Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
merhaba arkadaşlar varikosel ameliyatından 2,5 ay sonra hamile kaldım :)))
bence herşeyden önce olacağına inanmak gerekiyorr

rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsunnn

Hayırlı olsun bebişin seni fazla bekletmemiş 2,5 ay sonra gelmiş.İnanmak başarmanın yarısıymış doğru diyorsun ama insanın elinde değil her ay aynı hayal kırıklığını yaşamak insanın umudunu kırıyor.İnşallah bizde en kısa zamanda hamile kalırız.

slm kızlar biz 6 yıllık evliyiz bugüne kadar hep kadın infertilitesiyle mücadele ettik pkoluyum. eşimde bi sorun yok denildi ama 4. tüp denememizden sonra eşimde yapılan (ilk kez yapıldı) bi ürolog tavsiye etti.ultrasondan sonra varikosel dediler kadın doğum doktorumuz bi problem olmaz ameliyata gerek yok dedi.ama ürolog sayı ve kaliteyi mutlaka etkiler bize göre yapılmalı dedi.sayı 20 milyon civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam ama embriyolarımız hep orta kalite oluyordu.sizce neyapalım ameliyat olmanın faydası ne kadar olur acaba?

eşim dün varikosel ameliyatı oldu ..................inşallah hayırlı bir sonuç alırız en kısa zamanda.............

canım ameliyat sonrası kontrole gittik
sayı 150 milyon
morfoloji yüzde 4 oldu
jinekoloğumda,ürologda değerler iyi dedi,4-6 ay arasında çocuk olur dedi,rahat olmamızı söyledi,sanırım hazirana kadar gelir artık bebiş...umudumuzu yitirmeyelim
olmazsa hazirandan sonra aşılamaya başlarız canım

Son düzenleme:

özel bi kür falan denedinmi kendi kendinemi oldu

canm siz ameliyat olduktan sonra mı bu değerlere ulaştınız
baştaki değerlerinz neydi acaba
biz de bi buçuk ay oldu daha ameliyat olalı

geçmiş olsun hayırlı sonuçlar.nasıl zormu kolaymı biraz anlatırmısın.nerde hangi dr oldu.
mrb zor bir ameliyat değil eşimin çift taraflı olduğu için biraz uzun sürdü ama şu anda iyi. çok kararsız kaldık ama sonunda yaptırdık..............inşallah doğru bir karardır....................adanada yaptırdık.başkent hastanesinde.................

canm siz ameliyat olduktan sonra mı bu değerlere ulaştınız
baştaki değerlerinz neydi acaba
biz de bi buçuk ay oldu daha ameliyat olalı

canım şöyle yazim sana
ameliyat sonrası
Eşimin toplam sperm sayısı 150 milyon
mlde 50 milyon
ileri+yavaş hareketli toplamı %53
morfoloji ise % 4 çıktı krugere göre
çift taraflı varikosel ameliyatı sonrası 3.ayda verdiğimiz sperm değerleri bunlar
ameliyatdan önce
mlde 28 milyon
toplam 80 milyon
ileri+yavaş % 47
morfoloji % 2 idi

sayı ve morfoloji birazda hareketde artış var ama önemli olan morfolojiyi biraz daha yükseltmek onun için uğraşıyoruz ameliyat faydalı oldu gibi
sizde nasıldı durum?

sizin maşallahınz var canm dileğim bizim de o değerleri görebilmemz ama zorrr görünüyo hayırlsı
ameliyattan önce 3 milyon du ml de,ileri hareketli 0 ve sperm azlğı nedeniyle morfolojiye bakılamadı yazıyor-du
dr minimal seviyede varikosel var acele ediyosanız direk tüp bebek acelenz yoksa ameliyatla tedviyi başlatalm demiş,eşimde 3 ocakda ameliyat oldu,yeni değerlere daha bakılmadı 3 ay sonra çağırmıştı dr
ayrıca prox klom ve E vitamini de verdi onları kullanıyo
inşlh fayda görürüz ne diyeyim

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.5 aydır evliyiz ama bebek olmadı eşimle doktora gittik eşimde varikosel varmış.ameliyat dedi doktor.bu hafta sonu başka bir doktora gideceğiz.varikoselin ne olduğunu araştırırken bu siteyi buldum.ama yazılanlar beni karamsarlığa itti.eşimin değerlerini yazsam acaba yorumlayan olabilir mi?

Merhaba,
Biz de 2,5 yildir evliyiz ve gecen Nisan ayinda esimde sol varikosel oldugunu ogrendik. Doktor ameliyat onerdi ama biz ameliyattir bir komplikasyon olur diye korktuk. O yuzden once asilamayi denemek istedik fakat bir turlu uygun kosullar olusmadigi icin asilama da yapilamadi. Neyse, sonunda varikosel ameliyati olmaya karar verdik ve Ekim ayinin sonunda da ameliyati oldu esim. Sukur ki doktor basarili gectigini soyledi. Sadece 1 gece hastanede kaldik ve sonrasinda da agrisi olmadi hic.
3 ay sonra kontrole cagirmisti doktor ama kontrole gitmeye gerek kalmadan hamile oldugumu ogrendik. Gerci biyokimyasal gebelikmis ama bu da cok guzel bir gelisme, ameliyatin ise yaradigini gosteriyor. Insallah bundan sonra zaman gecmeden hamile kalabilecegim.
Benim sana tavsiyem eger doktor ameliyat onerdiyse hic vakit kaybetmeden esinin ameliyati olmasi. Cunku varikoseli olan birinin degerleri zaman icinde daha da kotuye gidiyor, hic bosuna zaman kaybetmeyin. Korkulacak bir operasyon da degil!
Umarim her bebek isteyemen biran once saglikli bir sekilde hamile kalip bebeklerine kavusur...

çok teşekkür ederim sizin eşinizin değerleri nasıldı?bebek sahibi olmayı çok istiyorum.ama forumnda okuduklarım beni çok korkuttu.eşimin değerlerini yazsam yorum yapabilen olur mu acaba?
spermiyogram miktar 3
viskozite normal
likefaksiyon süresi 1
pH 8
görünüm opak
lökosit sayısı<1.00
aglitünasyon yok
sperm sayısı 65
toplam sperm sayısı 195
ileri hızlı hareketlilik 15
ileri yavaş hareketlilik 25
yerinde hareketlilik 30
hareketsiz 30
normal morfoloji 60
anormal morfoloji 40

lütfen biri yorumlasın.desteğinize ihtiyacım var.

sizin değerleriniz çok çok güzel bence . benim eşimde benzer sayı ile ameliyat oldu 2 ay önce. biz de hareket ve morfoloji sorunu vardı. bakalım 1 ayımız daha var. 3 ay dolunca kontrole gideceğiz. ben ce sizin değerleriniz gayet güzel sayınız, hareket ve mrfoloji iyi görünüyor. yani panik yapmanıza gerek yok gibi geldi bana.

bir de şunu eklemek isterim,
morfolojiye Kruger Kriterlerine göre bakılmamış sanırım. kruger kriterleri daha geçerli ve sağlıklı bilgi veriyor. belki semen analizinizi bir kere daha bu kriterlere uygun yaptırabilirsiniz. zaten tek test yanıltıcı olabilr. yine de rahat olmanızı öneririm çünkü sonuçlarınız panik yapmanızı gerektirecek seviyede değil. tabi şu da var; eğer varikosel ileri derece ise amelyat edilmeli çünkü zamanla da bozabiliyor sperm kalitesini.

çok mutlu oldum yorumunuz için çok sağolun.eşimin varikoseli reflülü.dıştan belli olmuyormuş sanırım derecesi düşük.düşük seviyedeki varikosel ultrasyonu çekiminde doktorlar ıkınmalarını söylüyorlarmış hastalara öyle okumuştum bir yerde sanki.doktor ultrasyon çekiminde eşimden ıkınmasını istemiş.bizde ileri hareketlilik az galiba.ilk duyduğumda çok panik oldum.ikimizde bebeğimiz olmasını buradaki bayanlar gibi çok istiyoruz.keçiboynuzu kürüne başladık.inşallah yakın zamanda Rabbim herkese ve bize hayırlısıyla nasipo eder.

inşallah siz de 3 ayınız dolmadan hamile kalırsınız.eşinizi ameliyat eden dojktor hamile kalmanıza yüksek bir ihtimal verdi mi?bir de ameliyat ücretleri ne civarda?kandırılmayalım sonra.

inşallah siz de 3 ayınız dolmadan hamile kalırsınız.eşinizi ameliyat eden dojktor hamile kalmanıza yüksek bir ihtimal verdi mi?bir de ameliyat ücretleri ne civarda?kandırılmayalım sonra.

canım eşim trabzonda tıp fakültesinde oldu ameliyat. 150 lira profa muayene olduk. bıçak parası aldı bi de 500 lira:) ihtimalden bahsetmedi zaten biz de sormadık çünkkü burdanda okumuşsundur ki bu işlerde kesinlik yok. bence siz biraz vitamin falan kullanın. çünkü değerleriiz çok normal geldi bana.

inşallah bizden de çok istemezler.cumartesi başka bir üroloğa daha gidecez.inşallah hayırlı sonuçlar alırız.

mrb eşim yeni varikosel ameliyatı oldu sayı 36 milyon ama hızlı ileri hareketli ve morfoloji sıfır bu durumda olup düzelen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…