canım şuanda sayıyı çok takma kafana,iyi de yükselmiş görünüyor. biraz oluruna bırak,düşünmemeye çalış. çevrendeki sürekli çocuk soranlara da hayırlısı de geç.ya da biz o işi beceremiyoruz siz öğretin falan deherkes de çok biliyor ya bu işi,evleneli bi kaç yıl geçip de çocuk yoksa demek ki var bi sorun, evli insanlar istemez mi çocukları olsun da evi şenlendirsin...sanki biz bilerek yapmıyoruz da gelip akıl veriyorlar,ben de çok kızıyorum ama ters bi cevap da veremiyorum işte Allah ne zaman kısmet ederse, hayırlısı falan filanla geçiştirmeye çalışıyorum kısacası hiçbişeyi takma,kafanı rahat tut,elbet bizim de gelecek yavrularımız zamanı gelince.Allah vermek isterse dşük değerlerle bile verir. Herşeyin hayırlısı
kızlarrr iyi akşamlarrr 2. spermiyogram testimizin neticesini akşamüstü aldık ve sizinle hemen paylaşmak istedim iyimi kötümü kafam çok karışık sayı artmış ama hız ve morfolojide düşme var yada 1.testimizin sonucu yanlıştıbilemedim ve sonuçlar şöyle;
1.spermiyogram sonucumuz
1 ccdeki sperm 8.877.000
total sperm 33.000.000
ileri hızlı %49
hareketsiz % 35
yerinde hareketli %9
morfoloji %12
2. spermiyogram sonucumuz
1 ccdeki sperm sayısı 17.000.000
total sperm sayısı 47.600.000
ileri hızlı% 34
yerinde hareketli % 32
hareketsiz %34
morfoloji % 4
baş defekti % 54
boyun defekti % 23
kuyruk efekti % 19
yorumlarınızı bekliyorummm arkadaşlarımm
canım şuanda sayıyı çok takma kafana,iyi de yükselmiş görünüyor. biraz oluruna bırak,düşünmemeye çalış. çevrendeki sürekli çocuk soranlara da hayırlısı de geç.ya da biz o işi beceremiyoruz siz öğretin falan deherkes de çok biliyor ya bu işi,evleneli bi kaç yıl geçip de çocuk yoksa demek ki var bi sorun, evli insanlar istemez mi çocukları olsun da evi şenlendirsin...sanki biz bilerek yapmıyoruz da gelip akıl veriyorlar,ben de çok kızıyorum ama ters bi cevap da veremiyorum işte Allah ne zaman kısmet ederse, hayırlısı falan filanla geçiştirmeye çalışıyorum kısacası hiçbişeyi takma,kafanı rahat tut,elbet bizim de gelecek yavrularımız zamanı gelince.Allah vermek isterse dşük değerlerle bile verir. Herşeyin hayırlısı
uzuun zmandır giremiyoırdum siteyee merhaba kızlar .......................
Oliyz; Canım değerleriniz güzel artmış . Maşaşllah... Biz de 4. ayımızdayız hala test yaptırmadık. Sanırım eşim kötü sonuç alacağından korkuyor3. Ayımızı doldurmudğumuzda OCakta yaptırırım dedi .Sınavımız geçsin dedi.. Oda geçti Halaa yaptırmadı . kii lafını açıncada konu değiştiriyor. Biliyorum oda çok üzülüyor amaaa en azından ne olmuş görseydik
Dilekk; sende çevrendekilerin laflarını kafana takma. Emin ol burada hepimiz yaşıyoruz aynı larını.. Geçenlerde eşimin halası bana dediki. Sen kaynanana çekmemişsin o ilk senesinde aldı kucağına demekki sizin tarafa çekmişsin dio( okdar canım sıkıldıkii anlatamammm... sankii çocuğu olmayanların kadından kaynaklı oluyo . ( öyle işte kzılar
Bu arada ameliyat tarihimiz : 11 Eylül 2012
kızlarrr iyi akşamlarrr 2. spermiyogram testimizin neticesini akşamüstü aldık ve sizinle hemen paylaşmak istedim iyimi kötümü kafam çok karışık sayı artmış ama hız ve morfolojide düşme var yada 1.testimizin sonucu yanlıştıbilemedim ve sonuçlar şöyle;
1.spermiyogram sonucumuz
1 ccdeki sperm 8.877.000
total sperm 33.000.000
ileri hızlı %49
hareketsiz % 35
yerinde hareketli %9
morfoloji %12
2. spermiyogram sonucumuz
1 ccdeki sperm sayısı 17.000.000
total sperm sayısı 47.600.000
ileri hızlı% 34
yerinde hareketli % 32
hareketsiz %34
morfoloji % 4
baş defekti % 54
boyun defekti % 23
kuyruk efekti % 19
yorumlarınızı bekliyorummm arkadaşlarımm
merhaba canım. bizde de ameliyat sonrası sayı ve hızda düşme oldu. ilk başlarda böyle bir sonucun çıkması normal. çünkü doktorlar spermlerin normal değerlere gelmesi bazen bir yılı bulabiliyor diyorlar. bizde ameliyattan altı ay sonra test yaptık. sayı ve hız düşük çıktı ama ben pes etmiyorum. Allahın izniyle olacak diyorum. hem kendime hem eşime kürler yapıyorum. sende moralini bozma ben inancımı daima yukarıda tutmaya çalışıoyrum ve o zaman daha mutlu oluyorum.
nisancım slmm canımm nasılsınn ameliyat tarihinizz bizden birgün önceydi hatırlarsan daha önce konuşmuştuk..çok saoll canımm inşş sizinde değerlerinizde artmıştır hemen hemen aynıydı galiba değerlerimiz ...eşinin üstüne gitmee şimdilik onlarda stres yapıyor ama belli etmemeye çalışıyorlar haklılarda... yanlız 6. ayda yaptırın mutlaka işte asıl önemli olan ozamanmış biz 6.aydada yaptırmayı düşünüyoruz sen şimdiden onu sıkmadan 6.ay için mutlaka yaptırmanız gerektiğini söyle değerlerinizi bilemezsiniz nasıl hareket ediceğinizide bilmezsiniz arkdaşım tekrar yazışırz hoşçakal...
Onlyliz seni diğer topikten hatırlıyorum. Erkek infertilitesi bölümünde birbirini bilmeyen pek yoktur zaten değilmi :)
Topiğiniz hayırlı olsun. İnşallah en kısa zamanda birer birer hamilelik haberinizi alırız.
Varikosel çok farklı bir hastalık. Kısa zaman içinde sonuç alanda var, aylarca bekleyende...
Benim eşimde 20 Haziran 2012'de mikrocerrahi yöntemi ile sol taraftan oldu ameliyatı. Ben 28 Eylülde hamile olduğumu öğrenince eşim hiç hastaneye gitmek istemedi.
Tahmin edersinizki erkekleri bu konuda ikna etmek çok zor. Ben ikna edemedim. Oysa hangi durumda hamile kaldığımı bilmeyi çok istemiştim.
Şimdi 4buçuk aylık hamileyim. Darısı inşallah sizlere olur.
Ben eşime hiç bir takviye yediremedim içiremedim. Aldığım keçiboynuzları öylece kaldı. Tek takviyemiz vardı oda DUA. Hem kendimiz hem çevremiz sağolsunlar dualarını eksik etmediler.
41. Meryem suresi okuttuk hurmalara... Eşimle bende okuduk mübarek bir gece Kadir gecesinde. O 1 bardak suya okudu ben içtim. Ben 1 bardak suya okudum eşim içti. Ne vesile oldu bilmiyorum bunu Allah bilir ama yaptıklarımızı paylaşmak istedim.
Dualarımdasınız, inşallah inanıyorumki birgün sizinde o güzel haberinizi alıcaz :)
evet canım hatırlıyorum .. siz 2. testi yaptırmışsınız. değerleriniz çok güzel yükselmiş Maşşallah.. Darısı başımıza diyim ...
değerlerimiz aynı değil canım bizim bayaa bi düşük size göree.. ameliyat öncesi 3 milyondu sayımız..(( Morfoloji sorunumuzda var bizim sıfır (
Aslında bende öyle düşünüyorum artık 4 . ayıda bayaa ortaladık.. Şubatta kısa sürüyor :)) artık mart gibi yapalım faln dicemm. napiim ... ,Dediğin gibi üzerine gitmiyorum. çünkü farkındayım çok üzülüyor ama belli etmemek için elinden geleni yapıyor .. bazen saklayamıyor tabiii..( geçende ahberlerde öyle çocuğu olmayan bi çifti gösterdi.. Bıkmayın dior kadın. iştee her yolu deneyin diyor. ben 9 sene uğraştım diyorduu.. Eşime doğru bir baktımm gözünden yaşş süzülüyor. ( o an ne diyemeceğimi bilemedimm.. Herşeyin hayırlısı Allah tüm isteyenlere nasip etsin inşallah canım.
Teşekkürler desteğin için..
Kızlar Pre-seed jel dye bir şey varmış aranızda kullanan varmı ..daha kolay hamile kalmayı sağlıyormuş ve sperm dostuymuş bende almayı düşünüyorum.nerelerden temin edebilriz bilgisi olan varmı?
aminnnnn allag razı olsunn 7verengül güzel dileklerin burnumu sızlattı biliyomusun vede çok mutlu etti....çok tşk ederim canımm bende seni hatırlıyorum ama uzun zamandan beri göremedim çok girmiyorusun sanırım...dediğin gibi bu bölümde birbirini tanımayan pek yok iyiki tanımışım dediğim çok arkadaşım oldu kk sayesinde buraya gelmeden önce öyle umutsuzdum öyle üzgündüm ki anlatamam ama bir gördümki tek biz değilmişiz... varikosel o kadarda korkulcak bişey değilmiş aslında sadece sabır gerektiren bir hastalık bizde sabırla duayla beklemedeyiz ...bende duaların gücüne herşeyden çok inanıyorum hergün dua ediyorum bize ve bizim gibi olanlara allah tez zmanda şifa versin hepimize diye meleklerimize kavuştursun diye .. meryem süresini bende ara sıra okuyorum ama senin dediğin gibide yaparım cnm ...inşş bizde seninn gibi güzel haberler verip başkalarına umut oluruz birgün kimbilir tıpkı şu an senin yaptığın gibi arkadaşım allah yavrunu sana bağışlasın sağlıkla dünyaya getirmek nasip etsin..ameliyat öncesi değerleriniz nasıl peki canım bilgi verirsen çok sevinirm tekrar tşk ederimmm bebişe ve kendine çok iyi bak:)))
çok saol canımm inşş sizinde iyi çıkar sonuçlarr...üzme kendini gerçi ne desem boşş ..biliyorum ki senide bazen hiçbirşey teselli etmiyordur ama alllah büyük canımm dua edelimm bol bol ..eşlerimiz en az bizim kadar hassaslarr ... gecende benimde eşimm bir konu oldu öyle çok sıkmış ki kendini bir baktım göz yaşları süzüldü benden saklamaya çalıştı ama saklayamadı sonrasında sarıldı bana uzun uzun teselli buldu kollarımda ...napalım birbirmizi teselli etmekten başka bişey yok elimizde allah hepimizn yar ve yardımcısı olsunn öpüyorum arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?