yoruldum 2 senedir uygulamadıgım yöntem kür ilac kalmadı neden olmadı ...
isyan etmiyorum aslada etmedim ....rabbim herseyin hayırlısını versin ...
olmuycaksada rabbimin takdiri ilahisi deyip kabuguma cekilicem..
allahım kucaklarımızı bos bırakma hayırlı evlat nasip et isteyen herkeze....((
bizim sonuçta birim felan yazmıyo sadece hızlar ve sonunda da total motil sayısı yazıyor.sizin yönteme göre hesaplayım dedim ama bizim sonuçta yazan Total Motil Sperm :10.400.000 sonucuna ulaşamadım sizin yöntemle.bizimkini neye göre nasıl hesaplamışlar anlamadım.ben yazsam size sonuçlarımızı sen sizin yönteme göre hesaplarmısın acaba ben mi yanlış hesapladım ki.
İLERİ TAM İLERİ HAREKETLİ=%26
İLERİ AZ HAREKETLİ=%19
YERİNDE HAREKETLİ=%20
1ml de sperm sayısı=46.400.000
bu sonuçlara göre bizim total motil sperm sayımız sonuçta yazdığı gibi 10.400.000 mi.ben sizde ki örneğe göre hesapla hesapla bu sayıya ulaşamadım.ay ne karışık işler bu işler yahu
cnm tıp o kadar ilerledi ki olmayacak diye asla düşünme.. elbette olacak, bu ay olmadı maalesef diye düşün, güçlü ol. inşallah tez vakitte bebeğine kavuşursun cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?