bilgisi olan varsa lutfen cevap versin ameliyat sonrasi morfoloji ve hizli hareketlisi duzelen var mi?
Benim olmuş gibi sevindim inan. Darısı başımıza inşallah. Sağlıklı, güzel ahlaklı, hayırlı evlat versin Rabbim sana inşallah.
kızlar merhaba.. bende 6 aylık evliyim. hiç korunmadık ama olmadı bebek.. doktora gittim ve erken ama istersen hormon testi ve spermiyogram yapalım dedi. sonuç: benim hormonlarımda hiç sorun yok ama esimde varikosel çıktı, çift taraflı üstelik.. pazartesi ameliyat olacak.. doktorum iyiki yeni ewlisiniz diye 1 yıl beklememişiz dedi..
sonuçları yazayım size inşallah değerlendirirsiniz.. umarım çok kötü değildir..
sperm sayısı 1 ml de :4.400.000
toplam :7.920.000
normal morfoloji :%55
anormal morfoloji :%45
baş anamolisi :%5
boyun annamolisi :%20
kuyruk anamolisi :%20
mikroskop :7-8 lökosit hücresi görüldü.
hareketli :55
az hareketli :20
hareketsiz :25
viskozite : normal
ne demek olyo bunlar? umarım çok kötü değildir ve ameliyat sonrası bebek sahibi olabiliriz..
iyi akşamlar,ameliyata karar vermekler en iyisini yapmışsınız
değerler çok kötü değil ama iyide değil bence ameliyat sonrası normale döner
sen bu değerlere göre düşünüp canını sıkma,ameliyat sonrası önemli olan bence sizin için
Eşim ameliyatı 22 kasımda oldu.İlaç, kür kullanmadık. Keçi buynuzu suyu yaptım ona ancak bir gün dayandı :)) tadı berbatmış kuscaktı içmedi başka .Ama bu test sonucundan sonraydı. Bekliyoruz her ay umutla bakalım.Sizin durumunuz nedir? ameliyat mı lazımmış, test sonucları nasıl
kan testimde de pozitif çıktı:)))
ameliyatın fayda etmedikleri arasında bend varım sanrıım 3 ayımız doldu ve cumartesi test yaptırdık tıpkı ameliyat öncesi gibi bu kadar olur yani hiç fayda etmemiş çok moralimiz bozuldu yarın doktorumuza gidicez bakalım nasıl yorum yapıcak
bu arada cumartesi Kaan beye mail atmıştım ne yapalım diye cevap geldi
sabahları 1 adet endol tablet akşamlar 1 adet trental 400 mg ve proxeed plus toz önermiş, bu ilaçlar ne işe yarıyor acaba ve bu proxeed plusu meyve suyuna karıştırıp iç demiş nasıl meyve suyu ama teze sıklımışmı yoksa pakettekilerdenmi acaba ??
ameliyattan sonraki 3. ay sperm sayisi neredeyse sifirlanmisti bizimde
ama 6. ayda 90 milyona cikti ve hamile kaldim
proxeed i bizde 3 ay kullandik suyla ictik meyve suyu ile karistirmadik
endol ile trental tikaniklik varsa onu aciyor onlarida kullanmistik, 1 ay
arkadaşlar herkese mrb
bugün bi şok daha yaşadım...14 şubatta adet olmuştum...bugün ayın 24 ü ve adetim devam ediyor... bende doktoruma gittim bi danışim dedim...hem de işte çocuk için nasıl bi tedavi planı uygularız diye sorucaktım...bi muayene edelim seni dedi...ve bana polikistik over teşhisi koydu ve boyalı rahim filmi çektir dedi...tabi benim polikistik over hakkında en ufak bi fikrim yok ben rahim filminin ne kadar ağrılı olduğunu araştırırken polikistik overin ciddi bir rahatsızlık olduğunu öğrendim...şimdi nasıl tedavi olurum bu engeli ortadan nasıl kaldırabilirim neler yapmam gerek diye araştırıyorum artık bebeğim için bir engel daha istemiyorum...varikoselle uğraşırken bende de bu rahatsızlığın çıkması hiç iyi olmadı... psikolojim alt üst...çarşamba günü rahim testi çektirmemle tedavim başlayacak...ondanda korkuyorum.
biliyorum sizin konunuz değil ama eşimin varikosel ameliyatından sonra bunca zaman bana destek oldunuz ve arkadaşlık ettiniz... bu konudada bilgisi olan arkadaşlarım varsa tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim...hepinizi seviyorum...
amelıyat gecıren arkadaslara gecmıs olsun umarım hersey bır dahakı 3.ayınızda duzelır bızım 8.ayımız ama malesef hersey vasat amelıyat hıcbır ıse yaramadı 3.derecedendı sol taraflı umudumuz coktu bızımde drumuzunda ama amelıyat oncesınde neyse o hatta daha dusuk morfolojı%2 sayı 12mılyon hareketlılık%35 tam 1sene dolsun olmazsa tup bebege gecelım dedı dr vıtamın kullanıyoruz bırde klomen bakalım ne olur umarım sız boyle olmazsınız allah sıfa versın
üzülme azer dicem ama bende bugünlerde aynı konuda üzgünüm bizde ameliyat olalı 3 ay oldu hemen testi yaptık bi baktık sonuçlar hiçç değişmemiş hepsi aynı şok olduk sanki ameliyat olmamış gibi hayır düşse daha iyiydi en azından iyi veya kötü etkisi olmuş derdim böyle sıfır yani, bizde şimdi vitaminlere başlıcaz 3 ay kullanıcaz sonrası Allah kerim artık, sizin ameliyat öncesi nasıldı değerler neler kullanıyorsunuz vitamin olarak ??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?