cnm keske elimden bişi gelebilse de üzüntünü bi nebze olsa da hafifletebilsem.. her yeni süreçle yepyeni şeyler oğreniyoruz. umarım bizler içinde sadece bu bekleyiş sınavımızdır, Allahım başka seylerle sınamasın bizi.. bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin hepimizin. 2li tarama testi yaptırdım bende, 3 ayrı yerde tekrarladım bu testi,bu testle bebekteki down sendromu riskini olasılıkla hesaplıyorlar, neler okudum, ne sorular sordum kendime bu sürecte.. ikisinin sonuçlarını aldım, çok şükür ikisinde de risk az çıktı.. ama anladım ki sağlıklı bir bebek dunyaya getirmek gerçekten mucize.. umarım bizlerde bu şanslı kullardanızdır. cnm aklından neler geçiyor tahmin edebiliyorum. burda dile getirmek istemediğim neler neler düşünüyordum bende. karamsar olmamaya çalış, iyi şeyler düşün, iyi şeyler olacak inan lütfen. Allah en yakın zamanda sanada nasip etsin inşallah, bu sürectede sabır, iç huzuru versin. cnm güçlü olmaya çalış, yeni bir ay yeni bir umut cok şukur. kendine cok cok ii bak
merhaba arkadaşlar;
eşim 11 eylül 2012 de ameliyat oldu sonuçları daha iiyi. doktoru bundan sonrası için kadım doğuma gideceksiniz dedi.
ben gittim ve 3 cm kist var dedi. :'( adetinden sonra gell bakalım küçülebilir adetten sonra dedii..(( ayrıca rahim filmi istedi . ama rahim filminden çok korkuyorum. çektiren varsa bilgi veerebilirmi? sancılımı?
merhaba arkadaşlar;
eşim 11 eylül 2012 de ameliyat oldu sonuçları daha iiyi. doktoru bundan sonrası için kadım doğuma gideceksiniz dedi.
ben gittim ve 3 cm kist var dedi. :'( adetinden sonra gell bakalım küçülebilir adetten sonra dedii..(( ayrıca rahim filmi istedi . ama rahim filminden çok korkuyorum. çektiren varsa bilgi veerebilirmi? sancılımı?
Teşekkürler cnım. korktum açıkçası - gerçi bana da dedi adetten sonra tekrar gell . bakalım adetle birlikte küçülebiliyor die ..canım ksiten korkma tabi yumurta kistiyse cikolataysa zor da yumurtaysa adetle atılıo benm de vardı hemde 4 cm dün adetmin . günüyüdü ve kistim yok olmıs cok sükür
merhaba canım,
benımde sol kasığımda ağrı vardı sürekli gecen hafta doktora gittim acaba kistmi diye ve butun hormonal dengelerim altüst olmuştu, moralimde çok bozuktu tabi. Sonuç ben meğersem yumurtlamıyormusum. Eşim de 3 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. o iyileşecek derken bu sefer bende sorun çıktı, butun dunya o kadar boş geldiki o zaman da bana. Neyse bu durumu atlattım çok şükür, çünkü herşey rabbimizin elinde o ol derse olur. en doğrusu kafaya takmamak gerekiyormuş onu anladım. Hatta bir arkadasımla bu konuyu paylaştım oda aynı durumdan muzdarip ablasını anlattı doktor kontrolunde yumurtlamasını sağlamışlar kadın düzelmiş bu sefer de kocası kalp krizi geçirmişama sonrasında bir kaç ay sonra kendiliğinden olmuş. Çok uzattım konuyu galiba kusura bakma.
Ben rahim filmi çektirdim hem de anestezi olmadım doktor gerek görmedi ama çok kötüydü diyebilirim 3 gün kendime gelemedim ve üç gün kanamam oldu hatta işe bile gidemedim. Acıya dayanabiliyorsan anestezisiz ol derim...
aynen cnım ben de doktoruma sordum . anestezi ile yapıyorlarmı orada diye.. Önerdiği bir yer vardı.. gerek yok dedii orada kullanılan aletler sancısızz. bende bu sabah aradım tavsiye etttiği yeri, bayan beni okadar rahatlattıki. ağrısız aynı muayene gibi oluyor dedi. anesteziye gerek bile yok dedi. hem boşuna ekstra para vermeniz gerekecek hemde vucudunuza ilaç almanın anlamı yok dedibilmiyorum çok kararsız kaldımm
ay canım ya senin ne kdar çok ağrın olmuş
cnm siiznde 3 ay dolmuş tekrar test yaptırdınızmıı ?
canım izmirde değilim- İStanbuldayımm :) bende anestezi ile istiyorum ama dr um gerek yok dedi. biryeer önerdi . orasını aradım.. bayan baya konuştu benle- vucudunuza boşu boşuna ilaçyüklemeyin dedi.. çok kısa bir işlem dedi. vee bizim kullandığımız makinalar ağrısız- sancısız dedii... ayy kafam çok karıştı yaaaaaaaa... off off-- bir şekilde halletmem lazım filmii--canım ben anestezi ile çekildim tabi çok rahattı uyandığında da çakır keyif oluyosun o da ayrı bir güzelsonrasında da ağrım sızım kanamam hiçbişey olmadı öğleden sonra işe bile gittim zaten çok az bir narkoz veriliyor 15-20 dk içinde uyanıyorsun izmirde isen benim çektirdiğim yeri tavsiye edebilirim.
zaten anestesisiz çekilmiyor fiyat aynı yani çekilse bile o yüzden anlamı yok...
aynen cnım ben de doktoruma sordum . anestezi ile yapıyorlarmı orada diye.. Önerdiği bir yer vardı.. gerek yok dedii orada kullanılan aletler sancısızz. bende bu sabah aradım tavsiye etttiği yeri, bayan beni okadar rahatlattıki. ağrısız aynı muayene gibi oluyor dedi. anesteziye gerek bile yok dedi. hem boşuna ekstra para vermeniz gerekecek hemde vucudunuza ilaç almanın anlamı yok dedibilmiyorum çok kararsız kaldımm
canım izmirde değilim- İStanbuldayımm :) bende anestezi ile istiyorum ama dr um gerek yok dedi. biryeer önerdi . orasını aradım.. bayan baya konuştu benle- vucudunuza boşu boşuna ilaçyüklemeyin dedi.. çok kısa bir işlem dedi. vee bizim kullandığımız makinalar ağrısız- sancısız dedii... ayy kafam çok karıştı yaaaaaaaa... off off-- bir şekilde halletmem lazım filmii--
anladım cnm.. hayırlısı ameliyattan sonra düzeliyor .. eşimin çok düşüktü şimdide yüksek diyemem ama sınırda :) inaşşlah siiznde yükselecek. takviye birşeyler ver bencee. keçiboynuzu vs.canım merhaba,
dün 2 kez cevap verdim ama bilgisayarda problem çıktı yorum yayınlanmadı.neyse bugün düzelmiş.
biz henüz test yaptırmadık ama yapınca sizlerle paylaşacağım.
Hsg ye gelince yaptırcağın zaman mutlaka yanında refakatçi olsun. doktor bana da anesteziye gerek yok demişti ama hastaneye giriş ve çıkışta tipim bayağı kaymıştı:) Bide olmadan önce eğer anestezi kullanmayacaksan ağrı kesici almanı tavsiye ederim.
herşey biranda oluyor zaten, kısa sürelik bir acı hissediyorsun sonrasında septomlar kişiden kişiye değişir tabi. ben acı çektim ve bitti. bence kafanı çok yorma ve içini ferah tut inan bana. Ben kendimi üzdüm, sıktım, bunalıma girdim elime hiçbişi geçmedi. Yüce rabbim ol derse olur bizlere bol bol dua etmek ve hayırlısını dilemek düşer. hayırlı cumalar...
günadyın canım sanada hayırlı cumalar ..günaydın kızlar...hayırlı cumalar..
anladım cnm.. hayırlısı ameliyattan sonra düzeliyor .. eşimin çok düşüktü şimdide yüksek diyemem ama sınırda :) inaşşlah siiznde yükselecek. takviye birşeyler ver bencee. keçiboynuzu vs.
canım eşimle birlikte gitmeyi düüşünüyorum - anestezi içinde kadar veremedim. fındıkzade radyomarda çektireceğim - orası hakkında okuduğum yorumlarda ağrı olmuyor demiş herkes. artık oradaya gittiğimde karar vereceğim anesteziye :)
Saol cnım sanada hayırlı cumalar. hayırlısı ile dualarımız kabul olsun inşl..
betokocum günaydın arkadaşım birazdan yolculuğa çıkacağım bugün giremiycem nete bir bakim dedim senin yazdığını görüncede hemen neler yaptıklarımı yazıp öyle çıkayım dedim ...seni anlıorum hemde çok iyi ki senin sürecin uzun olmuş evt ama canımm işte herşey allahın elinde sen tedbirini al takdirini allaha bırak birgün gerçketen duyacak o işiten ve gözetendir sen allaha sığın arkadaşım isyan etme bende ettim inan niye ben dedim defalarca ama sonra pişman oldum tövbe ettim allah affetsin.. bu dünya sınama dünyası allah sevdiği kullarına verirmiş derrt o yüzden allahım en kısa zamanda herkese selamet versinn bunları demeden geçemedim....neler yaptığımıza glince ben şu dört ay eşime öyle çok şey yaptımki sayemde 12 kilo aldı yani diyeceğim macunlar vitaminler şişiriyor ama şimdi vermeye başladı sonuçta anlık şişkinlik bunlar oda diyordu sağolsun olsunda istersem 20 kilo alayım diye:)
canım biz ilk 3 ay keçiboynuzu kürü yaptık hergün aksatmadan içti eşim..bunun yanında hergün 1 avuç badem ceviz fındık yedi ve et ağırlıklı değlde sebze ağırlıklı beslendik.
ilaç olarak ilk 3 ayda klomen ve evicap içti.onlar bittikten sonrada sadece 1 kutu 90lık arginmax men içti günlük mg onbinleri geçiyor kesinlikle öneririm içinde normalde besinden alamayacağımız vitaminler var özellikle largine ..gelelim başka kürlere ben ahmet marankinin kürünü yaptım ameliyattan 1.5 ay sonra ..onun faydasınıda gördüğümüzü düşünüyorum çünkü tam sperm döngüsüne denk geliyordu yani 72 gün sonraya...ve onun yanında arıbalı saf arı sütü ve polen alıp hepsini karışıtırdım içinede tarçın çörekotu ekledim bu macunları tam 1 ayda bitirdi eşim ikisindende sabah ve akşam yatmadan 1'er yemek kaşığı yiyordu(üzerine bir saat su içmedi) bunlar bitti ardından sabahları incir beklettik zeytinyağında..birde son zamanlar haftada 1-2 bardak havuç suyu içtik son günler dahada artırdık bu sayıyı...allah şifa verdi rabbime şükürler olsun dediğim gibi sen tedbirni al takdirini allaha bırak arkadaşım inşallah sizde tez zamanda şifa bulursunuz arkamızdan tek tek gelirsiniz başka birşey soracak olursan yazarsın cvplarım şimdi geç kaldım çıkmam lazımm allaha emanet olun hoşçakal...
canım izmirde değilim- İStanbuldayımm :) bende anestezi ile istiyorum ama dr um gerek yok dedi. biryeer önerdi . orasını aradım.. bayan baya konuştu benle- vucudunuza boşu boşuna ilaçyüklemeyin dedi.. çok kısa bir işlem dedi. vee bizim kullandığımız makinalar ağrısız- sancısız dedii... ayy kafam çok karıştı yaaaaaaaa... off off-- bir şekilde halletmem lazım filmii--
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?