canım benim allah tamamına erdirsin inşallah.mucizen seni hiç bırakmasın.sağlıklı bir 9 ay nasip etsin allah sana:1hug:bende dün gittim nadideye çok memnun kaldım ilgisinden.kilon fazla dedi ama öyle abartıldığı gibide yaklaşmadı.bende şeker ve idrar yolu enfeksiyonu çıktıCanim doktora gittim 4+3 haftalikmisim. Neyse 1 kilo vermisim sevindi:)
Erken geldik ama deyince olurmu tam zamaninda gelmissiniz dedi ultrosonda mercimek kadar birsey gosterdi ve resmini cekip bizede verdi:) Esimide cagirdi onada gosterdi .
Takviye amacli progesteron hapi verdi/ magnezyum sase , elevit , folibol ve coraspin verdi ben soyleyene kadar birakmayacaksin bunlari bunlar destek olacak bebegine tutunmayi saglamlastiracak dedi.
Bakalim basladik bir yola hayirlisi olsun cok heyecanliyim. Yarin tekrar bHGC testi istedi .
canım benim allah tamamına erdirsin inşallah.mucizen seni hiç bırakmasın.sağlıklı bir 9 ay nasip etsin allah sana:1hug:bende dün gittim nadideye çok memnun kaldım ilgisinden.kilon fazla dedi ama öyle abartıldığı gibide yaklaşmadı.bende şeker ve idrar yolu enfeksiyonu çıktışeker için mecburen diyetisyene yönlendirdi bu gün 2 de gidicem.umarım diyetle düşer yoksa insülin başlıycaz dedi nadide hanım:çok üzgünüm:sende kendini ihmal etme canım benim enfeksiyon büyük ihtimalle az su içmemden kaynaklandı sen sakın suyu ihmal etme.düşük tehlikem olduğundada bol su iç demişlerdi.minik mercimeğinle seni öpüyorum.allaha emanet olun:1hug:a.s.
evet canım benim eşimde tek taraflı varikosel vardı.eşim ameliyat olmadı ve ben doğal yoldan hamile kaldım.bizim problemimiz morfolojiydi.şu an 6,5 aylık hamileyim.allah herkeze nasip etsin.umudunuzu sakın yitirmeyin benim mucizem 1,5 sene sonra geldi herşeyin bir zamanı var.kızlar saçma olabilir anlayın beni ama aranızda eşi varikosel ameliyatı olmayıpta mucize eseri hamile kalan varmı aranızda
saol hayatım.ben zaten bir kerelik gideceğim diyetisyene.14 e kadar uyguluyacağım bir liste verecek sonrasında bakıcaz şeker düştümü diye.benim şu an kilo alımım normal ayda 2 kilo falan alıyorum.2 kilo fazlam var oda ilk aylarda düşük riski olduğundan sürekli yattım hareketsiz kaldım ondan.yürüyüş sürekli yapamıyorum arada akşamları çıkıp 1 saat yürüyorum okadar.sen kendini yoracak şeylerden bence uzak dur şimdilik dinlenebildiğin kadar dinlen ayakta fazla kalma.zaten progestan acayip uyku yapıyor.istemesende uyursun:)))Gecmis olsun arkadasim :) Doktorlarimiz hep ayn:))). Medical park in diyetisyenide iyi giden akrabalarim var.
Iyiki soyledin cok su iceyim. Ben 1 kilo vermisim sevindi 62 kiloya dusmusum diye:))
Yuruyus falan yapiyormusun sen?
saol hayatım.ben zaten bir kerelik gideceğim diyetisyene.14 e kadar uyguluyacağım bir liste verecek sonrasında bakıcaz şeker düştümü diye.benim şu an kilo alımım normal ayda 2 kilo falan alıyorum.2 kilo fazlam var oda ilk aylarda düşük riski olduğundan sürekli yattım hareketsiz kaldım ondan.yürüyüş sürekli yapamıyorum arada akşamları çıkıp 1 saat yürüyorum okadar.sen kendini yoracak şeylerden bence uzak dur şimdilik dinlenebildiğin kadar dinlen ayakta fazla kalma.zaten progestan acayip uyku yapıyor.istemesende uyursun:)))
peki canım mikrocerrahiylemi oldunuz ameliyatı bide ek ücret falan verdinizmi biz bugün hacettepe hastanesine ameliyat olmaya gittik fakat son ana kadar mikrocerrahiyle dediler herşey hazırdı tam anestezi verilecekken eşim tekrar sormuş mikro degilmi diye doktor bizz mikro yapmıyoruz sadece bir hoca mikro ile yapıyo onunda özel muayenesine gideceksiniz ayrıyettende bide ameliyat parası vereceksiniz demiş beni çagırdılar sonra pek fark yok arada dediler mikroyla digerinin bende kabul etmedim çıktık geldik anlayacagın şimdi tekrar hastane araştırmaya başladım allah yardımcımız olsun...
benim eşimde de varikosel çıktı ameliyat olcak keçiboynuzu kürü ve çakşır macunu kullandırmaya başladık ne kadar zamanda hamile kalınabilir bilen var mı ? 6 ay önce 1 gebelik geçirdim düşük ile sonuçlandı allahım hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin...
evet benimde eşim saolsun hep destek özellikle ilk zamanlarda ev temizliğini bile o yapıyordu:)çıkarabildiğin kadar keyfini çıkar canım birdaha ele geçmez bu günleryerimsenibenyok hayatım şeker ne bende ne ailede yok ama heralde tatlıyı biraz fazla kaçırdım bana hiç öyle gelmiyordu ama demekki abartmışım.dün diyet listemi verdi emel hanım buda karnımı doyurmuyo valla açım keyfim yok canım tatlı çekiyo:çok üzgünüm:hiç tatlı birşey koymadı normal bi diyet listesi hamileye göre değil bence böyle aç aç nereye kadarkaydirigubbakcemile3ama 14 üne kadar uyucam ne yapayım herşey bebiş için.Haklisin hep uykuluyum . zaten uyumayi cok seviyorum .
Cok fazla yatmiyorum ama cokta yormuyorum kendimi . saolsun esim cok yardimci oluyor herseyi beraber yapiyoruz. okula giderken beslembe hazirliyor bana:)) icinde 1 elma bir mandalina 1 havuc 1 ton baligi ve 1 dilim ekmek 1 kutu sut posetle kapiya asiyor geceden sabah alip cikiyorum:))) Boyle olacaksa ben hep hamile olayim:)))))
seker onceden varmiydi sende hamileliktemi oldu?
peki canım mikrocerrahiylemi oldunuz ameliyatı bide ek ücret falan verdinizmi biz bugün hacettepe hastanesine ameliyat olmaya gittik fakat son ana kadar mikrocerrahiyle dediler herşey hazırdı tam anestezi verilecekken eşim tekrar sormuş mikro degilmi diye doktor bizz mikro yapmıyoruz sadece bir hoca mikro ile yapıyo onunda özel muayenesine gideceksiniz ayrıyettende bide ameliyat parası vereceksiniz demiş beni çagırdılar sonra pek fark yok arada dediler mikroyla digerinin bende kabul etmedim çıktık geldik anlayacagın şimdi tekrar hastane araştırmaya başladım allah yardımcımız olsun...
kızlar eşim 15 gün önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldu. doktorumuz bize proxeed plus verdi. 1 haftadır düzenli olarak kullanmaya başladık. acaba bir faydasını görürmüyüz.ameliyattan önce sperm sayısı 9 milyon hızlı hareketli yok ve morfoloji %1.
eşim uzakyol gemi kaptanı ve ocak gibi gemiye gidecek. biz cocuk istiyoruz hermen dediğimiz için bu ilacı verdi. yoksa vermeyip kendiliğinden artmasını bekleyecekti spermlerin. bunun dışında ne yapmamız gerekiyor. tebrübeli olan arkadaşlarımdan yardımlarını bekliyorum.
Öncelikle herkese saygı ve sevgiler sunarım.
Ben bir erkeğim. Bende de malesef sol tarafta varikosel çıktı ve ameliyat olmadan önce büyük endişe yaşadım. Varikosel ile ilgili bilgiler araken bu forum sitesine üye oldum. Belki erkek olduğumdan dolayı bu siteden banlanacağım ama bilgi ve tecrübelerimi burada paylaşmak istiyorum ve site yöneticilerinden ricam beni banlasanız bile bu yazıyı silmeyin. Çünkü bende bir zamanlar çocuk hasretiyle yanıp kavrulan bir insandım. Allahıma bin şükür inşallah bu hasretim 29 hafta sonra sona erecek eşim şuan HAMİLE.
Yaklaşık 1,5 yıl öncesi eşimle çocuk yapma kararı aldık. Bundan önce korunuyorduk yada korunduğumuzu sanıyorduk. Lakin 1,5 yıldan beri eşim gebe kalamadı. İlk önce ben bir üroloğa göründüm ve bende varikosel çıktı.
Ameliyat :
Ameliyat aslında oldukça basit bir işlem. Ancak yeterli bir bilgiye ulaşamadığınız durumda her ameliyat gibi ürkütücü oluyor. Tavsiyem varikosel olan eşleriniz gerek doktorlardan gerekse innernette gerekli ve doğru bilgi sahibi olmaları. Ameliyatım micro cerrahi yöntemiyle yapılmadı. Sözde narkoz alıp uyutulacaktım ama lokal anestizi ile sadece malum bölge uyuşturuldu. İlk kesme biçme işlemi esnasında herhangi bir acı hissetmedim. Ancak damarlara işlem yapılırken biraz canım yandı. Ama olsun bu acının sonunda büyük bir mutluluk Allahın izniyle beni bekliyordu. Bu acıya değerdi değmeliydi. Toplamda 45 dakika ameliyatım sürdü. Akşam saat 17 civarı ameliyattan çıktım. O akşam hastanede yattım. Yanımda refakatçı olarak kimseyi istemedim. Çünkü her işimi kendim halledebiliyordum. Hatta ameliyattan 3-5 saat sonra çay ocağına yürüyerek gidip çay bile içtim ama dönüşte başım döndü. Siz siz olun benim yaptığım aptallığı yaptırmayın eşinize. Kalkmasınlar yataktan. Ertesi gün sabah 10 gibi taburcu edildim. Yazdığım gibi refakatçi istemedim yanımda arabamla evime geldim. 1 Hafta dinlendim. Banyo yok dikişler vardı çünkü. 1 hafta sonra dikişler alındı. Bize ameliyatın başarılı geçip geçmediğini anlamak için 3 ay beklenmemiz söylendi. 3 ayın sonunda test verip sperm sayısına bakılacaktı. 2,5 ay geçti ben artık tekrar hastaneye gidip test vermeye hazırlanırken mutlu haberi aldık eşim hamileydi. alkisalkisalkis
Şuan 9 haftalık, 3 gün önce eşim kontrole gitti, doktor 10 haftalık gibi görünüyor demiş eşime. Allahımı bu mutluluğu hepinize yaşatır inşallah.
Sakın eşiniz ve siz moralinizi bozmayın. Moral çok önemli. Ben ve eşim hiçbir zaman karamsarlığa düşmedik.
Forumda yazan bazı arkadaşların yazılarını okudukça kendimi şanslı hissettim. Çünkü bizden durumları daha kötü olan insanlar vardı ve için için yanıyorlardı. Unutmayın ki herşeyin mutlaka daha kötüsü vardır ve bizler halimize şükür etmeliyiz. Herşeyin bir sırası vardır. O sıra geldiğinde istediğimiz şeylerin bize ulaşmasına kim engel olabilir. Yeter ki Yüce Mevlam bize o lütfu göstersin.
Bitkisel karışımların kürlerin elbette bu konuda faydası vardır. Ancak ben ameliyat sonra hergün fındık yedim başka birşey kullanmadım.
Umarım yazdıklarım size küçükte olsa bir ışık tutar.
Saygılar ...
öncelikle sizi buraya yazma gücünü ve cesaretini kendinizde bulduğunuz için tebrik ediyorum birde doğacak olan bebişiniz için tebrik ediyorum
inşallah sağlıklı hayırlı bir evladınız olur
umarım burdaki tüm arkadaşlar olarak bizlerde sizin gibi şanslı oluruz
evet benimde eşim saolsun hep destek özellikle ilk zamanlarda ev temizliğini bile o yapıyordu:)çıkarabildiğin kadar keyfini çıkar canım birdaha ele geçmez bu günleryerimsenibenyok hayatım şeker ne bende ne ailede yok ama heralde tatlıyı biraz fazla kaçırdım bana hiç öyle gelmiyordu ama demekki abartmışım.dün diyet listemi verdi emel hanım buda karnımı doyurmuyo valla açım keyfim yok canım tatlı çekiyo:çok üzgünüm:hiç tatlı birşey koymadı normal bi diyet listesi hamileye göre değil bence böyle aç aç nereye kadarkaydirigubbakcemile3ama 14 üne kadar uyucam ne yapayım herşey bebiş için.
evet canım benim eşimde tek taraflı varikosel vardı.eşim ameliyat olmadı ve ben doğal yoldan hamile kaldım.bizim problemimiz morfolojiydi.şu an 6,5 aylık hamileyim.allah herkeze nasip etsin.umudunuzu sakın yitirmeyin benim mucizem 1,5 sene sonra geldi herşeyin bir zamanı var.
Öncelikle herkese saygı ve sevgiler sunarım.
Ben bir erkeğim. Bende de malesef sol tarafta varikosel çıktı ve ameliyat olmadan önce büyük endişe yaşadım. Varikosel ile ilgili bilgiler araken bu forum sitesine üye oldum. Belki erkek olduğumdan dolayı bu siteden banlanacağım ama bilgi ve tecrübelerimi burada paylaşmak istiyorum ve site yöneticilerinden ricam beni banlasanız bile bu yazıyı silmeyin. Çünkü bende bir zamanlar çocuk hasretiyle yanıp kavrulan bir insandım. Allahıma bin şükür inşallah bu hasretim 29 hafta sonra sona erecek eşim şuan HAMİLE.
Yaklaşık 1,5 yıl öncesi eşimle çocuk yapma kararı aldık. Bundan önce korunuyorduk yada korunduğumuzu sanıyorduk. Lakin 1,5 yıldan beri eşim gebe kalamadı. İlk önce ben bir üroloğa göründüm ve bende varikosel çıktı.
Ameliyat :
Ameliyat aslında oldukça basit bir işlem. Ancak yeterli bir bilgiye ulaşamadığınız durumda her ameliyat gibi ürkütücü oluyor. Tavsiyem varikosel olan eşleriniz gerek doktorlardan gerekse innernette gerekli ve doğru bilgi sahibi olmaları. Ameliyatım micro cerrahi yöntemiyle yapılmadı. Sözde narkoz alıp uyutulacaktım ama lokal anestizi ile sadece malum bölge uyuşturuldu. İlk kesme biçme işlemi esnasında herhangi bir acı hissetmedim. Ancak damarlara işlem yapılırken biraz canım yandı. Ama olsun bu acının sonunda büyük bir mutluluk Allahın izniyle beni bekliyordu. Bu acıya değerdi değmeliydi. Toplamda 45 dakika ameliyatım sürdü. Akşam saat 17 civarı ameliyattan çıktım. O akşam hastanede yattım. Yanımda refakatçı olarak kimseyi istemedim. Çünkü her işimi kendim halledebiliyordum. Hatta ameliyattan 3-5 saat sonra çay ocağına yürüyerek gidip çay bile içtim ama dönüşte başım döndü. Siz siz olun benim yaptığım aptallığı yaptırmayın eşinize. Kalkmasınlar yataktan. Ertesi gün sabah 10 gibi taburcu edildim. Yazdığım gibi refakatçi istemedim yanımda arabamla evime geldim. 1 Hafta dinlendim. Banyo yok dikişler vardı çünkü. 1 hafta sonra dikişler alındı. Bize ameliyatın başarılı geçip geçmediğini anlamak için 3 ay beklenmemiz söylendi. 3 ayın sonunda test verip sperm sayısına bakılacaktı. 2,5 ay geçti ben artık tekrar hastaneye gidip test vermeye hazırlanırken mutlu haberi aldık eşim hamileydi. alkisalkisalkis
Şuan 9 haftalık, 3 gün önce eşim kontrole gitti, doktor 10 haftalık gibi görünüyor demiş eşime. Allahımı bu mutluluğu hepinize yaşatır inşallah.
Sakın eşiniz ve siz moralinizi bozmayın. Moral çok önemli. Ben ve eşim hiçbir zaman karamsarlığa düşmedik.
Forumda yazan bazı arkadaşların yazılarını okudukça kendimi şanslı hissettim. Çünkü bizden durumları daha kötü olan insanlar vardı ve için için yanıyorlardı. Unutmayın ki herşeyin mutlaka daha kötüsü vardır ve bizler halimize şükür etmeliyiz. Herşeyin bir sırası vardır. O sıra geldiğinde istediğimiz şeylerin bize ulaşmasına kim engel olabilir. Yeter ki Yüce Mevlam bize o lütfu göstersin.
Bitkisel karışımların kürlerin elbette bu konuda faydası vardır. Ancak ben ameliyat sonra hergün fındık yedim başka birşey kullanmadım.
Umarım yazdıklarım size küçükte olsa bir ışık tutar.
Saygılar ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?