Merhaba arkadaşlar
Mayıs 2011 de bebek düşünmeye başladık ,bu arada ben kadın doğumcuya gidip bütün tahlillerimi yaptırmıştım .Bir sorun yoktu .Ancak 8 ay hamile kalamayınca eşim test yaptırdı.Sayı 36 milyon morfoloji %4 çıktı.Doktor muayenesinde çift taraflı varikosel çıktı .Ameliyat dediler ve eşim ocak 2012 de ameliyat oldu.Doktor ameliyat çok iyi geçti iyiki yapmışız dedi.İleri derecede varikoseli varmış dedi.İnşallaj 6 ay içinde hamile kalıcaksın dedi.
6 ay bıttı ancak hamıle kalamadım ,esım bugun yarın derken tam bır sene sonra yanı ocak 2013 de yenıden test yaptı ve yıkıldık .Sayı 8 mılyona düsmustu.Artık tup bebekten baska sansınız yok dedıler.Üzülmedım hıc cünkü beklemek daha zordu.Yolun ya sonuydu yada bası olacaktı .Arastırmalarım sonucunda Ankarada Ankara Tüp Bebek Merkezıne kara verdım.VE 26 martta regl olup tedavıye basladım.Doktor Kubılay Vıcdan Bu konuda Cok ıyı.Bıraz soguk gorunuyor ama ısınde süper
Ve su an hamıleyım cok sukur allahımaTam 2 yıl oldu bunu bekleyelı .Dılerım saglıkla dunyaya gelır bebegım :109:
Sızlere tavsıyem amelıyattan sonra 3 ay arayla test yaptırın eslerınıze .Eger ılerleme yoksa dırek tüp bebek deneyın.Bence cok zor bır surec degıl.Korkulcak Hıcbırşey yok ınanın.Rabbım ınsallah ıslerınızı kolaylastırır.Bu arada klavyemın noktalı ısaretlerı calısmıyor Bu be bıcım yazı demeyın
Dualarım sızlerleeeee
merhaba arkadaşlar benimde eşimde sol varikosel var sperm sayısı 23 milyon ileri hareketli%22 diğerlerini şimdi hatırlamıyorum.dr %100 ameliyat dedi sonuçlar çok kötü değil ama direk ameliyat demesi eşimin kafasını karıştırdı.10 gündür keçi boynuzu kürü başladık devam edicez hemen ameliyat olsun mu olmasın mı kafamız çok karıştı ben olsun istiyorum ama eşim tereddüt ediyo ne yapalım bilemiyorum yazılanları okudum sabır bu işin başı ama insan isteyipte olmayınca kıymete biniyo hayatımızın merkezi haline geldi resmen baştan 1 yıl istemedik 8 ay olmayınca dr a gittik bende birşey yok eşimde sperm azlığı ve sol varikosel var küre devam bunun yanında ne yapabiliriz deneyimli arkadaşlardan öneriler bekliyorum ALLAH isteyen herkese ana baba olmayı nasip etsin en kısa zamanda AMİNNN.
ameliyatımızın 6.aydaki test sonucumuzu aldık.ameliyat öncesi sırayla ml 20-19-12 milyon olan sayımız bugün 10 milyon çıktı.hareketlilik ileri hızlımız % 2 idi.şimdi 3 olmuş.morfoloji 2 ve 3 olarak değişiyordu.bugünde 3 çıktı.artık tüp bebekten başka çaremiz yokumarım bu şekilde verir rabbim.yeterki versinn.sanırım eylül gibi tüp bebeğe başlıycaz...yani bizde ameliyat hiç bir işe yaramadı ((
canım hakkınızda hayırlısı olsun. başka ne denir ki... tüpü nerde düşünüyosun?
ameliyatımızın 6.aydaki test sonucumuzu aldık.ameliyat öncesi sırayla ml 20-19-12 milyon olan sayımız bugün 10 milyon çıktı.hareketlilik ileri hızlımız % 2 idi.şimdi 3 olmuş.morfoloji 2 ve 3 olarak değişiyordu.bugünde 3 çıktı.artık tüp bebekten başka çaremiz yokumarım bu şekilde verir rabbim.yeterki versinn.sanırım eylül gibi tüp bebeğe başlıycaz...yani bizde ameliyat hiç bir işe yaramadı ((
canım kendını çok üzecek derecede bır kötülük yok bence...
kesınlıkle beslenmenın etkısı çok,ne kullanıyorsun?
hem amelıyatın ıyıleşme surecı herkeste aynı değil,en guzel ıyıleşme 1 yılda oluyor
Canim benim degerler dusuk gelmis evet ama uzulme lutfen biliyorsunki 1 milyon ile hamile kalan arkadslarimiz var hem en umitsiiz anlardan gelmiuormu bebisler insallah supriz yaapr sana da sen eylule kadar kafandan cikarmaya bak nasilsa eylulde tup bebk yapicaksin diye dusun hic belli olmaz cnm kafan raahtladimi gelir bebek bende esimle birlikte o karari aldik insallah hersey gomlumuze gore olur
cnm bizim doktorumuz ilaç vermedi.sonrasında bakarız demişti.ama biz son 2 aydırevicap kullanıyoruz.cnm benim artık normal yoldan hiç ümidim kalmadı.umudum tüp bebek...inşallah o tutar.
bak canım,çok kez yazdım ama bır kez daha anlatayım senın ıcın..bızım ılk amelıyatı yapan doktor da vermemıştı hıc bır ılac,takvıye vs..alacagınız vıtamın aktardan aldıgınız otlar da bı fayda vermez demıştı..ılk 3 ay 10 mılyondu..6.ay 1 mılyonun altına duştu..kendı de sok oldu bız de..hemen tupe yonlendırdı ama bu tedavının sonucu da negatıftı..nuksedıp dıger taraftakı temızlemeye gerek gormedığı varıkosel de cogalınca bız başka bır doktora ıkıncı kez amelıyat olduk..bu doktor proxeed verdı,ayrıca ıyı beslen ve hergun cevız ye dıye de tembıhledı cıkarken..ben kecıboynuzu kuru de yaptım..şımdı cok sukur değerlerınız daha ıyı..tupe bıle gececeksen spermın durumu ıyı olmalı..bızım negatıf sonucu spermın kotu halıne bağladı tup bebek doktorumuz...
çok teşekkür ederim cnm ilgin için.eşimde proxeed aldı içmeye bailadı nasipse eylüldede başlıycaz umarım o zamana faydası olur.allahım hepimizin kucağını tez zamanda hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun inşallah...cnm seninde ilk bebeğin olcak dimi?yaş falan kaç kaç yıldır düşünüyorsunuz.benim yaş 29 çok geçmi kaldık diye düşünüyorum.2 yıl oldu bizimdeolmuyor...açıkçası tüptende çok korkuyorum ama başka çaremiz yok (
bugün 6.ayımızım sperm sonuçlarını aldık ve şok olduk resmen.gecen ay 35 milyon olan total 10 milyona,8 milyon olan ml sayı 3 milyona düşmüş.niye böyle oldu anlayamadım moralim o kadar bozuldu ki.tüp bebek yada aşılamamı yapsak önce öff ((
Bunun gibi haberleri duyunca cok üzülüyorum. Yine de saglık olsun. benim esim de ameliyat oldu, 3 ay sonraki sonuclar icin cok endiseliyim. Eşin ameliyattan sonra takviye ilaç kullandı mı acaba?
amin canım inşallah hayırla ve sağlıkla tez zamanda gelır bebeklerımız..
evet benım de yok canım,nasıpse ılk olacak..bız 5.yılımıza gırdık evlılıgımızde
29 gayet guzel bır yaş ben 32 yaşındayım..bı ara bende cok akmıştım bu yaş meselesını sonra burdan bır arkadaşım sağolsun şöyle bır sıltaladı benı kendıme geldım
mıllet 35ınden sonra evlenıp oyle duşunuyor demıştı
gonul gercekten daha evvel anne almayı ıstıyor ama keşkelerle hıç bır yere varılmaz,daima önumuze bakmak gerekıyor,yapacağımız tek şey bu..çabalamak ve dua etmek
bu arada madem proxeed kullanıyorsunuz,kürünü değil ama kecıboynuzu pekmezı ıçır eşine hergun
tüp bebek tedavısınden de hıç korkma canım,bende bazılarını okuyup okuyup stres yapmıştım ama tedavıye başlayınca hıç de anlatılan kadar zor olmadığını gördüm
canım yaa( ne diyim hiç bilmiyrum bende aynı durumdayım. tüp bebek şart oldu bize bende ekim gibi başlamak istiyorum tüp bebeğe.mucize olması lazım normal yolla olması için maalesef (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?