Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
arada bir bu topiğe bakıyorum.çünkü bizde varikosel ameliyatından sonra hamile kaldık.doğumuma yaklaşık 1 hafta kaldı belki de daha az.o yüzden varikoselden sonraki 1 yıl içinde umudunuzu asla kaybetmeyin.ben bunun canlı örneğiyim.oğluşumuzu bekliyoruz şimdi.darısı hepinize olsun inş.sorularınıza cvp verebilirim.

Sagol canim benim ama cidden doktorum zayifla dedi ve diyetisyene yonlendirdi:)) Esim de uydu ya zayifla diyor baska birsey demiyor:))

çok güzelmiş ya bana daha doktor demeden eşim zayıfla diyo zaten. Bide doktor derse yandık dilinden duramam artık

allah kolay dogum versın.ınsallah evladını bır an once kucagına saglıkla alırsın.ama bana hıc hamıle kalabılcekmısım gıbı gelmıyor.ya mucıze otesı bısı olur ben hamıle kalırsam heralde.umudum ıyıce tukendı:çok üzgünüm:

insallah ruyan gercek olur arkadasim Rabbim yuzunu guldursun.

arkadasım hamıleymıssın ınan benım olmus gıbı sevındım suan aglayarak yazıyorum sana cunku bugun bende adet oldum yarın esımın amelıyat olalı 3ayı doluyor dr gıtmemız gerekıyor ama ben cok korkuyorum ıyı haberler alamıycam dıye bugunde adet olunca hepsı karıstı senınde hamıle oldugunu ogrendım valla cok sevındım ama moralım ıcım cok acayıp daralıyorum sankı ınsallah senın yasadıgını herkeste bende yasarız allah tamamına erdırsın allahım bu 9ayı saglıklı gecırıp ayıpsız kusursuz bebgınızı kucagına versın ınsallah kendıne ıyı bak ellaha emanet ol

teşekkürler canım ama kendin için çok yanlış düşünüyorsun.ben hiç umudumu kaybetmedim hep eşime sütlü karışımlar yapıp içirdim.ve stres olmamaya çalıştım.

Ben hamile kaldiktan sonra sen hayli hayli kalirsin niye oyle dusunuyorsunki
mucadeleye devam !!!

Canim sakim moralini bozma 3. ayda biz bir test yaptik neredeyse azospermi cikacakti sok gecirmistik telefonda sperm gorulmedi dedi embryolog
6. ayda yaptigimiz testte ise 90 milyon cikti:)) ve suan tam 6. ayda hamileyim
bizim ilk sayi 7 milyon ve ileri hizla morfoloji sifirdi
bende de rezerv azligi fsh yiuksekligi endrometrium ve cikolata kisti
hep diyorum bizim olduktan herkesin olur yeterki Allah ol desin
ama cok mucadele ettik anlatamam

sizin en son sayi neydi?

canım saglıklı sıhattli bi şekilde bebegini kucagına alman dilegiyle acaba eşin hangi hastanede ameliyat oldu sperm sayısı nasıldı bide ameliyattan ne kadar sonra hamile kaldın bende ankaradayımda merak ettim.

kızlar saçma olabilir anlayın beni ama aranızda eşi varikosel ameliyatı olmayıpta mucize eseri hamile kalan varmı aranızda

anlıyorum haklısın ama ne bıleyım bazı aylar bu bunalıma gırılıyor bısey patlatıyor ınsanı bılırsın bende artık o duyguyu tatmak ıstıyorum esım 32yasına geldı yasıtları hep baba oldu bu bızı ıcten ıce kemırıyor hernekadar bırbırımıze bellı etmesekte bunalıyorum ıste ısı cok yorucu ayakta uzun sure kalıyor bu varıkosel tekrar eder dıye korkum var 3cc de( 15mılyon) 20olması gerekıyor yazıyor morfolojı %2 motılıte %40 prpgresyon %20(+3) boyle sonuclarımız herkes kurlere gerek yok olunca oluyor dedı dr.umuzda pek yanasmadı bıtkısel kurlere bızde bıtek kecıboynuzu kullandık ne olucak bılmıyorum haftaya gıdıcez ınsallah umutlu gelırım eve

Son düzenleme:

Durumunuz gercekten kotu degil
yumurtlama takibi yaptir
ovulasyon testi kullan
preseed jel kullan oyle dene

ovulasyon testinde cift cizgi cikinca her gece iliskiye girin diger gunler gun asiri girin.

08.06.2010 AMELİYAT ÖNCESİ SPERMİYOGRAM

SPERM MOLİTESİ
1) Hareketli (a+b) 50%
a)hızlı ileri doğru 19%
b)Yavaş ileri doğru 31%
c)Yerinde hareketli 3%
2) Hareketsiz 47%
SPERM MORFOLOJİSİ
1) Normal sperm oranı 14%
2) Patalojik sperm oranı 86%
a)Baş anomalisi 60%
b) Gövde-kuyruk Anomalisi 26%
SPERM SAYISI 7.2 Milyon/mL

06/10/2010 AMELİYAT SONRASI SPERMİYOGRAM

SPERM MOLİTESİ
1) Hareketli (a+b) 9%
a)hızlı ileri doğru 3%
b)Yavaş ileri doğru 6%
c)Yerinde hareketli 5%
2) Hareketsiz 86%
SPERM MORFOLOJİSİ
1) Normal sperm oranı 4%
2) Patalojik sperm oranı 96%
a)Baş anomalisi 74%
b) Gövde-kuyruk Anomalisi 22%
SPERM SAYISI 12.6 Milyon/mL

Günaydın arkadaşlar

bende eşimin amaliyat öncesi ve sonrası spermiyogram sonuçlarını yazdım.Karşılaştırdığımda sadece sperm sayısında bir artış var diğer bütün değerlerinde azalma var ameliyat sonrası bu şekilde bi durumla karşılaşanınız varmı acaba?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sağlıklı günler hepimize...

Durumunuz gercekten kotu degil
yumurtlama takibi yaptir
ovulasyon testi kullan
preseed jel kullan oyle dene

ovulasyon testinde cift cizgi cikinca her gece iliskiye girin diger gunler gun asiri girin.
saol arkadasım ınsallah daha ıyı oluruz ovulasyon testını hıc arastırmadım bıle ben aklıma bıle gelmedı yumurtlama gunlerıme dıkkat edıyordum arastırıp bakıcam ama saol tavsıyelerın ıcın allah gonlune gore versın umarım

yumurtlama gunlerinde hata yapilabiliyor benim her ay ayni gunlerde olmuyordu mesela
test al mutlaka

Ay canım hayırlı uğurlu olsun Rabbim bebeğini sana bağışlasın senden birşey istiyelim ozaman doğum sancısı sırasında ettiğin dualar kabul olurmuş sende bizim için dua edermisin
İnşallah Canım ya benim eşim olalı daha 1 ay 10 gün oldu insan suan bile sabredemiyo suan keçi boynuzu kürü ve evicap kullanıyo sen neler kullandın Allah hepimizin yardımcısı olsun

Korkma canım ya sonuçlarını bizimlede paylaşırsan seviniriz.

Hayırlı olsun canım bizimde ilk 7 Milyon ve hızlı ileri hareket 0 bakalım daha bizim 3 ayın bitmesine bir buçuk ay var neler kullandın paylaşırmısın bizimle.

mrb arkadaşlar benim eşimdede varikosel var ameliyat yaptırmayı düşünüyoruz ameliyat sonrası ne kadar sürede hamile kalınabilir.kısa sürede hamiş olan varmı ? şimdiden keçiboynuzu kürü ve çakşır macunu yemeye başladık.aslında ben 6 ay önce 1 gebelik geçirdim düşük ile sonuçlandı sperm sayısı bu kürlerde ne derece yükseliyor Allahım hepimizin yardımcısı olsun hepimizi hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder inşALLAH

Ben ameliyatin 6. ayinda hamile kaldim canim
kurlere devam edin faydasi oluyor

canım saglıklı sıhattli bi şekilde bebegini kucagına alman dilegiyle acaba eşin hangi hastanede ameliyat oldu sperm sayısı nasıldı bide ameliyattan ne kadar sonra hamile kaldın bende ankaradayımda merak ettim.

canım yüksek ihtisasta ameliyat oldu haluk hocaya(çok memnunuz)tam 1 yıl sonra hamile kaldım.sayımız 5 ile 8 milyon arasıydı.ileri hızlı yoktu 3 ay sonraki ilk teste sayı 27 milyon olmuştu.ama hala ileri hızlı yoktuçsadece b değeri %70 di ve şimdi bebeğimizi bekliyoruz.darısı hepinize

canım sende Ankara dasın sanırım hangi hastaneye gittin peki?

peki canım mikrocerrahiylemi oldunuz ameliyatı bide ek ücret falan verdinizmi biz bugün hacettepe hastanesine ameliyat olmaya gittik fakat son ana kadar mikrocerrahiyle dediler herşey hazırdı tam anestezi verilecekken eşim tekrar sormuş mikro degilmi diye doktor bizz mikro yapmıyoruz sadece bir hoca mikro ile yapıyo onunda özel muayenesine gideceksiniz ayrıyettende bide ameliyat parası vereceksiniz demiş beni çagırdılar sonra pek fark yok arada dediler mikroyla digerinin bende kabul etmedim çıktık geldik anlayacagın şimdi tekrar hastane araştırmaya başladım allah yardımcımız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…