Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
krizhazel biz d gittik eşimi çokta vahim görmedi fsh ve bi sürü hormana istersek baktıra bilimişiz onun dışında türkiyeye yeni gelen şu prozeedten verdi 3 ay kullancakmışız biraz pahhlı sabakh akşam iececekmiş inşşlahhhhhh

merhaba bütün yazılanları en başından beri bir haftadır okudum.bizim de problemimiz varikosel ama emin değilim kafam çok karışık.sanki bir karabasanın ortasındayım ve bir türlü çıkışı bulamıyorum.bana bi yol gösterin lütfen.
size şöyle özetleyeyim durumumu.mayıs 2010 dan beri çocuk için uğraşılarımız sonuçsuz kalınca muyeneoldukçben de problem yokru.eşim muyene oldu ve sperm testi yaptırdı.muyenede birşey söylemedi doktor.ama ultrason istedi orada şöyle yazıyor:solda en geniş vanoz yapı 3 mm ölçüldü.valsalva ile reflü saptandı. iki kere de sperm analizi yapıldı sırasıyla:

1. ölçüm:
konsantrasyon:10.000
hızlı doğrusal hareketli:%0
yavaş doğrusal hareketli:%15
yerinde hareketli:%15
hareketsiz:%70
motilite:%30

2. ölçüm:

konsantrasyon:20.000
hızlı doğrusal hareketli:%0
yavaş doğrusal hareketli:%20
yerinde hareketli:%20
hareketsiz:%60
motilite:%40

hormon değerleri:
FSH:11,55
LH:7,37
Prolaktin:22,29
testosteron(total):3,89

kızlarrrr.... merhaba ben defne...
bizde bugün eşimin varikosel olduğunu öğrendik... 1,5 yılı aşkındır bebek istiyorduk ama olmuyordu...ne yapmalıyız bilmiyorum...testşu an yanımda deği ama hatırladıklarımı yazayım.. bir taraf 2. dereceden, diğer taraf 1. dereceden. sperm sayısı da 2 milyon... o kadar çok bebek istiyorum ki inanamam...ne yapmalıyız nasıl bir yol izlemeliyiz bilmiyorum..
benim hormon değerlerim yüksek..ama daha yumurtalarıma bakılmadı...bari bi de onla uğraşmayalım..Allahım hepimize yardımcı ol yarabbim...

arkadaşlar kaan hocaya nasıl sordunuz sorularınızı.mail yoluyla mı yoksa birebir mi sordunuz.ben nasıl mail atabilirim kendisine.bir türlü yapamadım.bir siteye üye orada soruları yanıtlıyor ben de o siteye üye oldum fakat bir türlü aktivasyobu sağlayamadı site .başka bir adres varsa sevinirim.

canim kaan hoca dan sasma derim bize butun dr lar sizin normal yolla cocugunuz olmaz derken birtek kaan hoca tedaviyle olur dedi ve 6. ayda hamile kaldim

esimin durumu sizinkinden cok daha kotuydu

sakin pesini birakma ve once ameliyatini sonra tedavisini yaoptirin

esinin Fsh i biraz yuksek onu ozellikle belirt canim
gecmis olsun

Son düzenleme:

canim kaan hoca dan sasma derim bize butun dr lar sizin normal yolla cocugunuz olmaz derken birtek kaan hoca tedaviyle olur dedi ve 6. ayda hamile kaldim

esimin durumu sizinkinden cok daha kotuydu

sakin pesini birakma ve once ameliyatini sonra tedavisini yaoptirin

esinin Fsh i biraz yuksek onu ozellikle belirt canim
gecmis olsun

ayy krishazel inan ki bu yazdıkların beni çok mutlu etti.en azından benim gibi birilerinin varkğı ve sonra iyileşme süreçleri beni cesaretlendiriyor.ama bizim bir sorunumuzvar.bizi şanlıurfada görev yapıyoruz hoca ankatada nasıl yaparız bilmiyorum.aslında eşim benim sözlerime değer veriri.gidelim desem belki de kabul edebilir.yarın urfa araştırmaya gidecek bir de tetkikleri orada yaptıracak o sonuçlarla daha önce yaptıklarımız uyuşur ve oradaki doktorda aynı tedaviyi önerirse ameliyat olacak eşim. açıkçası bu kadar düşük sayıdaki sperm ile ve çok küçük bür varikosel ile ameliyat benim kafama yatmıyor yine de şansımızı deneyeceğiz.eşim hemen olmak istiyor ameliyata çok umut bağladı.hepimizin hakkınsa hayırlısı olsun.rabbim her isteyene şifa ve hayırlı evlat nasip etsin.AMİN

canım attığın özel msjla okadar çok rahatlattın ki beni...dilerim hamileliğin içime doldurduğun umut ve huzur kadar rahat geçer... dün öyle telaşlı telaşlı geziniyordum topiklerde...bundan sonra tüm gelişmeleri paylaşacağım sizinle...

hoşgeldın defnecım doktor amelyat falan dedıyse olusun bence eşin benım eşimde amelyatla duzeldı . ne hıkmetse sperm sayısı düştü bu seferde çok deıl ama 29000000 dan 22 50000 düştü geri kalan hepsi normal yanı bakalım bende gıdıcem bıde takıp için senle konusmustuk dığer topikte

arkadaşlar eşim niyahet spermiyogram testini dün yaptırdı nihayet...3 aralıkta yapılması gereken test var ya hani...neyse.. bugün saat dörtte sonucu mail olarak atacaklarımış gerçi sonuçlardan bişi anlama ama çok merak ediyorum gelişme varmı yoksa geriledimi diye...herşey olabilir çünki...sonra o sonucu bide doktoruna götürecek hayırlısıyla inşallah...hiç ümidim yok ama umarım iyi haberler alırız...paylaşmak istedim herkese sevgiler...:18:

arkadaşlar test sonucu az önce mail olarak geldi paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum...yardımcı olursanız sevinirim...

abstinens süresi : 4 gün
miktar : 1,5 mil
renk : kirli sarı
vizkozite : vizkoz
ph : 8.0
sıvılaşma süresi : 30 dk
sıvılaşma derecesi : 1 derece
spontan aglütinasyon:negatif
früktoz : -
lökosit/ml : 126.000
1 ml deki spermatosoon sayısı: 94.600,000
toplam spermatosoon : 141.900,000

ml deki sayısı toplam sayısı
hızlı ileri hareketli : %10 9.460,000 14.190,000
yavaş ileri hareketli : %15 14.190,000 21.285,000
yerinde hareketli : %5 4.730,000 7.095,000
hareketsiz : %70 66.220.000 99.330,000

hangi topikte canım.. doğrudur valla...bu hastalığı ilk öğrendiğimde deli gibi gezindim topiklerde....offfff offff Allahım hayırlısını versin hepimize..

canım eşin ne zaman ameliyat olmuştu.. ve ameliyat olmadan önce sperm sayısı kaçtı?

canım eşin ne zaman ameliyat olmuştu.. ve ameliyat olmadan önce sperm sayısı kaçtı?

canım 3 eylül 2010 ameliyat tarihi...ameliyattan önceki test sonuçları şöyle;
Abstinans Süresi : 4 gün
Viskosity : Yapışkan
Volüm :2.2 cc
Renk : D.Beyaz
Görünüm : Gri-Opalasan
pH : 7.96
Kan : Yok
İrin-Partikül : Yok
Fruktoz : ----
Yuvarlak Hücre : % 35 ( lökositler,epiteller,germ hücreleri )
Motilite : Hızlı İleri Hareketli:% 39 Yavaş İleri Hareketli:% 13
Yerinde Hareketli: % 7 Hareketsiz : % 41
İmmotilite : % 41 ( HAREKET ETMEYEN )
Likefaksiyon : 60 dk.
1.cc deki Sperma : 50.000.000 >
Total Sperma : 110.000.000
Sperm Mar (IgG) : -
Vitalite : % 59
H.O.S Test : % 62
(Hipo Ozmolar Şişme Testi)

Lökosit : 432.000 / ml
Eritrosit : Negatif
Aglütinasyon : Negatif
Retrograd Ejakl. : -
Pellet : -
--------------------------------MORFOLOJİ(D-Q)----------------------------------------
WHO(Dünya Sağlık Örgütü)Criteria
Normal yapı : % 61 Anormal Yapı : % 39
KRUGER STRİCT CRİTERİA
Değerlendirilen Spermatozoid Sayısı :37
Normal Yapı : % 17
Anormal Yapı : % 83

baya bi düşüş var sonuçlarda ...allahım napıcam ben ya..(

canım nerde dusus var ben anlamadım.sayınız 50 mılyondan 94 mılyona cıkmıs.hareketlı % 59 muş,70 e cıkmıs.bence sevın.degerlerınız zaten harıkaymıs.bence sendede sorun yoksa gelır bebegınız.sen herseyıne baktrdınmı.yada stresten olmuyor.degerler super.bız ne yapalım((

canım bende sevindim bir an benmi yanlış baktım diye ama...tekrar baktım sperm sayısı artmış ama hareketli sperm sayısı %10 a düşmüş hareketsiz %70 e yükselmiş çok kötü yani ...

Gordugum en guzel sperm sonucu bu
ben bu sonucun dortte biri ile hamile kaldim:))

canim preseed ve ovulasyon testi ile en fazla 3 ay icinde hamile kalirsin
iliskiden sonra bacaklarini 2 saat havaya dikeceksin
mutlaka preseed kullan
150 milyon sprem var yuzde 10 ileri hizlin var yani 15 milyon ileri hizlin var daha ne istiyorsun:)))
sen ileriki aylarda kesin hamilesin tatlim:)

canim ameliyatini urfa dada yaptirabilirsin basit bir ameliyat bu ama dogru doktoru bulmmaniz ve mikrocerrahi ile yaptirmaniz sart
sonra sonuclari kaan aydos a yazarak ondan tedavi iste
gitmeniz sart degil e maille yardimci oluyor hicbir ucrette talep etmeden bizi 8 ay boyunca tedavi etti e maille 1 kez bile gitmedik

ameliyatin 3. ayinda sperm sayisi daha da dusuyor telas etmeyin sakin 4 aydan sonra sicrama yapiyor 6. aydada hamile kalmaya basliyor lar
ama ameliyat sonrasi ilac tedavisi sart . cogu dr ilac vermiyor ama bence tedavi sart.

sorun olursa bana yaz tatlim 2 milyondan 70 milyona topigindeyim ben hep .

saglikli beslenin ve spor yapin mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…