Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bilgisi olan varsa lutfen cevap versin ameliyat sonrasi morfoloji ve hizli hareketlisi duzelen var mi?

evet canım hızda ve sayıda düzelme oluyor ama morfolojide oluyor mu onu bilmiyorum.eşime de varikosel ameliyatı dediler.ileri hızı %15'ti önümüzdeki hafta ameliyat olacaktı bugün hamişle olduğumu öğrendim.eşime bu ay hamile olacam gibi hissediyorum diyordum ama doktor %15 olma ihtimali var diyordu.hatta ben Rabbime inanıyorum kün derse olur demiştim.
sizin hız ve morfoloji kaç.ameliyat öncesi hızı %0 olup ameliyat sonrası hamile olanı çok gördüm burda.

Benim olmuş gibi sevindim inan. Darısı başımıza inşallah. Sağlıklı, güzel ahlaklı, hayırlı evlat versin Rabbim sana inşallah.

sağol canım.Allah en kısa zamanda da kendi hamileliğine sevinmeyi nasip eder.duaların çok etkisi var.doktor hamile olma ihtimaliniz düşük deyince hemen yasin dağıtmıştım.daha yasinlerin son okunma tarihi gelmeden hamile olduğumu öğrendim

kızlar merhaba.. bende 6 aylık evliyim. hiç korunmadık ama olmadı bebek.. doktora gittim ve erken ama istersen hormon testi ve spermiyogram yapalım dedi. sonuç: benim hormonlarımda hiç sorun yok ama esimde varikosel çıktı, çift taraflı üstelik.. pazartesi ameliyat olacak.. doktorum iyiki yeni ewlisiniz diye 1 yıl beklememişiz dedi..

sonuçları yazayım size inşallah değerlendirirsiniz.. umarım çok kötü değildir..

sperm sayısı 1 ml de :4.400.000
toplam :7.920.000

normal morfoloji :%55
anormal morfoloji :%45
baş anamolisi :%5
boyun annamolisi :%20
kuyruk anamolisi :%20

mikroskop :7-8 lökosit hücresi görüldü.
hareketli :55
az hareketli :20
hareketsiz :25

viskozite : normal

ne demek olyo bunlar? umarım çok kötü değildir ve ameliyat sonrası bebek sahibi olabiliriz..

iyi akşamlar,ameliyata karar vermekler en iyisini yapmışsınız
değerler çok kötü değil ama iyide değil bence ameliyat sonrası normale döner
sen bu değerlere göre düşünüp canını sıkma,ameliyat sonrası önemli olan bence sizin için

cevap yazdığın için çok saol canım..

Benim eşim 2 tarafında da vardı varikosel sadece soldan ameliyat ettiler 3 ay sonra kontrole gittik 22 milyondan 19 milyona düşmüş.2 tane hap verdi 5. ayda tekrar gel dedi.Haplar bitince tekrar gideceğiz inşallah faydası olmuştur.Bende keçi boynuzu kürü yapmıştım eşime 3 ay kullandı ama fayda etmedi.

ameliyatın fayda etmedikleri arasında bend varım sanrıım 3 ayımız doldu ve cumartesi test yaptırdık tıpkı ameliyat öncesi gibi bu kadar olur yani hiç fayda etmemiş çok moralimiz bozuldu yarın doktorumuza gidicez bakalım nasıl yorum yapıcak

bu arada cumartesi Kaan beye mail atmıştım ne yapalım diye cevap geldi
sabahları 1 adet endol tablet akşamlar 1 adet trental 400 mg ve proxeed plus toz önermiş, bu ilaçlar ne işe yarıyor acaba ve bu proxeed plusu meyve suyuna karıştırıp iç demiş nasıl meyve suyu ama teze sıklımışmı yoksa pakettekilerdenmi acaba ??

ameliyattan sonraki 3. ay sperm sayisi neredeyse sifirlanmisti bizimde
ama 6. ayda 90 milyona cikti ve hamile kaldim

proxeed i bizde 3 ay kullandik suyla ictik meyve suyu ile karistirmadik
endol ile trental tikaniklik varsa onu aciyor onlarida kullanmistik, 1 ay

sağol kris herzaman koşuyon yardımıma canım Allah razı olsun senden
bu sabah doktorumuza gittik test sonuçlarını göstermeye adam şaşırıp kaldı 3 testinizde bukaar birbirine yakın değerler olması imkansız yapan yerde bi dandiklik var sanki eski bilgilerinizi kopyalamışlar gibi hiç güven vermiyor tekrar yaptırın başka yerde dedi çok moralim bozuldu canım şimdi başka laboratuar arıyorum

kızlar boşverin beni benim hayatım şoklarla dolu hsg (boyalı rahim filmi) doğuştan tek tüplüymüşüm...Daha neler olabilir çocuğa engel olsun diye siz söyleyin kesin bende vardır...Benimki artık kadın infertilitesine döndü...ben tedavi için devam edicem elimden geleni yapıcam...umarım sizde hayırlı haberler olur...allah şifa versin herkese....

amelıyat gecıren arkadaslara gecmıs olsun umarım hersey bır dahakı 3.ayınızda duzelır bızım 8.ayımız ama malesef hersey vasat amelıyat hıcbır ıse yaramadı 3.derecedendı sol taraflı umudumuz coktu bızımde drumuzunda ama amelıyat oncesınde neyse o hatta daha dusuk morfolojı%2 sayı 12mılyon hareketlılık%35 tam 1sene dolsun olmazsa tup bebege gecelım dedı dr vıtamın kullanıyoruz bırde klomen bakalım ne olur umarım sız boyle olmazsınız allah sıfa versın

üzülme azer dicem ama bende bugünlerde aynı konuda üzgünüm bizde ameliyat olalı 3 ay oldu hemen testi yaptık bi baktık sonuçlar hiçç değişmemiş hepsi aynı şok olduk sanki ameliyat olmamış gibi hayır düşse daha iyiydi en azından iyi veya kötü etkisi olmuş derdim böyle sıfır yani, bizde şimdi vitaminlere başlıcaz 3 ay kullanıcaz sonrası Allah kerim artık, sizin ameliyat öncesi nasıldı değerler neler kullanıyorsunuz vitamin olarak ??

slm bayanlar beni hatırladınızmı bilmiyorum
eşimde varikosel saptanmıştı 1ay antibiyotik kullandı antibiyotikten sonra
hareketlilik %20 den %65 e çıkmış
sonuç böyle olunca doktor cerrahi müdahaleye gerek görmemiş sanırım
varikoselinde tek çözümü ameliyat diye biliyordum ben çocuk olması için ameliyat şart olduğunu sanıyordum
varikoselli olup çocuk sahibi olan biliyomusunuz kızlar..
şuan eşim klomen ve destekleyici sırf bitkiden oluşan L-ARGININE diye bi vitamin kullanıyor sayısında değişiklik yok ama hareketlilik artmış..
1haftada soğan kürü içirmiştim omu etki etti antibiyotikmi bilmiyorum
ALLAHIM hepimizin yardımcı olsun..

sunu soyleyebılırımkı bu topıkte kım ne kullanmıssa hepsını kullandık olmayınca olmuyor ıste suan klomen verdı dr yıne 2kutu bırde evıcap aynı zamanda daaktardan epımedyumlu macun var onu kullanıyoruz kecıboynuzunu okadar cok ıctıkı hıcbır ıse yaramadı bıraktık bızde artık amelıyat oncesındekı degerler soyle sayı 15mılyon toplam hareketlılık%40 morfolojı %2 ve amelıyatın 8.ayında sayı 12mılyon t.hareketlılık%35 morfolojı%2 tablo bu hatta 6.ayımızdakı degerler en kotu degerlerdı sayı 9mılyoın morfolojı 1hareketlılık 20 olmustu dr 1hafta sonra yaptırsak yıne eskı degerler cıkar buna takılmayın 9 12 15 mılyon bunların hepsı drların gozunde aynıdır onemlı olan 20mılyonu asmak dedı dedıgı gıbıde olsu 1ay sonrakı testte eskı degerler cıktı ama yınede ılerlemıs varıkosel ıcın tup bebekte yaptırsak amelıyat olması zaten gerekıyormus bununla tesellı buluyoruz ıste

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…