morfolojıye bakılmayan bır sperm testının dogrulugundan suphe duyulmalı bence.morfolojı cok onemlı.nıye bakmamıslarkı.nasıl bır laboratuarda morfolojıye bakılmaz.bence bır daha yaptırın.ama mutlaka krugere gore morfolojı bakılsın.bunu neden soyledım cunku bızde ozelde test yaptrdık orda who ya gore baktılar morfolojıye ve % 75 cıktı ve en az % 50 olmalıydı.yanı bu teste gore morfolojı superdı.ama bırde tumlabda yaptrdık ve kruger krıterlerıne gore morfolojı % 2 cıktı sok olduk.yanı morfolojı (sperm kalıtesı ) onemlı.mutlaka baktırın hala sorun yoksa bı sure daha amelıyatsız deneyebılırsınız
Canim sayi ve hiz super. Ama morfoloji nasil o cok onemli? Morfolojide iyiyse simdilik ameliyata gerek yok ama zamanla sperm kontrolu yaptirin cunki durum degisebilir. Ama suanki durumunuz cok iyi.
slm kızlar esımde tek taraflı varikosel grade 2-3 teshısı koymuslardı doktor esıme amelıyat olman gerek ama sperm testını görelım karar verelım demıstı esım sperm testı verdı ve sonuca göre gerek yok dedı doktor amelıyata sonucları yazarsam yorumlarsanaız sevınırım ve bız yaklasık 16 aydır cocuk ıstıyoruz
SPERM SAYISI 41.600.000 >20 MİLYON WHO
A+B+C %65
A)HIZLI İLERİ HAREKETLİ--------%20
B)YAVAS İLERİ HAREKETLİ-------%25
C)YERİNDE HAREKETLİ--------------%20
D)HAREKETSİZ SPERM--------------%35
HER SAHADA 5-6 LOKOSIT GÖRÜLDÜ
KIZLAR BU SONUCA GÖRE SIZCE AMELIYAT GEREKLIMI ILERIDE PROBLEM OLURMU BIZIM ICIN BU SONUCLARLA HAMILE KALINABILINIRMI
nesrın sızede gecmıs olsun.ınsallah bıkac ay sonra guzel haberler alırsınız.
kızlar yokmu daha hamıle kalan yaa.bızım 3 ay dolmak uzere ama bıze dr. 4 ay sonra test dedı.bızde daha bısı yok.hemde o kadar para verdık amelıyata(((offf şu spermler ne alemde onuda bılmıyoruz.ınsallah duzelme vardr.ama hala hamılelık yok.kım şeytanın bacagını kıracak acababilmiyorumkismile
krishazel gözünaydın canım baya geçmişi okudum bizde varikosel sahibi olduğumuzdan ve neler yaşadığınızı gördüm gerçekten sonuçlarınız süper çıkmş senin adına çok sevindim ileri hızlı hareketli aynı diye üzülme çünkü yavaş ileri oranı fazla yavaş yavaş gitsinler ama gitsinler önemli olan bu canım ki eminim bir üç ay sonra dahada güsel sonuçlara hatta inşallah bebişine bile kavuşursun
biz bi senedir korunmuyoruz olmayınca test yaptırdık ml de 41 milyon sperm var bunun %51 ileri hareketli morfoloji%5 ama solda varikosel varmış,, dr bize ameliyat olsun dedi ama ben nedense test sonucu bana çok kötü gelmediği için yaptırmadım halada yaptırmak konusunda endişelerim var belkide yanlış yapıyorum ama ameliyattan sonra sayının düşmesinden çok korkuyorum vemax diye bi multivitamin verdi onu içiyor üç aydır öylece bekliyoruz yani canım
2.dereceymiş varikosel cnm tek tarafta solda, bende gittim kontrole hiçbişey gözükmedi yumurta takibide yapıldı ondada bişi çıkmadı bitek hormon testlerim ve rahim filmi kaldı ama sanırım adetim çok düzenli olduğu içinde (28 gün) hormon testine gerek duymadı çünkü ben başka ne gerekiyor diye sordumda hiçbişey gayet normal dedi ama olmuyor işte bende anlamıyorum, yinede reglin 3.günü tekrar dra giidp şu hormon testini istesemmi diye düşünüyorum
Benimde reglim cok duzenli ama hormon testimde FSH im yuksek cikti yani yumurta rezervi azligi ve kalitesizligi . Bencede 3. gun butun testlerini yaptir bazen sadece prolaktin yuksekliginden bile olmuyor .
Rahim filmide cektir belkide tupler tikali. Hepsini yaptiktan sonra karar verebulirsin ne yapacagina.
Doktorun nasil iyimi o cok onemli.
gerçektenmi canım peki ben gidince ne demem gerekiyor yani bugün benim 3.günüm hormon testleri için geldim demem yeterlimi bu fsh prolaktin falan hepsi yapılıyomu aynı testte ozaman yoksa ayrı ayrımı belirtmem gerekiyor ?? açıkçası devamlı bir dr um yok malesef henüz ama bu yumurta takibini yapandan bi sıkıntı yaşamadım yine aynısına gitmeyi düşünüyorum en azından takibide o yaptıya kaydım var daha iyi olur diye düşündüm
gerçektenmi canım peki ben gidince ne demem gerekiyor yani bugün benim 3.günüm hormon testleri için geldim demem yeterlimi bu fsh prolaktin falan hepsi yapılıyomu aynı testte ozaman yoksa ayrı ayrımı belirtmem gerekiyor ?? açıkçası devamlı bir dr um yok malesef henüz ama bu yumurta takibini yapandan bi sıkıntı yaşamadım yine aynısına gitmeyi düşünüyorum en azından takibide o yaptıya kaydım var daha iyi olur diye düşündüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?