Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar merhaba
eşim yeni mikro cerrahi ile çift taraflı VARİKOSEL AMELİYATI OLDU. geçen sene 21 milyon olan sperm 8 milyona düşmüştü. bakalım 3 ay sonra ilk sperm testini vereceğiz. bu süre içerisinde drumuz ilaç vermeyeceğini ameliyatın çok başarılı geçtiğini söyledi. peki biz neler uygulayabiliriz evde?

cok sagol cnm cvpladıgın ıcın malesef yasadıgım yerde kruger sıstemıyle bakan yer yok ve ıkı krumda yaptırdık ıkısndede morfolojıye bakılmıyor bakalım son bıyer kaldı orayada sorucaz morfolojıye bakıyormlarmı bakmıyolarsada bılmıyorum neyapcaz

BONCUGUM GECMİŞ OLSUN CANIM ÖNCELİKLE

EŞİNİNN TESLERİYLE BENİM EŞİMİN TESLERİ BİRBİRİNE COK BENZİYO

BENİM EŞİMİN TOPLAM 40 MİLYON HAREKETLİLİK TOPLAM YÜZDE 61 İLERİ HAREKET YÜZDE 15 FALAN DI BİZİM MORFOLOJİDE YÜZDE 4

ACABA BİZDEDEMİ VARİKOSEL VAR BİŞE DEMEDİLER AMA

BİZİM 2 YIL OLDU YAPTIRALI BELKİDE BİZİM İYİCE DÜŞTÜ BVENDE COK KORKUYOM İNŞALLAH KORKTUGUM BAŞIMA GELMEz

AMA SİZE MUTLAKA MORFOLOJİYE BAKMALARI LAZIMDI NASIL BAKMAZLAR BU 3 TANE ŞEY MUTLAKA OLMALI SAYI -HAREKETLİLİK- MORFOLOJİ

Son düzenleme:
aleyna esın urologa gıttımı.dr. elle muayeneyle anlıyor varmı yok mu varıkosel dıye.bence 2 yıl olduysa bırdaha yaptırın test.sonuca gore varıkoselde varsa tedavı olur yoksada ılacla kürlerle yukselır ınsallah.sorun yoksa da oh ne ala.bır sure sonra gelır bebıs

nesrın sızede gecmıs olsun.ınsallah bıkac ay sonra guzel haberler alırsınız.

kızlar yokmu daha hamıle kalan yaa.bızım 3 ay dolmak uzere ama bıze dr. 4 ay sonra test dedı.bızde daha bısı yok.hemde o kadar para verdık amelıyata(((offf şu spermler ne alemde onuda bılmıyoruz.ınsallah duzelme vardr.ama hala hamılelık yok.kım şeytanın bacagını kıracak acababilmiyorumkismile

canim bizim 6 ay doldu ama birsey yok . bugun esim test verdi dunya ilac ve ignede kullandi bakalim yarin belli olacak
biz bu ay tup bebege geciyoruz beklemeyecegiz.

merhaba hanımlar topiği yeni gördüm.Ben 5.5 yıllık evliyim.İlk 3 sene hiç hamile kalamadım.Eşimde varikosel vardı.Ameliyat oldu sonuç alamadık 1 yıl bekledik gebelik olmadı.İkinci bir ameliyat önerdiler.Tekrar oldu ve inanın ben ameliyat olduğu ay HAMİLE KALDIM ve daha sonra da 4 kez hamile kaldım.Sayı ve morfoloji çok iyi değil ama hamile kalıyorum.Ama bu 4 gebelik de düşükle sonuçlandı.Ama bende de başka problemler var.Düşükler benden dolayımı eşimin değerleriylemi alakalı o henüz aydınlığa kavuşmadı.Ama ameliyattan sonra hamile kaldım bunu belirtmek istedim.Soran arkadaşlar için..

Arkadaslar 6 ay once esim varikosel ameliyati olmustu, ameliyat sonrasi 5 ay klomen 3 ay proxeed plus ve 15 gundur du gunasiri gobekten menagon 75 igne vuruluyor, Dun yaptirdigimiz sperm testine gore sonuclar eskisine gore gayet guzel bakalim zamanla dahada duzelecekmis.
volum 2.5
sperm sayisi 36 milyon
Toplam sperm sayisi 90 milyon
total motilite %47
morfoloji kruger %1

Yikama sonrasi
volum 1 ml
sperm sayisi 13 milyon
Total motilite % 85
Ileri hareketli %8
Yavas ileri %59
Yerinde %18
Hareketsiz %15
TPMSS ( milyon ) 1.04

Arkadaslar sayi neredeyse ucmus bekledigimizden de fazla .Sayimiz 19 milyondan 36 milyona , Toplam sayimiz 38 milyondan 90 milyona cikmis. Morfolojimiz 0 iken 1 olmus , total motilitede %33 den 47 ye cikmis ama ileri hareketli sperm sayimiz degismemis bakalim igneler bitince ne olacak
Allah Kaan Aydos tan razi olsun onun sayesinde aldik bu sonucu .

krishazel gözünaydın canım baya geçmişi okudum bizde varikosel sahibi olduğumuzdan ve neler yaşadığınızı gördüm gerçekten sonuçlarınız süper çıkmş senin adına çok sevindim ileri hızlı hareketli aynı diye üzülme çünkü yavaş ileri oranı fazla yavaş yavaş gitsinler ama gitsinler önemli olan bu canım ki eminim bir üç ay sonra dahada güsel sonuçlara hatta inşallah bebişine bile kavuşursun

Sagol arkadasim Allah herkesin derdine derman versin insallah.
Siz ameliyat oldunuz mu peki? Sperm sonuclariniz nasil ne durumdasiniz?

biz bi senedir korunmuyoruz olmayınca test yaptırdık ml de 41 milyon sperm var bunun %51 ileri hareketli morfoloji%5 ama solda varikosel varmış,, dr bize ameliyat olsun dedi ama ben nedense test sonucu bana çok kötü gelmediği için yaptırmadım halada yaptırmak konusunda endişelerim var belkide yanlış yapıyorum ama ameliyattan sonra sayının düşmesinden çok korkuyorum vemax diye bi multivitamin verdi onu içiyor üç aydır öylece bekliyoruz yani canım

Canim test sonucunuz gayet guzel ama su var eger varikosel ileri asamadaysa sperm degerleri zamanla dusuyor hatta sifirlaniyor. Ama bu sonuclara gore neden hamilelik olmadi acaba sen iyice baktirdinmi rahim filmi falan cektirdin mi? Belki sende ufak bir sorun vardir kontrollerini iyi yaptiriyormusun?
Yumurta takibi falan yaptirt canim belki yumurtan catlamiyordur.

2.dereceymiş varikosel cnm tek tarafta solda, bende gittim kontrole hiçbişey gözükmedi yumurta takibide yapıldı ondada bişi çıkmadı bitek hormon testlerim ve rahim filmi kaldı ama sanırım adetim çok düzenli olduğu içinde (28 gün) hormon testine gerek duymadı çünkü ben başka ne gerekiyor diye sordumda hiçbişey gayet normal dedi ama olmuyor işte bende anlamıyorum, yinede reglin 3.günü tekrar dra giidp şu hormon testini istesemmi diye düşünüyorum

Benimde reglim cok duzenli ama hormon testimde FSH im yuksek cikti yani yumurta rezervi azligi ve kalitesizligi . Bencede 3. gun butun testlerini yaptir bazen sadece prolaktin yuksekliginden bile olmuyor .
Rahim filmide cektir belkide tupler tikali. Hepsini yaptiktan sonra karar verebulirsin ne yapacagina.
Doktorun nasil iyimi o cok onemli.

gerçektenmi canım peki ben gidince ne demem gerekiyor yani bugün benim 3.günüm hormon testleri için geldim demem yeterlimi bu fsh prolaktin falan hepsi yapılıyomu aynı testte ozaman yoksa ayrı ayrımı belirtmem gerekiyor ?? açıkçası devamlı bir dr um yok malesef henüz ama bu yumurta takibini yapandan bi sıkıntı yaşamadım yine aynısına gitmeyi düşünüyorum en azından takibide o yaptıya kaydım var daha iyi olur diye düşündüm

Canim hangi semtte oturuyorsun? Saglik sigortan var mi?

Ya zaten sen istemeden Doktorunun bunlari istemesi lazim cunki onlara bakmadan sorun varmi yokm u soyleyemezki Bu testler asagidakiler

FSH
LH
E2
Prolaktin
TSH

ayrica reglin 3 . gunu kac tane antral folikul yani yumurtan oldugunu da sor ultrosonda goruyolar cunki yumurta rezervin de o gun ortaya cikiyor

ve cikolata kisti falan varmi onada baksinlar . Bunlarin hepsini bir defada halledebilirsin ama sormazsan doktor ilgili degilse onemsemez ve soylemez sana

Yukaridakilerin hicbirinde sorun yoksa ve hala hamilelik olusmuyorsa bu sefer rahim filmi cektirmen gerekir

Onda da sorun yoksa sizde sebepsiz interfilite var demektir ozamanda ya bekleyeceksin yada asilama yada tup bebek deneyeceksin

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim cnm hepsini not edicem cuma sabah dktordayım ben başakşehirde oturuyorum cnm özel sigortam yok ssk var

yaklasık 2 yıldır gorusuyoruz nısanlımla son 2 ayı nısanlılık evresı...bundan 5 ay kadar evvel varıkoselı oldugundan bahsettı..tedırgın oldum ,cok erkekte var ama onlar bunun farkında bıle degıller dedı,ne zaman cocukları olmuyor hastaneye gıdıyolar o zaman ogrenıyolar dedı..falan fılan ....fakat nette arastırdım oyle cokta eften püften bırsey olmadıgı ,kısırılıga sebep oldugunu falan ogrendım ...ve cıddı korktum.. hatta nısanlıma degısık hastaneler gıtmesını ve bana kesınkez saglıklı olduguna daır (varıkoselın bebek sahıbı olmamızı engellemıyecegıne daır rapor getresını ıstedım)doktorlar cift taraflı varıkoselının oldugunu bunu bekarlıgın tetıkledıgını evlendıkten sonra bunun yavaslayacagını soylemısler...ve eger bebek sahıbı olmazsanız gel amelıyat edelım demısler...o sebeple halen anne olamayacam hıssı ıcımde...

bu konu nedır bayanlar..ne kadar cıddıye alınmalı..kısırlık ilerde olabılırmı...aklıma bın turlu sey gelıyor..benı ferahlatmanıza muhtacım.. bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…